Shiten

Podrijetlo tipa i opisa

Shiten (Triopsidae) - rod malih rakova iz Sublita Notostraca. Neke vrste smatraju se živim fosilima, čiji podrijetlo ima početak na kraju razdoblja ugljena, naime 300 milijuna. prije nekoliko godina. Uz mačeve, raspored je najstarijeg pogled. Na Zemlji žive od vremena dinosaura i nisu se uopće mijenjali od vremena, za uklanjanje smanjenja veličine. Ovo su sada najstarije životinje koje sada postoje.

Podrijetlo tipa i opisa

Izgled i značajke

FOTO: Shiten

Dolazak NOOSTRACA-a uključuje jednu obitelj triopsidae, a samo dvije vrste - triops i Lepidurus. Do 1950-ih otkriveno je do 70 vrsta štita. Mnoge procjene vrste opisane su na temelju morfološke varijabilnosti. Bila je dvije važne revizije klasifikacije obitelji - Linder 1952. i Longhurst 1955. Oni - revidirali su mnoge svojti i identificirali samo 11 vrsta u dvije vrste. Taksonomija je usvojena desetljećima i smatrala se psimom.

Video: štit

Zanimljiva činjenica: Kasnije istraživanje pomoću molekularnih filogenetika, pokazalo je da jedanaest priznatih vrsta skriva više reproduktivno izolirane populacije.

Schieldy se ponekad naziva "živim fosilnim", t. do. Fosili koji pripadaju sublistratima pronađeni su u pasmima razdoblja ugljena, negdje, prije 300 milijuna godina. Onaj koji je došao k nama, napuknut štit (t. Cancrioformis), nije se promijenio gotovo iz razdoblja Jure (približno 180 milijuna godina).

Fosili štitova u rasponu geoloških sedimenata nalaze se mnogo. Odsutnost ozbiljnih morfoloških promjena koje su se dogodile i obitelji za 250 milijuna godina postojanja tih životinja, sugerira da je u ovom obliku Schieldy vidio čak i dinosaure. KazacArtra - nestala skupina, poznata samo u trijaskom i jureskom fosilima iz zapadne Kine i Kazahstana, usko je povezana s splistima i može pripadati odvajanju Notostraca.

Izgled i značajke

Gdje se shitel prebiva?

Foto: Kako izgleda štit

SHCHARS ima duljinu od 2-10 cm, široku školjku ispred i dugi tanki trbuh. Stvara zajednički oblik kao ukusan. Pancirus dorso-ventral spljošten, gladak. Suprotni dio uključuje glavu i dvije stjenovite oči, smještene zajedno na skaliranju glave. Dva para antena značajno su smanjeni, a drugi par je ponekad odsutan. U ustima šupljina sadrže par antena simuselista i bez čeljusti.

Ventralna strana cipele koja prikazuje do 70 pari nogu. Tijelo sadrži veliki broj "tijela za prstenje", koji izgledaju kao tijela segmenata, ali ne odražavaju uvijek glavnu segmentaciju. Prvi jedanaest tijela prstenovi čine prsa i nose jedan par nogu, od kojih svaki ima i genitalnu rupu. U ženjoj se modificira formiranjem "vrećice". Prvi ili dva para nogu razlikuju od ostalih i vjerojatno funkcioniraju kao vlasti osjetila.

Preostali segmenti oblikuju trbušnu šupljinu. Broj tijela zvona varira unutar vrsta i između različitih vrsta, a broj parova nogu na prstenu tijela može doseći šest. Noge postaju postupno manji uz trbuh, au posljednjim segmentima uopće ne nedostaju. Želudac završava s spremnikom i par dugim, tankim, multisežnim repnim granama. Oblik Telson varira između dvije vrste: Lepidurus je zaokružio projekciju proteže se između kaudalnih grana, a ne postoji takva projekcija u triops.

Zanimljiva činjenica: Neke vrste imaju sposobnost da se oboje u ružičastu, kada je velika količina hemoglobina prisutna u njihovoj krvi.

Boja cipele je češće smeđa ili sivkasto žuta. Na proksimalnoj strani trbuha u životinji, mnoge male dodatke poput kose (oko 60), koji se ritmički kreću i omogućuju pojedincima da šalju hranu u usta. Muški i ženski pojedinci razlikuju se u veličini i morfologiji. Muškarac, u pravilu, imaju nešto veliku duljinu ljuske i imaju veće sekundarne antinatore koji se mogu koristiti kao stezaljke tijekom uzgoja. Osim toga, ženke imaju vrećicu s jajima.

Sada znate što izgleda štit. Da vidimo gdje se to ljulja.

Gdje se shitel prebiva?

Što je sranje pokreće?

FOTO: Obični štit

Štit se može naći u Africi, Australiji, Aziji, Južnoj Americi, Europi (uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo), kao iu nekim dijelovima Sjeverne Amerike, gdje je klima prikladna. Neka jaja ostaju nepromijenjena iz prethodne skupine i otvorite se kad se kiša namaka. Ova životinja mirno prilagođena postojanju na svim kontinentima isključujući Antarktiku. Pojavljuje se na većini otoka u mirnom, atlantskom, indijskom oceanima.

Područje smjene je u:

 • Euroazia, živi svugdje 2 vrste: Lepidurus apus + triops mogući
 • Amerika, vrste kao što su triops longicatuda, triops newberryi i dr.;
 • Australija, živi svugdje nekoliko podvrsta, pod jedinstvenim imenom triops Australiensis;
 • Afrika je postala kuća za tipa - triops Numidicus;
 • Triops Granarius Tip je izabrao Južnu Afriku, Japan, Kinu, Rusiju i Italiju. Raspored se pojavljuje u svijetu u slatkovodnim, solnim vodama ili slanim vodenim tijelima, kao iu malim jezerima, tresu i Heather pustinje. U poljima riže, vrsta triops longicatusa smatra se štetnim organizmom jer razrjeđuje sediment, sprječavajući svjetlo u ulasku u sadnice riže.

U glavnom kamentu nalaze se na dnu tople (prosječno od 15 do 31 ° C) rezervoare. Oni također radije žive u visoko alkalnim vodama i ne mogu podnijeti pH ispod 6. Vodeni bazeni u kojima žive moraju uštedjeti vodu u roku od mjesec dana i ne doživljavaju značajne temperaturne promjene. Tijekom dana, košulja se može naći u prizemlju rezervoara ili u svom debru, roe i prikupljanje hrane. Noću, imaju tendenciju da izađu u ile.

Što je sranje pokreće?

Značajke karaktera i načina života

FOTO: napuknut štit

Raspored su svejednici, oni se također polagati kao grabežljivci u svojoj niši, idući sve životinje koje su manje. Oracle, u pravilu, preferiraju životinjske deriters, ne povrće, ali će biti nešto. Ličinke kukaca, kao i razne zooplankton, također subjekt njihovih dijetetskih ovisnosti. Oni preferiraju larve od komaraca u usporedbi s larvima drugih kukaca.

Zanimljiva činjenica: Tijekom pogrešne hrane, neke vrste štitova pribjegavaju kanibalizam, piju mlade pojedince ili koriste svoje procese dojke za filtriranje hrane u usta. Vrsta longicatusa izleta je posebno vješto žvakaći korijenje i lišće biljaka za klijanje, kao što je riža.

Osnovni brodovi nalaze se na dan, psovanje u tlu u potrazi za hranom. Oni su aktivni okrugli dan, ali za plodnu razonodu, trebaju rasvjetu. To se događa da je štit na površini vode obrnut s trbuhom. Nije jasno što utječe na takvo ponašanje. Početna teorija nedostatka kisika nije potvrđena. Takvo ponašanje u štitu promatra se u vodi zasićenoj s kisikom. Vjerojatno je zašto životinja traži obrok, bakterije akumulirane na površini.

Neke parazitne bakterije vrste echosite koristiti t. Loncicadus kao organizam - domaćin. Osim toga, više hranjivih tvari osigurava se kao rezultat konstantnog kopanja ovog rakova u podlozi ribnjaka i podizanje taloga. Pišite, kao što znate, značajno smanjiti veličinu populacija komaraca, konzumirajući njihove ličinke.

Značajke karaktera i načina života

Društvena struktura i reprodukcija

FOTO: Ljetni štit

Raspored relativno pojedinačne vrste, njihovi pojedinci se nalaze odvojeno u različitim područjima vodnih tijela. To je zbog viših razina grabežljivog, koji proizlazi kada su u velikim skupinama. Ovi mali rakovi koriste dodatke nazvane phylopods za kretanje naprijed u vodi. Neprestano se kreću tijekom dana i nalaze se plutajućim vodom.

Ove rakove imaju egzopod koji im omogućuju da kopaju u prljavštinu u potrazi za hranom. Oni su aktivniji tijekom dana. Studije su pokazale da raspored može smanjiti razinu metabolizma u vrijeme kada hrana ne dovoljna, ili kada su drugi uvjeti okoline nepovoljni. Oni se stalno naginju, posebno često ispuštaju svoju blisku školjku na početku života.

Najvjerojatnije se koriste za identifikaciju hrane i potencijalnih partnera za identifikaciju hrane i potencijalnih partnera (ako se reprodukcija pojavljuje na seksualnom putu). Iza očiju nalazi se dorzalni, okcipitalni tijelo, koji se najvjerojatnije koristi za kemoreceptaciju, tj.

Raspored ima relativno kratak život, kako u divljini i u zatočeništvu. Njihov prosječni životni vijek u divljini je od 40 do 90 dana ako se privremeni spremnik prije ne osuši. U zatočeništvu može živjeti u prosjeku od 70 do 90 dana.

Društvena struktura i reprodukcija

Prirodni neprijatelji shtamy

FOTO: Par

Unutar pod-trenera Novostraca, pa čak i unutar sorti, postoje značajne razlike u metodi reprodukcije. Neke populacije se seksualno pomnožavaju, drugi pokazuju samo-dokaz ženki, a treći su hermafroditi koji povezuju i spol. Stoga se učestalost muškaraca u populacijama uvelike razlikuje.

U seksi populaciji, sperma ostavlja tijelo čovjeka kroz jednostavne pore, a ne postoji seksualni član. Ciste se proizvode ženski, a nakon što se drže u šalici u obliku zdjele. Ciste se drže ženski samo za kratko vrijeme prije polaganja, a ličinke se razvijaju izravno bez prolaska kroz metamorfozu.

Ženka drži jaja u jajima za jaja nekoliko sati nakon oplodnje. Ako su uvjeti povoljni, ženska stavlja bijela jaja / ciste na različite podloge prisutne u spremniku. Ako uvjeti nisu povoljni, ženka modiva jaja tako da odu u stanje mirovanja i ne izlaze do poboljšanja uvjeta. U svakom slučaju, prva ličinki nakon depozita je metanazus (larval faze rakova).

U ovoj ranoj fazi, oni su narančasti i imaju tri para udova i jedno oko. Nekoliko sati kasnije, oni gube egzoskelet, a Telson počinje formirati u Planktonu. Nakon 15 sati, larva ponovno gubi svoj egzoskelet i počinje nalikovati minijaturnoj odrasloj posebnoj smjeni.

Juvenile potomci nastavlja s moltom i postati odrasli u sljedećih nekoliko dana. Sedam dana kasnije, rakovi stječu boju i oblik odrasle osobe i mogu odgoditi svoja jaja, jer je postigla punu seksualnu zrelost.

Prirodni neprijatelji shtamy

Statuta i status obrasca

Foto: Kako izgleda štit

Ovi mali rakovi su glavni izvor hrane za ptice vodenih ptica. Mnoge vrste ptica love ciste i odrasle. Osim toga, šumski žabe i druge vrste žaba često love na štit. U vrijeme, kada hrana nije dovoljna, ovi rakovi mogu pribjeći kanibalizmu.

Da bi se smanjila intraspecifična predavanje, brodovi nastoje biti usamljeni, postaju manji cilj i manje vidljiv od velike skupine. Njihova smeđa boja djeluje kao kamuflaža, spajajući se s sedimentom na dnu njihovog spremnika.

Na glavne grabežljivce koji igraju na štitu uključuju:

 • ptice;
 • žabe;
 • riba.

Raspored se smatra saveznicima osobe protiv zapadnog Nila virusa, jer pojedinci konzumiraju ličinke komaraca. Oni se također koriste kao biološko oružje u Japanu, uzimajući korov na poljima riže. T. Cancrioformis se češće koristi u tu svrhu. U wyoming, prisutnost t. Longicadus obično ukazuje na dobru šansu za zagrijavanje žaba.

Kupljene shcharke često se nalaze u akvarijima i hrane se na prehranu koja se uglavnom sastoji od mrkve, granula škampa i osušenih škampi. Ponekad su hranjenje živih škampi ili dahnia. Kao što mogu jesti gotovo sve, oni se također hrane običnim ručkom, krekerima, krumpirom itd.

Statuta i status obrasca

Shiten

FOTO: Shiten

Ne postoji ništa prijeteće. Oni su drevni stanovnici planeta Zemlje i dugi niz godina prilagođeni da prežive u najpovoljnijim uvjetima. Cista štit koji se kreću na velike udaljenosti sa životinjama ili vjetrom, čime se širi svoj raspon i sprječavajući izgled odvojenih populacija.

Nakon pojave povoljnih uvjeta, počinje se razvijati samo dio populacije ciste, što povećava priliku za preživljavanje. Ako su razvijeni odrasli pojedinci nestali, ne napuštajući potomstvo, preostale ciste mogu pokušati ponovno početi svugdje. Sušene ciste nekih vrsta štitova prodaju se u skupovima razrjeđivanja kao kućni ljubimci u akvariju.

Među entuzijastima cista su najpopularniji:

 • Američki pogled - t. Lonciceudatus;
 • European - T. kanjon
 • Australac - T. Australiensis.

Druge vrste koje se također nalaze u zatočeništvu uključuju t. Newberryi i T. Granarius . Crveni (albinone) oblici su vrlo česti među entuzijastima i postali heroji brojnih videozapisa na YouTubeu. Raspored nepretenciozan u sadržaju. Glavna stvar je imati na umu da im je potreban mali pijesak kao tlo, a oni su nepotrebni staviti u ribu, t. do. Male ribe koje mogu jesti, a veliki ih jede.

Shiten - drevne životinje, koje su u trijaskom razdoblju dosegle dužinu od dva metra. U velikim vodnim tijelima postali su važna komponenta prehrambenog lanca. Trebalo bi ga imati na umu da mogu naškoditi FE i male ribe, kao i drugim rakovima.