Syroezha

Gdje i kada granice uzgajaju rebra?

Gdje i kada granice uzgajaju rebra?

Syrozhka - neke od najčešćih gljiva. Oni rastu u Europi, Rusiji, Aziji i Americi: od arktika do tropa, ali u ogromnoj većini su stanovnici srednjih geografskih širine. Neke vrste su čak iu Africi.

Simbodies žive u simbiozi, t.E. uzajamno korisno partnerstvo, s mnogim vrstama drveća (ovisno o vrsti gljivica) (hrast, bukva, smreku, grab, breza, topola, lipe, bor, joha, iu nekim slučajevima s grmljem i zeljastim biljkama, i stoga rasprostranjena u svim vrstama šuma: crnogorični, listopadni, mješoviti. Različite vrste preferiraju različita tla: hidratizirana, pješčana, močvara. Gljive su voće iz proljeća do jeseni, ali glavna sezona sira čini - kolovoz-rujan, jer se u ovom trenutku najviše aktivno pojavljuju.

RAW: Opis

Šešir

Voće tijelo kolača sastoji se od šešira i nogu. Oblik šešira se mijenja dok rastu i razvijaju se. U mladih sirovina se događa polukružno, gotovo sferično, polu-sam, onda postaje konveksni ili konveksni-ispružen, a stare gljive su ravne s konkavnim sredinom ili lijevkom.

Rubovi šešira u različitim vrstama siraca mogu biti ugušeni, valovita, zakrivljena, tuberkulle ili glatka, mijenjajući se s godinama. Jedna vrsta ruba su izravne, druge - spuštene ili podignute. Veličine kape se kreću od 2 do 15 cm.

Koža koja pokriva šešir, čak iu gljivama jednog tipa može biti:

 • ili glatko, navlaženo i ljepilo;
 • bilo suho, mat, lagano baršunast.

Adhezivna površina s vremenom može se napuniti, a ponekad je u početku suho.

Koža iz kapice rešetke zaostaje na različitim načinima:

 • Lako (u brezama žvakanju (lat. RussulaBETULAM);
 • do pola (u sirovom suncu (lat. RussulaSolaris);
 • Samo oko ruba (u sirovom zlatu (lat. Russulaaurea).

Boja sirovog šešira uključuje gotovo sve nijanse solarnog spektra: crvena, žuta, zelena, ljubičasta, plavkasta, smeđa. Boja nije uvijek monofonija: ponekad je s neravnomjernim mrljama i raznim prijelazima boja, kao da gori na suncu.

Gimentoform

RAW: Opis

Himenoform sirove sirove ili donje površine šešira, sastoji se od širokih ili usko iznenadnih ploča koje imaju različitu duljinu, debljinu, frekvenciju i boju. Ploče usjeva mogu biti bijele, svijetlo žuta, svjetlost, lagano ružičasta, oker, limun žuta.

Noga

Češće postoje sirovine s cilindričnim, ispravnim nogama, rjeđe - s erosentezoodi (maslina zgužvana (lat. R.Olivacea), Mauladovoid (zlatna sirovina (lat. R. aurea), cilindrični, ali suženi u bazu (sirovina za hranu ili jestivo (lat. R. Vesco). Noga pričvršćena na sredinu šešira. Njezino se tijelo mijenja s godinama, mogu se izvoditi mlade gljive, t. E. labave, apparirane ili guste. Kao što se slaže, u njemu se pojavljuju šupljine, postaje spužvasto i krhka. Boja noge se događa i svjetlost: bijela, žućkasta, kremasta, ružičasta i tamna: siva ili smeđa. U svojoj temeljima, zapuštene mrlje mogu biti prisutne, kao što je zeleno žvakanje (lat. R.aeruginea). Površinske noge glatke, gole, svilenkaste ili baršunaste, s godinama mogu biti malo nabole.

Pulpu kape, uglavnom bijele ili vrlo lagane nijanse, guste ili tanke ne smiju miris ili imati slabu aromu i drugačiji okus. S prijelom voćnih tijela usjeva, mliječni sok se ne ističe.

Ploče, meso i noge sirovih su vrlo krhki. Krhkost i krhkost ovih gljiva daju spherocistima - posebne skupine stanica mjehurića koje se nalaze u voćnom tijelu.

Prah

Različite boje i spora prah sirovina: bijeli, vrhnje, lagana krema, žuto, svjetlo-oker.

Jestive vrste kolača

Jestive kesege brojilo nekoliko desetaka. Ne svi od njih rastu u Rusiji, neki su rijetki. Većina vrhova je obojen u sivozeleno zelene, žute ili plave tonove.

Hrana

Jestive vrste kolača

Sir hrane - jedna od najukusnijih sorti. Ona raste s polukružnim vrhom, koji se zatim izravnava, u sredini postoji popustljivost. Boja smeđa s različitim nijansama: siva, lila, bež, zelena, - tu su bijele gljive. Koža je uklonjena pola. Ispod šešira, česte svjetlosne ploče su jasno vidljive, u kojima sporovi u obliku muškaraca ili jaja oblikovani.

Noga - glatki cilindar, bez zgušnjavanja. Donji dio je žuto-suši ili isti kao i šešir. Srednje čvrsto, hrskav, sa slabim okusom matice.

Zbirka počinje sredinom ljeta i završava u rujnu. Gljive se nalaze u šumi s crnogoričnim ili listopadnim stablima. U blizini se često raste srodna siva raznolikost.

Bijesan

Nejestivi kurzivi

Cheeseing Raging ima veliki šešir promjera do 10 cm. Postupno se pretvara u ravnu i lijevak u obliku lijevka. Buray koža, ljubičaste mrlje su vidljive. Kada je u dvoridu suha, mat, na kiši postaje baršunasta ili sjajna, lako je očistiti. Ploče su kodirane nogom.

Noga podsjeća na kubar ili mace, posjeduje nijansu crvenog karmina. Na sloju postaje dron, odavde i ime gljive. Srednje čiste, nakon rezanja dobiva žućkasti ton. Nakon sušenja, izražen miris škampa. Gljiva je u simbiozi s borovima i božićnim drvećem.

Bolotnenaya

Kako skupljati usjeve

Bolotnenaya sir - jedna od najukusnijih sorti. Za razliku od drugih jestivih sorti, ima crvenu nijansu šešira, koja stara tijela postaju narančasta. Najbolje meso i konveksno. Ploče su česte, tu su razgranati, rastu u nogu. Oni su smeđe ili kremaste žute.

Noga ima oko 10 cm, prosječnu debljinu, nalikuje vretenu ili mace. Unutar šupljeg, na vrhu oboji u ružičastoj boji. Mladi sir gljive imaju gustu dužnost, koja tijekom vremena postaje labavo. Intenzivno vrijeme ponude je na kraju ljeta i prvih tjedana jeseni. Pogled raste u listopadnim i mješovitim šumama. Mycelium raste s korijenskim sustavom hrasta, smreke, borove, breza.

Momak

Kako razlikovati blijedo list

Wildly sir ima šešir u obliku lijevka, 5-12 cm. Slikan je u različitim nijansama smeđe, ponekad sive, žute ili zelenkaste, s maslinovim mrlje u sredini. Ploče rastu guste i spuštaju se, imaju kremu, zelenu i žutu, s malim smeđim stavama. Koža je suha odozgo, uklonjena samo na rubovima.

Noga se sužava knjigu, jaka. Nakon kiša na njoj se formiraju žute mrlje. Srednja vrijednost je gusta, kore, na sloju blago žute. Raste pored listopadnih stabala, dozrijeva bliže jesen, gljive idu na male bendove.

Buli

Prva pomoć za trovanje gljiva

Sirovi ljubičasti sirovi sirovi sirovi šešir s valovitim rubovima, oblik lijevka. Boja ljubičasta s smeđom nijansom, ponekad burgundy. Koža u središtu ljepila, postaje suha, s mat glitter. Ploče su brutale i rastu do noge. Prvo su mliječno bijelo, jer se argument podudara potamni.

Noge imaju zadebljanje u središtu, baza je uska, s žućkastom nijansom. Usred opuštenosti, lako se razbija. Micelij ulazi u simbiozu s drvećem i božićnim drvima. Sakupite žetve savjet na početku jeseni: onda gljiva raste po skupini.

Plava

Korisne značajke

Lazaozna, ili plava jestiva, vesela ima boja nalik ametiji. Ponekad su vidljive masline, ljubičaste nijanse. Ima gustu i gustu šešir, koža se lako uklanja, prekrivena izljevom pauk sizzira. Ploče su guste, u bazi su razgranate.

Noga sirove zgusnut, alternativna, bijela, struktura varira od guste do spužve. Mlade gljive su prekrivene baršunom. Sredina se lako razbija, slatkasta, bez okusa. Ova vrsta se nalazi ispod božićnih drvaca u kolovozu i rujnu.

Bijela

Metode kuhanja

Russile White Syroezka, ili Crimean, ima srednji vrh prljave bijele boje. U sredini je konkavni, rubovi su malo valovito ili ravno. Niže ploče su male i česte, imaju zelenkastu nijansu. Noga je kratka i zadebljana, sredina je gusta. Sirovine ove vrste podsjećaju nakaza, ali nakon rezanja se ne pojavljuje sok od mlijeka. Okus gljiva s senfom. Raznolikost raste među mješovitim stablima, prikupljaju se do početka listopada.

Žirish

Ljekovita svojstva

Ružaulya Muzevian sirova ima tanki šešir, ravan ili s malim centriranim rubovima s utorima. Odozgo, gljiva ima opeku ili smeđe lilu, tijekom vremena blijedi. Ploče rastu gusto, najprije su bijele, s vremenom postaju bež, razgranate u blizini nogu i vrištali su s njim. Koža je dobro uklonjena, na kiši koja postaje prljava.

Noga ima oblik vretena ili cilindra, debeli, na rez će pronaći prljavu žutu boju. Spamjerni noge spužpne ili guste. Meso je krhko, žute kad je oštećena. Okus ovog okusa je slatkasta, nema okus. Raste pod božićnim drvećem, borovima, otkucajima, hrastovima, jelom.

Crno

Prokletstvo i kontraindikacije

Crna crna, ili crno-free sorta, odnosi se na uvjetno jestivu skupinu. Pulpa ima svjetlo senfa, ali ne otrovne. Šešir od konvekse pretvara se u stan, s središnjom udubljenjem. Smeđa boja, a zatim gotovo crna, u sredini intenzivnije. U starenju gljive, pukotine se pojavljuju na površini. Koža s visokom vlažnošću ljepljivom, na to smeće, iglice, pali lišće.

Gimentofor ružičasta, ponekad crna. Plamenovi zgusnuti i rijetki. Noga je izdužena i cilindrična, prva bijela, a zatim smeđa. Na rezu meso postaje ružičasto. Pogled raste u šumama zapadnog Sibira, Karelia iu zapadnoj Europi.

Zelenkasto ili ljuskavo

Syroezha

Zelenkasto ili ljuskavo na početku života ima polukružni savjet, a zatim u središtu pojavljuju uhvaćeni, rubovi se ispostavi. Zelena ili sivo-zelena boja. Kože na pukotinama na periferiji, ima male ljuske odozgo, lako je čistiti. Ploče su rijetke, u mladim kopijama su bijele, u starim paletama.

Noga je mesna i gusta, u obliku cilindra. Tijelo ima originalni okus matice. Smatra se jednim od najukusnijih, privlačnosti za prženje, gašenje, marinama. Jesenska sorta pojavljuje se u rujnu, raste u listopadnoj šumi, preferira kiselo tlo.

Smrdljivi ili jelen

Syroezha

Smrdljiv, voay, svinjetina ili topholarnik, smatra se uvjetno jestivom gljivama, ima senf. Pola prvog poluslola, a zatim se uspravite. Boja šešira se događa s ljubičastim, ljubičastim, smeđim, maslinovim nijansama. Na vrh kože prekriven sluzom, grubo. Ploče su prljave i bijele, tamno sok izolirane tijekom oštećenja.

Nogu se zgusnula, gusta, s crvenkastom nijansom, koja u starim gljivama postaje siva. Sredina mesa, postaje smeđe na rez. Ime primljeno zbog zanimljivog mirisa. Netko ga uspoređuje s haringom, netko miris nalikuje bademi ili interpretaciji. Tako da svinje nisu ponovene, oni su unaprijed namočeni, a zatim sušene u nekoliko voda. Pogodni su za soljenje i mariranje.

Zlatan

Syroezha

Rijetka zlatna sorta javlja se u širokim šumama. Šešir se postupno pretvara u stan s blagim udubljenjem u središtu. Boja u crveno-žutim, narančastim i opekom tonovima nalik zlatu. Rijetke ploče, s grananjem, oh boja.

Noga je gusta, praznine se pojavljuju u starim gljivama. Površina gruba, ljuska. Bijela nijansa, postupno bjesni. Usred prve jake, ali s dobi omekšavaju. Nema mirisa, okus meka, slatkasta.

Badem ili Lavrovishnevaya

Syroezha

Badem ili LaviceRee ima konveksnu kapu, koja je u mladosti konkavna. Boja najprije podsjeća žuti okhru, a zatim postaje smeđe. Ploče su česte, s oštrim rubovima, u starosti dobivaju zahrđalu boju.

Cilindrična noga, utopila se, mesnate. Ovaj sir je malo gorući okus, ima izražen miris badema, zbog čega se zove badem. Pogled raste u listopadnim ili mješovitim šumama, micelij tvori simbiozu s hrastovima i otkucajima.

Nejestivi kurzivi

U rodu sira i praktički nemaju doista otrovne gljive. Neke vrste akumuliraju malu količinu toksina koji mogu uzrokovati poremećaj želuca, iritaciju sluznice ili akutnog gastritisa. Ali smrtonosno trovanje tih gljiva nije fiksno.

Nejestive sorte su gorak, ponekad gorući okus, stoga nisu prikladne za prikupljanje i kuhanje. Većina svijetlih crvenih šešira ima ružičastu nijansu na rez. Ali postoje iznimke.

Krhkost

Syroezha

Syroda krhka mala veličina, šešir je oko 6 cm u promjeru, ima ravan oblik sa slabom udubljenjem. Polyvo-ljubičasta boja s crvenim, smeđim zelenim i sivim nečistoća. Sluznica kože, lako čist. Ploče rijetke, besplatno, s urezanim rubovima.

Noga u obliku čela ili cilindra, prva bijela boja, zatim žuta. Sredina je gusta, a dobi postaje labavo. Krhko tijelo, njezina boja je bijela ili žućkasta. Aroma je slatka, okus je gorak, a onda se gljivica smatra nejestivim.

Ružičasta

ROSE Nurve se smatra uvjetnim i jestivim. U izgledu podsjeća na daleki rodium - jestivi sir-kožni higroform. Ima gorak okus, ali nestaje nakon sružanja i dugog kuhanja. Pola glave šešir bez udubljenja. Boja od tamnocrvene do blijedo ružičaste. Suha koža, sluz se pojavljuje samo u vlažnom vremenu. Ploče su čvrsto u susjedstvu, imaju ružičastu nijansu.

Noga je čvrsta, ima oblik cilindra. Sredina je gusta, ali lako će se raspasti. Ove gljive se nalaze u crnogoričnim slijetanje. Da biste se riješili neugodnog okusa, šminka sira oko 5 sati je damping u vodu. Tada je potrebno 1.5-2 sata za razbijanje, 1-2 puta isušena voda.

Crvena

Crveni sir ili krvavo crveno, imenovan tako zbog svijetlih kape. Zgusnut je, s slabo izmjenjivom kožom. Ponekad dobiva ljubičaste, ljubičaste nijanse, u starosti blijedi. Ploče su česte, razgranate, idu do noge, najvažljivi se, a zatim nabavite krem ​​nijansu.

Nogu u obliku cilindra, s ružičastom ili crvenkastom bojom, na dnu žutih. Unutar polovice. Srednja je gusta, pod samom kožom ružičasta. Okus gorak i kaustičan, ima voćni okus. Ako su takvi slatkiši sirovi, lako je dobiti ozbiljan želučani poremećaj.

Mair

Syroezha

Mairov sir, ili med, raste u mnogim europskim zemljama, nalazi se u bukovim šumama. Šešir nisam prvi krvav - crvena, a zatim postaje ružičasta. Oblik sfernog, a zatim postaje konveksan, s blagim pritiskom u sredini. Česte ploče bjelkaste u mladim gljivama i krem ​​- stare.

Cilindrična noga s blagim ružičastom nijansom, na dnu smeđe-žute boje. Srednja je gusta, crvenkasta na sloju, ima miris hoda. Okus sira ove vrste je kaustičan, gorko i spaljivanje. Smatra se da je otrovan, u sirovom obliku uzrokuje poremećaj želuca.

Kel

Celle sir ima ljubičastu, ljubičastu ili ljubičastu šeširu, ponekad zelenkasti oko rubova. Prvo, raste polukruga, a zatim postaje ravan, a nakon odabira ruba, rubovi se savijaju. Ploče su bijele, s godinama postaju prljavo siva ili krema, rastu i rastu u nogu. Škar se loše uklanja, samo oko ruba.

Noga u obliku cilindra obojana u intenzivnu ružičastu boju. Odozgo, s malim rubom, unutarnji dio je gust. Meso je suho i krhko, ispod ljubičaste kože, žutu na sloju. Miris slab, sa laganim plodnim bilješkama. Okus gorak i kaustičan. Nead s gljiva, ali, udarajući jela, pokvači sve gljive.

Zhggoundaya

Syroezha

Syroezhka Zhghead susreće se u šumama svih vrsta. U ne crvenom šeširu, u mladosti od polukruga, onda postaje ravan. Bijele ploče, u starosti žuta. Koža je dobro odvojena. Noga ima slabu ružičastu nijansu, cilindrični oblik. Okus gorak i spaljivanje.

Ljubasta se smatra slabom otrovnom. Gljiva sadrži male doze muscarina. Smrti nakon korištenja ove vrste nije zabilježeno, ali je u stanju izazvati ozbiljne probleme u želucu.

Kako skupljati usjeve

Syroezhka - jestiva krhka gljiva, lako se razbija. Potrebno je prikupiti ga u košari, ne nameće previše jedni na druge. Pronalaženje gljiva treba biti ispod stabla, mladi se primjerci skrivaju u leglama, to je uredno brzo, tako da ne ošteti šešire. Noga je rezana oštrim nožem. Nužno gledati u podnožju ne zbuniti s otrovnim gljivama. Prije stavljanja nalasci u košaru, provjerava se za prisutnost crva. Ako ih ima mnogo, gljivica je bolja baciti: to će zaraziti ostatak.

Kako razlikovati blijedo list

Najviše otrovnija gljiva u našim šumama je blijedo skrbništvo. Izgleda kao sirova.

Opis i razlikovanje značajki lista:

 • Mlada gljiva ima ovag oblika, stari šešir je ravan, bez udubljenja.
 • Boja zelenkasta, blijedo žuta, žuta, žuto-zelena.
 • Noga je 3-5 cm, obojena kao šešir, samo lakši, u starim primjerima šupljine.
 • Na dnu se nalazi karakteristična vrećica u obliku jaja.
 • Pod kapom na nozi može se vidjeti gusti prsten.
 • Pulpa ne miriše, nikada se ne vidi na rez, tako da će se raspasti ili žuti.

Ovdje su neke značajke koje treba posvetiti diferencijaciji 2 vrste:

 • Jestiva gljiva nema prstena na nozi
 • Noga je uvijek deblja od blijedog toadstoola iu odnosu na šešir, većina jestive vrste je bijela ili lagano žućkasta, to se događa ružičastim crvenim šeširima.
 • Na dnu se nikada ne zadebljava.
 • Crvi blijedi sir ne jedu - ona je uvijek cjelina.

Otrovne nisu samo voćna tijela lišća, već i sporova. Ako stablo raste ispod stabla i raste na čežbinu, jestiva gljiva ne može prikupiti. Sporovi otrovnih, a on postaje opasan. Također izbjegavajte branje bobica koje rastu blizu blijede.

Prva pomoć za trovanje gljiva

Syroezha

Iako, kao što smo već napisali, kurica ne predstavljaju snažnu opasnost za ljudsko zdravlje, ipak, čak i uz blagi trovanja, toksična gljiva će zahtijevati hitnu pomoć. U slučaju sirovina, potrebno je ispiranje usta, možda poziva povraćanje i pranje želuca. U slučaju ozbiljnog trovanja, otrovne gljive mogu biti poraženi gastrointestinalnom traktom, kardiovaskularnim sustavom, CNS, jetrom i bubrezima. Važno je pomoći u prvim simptomima trovanja.

Budući da, na primjer, liječenje lezija uzrokovanih blijedom markama, koji je proveden drugi dan, već će biti uzaludan. Različite otrovne gljive uzrokuju posebne posljedice kada se koriste prema unutra, ali bit će proljev, povraćanje, bol u želucu. Prvi znakovi trovanja mogu se manifestirati u različito vrijeme, ovisno o jeli gljive. Dakle, na primjer, trovanje blijedom rafiniranje će se manifestirati u roku od 8-18 sati, linije - nakon 6-10 sati, šalice - nakon 30 minuta, bilo 2-6 sati, lažna gnjavaža - nakon 1-6 sati. Uklonite otrov iz tijela koristeći povraćanje.

Uzrok je pijenjem čaše topline vode s 1 žlicom soli ili 1 žličice senfa. Također možete izazvati povraćanje, piti veliku količinu hladne vode, a zatim pritisnite gore s dva prsta na korijen jezika. Budite sigurni da operite želudac. Nakon postupka, osoba treba koristiti aktivirani ugljen (1-2 tablete na 1 kg težine). Kao što možete vidjeti, sorte sira čini mnogo. Nažalost, nije uvijek lako razlikovati jestivi i nepodnošljivi sir. Ponekad neće moći pomoći čak i takve karakteristike kao boju, miris i okus. Zapamtite: s najmanjem sumnjom, dobra gljiva ili otrovna, bolje je riješiti ga.

Korisne značajke

Ako je potrebno bezvrijedno očistiti tijelo, najbolje je koristiti sirovine za to, koje, za razliku od droga, ne samo da će se oduzeti, već i pomoći da se skriva korisne tvari. Oni su neophodni za osobe s bolestima gastrointestinalnog trakta. Mali sadržaj kalorija zasigurno će uživati ​​u prehrani i stalno prati svoju žensku lik. Gljive su hranjive, mogu biti brzo zasićene, ali u isto vrijeme ne dovode do pretilosti i ne stvaraju nelagodu u želucu. Osim toga, korisnost sira čini sadržaj u njima Lecitin - Ova tvar je vrlo dobro pogođena ljudskom tijelu, zbog toga se kolesterol smanjuje i, prema tome, rizik od dobivanja bolesti. Ne tako davno, skromna ljepota boja postala je popularna među sirovom hranom. Znanstvenici su otkrili da sadrži vrlo važan enzim Rasulul - On je neprocjenjiv, jer pomaže u obriju mlijekom.

Metode kuhanja

Syroezha

Postoji nekoliko načina za kuhanje i stavljanje sira u zimu. Oni su uhvaćeni, marinirati, smrznute, pržiti i ugasiti. Bljesak ne traje mnogo vremena, jer se te gljive ne lako čiste i pranje.

Slana slana

Sastojci:

 • Gljive (sirovo) - 1 kilogram;
 • Voda je 1 litra;
 • Sol - 60 grama;
 • Karancija - 5 komada;
 • Pepper mirisna (polka dot) - 10 komada;
 • Leaf - 5 komada.

Metoda kuhanja:

 1. Čiste gljive, ostavite u hladnoj vodi dva sata, a zatim dobro isperite.
 2. U kipućoj vodi stavite sol, začine i gljive.
 3. Nakon što su gljive padne na dno posude, moraju se ukloniti iz vatre, raspasti se na banke, ulijte slanu osovinu i zatvoriti plastični poklopci.

Marinirano cheeseing

Sastojci:

 • Gljive (sirovo) - 1 kilogram;
 • Voda - 0,5 litara;
 • Sol - 1 žlica;
 • Šećer - 1 žličica;
 • Octena kiselina - 1 žličica;
 • Karancija - 5 komada;
 • Papar crno (dot) - 10 komada;
 • Zaljev list - 5 komada;
 • Depar sjemenke - 1 žličica.

Metoda kuhanja:

 1. Donesite vodu u čir, dodajte sol, šećer, začine i stavite gljive.
 2. Smanjene gljive 20 minuta morate ih razgraditi na steriliziranim bankama, sipati marinadu i plastične kapice.

Čuvajte gljive u hladnjaku ili podrumu. Konzervirani proizvodi od sira su spremni jesti deset dana nakon kuhanja. Od njih možete pripremiti širok raspon jela.

Ljekovita svojstva

Syroezha

Predstavnici ove vrste sadrže u svom sastavu vitaminima B1, B2, PP, E i C. Neke vrste imaju antibakterijska svojstva, pomažu se nositi s kožnim bolestima. Syrozhka je vrlo hranjiv zbog visokog sadržaja proteina i istodobno nisko kaloriju, što im omogućuje da se koriste u pripremi prehrambenih jela kada se bave viškom tjelesne težine.

Korisno za bolesti gastrointestinalnog trakta. Sadrže lecitin, sprječavajući asimiciju kolesterola. Doprinijeti čišćenju tijela. Ove gljive su bogate kalijem, magnezijem i fosforom, u njihovom sastavu su kalcij i željezo.

Ove gljive dobile su svoje ime zbog činjenice da se mogu koristiti u sirovom obliku. To je zapravo tako, ali još uvijek nije vrijedno rizika, pogotovo jer kuhanje sira čini - slučaj je u potpunosti uništen.

Prokletstvo i kontraindikacije

Sirova mekana struktura. Zbog činjenice da su krhki, vrlo je teško prenijeti dom cjelinu, a raspršeni komadići kriški su nezgodni i očistiti.

Unatoč činjenici da ovi gljive ne stvaraju osjećaj gravitacije, oni se dugo apsorbiraju i njihova uporaba treba biti ograničena na ljude koji imaju problema s želucem i bolesti srca. Djeca se također ne preporučuju da ovaj proizvod imaju u bilo kojem obliku. Odrasla osoba je poželjno ograničiti se na dijelove koji ne prelazi 150 grama.

Vrlo je važno biti izuzetno oprezan prikupljanju gljiva, jer izgledaju vrlo slično "udaljenim rođacima" - neke otrovne gljive. Osobito sirovina s bijelim šeširom podsjećajući na opasne blijedo prsti.