Grabežljivica

Okean i morski grabežljivci

Većina grabežljivih riba živi u tropskim i suptropskim područjima, samo neke od njihovih vrsta nalaze se u umjerenoj zoni. Među glavnim grabežljivim ribom su najpoznatiji morski psi, od kojih se 20 obitelji uključuju oko 250 vrsta. Za osobu, oko 50 njihovih vrsta su očito opasne i potencijalno opasne; napada 29 vrsta su dokumentirane. Gotovo je teško razlikovati grabežljive poglede s nedvoriziranosti. Dakle, bilo koji morski pas treba biti strah s duljinom od 1-2 m ili više, s izuzetkom najveće (do 10-15 m dugo) kitova morski pas, hranjenje na planktonu.

Okean i morski grabežljivci

Muren

Rijeka grabežljiva riba

Muren prebiva u morima tijekom svjetla gdje je temperatura vode prikladna za njih. Nevjerojatno, ali maksimalna fiksna duljina tijela Moorene iznosila je gotovo 4 metra. Iako ove ribe nemaju oštru viziju, uvijek nalaze plijen. Njihov miris je četiri puta superiorniji od psa. Veličina moraren je različita ovisno o vrsti kojoj pripadaju, neke od dimenzija s veličinom ljudske ruke, drugi dosežu 3 metra duljine. Iako koža ove ribe nije zaštićena ljuskama, ne ugrožava opasnost, bit će puna oštrim rubovima zamki, sve joj je tijelo prekriveno debelim slojem sluzi i štiti ribu od vanjskog oštećenja.

Gledajući Morantinu, možete otkriti kakvu snažne i iskrivljene zube. Zalogaj ove ribe je vrlo opasan, zubi su joj ne samo iznimno oštri, ali još uvijek vrlo prljavi, tako da zalogaj moray može uzrokovati snažnu upalu, osim toga, oni su također dosadni, jedan zalogaj i žrtva više ne bježe. Fleksibilno, mišićno tijelo moraren može stisnuti u najuštiniju pukotinu.

Moray radije skriva u špiljama i pukotinama među koraljnim grebenima i obično ostavljaju svoj azil samo noću za lov. U popodnevnim satima možete vidjeti samo glavu ove ribe koja se vrti iz skloništa, u pravilu, ona svi njegov život uživa u istoj pećini. Veći moray može imati nekoliko takvih skloništa, ponekad udaljenosti od 200 metara jedan od drugoga. Često, riblja čistači žive u tvrtki s Maurenom, Muren otvara usta, a pametan uklanja ostatke hrane, zaglavi između zuba, to je obostrano korisna zajednica, a Moorena ih ne jedu. Ova riba preferira jesti noću i koristi pokrov tame da zgrabi spavav plijen. Ali ponekad u popodnevnim satima previše je gladan da ignorira sve ove Siscean oko delicija. Morayna je prilično kratkovidna, ali imaju takvu stvar koja je bolje ne zabrljati s njima.

Brbljanje

Grabežljive ribe jezera

Postoje i drugi grabežljivci koji vole loviti u grebenima. Ovaj grabežljivac se odlikuje munjama i način plivanja, podsjećajući na let strelica - radi se o Barracuda. S duljinom tijela od 30 cm prije, u rijetkim slučajevima, 2 metra, Barracuda je inferiorna u odnosu na druge morske lovce, ali to se kombinira brzinom kretanja. Njegove slične strijele, hitno tanak i pojednostavljeno tijelo, omogućuje da bude na kratkoj udaljenosti, plivanje pola broda motora.

Pad brraluda opremljen je ogromnim očnjacima, uglavnom se nalazi u donjoj čeljusti. Oštre, poput škara, zubi duboko punjeni u žrtvino tijelo i uzrokuju vrlo ozbiljne rane. Ove srebrne, brzo stvorenja, promatranja čarobnjaka, imaju izvrsnu viziju, oni imaju izvrsnu sposobnost orijentacije, čak iu blatnoj vodi, pomaže im lako pronaći plijen. Često će se Barracuda naseliti u vodama morskih luka, ili u uvalama koje često posjećuju turisti, neizbježno ih vodi na neplanirane sastanke s ljudima.

Odrasli barraludes su vrlo samouvjereni, žestoko štite svoj teritorij od stranaca, bilo da je to bio morski stanovnik ili čovjek. Neki će barbracuds naseliti na stjenovitim plićacima, ovdje, kao da u tvrđavi, provode vrijeme između lovačkih sesija. Što se tiče brzine, ne postoji jednaka baraza, ne ostavljaju svoje žrtve vremena da misle. Pad Barracude slams samo 41 milisekundu.

Odrasli barauda za što se ništa ne bi zadovoljilo. Ove brze ribe mogu uhvatiti čak i mladu tunu. Barracuda se nalazi ne samo u pachatskom oceanu, već iu tropskim i suptropskim morima, a uočene su čak i na Mediteranu. Barracuda je vrlo brz i smrtonosni grabežljivci koji su prilično rašireni na svijetu. U usporedbi s drugim predatorima, njihovo glavno oružje - brzinu i iznenadnost napada.

Muren

Grabežljivica

Muren je jele strašan podvodni zmija do tri metra dugačak, s kamenim grebenom na leđima. Prebiva u tropskim i umjerenim vodama. Izgleda kao mala usta, ali zapravo je sposoban slikati tako širok, gutati žrtvu koju on jednostavno ne može učiniti u svojoj pećini. Tako zijevajući da čak i ne stavljanja kod kuće je rekord.

Međutim, muren jegulja ne voli napustiti špilju, tako da je postaje lakše: on ima dva reda zurećih čeljusti, a drugi red iznenada se pomiče naprijed kako bi zgrabila žrtvu koja plovi pokraj vrata. Kao u filmu horora, ne? Okolna riba je svjesna da je "stubište" bolje ne plivati ​​do ugary, pa noću još uvijek mora izaći iz kuće za lov.

Riba-zhaba

Grabežljivica

Teško je zamisliti stvorenje ružnije od ribe. Njezina velika glava se vrti, usta se proteže do ušiju, a cijelo tijelo je prekriveno rast. Od slabih samo njezine male veličine spasiti nas: do pola duljine brojila i ne više od tri kilograma žive težine. U isto vrijeme, riba-toad je vrlo mirna: ona sjedi tiho na dnu, spajajući se s njim u boji u svrhu maskiranja i sranje nemarnih lignja i škampa. Snažne čeljusti s hrskavim kontaktnim pancirskim rakovima i kamenicama.

Fish-toad čuva svoj teritorij, stvarajući zvuk, sličan mljevenju ili zvučnom signalu i izlažu otrovne šiljke. Poštujte osobni prostor - i nećete imati problema s njom. Ali kako se zvala, ova riba živi u zapadnom dijelu Atlantika, uključujući i blizu "bijelih plaža" države na Floridi. Stotine kupaćih kupaca s krikovima izlaze iz vode, posrnula na otrovni šiljak i poslao ravno u bolnicu.

Riba-toad raste do 40 cm., i većina tijela - glava koja ima ogromne razmjere u usporedbi s tijelom. Njegova pada se otkriva vrlo široko, što vam omogućuje prikupljanje prilično velikog plijena. Riba nije jako brašna, svejedi. U nedostatku dovoljnog broja glavne prehrane, to se ne događa i biljna hrana.

Izvanredna značajka ribe je moguće "pjevati", a točnije muškarci mogu proizvesti karakteristične usjeve i roštilje kako bi privukli ženke za uzgoj. Razdoblje mrijesta traje od travnja do listopada, a u ovom trenutku na mjestima njezina staništa možete čuti "Zabia pjevanje". Volumen takve "kvrga" može doseći 100 decibela, koji je usporediv s bukom metro vagona. Općenito, 100 decibela - maksimalno dopušteni volumen za ljudsko uho, iznad kojih postoje bolne senzacije.

Veliki bijeli morski pas

Grabežljivica

Veliki bijeli morski pas Jedan od najvećih i najagresivnijih predatora oceana. Leđa i strane ove ribe su obojene u sivom, smeđom ili crnom, a trbuh - bijela, zašto je morski pas i dobio ime. U prosjeku, veličina grabežljivca je 5-6 m s težinom od 600 do 3200 kg, iako je moguće mjeriti rezultat, čija je duljina dosegla 11 metara, ali očito nije granica. Uzorci koji su manji od četiri metra još nisu dostigli pubertet i smatraju se tinejdžerima.

Znanstvenici su saznali zanimljivu činjenicu: Na kraju tercijarnog razdoblja bilo je velikih bijelih morskih pasa, koji imaju dimenzije do 30 m dužine. U ustima takvog diva može slobodno smjestiti osam osoba, a ako je ova vrsta živjela do danas, postojanje strane strane ne bi donijelo ništa dobro čovječanstvu.

Veliki bijeli morski pas preferira voditi manje životni stil. Njezino je stanište ogromno, ova se vrsta može naći gotovo bilo gdje u oceanu, Kaku obali, i daleko od njega. Unatoč činjenici da bijeli morski pas preferira da se drži na površini vode, može izostaviti iu velikim dubinama, vrlo ugodno tamo tamo. Jedan primjerak uspio je uhvatiti na dubini od kilometra! Ove ribe su vrlo česte u toplim vodama, ali se nalaze u umjerenim geografskim širinama. Ženke ne rastu ne više od dvije mladunce, oni jedu ostatak.

Ovaj pogled je vrlo velik (dug do 5 cm) i široke zube trokutastog oblika, odvojeni duž rubova (da možete pogledati zube velikog bijelog morskog psa ispod). Snažne čeljusti omogućuju snack kosti i hrskavice žrtava bez mnogo truda, žrtva je praktički lišena šanse za spasenje. Predator ima nekoliko redova zuba, a ako iz nekog razloga je prednji red zuba oštećen, na njihovom mjestu, kao i na transportu, novo.

Puž-konus

Grabežljivica

Koraljni grebeni, protežući se duž cijele obale Australije, odlikuju se šarmantnim ljepotom, pogledajte ih iz cijelog svijeta. Ali ovdje je da mnogi turisti, osobito oni koji se vole podvodno kupanje, ležati opasnost. Činjenica da mnoge ribe, na primjer, morske pse ili bradavice, krvožedne ili otrovne, znaju mnogo. Čuo i o meduzama, ostavljajući ozbiljne opekline. Ali ne znaju da je među puževima - čini se, najviša stvorenja na svijetu - postoje doista opasne vrste za osobu. Glavna opasnost je pužne koševe koji su primili ime za gotovo ispravan konusni oblik ljuske. Ove školjke su obdarene prirodom oružja, što za djelovanje nalikuje harpunskoj pušci. Uz puhanje malog žrtve šipe žrtve dobiva čvrstu dozu otrova, koja je fatalna i za osobu.

Puževi konusi - grabežljivci, i moram reći da su prilično uspješni lovci. Tijekom dana, puž se skriva u koraljima, a uz početak noći puzati iz svog skloništa. Imaju vrlo razvijeni miris. Od velike udaljenosti osjećaju i najmanji kemijski nečistoće u vodi i polako idu duž staze žrtve. Može biti crv, drugi puž ili čak riba. Unatoč činjenici da potonji brzo pliva u vodi, ne smetaju sporo puž-konus: njezino oružje neće dopustiti.

Za osobu, otrovni konusi mogu isporučiti mnogo problema. Puževi se primjenjuju na oštar šiljak, koji završava savijenom zuba poput harpuna. Ubrizgavanje je vrlo bolno, odmah se natječe mjesto poraza, mučnine, teške vrtoglavice. Ako ne date pravovremenu pomoć, nakon pola sata, može doći do paralize respiratornih organa i kardiovaskularnog sustava.

Indonezijska igla riba

Grabežljivica

Svatko zna kakva je vrsta ribe igle: tanak, vertikalni predator do 60 cm dugačak, tako fleksibilan da se može vezati u čvoru. Prepoznatljiva skica - morde, ekstrahirana igla i potpuni zubi. Neke vrste igle ribe osjećaju se sjajno u crnoj moru i vrlo prijateljske zaobilaze ronioce.

Indonezijska igla riba je također potpuno mirna - dok je pod vodom. Međutim, ima naviku skakati iz vode do svježeg zraka, gdje se odmah pretvara u bacanje bodež, samo vrlo ljut. Nemoguće je reći da je igla često. Ali kad se to dogodi, za čovjeka koji je postao cilj, sve se završava s teškim ozljedama ili smrću. Igla je iskopana u tijelo, bez odbijanja arterije. Indonezijski ribari zahtijevaju mnogo hrabrosti ići na ribolov na noć - u mračnim svjetiljkama na brodovima privlače ribu i izaziva napad.

Morske prokleto (rish)

Grabežljivica

Morski vragovi su prilično velike grabežljive ribe koje žive na dnu i dugo dostižu 1,5-2 metra. Gotovo sve vrste ružnih ruža su vrlo široke i otkrivaju se gotovo kroz krug glave. Donja čeljust je manje mobilna od vrha, a malo imenovan naprijed. Predatori su naoružani prilično velikim oštrim zubima koji se savijaju unutra. Tanke i fleksibilne kosti čeljusti omogućuju tanku plijen, koji ih premašuju gotovo dvaput.

Važno je napomenuti da je tijelo Frnora, obojen u tamno sive ili tamno smeđe boje (često s kaotičnim svjetlosnim mrljama), nije pokriveno vagama, već raznim rastom zadebljanje, tuberkule, duge ili kovrčave kožne resa, slično algi. Takva kamuflaža omogućuje grabežljivcu da lako organizira zasjedu u šikarama algi ili na pješčanom danu.

Distribucijsko područje vrste lijepih radnika je prilično opsežno. Uključuje zapadne vode Atlantskog oceana, buđenje Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, istočni Atlantik, čiji se valovi bore oko obale Islanda i britanskih otoka, kao i najzgodnijih dubina sjever, Barent i baltički moris.

Moć, morski vragovi su grabežljivci. Osnova njihove prehrane je življenje riba u dnu debljine vode. U želucu ruba, gerbils i bakalar, male stope i male morske pse, akne, kambale, izazovi mekušaca (lignje, sipe) i razne rakove. Ponekad se ovi predatori rastu bliže površini vode u kojoj lovi haringu ili skuša. Uključujući slučajeve kada su lijepi radnici bili napadnuti čak i na ptice, mirno lepršavaju na morskim valovima. Svi morski vragovi love zasjedu. Zahvaljujući prirodnoj kamuflaži, nemoguće ih je primijetiti kada i dalje leže na dnu, trganje u zemlju ili jaša u šikare algi. Potencijalna žrtva privlači sjajnu mamac, koja se nalazi na morskoj liniji na kraju osebujnog štapa - izduženog snopa prednjeg leđnog peraja. U tom trenutku, kada plutaju prošle rakove, beskralježnjake ili ribe dodiruju esku, morski smeće naglo otvara usta.

Riba-bum (obični SARGAN)

Grabežljivica

Ovaj riba - Relativna slavna šljunka. Ponekad se te ribe također nazivaju isto. Ali oni su apsolutno ne kao jedni drugima. Obični SARGAN, pojavljuju se samo u istočnom dijelu Atlantskog oceana, raste do 90 cm. duljina. Tijelo je usko, snažno izduženo, u obliku daljinski nalikuje morskoj iglu. Čeljusti su vrlo duge i oštre na krajevima. Dorzalni i analni peraju posađeni su daleko od iza, gotovo na repovima. Vage su male, lako vjeruje. Usta su prekrivena sićušnim zubima, koje je Sargan čvrsto držalo uhvaćen plijen.

Sargan - pelagična riba, t.E. prebiva u otvorenim vodama bliže površini vode. Hrana s još jednom plitkom ribom: Hamsa, sprej, mlada skuta i t.D. Tijelo riblje buma je vrlo uspješno od aerodinamičkog stajališta. Može dobiti veliku brzinu tako što čini munje kratkotrajne kretene. Tijekom lova, Sargan može ući u takvo uzbuđenje, koji skače iz vode za spremanje obloga. Također čini visoke svijeće kada je u pitanju kuka ribara.

To je riba u obliku jaja. Tijekom mrijesta dolazi blizu obale i slaže se kavijaru do podvodnih biljaka. IKrinka drži s posebnim ljepljivim nitima. Izležene ličinke nisu kao odrasli pojedinci - oni nemaju karakterističan grabežljivi kljun, ali kako čeljusti odrastaju. Reprodukcija prolazi u ljeto, a uz početak jesenske Sargane odlazi od obale i počinje blijedjeti u uoči zime. U ovom trenutku, ribari specijalizirani za ribolov u Sargan će ribariti oko sat.

Plavi tubat

Grabežljivica

Boja u ovoj morskoj ribi je jedna mraka mraka s dojmom nejasne mrlje. Postoje prilično veliki zubi u plavom tobulku, koji su na kauču i nebo, što joj omogućuje da razbije snažne rakove i mekuš bez ikakvih problema. Ovo impresivno oružje zamijenjeno je svake godine.

Osnovna prehrana grabežljivaca sastoji se od meduza, laganih, rakova, haggara i riba. Mekušci, rakovi i iglinoderish prstenovi izdvajaju očnjake, odvajanje od dna. Tijekom promjene zubi, hrana se vraća, to je riba, meduza. Nikada nije na jednom mjestu i provodi kretanje na velikom području.

Riblja plavi tubat živi pretežno u sjevernom Arktičkom oceanu i na sjeveru Atlantskog oceana. Može se naći u barentima, bijelom, norveškom, baltičkom i sjevernom moru, na zemlji Newfandlana, Labrador, Spitbergen, Gratandia, Škotska, u blizini novog Zemlje i Seibl. Preferira se da će biti duboko pod vodom na udaljenosti polu-kilometra od površine do 1600 metara.

Riblja lufara

Grabežljivica

Lufar - morski predstavnik ribe nositelja, koji se odnose na odvajanje smjera. Ovo je prilično glavni predator: odrasli pojedinci rastu više od 1 metra dugo, dok njihova težina može doseći 15 kilograma. Međutim, takvi su divovi danas rijetki, jer riba lufa često postaje žrtva ribarstva. Sada ćemo razgovarati o izgledu ribe. Ovaj morski stanovnik ima fleksibilan oblik tijela. Na leđima ima dva peraja s tankim tepisima. U isto vrijeme, prvi od njih je mnogo oštriji, što se može primijetiti čak i golim okom. Osim toga, postoje dvije dojke i dva abdominalna peraja, kao i zli rep. Sama riba, Lufar ima tamnoplavu boju, s nečistoća zelenkastih vaga. Gornji dio je mnogo tamniji. Slična slika boja - glavno oružje morskog grabežljivca. Zahvaljujući njemu, može obeshrabriti druge ribe, koje tijekom bijega nema vremena za popravak manevri svojih progonitelja.

Mnogi ruski ribari su uvjereni da samo mi imamo riblji lukar. Crno more, uistinu, doista je jedan od najvećih marina ovog grabežljivca, ali daleko od samo jednog. Velike populacije ove vrste mogu se naći u vodama indijskog, pacifičkog i atlantskog oceana. Općenito, riba lufar se može naseliti u bilo kojem moru, pod uvjetom da je voda u njoj vrlo topla. Stoga se ne može iznenaditi što ribari mogu uhvatiti ovaj slavni plijen na obalama Crnog mora i blizu sušnih područja Afrike.

Riba Lufar preferira voditi starog stila života. U isto vrijeme, ponekad broj takve "obitelji" može doseći nekoliko tisuća pojedinaca. S jedne strane, čini predator vrlo opasno za druge ribe, a na drugu, pretvara ga u laganu mreže ribarskih brodova. Osim toga, Lufar ne voli ostati na jednom mjestu dugo vremena. Zajedno sa svojim čoporom stalno migrira, pridržavajući se topline vode. U vrućim razdobljima godine može ići na ušće ili ušće rijeke, ali vrijedi malo pasti malo, a on se ponovno vraća u more.

Europski Beldug

Grabežljivica

Europski belbug nastanjuje more vode Sjevernoatlantskog. U Rusiji, njegovo područje pokriva Baltičko more, uključujući desalinirani finski zaljev, barent i bijelo more, itd. Maksimalna duljina tijela ove ribe je oko 50 cm, ali obično ne prelazi 30 cm. Spinalna peraja u Beldugiju je duga s kratkim spojenim zrakama odostraga, u analnim perajama 80-95 mekih zraka, spinalni i analni peraja spajaju se s repom.

Beldug - grabežljivi pogled, u svojoj prehrani uključuje razne male mekuške, obloge, kavijar i prženje drugih vrsta. Da je ova vrsta karakteristična. Uparivanje se odvija u kolovozu-rujan, trajanje trudnoće 4-5 mjeseci. Svaka fema pomakne od 10 do 405 pržena.

Bijeli i gusti belgi meso karakterizira dobar okus i znatne masti. U Baltičkom moru ima neku komercijalnu važnost, ali uz obalu Murmansk i u Bijeloj moru, gotovo nije industrijska, a na mnogim mjestima uopće ne ide u hranu. Ovaj običaj je povezan s njegovim živim ("ne možete jesti ribu koja" pist "), a možda i s neuglednim izgledom Beldugija.

Jesetra

Grabežljivica

Sturgeon - grabežljive donje životinje u malim ribama, crvima i mekušcima. Za ovaj navigator, izduženo tijelo u obliku vretena je karakterizirano, prekriveno s pet redova reljefnih štitova. Štoviše, jedna traka zaštitnih ploča proteže se uz leđa i stranu životinje, a druga dva u trbuhu.

Očekivano trajanje života je 40-50 godina. Međutim, spolna zrelost dolazi samo 8-14 godina, au ženama - 10-20. Sturgeon se rasvršava u proljeće i ljeto na poplavljenim poplavanim kamenim područjima. U sporima, životinje gledaju na svježe rezervoare s jakom strujom. Nakon bacanja kavijara "kotrlja se" natrag u more. S obzirom da oplođena jaja imaju ljepljivu ljusku, oni se pridržavaju šljunka na 90 sati. Nakon završetka razdoblja inkubacije, Feltovi se otvaraju od kavijara. Zanimljivo je da se prvi put hrani na račun vlastitih sredstava (mjehurić žumanjka), a onda se endogena "vrećica" postupno rješava. Prva hrana za larve postaje zooplankton. U pravilu, mladi su odgođeni na mjestima "rođenja" za 2-3 godine, nakon čega se kotrlja u more. Daljnje "sječe" ribe na seksualnu zrelost nastaje u slanim vodama.

Važno je napomenuti da je pojurgeon - vrlo plodan riba. U jednom besmislenom razdoblju mogu pomesti do milijun ikona.

Međutim, zbog krivolova i masovnog ulova, riba su na rubu izumiranja. Očuvati populaciju odvajanja od četvrtog dana 1996. godine. Uključeno u Međunarodni crveni registar. Uz to, mnoge zemlje periodično nameću moratorij o proizvodnji crnog kavijara, a također pribjegavaju umjetnim uzgojem pojedinaca u akvakulturnim poduzećima.

Beluga

Grabežljivica

Beluga je slatkovodna riba koja je sačuvana do današnjeg dana s dubokom antikom. Njezini progenitori su postojali na Zemlji u jureskom razdoblju, što je bilo prije 200 milijuna godina.

Ovo je najveća od svih slatkovodnih riba ikada postojanih na našem planetu. Njeno tijelo može doći do duljine oko pet metara, a može težiti oko dva tona. Ova gigantska riba ima samo jednu relativnu - Kaluga, koja živi u dalekim istočnim rijekama.

Tijelo Beluga u obliku podsjeća na torpedo, ona se sužava u rep, a pet redova kostiju prolazi uz bokove, koje se još uvijek nazivaju štitovima čiji je zadatak zaštititi ribu od izlaganja izvana. Gornji dio ove ribe je obojen zelenim ili tamnim sivim bojama, a njezin trbuh, u pravilu, bijelo.

Glavno stanište Beluga je kaspijsko more, iako se može naći u drugim morima - na primjer, Azov, crno ili Jadran. Ali s pristupom razdoblja mrijesta, slane vode ostavljaju i idu uzvodno od slatkovodnih rijeka, a dovoljno se uzdiže. Beluga vodi jedan životni stil, čineći iznimke samo za razdoblje mrijesta, kako bi se družio.

Beluga je grabator i u svim fazama mog života. Preferira loviti u srednjoj dubini, a to pomaže loviti da su brkovi, o čemu već spomenuli. Najomiljeniji plijen tih riba su haringe, inćune, bikovi, vobla i šunke.

Stupland

Grabežljivica

Severuga - riba obiteljske obitelji, koja ima vrlo karakterističan izgled, zbog visoko izduženog oblika nosa ili šupe, čija je duljina oko 60% od cijele dužine glave.

Natrag obično blackn smeđi, brak svjetlo, Belubo White. Prema njegovim veličinama, sedam je nešto inferiorniji od drugog pogurnjaka, osim za sterlinga i šiljaka koji su manji. Prosječna težina Seviryja razlikuje se u različitim rijekama i rezervoarima te je u prosjeku oko 7-10 kilograma, ali odvojeni pojedinci dosežu dužinu više od dva metra i težine 80 kg. Dimenzije ograničenja da je ova vrsta dosegla u prošlosti, prema drevnim ostacima iznosi 270 cm, u dvadesetom stoljeću najveći primjerak Sirevrya imao je duljinu od 218 cm. i masa 54 kg. Uobičajene dimenzije Volga SevyGo u kasnim 190-ima 70-ih godina prošlog stoljeća kretale su se od 126 do 152 cm. i masa od 6,2 do 12,7 kg.

Kao i svi sestre, sedam - dugotrajne među slatkovodnim ribom. U arheološkim materijalima, maksimalno registrirano doba Sviryukha imao je 41 godinu, u suvremenoj ribi - 35 godina. Azovska serga ponekad razlikuje u neovisne podvrste. Seviryga može formirati hibride s dvije vrste surgeona - sterlinga i šiljaka.

Rijeka grabežljiva riba

Obični som

Grabežljivica

Obični SOM veliki slatkovodni svemir ribolov obitelji Somovy odvajanje. Duljina tijela do 3 m, težina do 150 kg. Anal Fin Long, Fat Fin nedostaje, nespareno peraje nemaju trnje. Boja u većini slučajeva smeđa s nijansama smeđe-zelene, trbušne bijele boje. Ovisno o staništima, boja može varirati od gotovo crne do svijetlo žute. Ponekad se susreću vrlo rijetko, Soma Albinosi.

Prebiva u rijekama i jezerima europskog dijela Rusije, osim ledenog oceana. Uobičajeni u Europi iu Basinu Aral More

U proljeće u obalnoj zoni između vodene vegetacije. Ženka postavlja kavijar u gnijezdu da su muški stražari. Coolness dolazi, obično na petu godinu života.

Postoji zabluda koju su SOM hrani samo Padalu i vezanim proizvodima. Zapravo to nije istina. Glavna hrana soma u ranoj fazi razvoja je mala rakova, pržiti i vodeni insekti. U zrelijoj dobi, ovisno o bazi hrane, živa riba i druge slatkovodne životinje i melluske preferiraju u prehrani. Također poznati slučajevi napada na vodene ptice i male kućne ljubimce.

Aktivni noćni predator. U popodnevnim satima preferira leći na jame, u Corrur i ispod kupanja. U mnogim regijama distribuira se način hvatanja soma na Kvoku. Prije ICEPAN-a, ide na jame u malim skupinama od 5 do 10 osoba. Zimi ne jede i praktično neaktivno.

Klen

Grabežljivica

Ovaj riba pripada obitelji šarana, ali od drugih vrsta Odlikuje se širom glavom. Tijelo glavčine izduženog, pokriveno velikim skalama (43-46 komada u bočnoj liniji).

Chavel Cjelodnevni riba. Ali ona voli sjenovite dijelove s čistom tekućom vodom. Obično, komadići idu u jata koje se uglavnom biraju u veličini ribe. Veliki pojedinci imaju svoje strogo ograničene zemlje. Obično su to područja rijeke iz jednog bazena na drugu, jame ispod brane, potok ispod količine, u blizini stabala koje padaju u vodu. Uz početak dana, postoji tendencija da se lovi bliže brzini, u plitkoj vodi, na površini vode, iako veliki primjerci radije ostaju blizu dubine - na mjestima smještenim na granici brze i mirne vode , gdje postoji padala hrana koja je oslabila SRJ, mekušce i gdje možete pronaći sklonište od opasnosti. Ali nikako nipošto neuobičajeno, kada velike komade idu u lov na plitku odluku, gdje razina vode često ne prelazi pola metra. Navečer, ova riba se uklanja na dubinu, a noću postaje veća.

U izboru azila, Habavl stiže. Ako se polu-lean grm raste uz rijeku, a utikač se s vodom ljiljan kroz dvooku, ili postoji otok zatočenika plutajući, može preferirati drugi i treći, jer će uvijek biti razne u hrani, au susjedstvu brzi protok, i štoviše, to je sigurnije zone. Primjereno je napomenuti da je riba dugo prilagođena za obmanu osobu, ponekad se daje diva - na ono što samo trikovi ne ide da ne bude uhvaćeni na kuku. Ali djevojčina riba je posebna, postoji pretjeranost u njezinoj prirodi, pa se ribar ne bi trebao biti prikazan u polju njezina pogleda.

Štuka običan

Grabežljivica

Pike obična - riba obiteljska štuka. Ranjen u svježim vodama. Živi obično u obalnoj zoni, u vodenim šikarama, u ne-tečenju ili slabo tekućim vodama. Može se također sastajati u desaliniranim dijelovima mora - na primjer, u TIFF, Rigi i kurinske uvale Baltičkog mora. Tijelo štuka ima izduženi oblik znoja, dužina do 1,5 m, težina do 35 kg (obično do 1 m i 8 kg). Tijelo je torpedirano, glava je velika i vrlo izdužena, usta su široka, donja čeljust se okreće naprijed. Zubi na donjoj čestici imaju različite veličine i služe za hvatanje žrtve. Zubi na drugim kostima usne šupljine usmjereni su akutnim krajevima u grlu i mogu se uroniti u sluznu membranu.

Zahvaljujući tome, rudarstvo lako prolazi, a ako ona pokušava izbiti, sipse zubi ustaju i drže žrtvu. Boja se mijenja, ovisi o okolišu: ovisno o prirodi i stupnju vegetacije, vegetacija može biti sivo-zelenkasta, sivo-žućkasta, sivo-smeđa, leđa je tamnija, bočne strane s velikim smeđim ili maslinovim mrljama koje tvore poprečne pruge. Nesparene peraje žućkasto siva, smeđa s tamnim mjestima - uparena - narančasta. Hrani pretežno riba. Neka jezera susreću srebrne pike.

Zasaditi

Grabežljivica

Odnosi se na obitelj o okune ribe. Doseže duljinu do 0,7 metara i masu od oko 4-6 kilograma. Ponekad najrjeđe kopije do 1,3 metra i vaganje do 20 kilograma. Ima gusto izduženo tijelo, lagano komprimirano sa strane i šiljao. Piške čeljusti imaju jake očnjake i male zube između njih. Na leđima se nalaze dva peraja, podijeljena s intervalom. GWeb riba pokrivaju djelomično pokrivene guste vage. Prebiva u rezervoarima bazena crne, kaspijske, baltičke, Azov, kao i aralne more. Zahvaljujući aktivnim akcijama osobe u preseljenju ribe, njegovo se područje stalno širi.Izvana slična štuku, kao i na glavnom smjeru. Riba ima zeleno-sivu leđa, bijeli trbuh, kao i od 8 do 12 crnih i smeđih poprečnih traka na stranama. Rep i dorzalne peraje prekriveni su tamnim mjestima. Ostale peraje imaju blijedo žutu boju.

Kao što iskustvo pokazuje, u većini europskih vodnih tijela, glavni grabator se susreće u staništima velikog bread. To se objašnjava činjenicom da ribe preferiraju vodu istu kvalitetu, kao i sličnu u izboru resursa hrane. U staništima skradne vode obično je blatna. Osim toga, u takvim vodnim tijelima često postoji mnogo plitkih dijelova s ​​visokim temperaturama. U pravilu, u toploj vodi postoje izvrsna baza za hranu, tako da grabator raste s ludim tempom. Hrani se bilo kakve vodene ptice na dnu i još uvijek leži na njemu stvorenja. Zahvaljujući tome, grabežljivca može pronaći hranu u bilo koje doba godine. Osobito voli ovnove i rakove rijeke tijekom masovnog izgleda.

Brth

Grabežljivica

Opis Berch- Ovo je čisto ruska riba koja se nalazi samo u rijekama crne i kaspijske mora. Nije poznato što osnivanje palasa kaže da se nalazi u Irtysheu. Berch predstavlja značajnu sličnost s Sudakom, ali u isto vrijeme donekle približavam smjeru, pa prije nego što se čak razmatra za mješavinu tih dviju ribe.

Širenje Berch je vrlo ograničen i ne nailazi na nigdje u velikom broju. Glavno mjesto Njega je Volga sa svojim glavnim pritokama, ali ne raste, međutim, visoko i, očito, ne pojavljuje se iznad Rybinsk, međutim, nalaze se u svim Sheksa, pa čak iu Beloser, odakle se često donosi do Rybinsk s saloney boli. Koliko je daleko u Oka, Sura, Kamu, Samara - nepoznato je, ali u Vyatkinu susreće, kao što je poznato, na kotlar - Nich, i povremeno dolazi ili, ili radije, došlo je do rijeke Moskvu.

Hrana Brth, Očito, isto s Sudakom - hrani se pretežno mala riba, osobito pijeskom. Također se drži gotovo uvijek na dubini, na samom plovnom putu i voli pjeskovito dno - u jezerima, čak i prljave, nikad se ne susreće - mrijest se događa u mediju Volgar u jednom trenutku s brodom, pomalo kasnije (u don početkom travnja), iu donjoj struji Dnjepra i Volge, mnogo ranije - u drugoj polovici ožujka, nešto kasnije. Glavni ribolov se vrši u donjem dijelu - u proljeće, još jesen.

Zvek

Grabežljivica

Zfee (Sheersouris, bijelo)- Možda najčešća riba obitelji šarana u prirodnim vodenim tijelima. Zajednička težina do 4 kg, postoje kopije i do 8 kg., Na Volge čak i do 12. Riječna riba - stanovnik običnih rijeka. Preferira ostati u gornjim slojevima vode. Mlada hrana na insektima, crvima, rakovima. Veliki ribolov grabežljivca, nastavljajući jesti velike insekte i kukci.

Njegova žrtva konja, u pravilu, miješajući rep repa (za zub nonti), tako da su takva mjesta vrlo vidljiva. Ribolov konja za ruski ribolov - lekcija je vrlo uzbudljiva. Uhvatio je Zherhu zimi mogući se na vrtnju u otvorenoj vodi ili okomitom svjetlucanju od leda, ali uhvatiti ribu u ovom trenutku vrlo je teško i za samo iskusan ribar.

Grašnjak

Grabežljivica

Grašnjak - Ovo je grabežljivac, rođak lososa i sigalne ribe. Živi u vodnim tijelima s čistom, hladnom vodom i kamenim dnom. To su rezervoari, odnosno, sjeverne četvrti, kao i većina planinskih europskih regija. Njegova prepoznatljiva značajka je ogromna gruba crna peraja. Grašnjak Podijeljena je na mnoge vrste i podvrste - Sibirski: zapadni Sibirski, istočni Sibirsky, Black Baikal, Bijeli Bajkal, Amur, Kamchatsky, Alaskan-Mongolski-Europe.

Grašnjak Jesti uglavnom donje organizme (mekuške, obloge, larve i t.D.), također pali insekti (skakači, kavade, kotači i t.D.), glavne kopije mogu jesti pržiti, pa čak i bazene i eartshers.

Zima grašnjak U najdubljim jamama donjeg protoka rijeka. Rano proljeće je još uvijek ispod leda, počinje se kretati prema gornjem dijelu. Tijekom poplave dolazi u različite manje pritoke za uzgoj. Proljetni promet Kišovit ide uzvodno. S početkom jeseni, počinje se kretati u suprotnom smjeru do svojih izdisaja mjesta zimovanja.

Manić

Grabežljivica

Nalim je jedini predstavnik vrste pukotina u rijekama Rusije. Odvojeni pojedinci dosežu utege 12 kg, ali su vrlo rijetki. Ponoćna težina nalima raspon od 1,5 do 4 kg. Eksterno, veliki lift izgleda kao mali som, malo plamena - za ukusan. Tijelo je prekriveno plitkim vagama. On ima crnu ili sivu boju, trbuh - žućkasti, međutim, s godinama, mi ćemo se osvijetliti. Također je vrijedno napomenuti da je ženka obično mnogo veća od muškog. Nalim je dobar lovac zbog specifične vizije - u blatnoj vodi, može primijetiti žrtvu na udaljenosti od 15 metara.

Također doprinose razvijenim tijelima za saslušanje i mirisa, omogućujući mu da jasno razlikuju najmanje fluktuacije u vodi i odgovori na zvučne signale koje objavljuju riba. Žrtva se ne guta i kao da usisava četke gutljaja.

Ova riba živi u rezervoarima čistom i hladnom vodom koja sadrži dovoljnu količinu kisika. Ljeti, kada se temperatura vode povećava, postoji hibernacija. Ovo razdoblje za ovu vrstu riječne ribe je najteže, a sve pojedince ne uspijevaju prevladati. Snažne kataklizme uzrokovane oštrim smanjenjem atmosferskog tlaka ili promjene u geomagnetskom polju Zemlje povećavaju vitalni ton iz namilima, kao rezultat kojim se njegov apetit povećava. Prebiva na dnu rezervoara, što ga u određenoj mjeri odnosi ga na SOM.

Grabežljive ribe jezera

Pastrva

Grabežljivica

Potočić - Ovo je grabežljivac obitelji lososa. Živi u planinskim rijekama i šumskim potocima. U osnovi preferira mjesta s pješčanim dnom, čistom i hladnom vodom s mnogo kisika. Često stoji iza podvodnog kamenja ili drugih prepreka. Ikromet u pastrva događa se u rujnu - studeni, ovisno o regiji Rusije. Izlazi na plitkim sektorima s brzim protokom.

Ima prošireno, blago spljošteno tijelo. Prekriven je malim vagama. Leđa ima tamne ili crne boje, na bočnim stranama narančasto, crveno ili crno s lakim rubom mrlja, trbuh zlatnog ili žutog. Uglavnom uhvaćeni uzorci do 1-2 kg. Veće osobe mogu se smatrati trofejem. U malim potocima obično se sastaju do 0,5 kg i dugo do 35 cm. Prehrana Talog Sastoji se uglavnom od predmeta životinjskog podrijetla: insekata, obloga, kukaca, prženja i t.D.

Potočić Oprezna i buggy riba, tako da morate biti oprezni kada je uhvatiti. Sjena od ribara, anketirana buka, odsjaja iz ribara streljiva može upozoriti ribu. Preporučuje se ribama zbog skloništa (obala grmlja) ili se ne približava rubu obale, valovi (tako da se riba ne boji ribara).

Smuđ

Grabežljivica

Okun - riba smuđ obitelji Okunevy, odvajanje smjera. River Serch pripada grabežljivim ribama: u prehrani odrasle osobe zastrašujuće udio zauzimaju drugu slatkovodnu ribu. Rijeka Perch preferira se kako bi se pridržavali običnih rezervoara, može se naći u rijekama, jezerima, ribnjacima, rezervoarima, pa čak iu manje morskih morskih morskih mora. Mrijest na rijeci Perch prolazi rano u proljeće, pamuk ženski ležao jaja u obliku duge (do 1 m) bezoblične vrpce. Ljeti su mali smjer radije zadržati u obradi stope i uvale vodene vegetacije.

Okun voli biti blizu hrpe uništenih mlinskih brane, u velikom kamenju i odbojnosti. Zahvaljujući zelenkastoj pokroviteljskoj boji, paper uspješno lovi male ribe, uređujući zasjede među vodenim biljkama. Veliki smjer žive u dubljim mjestima: Vode, jame, često povezane, od mjesta gdje se ide u jutarnjim i večernjim satima za lov.

Za mlade smjernice, lov na brkove je karakterističan, samo najveći pojedinci počinju loviti sami. River Serch koristi vrlo agresivan model lova, on aktivno slijedi žrtvu, ponekad je iskakanje za nju na površini vode. Ponekad je smjer tako zainteresiran za potragu da se u potrazi može pojaviti nasukano, pa čak i na obali. Tijekom napada na smuđ, kralježnica.

Veći smjer može prisustvovati svojoj žrtvi u zasjedi, kao što je štuka ili smuđ. Rijeka Okun - Dnevni preditor u sumrak, koji lovi u svijetlom danu dana s vrhom aktivnosti na granici dana i noći. Noću se aktivnost smjera oštro smanjuje.

Obični pod-generator

Grabežljivica

Riba u Europi, Sjevernoj Americi i Sjevernoj Aziji. Preferira čiste jezera, rijeke i potoke s brzim protokom. Dužina tijela 10 - 12 cm. Glava joj je velika i široka, oči su velike, crvene. Tijelo je golo, lišeno ljuska, ali pokrivena zaštitom - male bodlje. Ne svaki predator će umrijeti da jede takav ječlik. Pozdrav Renvychka duga beba peraja, na špiljačkama špila. Prysto Fish White, leđa je sivo-žuta s tamno smeđemskim mjestima koja se često formiraju trake. Također u boji postoje zelenkaste nijanse. Takve maskijske maske i bez te tajne i oprezne ribe.

Vodi jedan i donji način života. Ne čini migracije i pridržava se njezinom teritoriju. U popodnevnim satima skriva se među kamenjem, vodenim biljkama ili u blizini coryaga. I na Twilight, bliže noći, ide u lov. Feed na ličinki insekata - vretenci, razne buba, kavijar od ribe i žabe, hvataju pudole i pržiti druge ribe. Najčešće plijen čeka sjedi u zasjedi ili samo na dnu. U potpunosti postaje nevidljiv među šljunak. Pliva malo i nerado, čini se fiksno i sporo. Ali ako je ono što je opasnost, onda "počinje" brzo, a brzina će biti u mogućnosti razviti pristojnu, iako na kratkoj udaljenosti. Glavni neprijatelj običnog pod-generatora - pastrva.

U proljeće (ožujak - svibanj) počinje brak. Mužjaci se pripremaju za uzgoj unaprijed, kopaju malu rupu i čekaju žene, dok se često dolaze u borbu za čuvani teritorij s drugim mužjacima. Ženka će odgoditi do 300 žuto-crvenih obraza u bunaru i plivati. Tata će zaštititi buduću djecu od neprijatelja 4 tjedna, čišćenje jaja iz blata i Yals peraje. Neustrašivo štiti zid, daje pristojnu priču neprijatelju. Čim se pojavi Fry, oni odlaze. Felocks jedu kavijaru drugih riba i zreli, uhvatite beskralježnjake.

Linjak

Grabežljivica

Riba vezana uz obitelj šaran. Tepisi o odvajanju. Tijelo je visoko, kratko i gusto, vrlo sklizak, obilno prekriven sluzom. Boja (ovisi o staništu) tamno smeđe do zelenkastog srebra. Normalna veličina do 40 cm. Ali vrlo veliki lin može doći 0.7 M. i težina 7 kg. Stanovništvo stalne vode, drži se u šikarama trske, trske. Kao što je krika voli kopati u tine, dobivanje crva, moljaca. Riba se naselila. Spa počinje početkom svibnja. Linijski ribolov u proljeće i rano ljeto smatra se najviše uzrokujući (75%). Od listopada studeni ide u skupinu za zimovanje, jer se krijumčar može pokopavati u il.

Bijela riba

Grabežljivica

Sig je vrlo vrijedna ribarska riba koja ima blizu u odnosu na OMUL. Međutim, za razliku od njegovog poznatog kolega, ona se nalazi ne samo u Sibiru. Siga se može naći u mnogim rijekama i jezerima, ne samo našu zemlju, već iu inozemstvu. Sig Fish se odlikuje velikim sortom i ne iznenađujuće, jer predstavnici ove vrste žive u vodnim tijelima na cijelom planetu.

Sig voli transparentnu i bogatu kisik vodu. Drži u debljini vode. Ovisno o njezinim veličinama, SIGI vodi drugačiji način života - manji (težine do 500 g) tijekom cijele godine održavaju se u blizini obale, veliki sigi (težine od 1,5 do 6 kg) radije biti u jamama i ispod šipki blizu brze mlazove. Ujutro i navečer, veliki sigi se približio obali. Pitam se što sig ima tendenciju da preživi druge ribe od jama na njega.

Hrani se tijekom cijele godine, uključujući i zimu. Glavni feed za pjeva s rijetkim škrtnicama - to su donji organizmi, jer SIGI ovih vrsta ne može poljski plankton. Odrasli sigi može jesti i ribu. Prema opažanjima, Sig jede ribe kavijar, pa čak i svoje.

Rotanski

Grabežljivica

Rotana se odnosi na momčad Okuvoye, bik line sublit, obitelj - glavu. Ima tri vrste. Pogled koji smo distribuirani u Rusiji, a tu je i glava (tamna, glava traje gotovo treću veličinu). Rotanska boja ovisi o boji dna i vode. Stražnji dio mraka, strane su žućkasti s tamnim mrljama, ali boja ribe može se promijeniti zbog lokalnih uvjeta i približavanju razdoblja reprodukcije. Rotanski - grabežljivac. Široko Roth mu dopušta da prikupi veliki plijen i stiskanje. Znatiželjno je da kad je prepun, trbuh je napuhan, a zatim je promjer ribe tri puta veći od uobičajene debljine. Filty Rotan se spušta na dno gdje dva - tri dana probavljaju hranu. Razvijena bočna linija omogućuje rotanu da lako pronađe proizvodnju, a njegov vid je lijep - vidi 4-5 metara.

Rotan je nepretenciozan. Može živjeti u bilo kojoj vodi, izbjegava samo velike rijeke s brzim protokom. Nalazi se u ribnjacima, jezerima, riječnim zrakoplovima, kamenolomima, pa čak i močvarama. Vrsta ribe proždrljivosti. Jednom u spremniku, Rotiran počinje energično jesti brojne stanovnike: ličinke, crvi, pupe, usne, male grafre - svatko tko lebdi, puzi ili kopaju u ile. Voće rotana. Snebral počinje u drugoj godini života. Reprodukcija se događa u proljeće. Muški crvi, mrijestinski odljev se pojavljuje na čelu. Žena, naprotiv, bijelci moraju biti, to je tako bolje od vidljivog razdoblja mrijesta. Ženka trlja oko dna, o kamenju, stavlja kavijar na šljunak, potonuli grane s glatkim redama.