Kamchatsky rakova

Podrijetlo i opis

Kamchatsky rakova Također se naziva kraljevski zbog impresivnih veličina. Zanimljiv je donji morski stanovnik zanimljiv kao biološka vrsta, ona predstavlja interes s ekonomskog stajališta, jer je objekt za komercijalni ulov. Stanište je širok. Kamchatsky rakova — Jedan od rijetkih predstavnika zooloških vrtova, uspješno je prošao proces umjetnog preseljenja.

Podrijetlo i opis

Izgled i značajke

FOTO: Kamchatka rakova

Kamčatka rakova (Paratitodas Camtschathicus) dužan je ime za vanjsku sličnost na rakove, međutim, prema zoološkom razvrstavanju, to se dogodilo u procesu evolucijskog razvoja od raka kolijevke vezanog uz žestoku obitelj, zajednički rod paralitioda.

Glavna razlika od rakova skraćena je i skrivena ispod ljuske, petog para pješačkih nogu, kao i pogrešan oblik, s asimetričnim trbuhom u ženama. Kratki par udova u raku pustinjaka služi za držanje ljuske. U procesu evolucije, Kamchatka rakova prestao živjeti u sudoperu i stoga je nestao potrebu da ga drži. Peti par nogu koji se koriste za pročišćavanje škrga.

Rak se kreće s četiri para udova, premještajući ih na red. Kreće se s prilično velikom brzinom, smjerom kretanja u ovom pogledu na strani.

Na hlačama, ugrađenom i skraćenom, postoje male ploče i mikrone, a asimetrija lokacije potvrđuje podrijetlo artikulirane od vrste koje je trbuh uvrnut u spiralni oblik.

Video: Kamchatka rakova

Osjećaji dodira i mirisa opremljeni su prednjim antenama s osjetljivim cilindrima koji se nalaze na njima. Ova značajka vrste ima značajan utjecaj na hranu u hrani, pomažući u pronalaženju i odabiru hrane.

Kao što pojedinac raste, prikazuje se skeletna promjena ili mokrenje. Učestalost linije na početku života, osobito tijekom razvojnog razdoblja, ličinke je visoka i javlja se značajno rjeđe, do 1-2 godišnje u odrasloj osobi, a do kraja života samo 1 put u dva godine. Koliko često treba rakovi, regulirati posebne žlijezde koje se nalaze na stabljikama oka. Prije resetiranja starog okvira, mekani dijelovi segmenta koji su još prekriveni još s namrštenim. Živi Kamchatka rakova u prosjeku oko 20 godina.

Izgled i značajke

Gdje živi Kamchatsky Rak?

FOTO: Kamchatka rakova živi

Tijelo raka sastoji se od dva dijela — Rukotvorine pod zaštitnom ljuskom i trbuhom koji se sagnu pod trakom za glavu. Oči štite viseći kotr valjak ili kljun. U Carpaksu, postoje oštri zaštitni špijunski iglici, od kojih se 6 nalazi iznad srca i 11 iznad područja želuca.

Osim zaštitne funkcije, oklop također izvodi funkciju podrške i egzoskeletona, nakon svega, mišićna vlakna su pričvršćena iznutra. Na bočnim površinama okvira ljuske su respiratorne organe — škrga. Živčani sustav je predstavljen lancem zatvorenih živaca živaca koji se nalaze na donjoj strani i trbuha. Srce je iza, a želudac se nalazi u glavi.

Od pet parova nogu za pomicanje raka samo četiri. Smanjeni peti par je skriven ispod ljuske i koristi se za pročišćavanje škrga.

Zanimljiva činjenica. Korištenje kandža na Kamchatka raka varira po prirodi funkcije koja se izvodi. Lijevi Culley Crab siječe hranom — Morski heroji koji žive na dnu, umivaonici raznih mekušaca. Veličine kandža su različite, je veće, pravu stvar koja obavlja ozbiljniji rad.

U mužjacima širine slučaja varira od 16 do 25 cm, a masa doseže 7 kg. Oko 1,5 m uzima udaljenost između krajeva dugih nogu među najvećim osobama. Ženke imaju manje veličine — Slučaj do 16 cm, prosječna težina 4 kg. Razlikuje ženku i prisutnost kruga i nepravilnog oblika trbuha.

Boja kamčatka rakova oklopa je crvena s smeđom nijansom, na bočnim površinama postoje dijelovi i prskanje u obliku mrlje ljubičaste boje, boja raka je lakši — od bijelog do žućkastog.

Gdje živi Kamchatsky Rak?

Što hrani Kamchatka rakova?

FOTO: Big Kamchatka rakovica

Široka raspodjela zabilježena je u sjevernom dijelu Tihog oceana, gdje je artikulirana ove vrste masivnije pronađena u području Kamčatka u moru Okhotsa, kao iu Beringu. Rak i američka obala u Bristolu u Bristolu, Zaljev Norton i blizu aleutskih otoka. U japanskom morskom staništu označenom s južnom stranom.

Zanimljiva činjenica. Biolozi Sovjetskog Saveza razvili su i proveli preseljenje stajališta u Barentsovom moru.

Novi uvjeti okoline razlikuju se od uobičajenih uvjeta prirodnog staništa (ispod slane otopine vode, temperaturnih raspona, godišnjeg načina promjene temperature). Proces teorijskog treninga dogodio se iz 1932. godine, izazvan glavnom svrhom — postići ekonomsku dobit od hvatanja u njihovim vodama, izbjegavajući visoku konkurenciju iz Japana i drugih zemalja.

Prvi pokušaji transporta rakova provedeni su željeznicom i nisu bili neuspješni — Svi pojedinci su nestali, vrijeme na cesti bilo je dugo, trajalo je više od 10 dana. Nakon toga, u transportu od 60-ih provedeno je zrakoplovstvom, koji zauzima kratko vrijeme. Tako su isporučeni i aklimatizirali prvu seriju artropoda. Kasnije, u 70-ima, prijevoz je došlo već u posebno opremljenim automobilima i bio je najuspješniji.

Trenutno, kao rezultat procesa sveučilišta u Sjevernom Atlantiku, nastala je neovisna populacijska jedinica s visokim obnavljanjem i samoregulatornim brojem. Postoji industrijski ulov velikih mužjaka. Zabranjeno je ulov mladih pojedinaca i ženki.

Što hrani Kamchatka rakova?

Značajke karaktera i načina života

FOTO: Kamčatka kraljevska rakova

Hrana za ovu vrstu je vrlo raznolika i rak je inherentno svejedi u grabežljivcu.

Sadržaji hrane su svi stanovnici morskog dna:

 • razne mekuške;
 • plankton;
 • crvi;
 • Morski jež;
 • oblozi;
 • ascisia;
 • mala riba;
 • morske zvijezde.

Mladi jede:

 • alge;
 • hidraulički organizmi;
 • crva.

Tijekom svog života predstavnici ove vrste čine masivne pokrete s hranom. Premještanje iz jednog ekosustave do druge hrane postaje dominantna u određenom sustavu.

Snažne kandže služe kao izvrstan alat, a rak lako proizvodi potrebnu hranu. I ubojstvo žrtve, rakovica ga ne jede u potpunosti, a većina njezina masa nestaje. Koristite rakove u hrani i tijela ostaci riba i drugih morskih organizama, govoreći kao pročišćivač vode. Nakon poticanja raka u vodi nordijskog mora, još uvijek nema nedvosmislenog mišljenja o utjecaju migranta na lokalne biosystems općenito.

Neki znanstvenici kritiziraju eksperiment, bojeći se prisutnosti i broja izvornih vrsta stanovnika nordijskih mora, s kojima se Kamchatka rakovi natječe u potrebama hrane i pričvršćen. Uostalom, masovno određene vrste organizme, rak može dovesti do njihove iscrpljenosti, pa čak i nestanka. Drugi znanstvenici su odobreni reagiraju na rezultate uvođenja, naglasak na ekonomsku dobit.

Zanimljiva činjenica. U različitim razdobljima njihovog životnog ciklusa, artropodovi preferiraju različitu hranu. Na primjer, osoba, koja u bliskoj budućnosti postoji povoljnost poželjno odlučiti jesti organizme s visokim sadržajem kalcija, kao što je Oskulkin.

Značajke karaktera i načina života

Društvena struktura i reprodukcija

FOTO: Kamchatka rakova

Izdržljiv fragmentalni okvir, služeći zaštitu i potporu, u isto vrijeme ometa rast između trenutaka njegovog pomaka. Životinja raste samo u kratkom razdoblju (obično ne više od 3 dana), kada se postavi stari čvrsti okvir, a novi još jedan mekani i militant ne ometa brzo povećanje veličine. Nakon visine rasta, hitinistički poklopac je intenzivno natopljen kalcijevim solima i ukupni rast zaustavlja se na naknadno mokrenje.

Učestalost prenošenja ljuske razlikuje se tijekom cijelog života:

 • do 12 puta nakon formiranja larve tijekom godine;
 • do 7 puta, već u drugoj godini života;
 • 2 puta tijekom godine u razdoblju života od treće devete godine pojedinca;
 • 1 put od devetog do dvanaeste godine života;
 • 1 vrijeme za dvije godine, počevši od trinaest godina i do kraja života.

Tijekom moliranja, životinja pokušava pronaći sklonište u udubljenjima ili stijenama, jer postaje bezbrižan bez čvrstog okvira.

Zanimljiva činjenica. Linka utječe ne samo na vanjski poklopac raka, ažuriranje unutarnjih organa — Ezofag, želudac i crijeva su ažurirane školjke. Snopovi i tetive s kojima su mišićna vlakna vezana za egzoskelet također su razdvojeni. Osvježi i srčane tkanine.

Predstavnik ove vrste je prilično aktivna umjetnička, stalno počinjenje migracijskog pokreta. Ruta kretanja se ne mijenja, ponavlja se ponovno ponovno ponavlja. Razlog migracije je sezonska promjena temperature voda i prisutnost hrane, kao i instinkt reprodukcije.

Dakle, s početkom zime, rak se spušta duž dna u dubokoj vodi u rasponu od 200-270 m. S zagrijavanjem vraća na toplo i ispunjeno uzorom. Migracija rakova masovno, okupljanje u skupinama s različitim brojevima. Mlegi koji su stigli do desetljeća i sedam ili osam-godišnjih ženki spremni su reproducirati.

Društvena struktura i reprodukcija

Prirodni neprijatelji kamčatkih rakova

FOTO: More Kamchatka rakova

Nakon početka proljeća, muškarci počinju put do plitke vode. Ženke se kreću u istom smjeru, ali odvojene skupine. Ženka nosi već zrelo jaja na nogama koje se nalaze u trbuhu. Bliže plitkoj vodi iz jagodica izgledaju ličinke i provode se protokom. U genitalnim organima ženki u ovom trenutku, već je formiran novi kavijar, što će samo biti u oplodnji.

S početkom mokrenja pojedinaca oba spola dolazi bliže i formiraju karakteristično držanje — Muškarac s oba maženja drži ženku, podsjećajući na argument ruku. Holding se nastavlja do kraja montaže, ponekad muškarac pomaže izabranom teretu od starog okvira. Nakon završetka molta (u prosjeku od tri do sedam dana), traka sa spolnim stanicama bit će objavljena — Sperma, koja je fiksirana na ženskim nogama. Muški, nakon što je ustupio misija i također linije.

Nakon nekog vremena (od nekoliko sati do nekoliko dana), ženka izbjegava jaja (od 50 do 500 tisuća), koji se sastaju s muškom vrpcom oplode. Posebna ljepljiva tvar skuplja jaja zajedno i pričvršćuje se s trezorima na trbušnim nogama ženki, gdje prolaze razvojni ciklus do sljedećeg proljeća, već 11 mjeseci. Ženka vuče kavijar samo jednom godišnje, u proljeće, muškarci mogu provesti proces parenja s nekoliko ženki.

Samo dva mjeseca od kavijara larvi nalaze se u vodenim slojevima i prebačeni su u protok, u ovoj fazi razvoja, do 96% ličinke. Nakon preživjelih larvi spusti na dno, u šikare algi, gdje žive tri godine. Često se javljaju molte, prolaze nekoliko faza razvoja. Tada mladi pojedinci idu na donje platforme pješčane prirode. Migracija počinje nakon dostizanja 5-godišnjaka, ponekad 7 godina.

Prirodni neprijatelji kamčatkih rakova

Statuta i status obrasca

FOTO: Royal Crab

Prirodni neprijatelji u odraslih glavnih predstavnika pogleda su malo jer rak ima izvrsnu zaštitu — Pouzdana i najjača ljuska, koja je dodatno pokrivena oštrim igalima. Samo veliki morski sisavci mogu ovladati odraslom rakom.

Ishodi manjih veličina imaju veći broj neprijatelja, među njima:

 • Grabežljiva riba;
 • Pacific Cod;
 • iverak;
 • morska vidra;
 • bikovi;
 • Hobotnice;
 • Rakovi velikih veličina, različitih vrsta (intraspecifični kanibalizam).

U razdoblju mokrenja, rak postaje apsolutno ranjiv i prisiljen je tražiti sklonište. Osoba se ne odnosi na prirodne neprijatelje vrste, međutim, s obzirom na nekontrolirani ribolov ulov, hvatanje krivolova, kako bi postao dobar neprijatelj čovjek ima svaku priliku. Stoga, na državnoj razini, kvote se određuju za ulov Kraljevskog arteraču, kako bi se povećala pažljivo koristiti rezerve stanovništva, bez potkopavanja njihovog broja i sposobnosti vraćanja.

Čovjekove aktivnosti posredno negativno utječe na pomorske stanovnike, osobito Kamčatke rakove. Industrijski kemijski otpad, plastični, naftni proizvodi zagađuju prostranstva mora i oceana, negativno utječu na cijelu floru i faunu. Kao rezultat toga, cijeli su tipovi izloženi iscrpljenju ili su na rubu izumiranja.

Statuta i status obrasca

Kamchatsky rakova

FOTO: Big Royal Crab

Migracija kraljevskog raka javlja se u skupinama pojedinaca, a ženke i muškarci kreću odvojeno, sastanak samo jednom godišnje, u proljeće, za parenje. Mladi pojedinci se također kreću odvojeno, stvarajući skupinu mladih ljudi. Stanovništvo raka u okrugu Kamchatka je trenutno značajno smanjen, za sve iste razloge za veliki i nekontrolirani ribolov ulov.

U Barentsovom moru, gdje je došlo do umjetnog oblika vrste, situacija je suprotna. Zbog nepostojanja mnogih prirodnih neprijatelja koji reguliraju broj, kraljevski umjetnički raspon brzo se širio tijekom obalnog teritorija barentskog mora. Prema približnim izračunima, broj stanovnika u 2006. godini bio je više od 100 milijuna pojedinaca i nastavlja rasti.

Predator-Polyphag brzo uništava autohtone vrste mnogih rakova, mekušaca i drugih, što s pravom uzrokuje zabrinutost za nastavak postojanja održivog ekosustava u barentima u mnogim znanstvenicima biologa.

Od 2004. Rusija je počela proizvoditi ribolov ulov. Dopuštena volumena ribolova svake se godine definira na temelju postojeće situacije u namjeravanom broju stanovnika.

Kamchatsky rakova Zanimljiv segment, s posebnim razvojnim ciklusom. Predstavnici ove vrste uspješno su prošli proces interijera i aklimatizacije u sjevernom moru. Kako utjecati na integritet morskog ekosustava u budućnosti, znanstvenici predviđaju drugačije.