12 Zanimljivih činjenica o tarantulama

Rodusu Tarantulov pripada 220 sorti pauka. Više od drugih u različitim dijelovima svijeta, možete otkriti apulijansku tarantulu (Lycosa tarantula). Južna ruska tarantula (Lycosa Singoriensis), koja se naziva Mimgire, živi u bivšim republikama Unije. Njegov korporativni znak je tamno mjesto, slično na kuhinju.

Opis tarantula

Opis tarantula

Tarantula ulazi u obitelj Wolf pauka, iako se stalno pokušava razmnožavati s peradi pauci (lat. Theraphosidae). Od posljednjih tarantula se razlikuju u smjeru pokreta čeljusti.

Helicers (zbog otrovnih kanala na njihovim granuliranim vrhovima) obavljaju dvije funkcije - oralni dodatak i alate napada / obrane.

Najatraktivnija tarantula - 3 reda sjajnih očiju: prva (niža) serija se sastoji od četiri sićušne "kuglice", na vrhu njih "Montirano" 2 veće oči, i konačno, drugi par se nalazi na stranama.

Osam rijetkih "okala" se budno prate ono što se događa, razlikovanje svjetla i sjena, kao i siluete poznatih insekata u intervalu do 30 cm. Spider se može pohvaliti izvrsnim sluhom - korake čovjeka čuje 15 km.

Tarantula raste, ovisno o vrsti, do 2,5 - 10 cm (s različitim ekstremitetima 30 centimetara).

Tarantul zna kako se regenerirati izgubljene udove. S močvarenjem, on počinje rasti novu šapu (zauzvrat odrezati). Povećava se sa svakim mokrenjem dok ne dostigne svoju prirodnu veličinu.

Ženski pojedinci su superiorniji od dimenzija svojih partnera, često dobivaju rekordnu masu od 90 grama. Boja pauka može biti različita i ovisi o rasponu. Dakle, Južna ruska tarantula obično pokazuje smeđu, blago crvenkastu ili pješčanu sliku s crnim mrljama.

Područje, staništa

Područje, staništa

Južna ruska tarantula - najimpresivniji pauk koji živi na velikom teritoriju bivšeg Sovjetskog Saveza. Lycosa Singoriensis živi u Kavkazu, u središnjoj Aziji, u Ukrajini iu Bjelorusiji (gdje je u 2008. godini viđen u poplavnim naseljicama, Dnjepro i Pripyat).

U našoj zemlji se distribuira gotovo svugdje: stanovnici Tambova, Orlovskaya, Nizhny Novgorod, Saratov, Belgorod, Kursk i Lipetske regije nalaze se na svojim krevetima.

U velikim količinama, pauk se nalazi u regijama Astrakhana i Volgograda (osobito u blizini Volge), kao i na teritoriju Stavropola. Tarantul je dugo bio "propisan" u Krim, nakon čega je uspjela učiniti Poljsku u Bashkiriju, Sibiru, pa čak i na Trans-Baikal teritoriju.

Južno ruski tarantul voli suhu klimu, često se naseljava u steppu, polu-pustinjskim i pustinjskim zonama (s pristupom prirodnim rezervoarima). Ruralni stanovnici nalaze se s paukom na poljima, vrtnim mjestima, vrtovima (tijekom krumpira) i na obroncima brda.

Životni pauk

Životni pauk

Južna ruska tarantula je lovac koji sjedi u zasjedi, koja postaje rupa, iskopala je 50-60 cm. O onome što se događa na vrhu, pauk uči o oscilacijama na webu: ona razborito uzdiže zidove njegovog utočišta.

Sjena insekata, treperi svjetlo. Tarantula nije pristalica šetnji i čini ih ako je potrebno, ostavljajući rupu u potrazi za rudarstvom. Na noćni lov je iznimno oprezan, a od mink daleko ne odlazi.

Žrtva je pogodna polako, s zaustavljanjem. Onda odjednom skače i ugrize. U očekivanju ubojitog djelovanja toksina, to može biti neumoljivo slijedeći insekt, grizući ga i odbija sve dok bolesnik ne napusti posljednji uzdah.

Predmeti napada naše tarantule postaju:

 • gusjenice;
 • Cvrčci i kukci;
 • žohari;
 • Medveda;
 • bugovi;
 • pauci drugih vrsta;
 • muhe i druge kukce;
 • Male žabe.

Mužjaci Tarantulova bore se međusobno, unatoč godišnjim dobima i odmoru od civilnih radnika samo tijekom hibernacije.

Reprodukcija tarantumora

Reprodukcija tarantumora

Južno ruski tarantula pada na ishod ljeta, nakon čega partneri obično umiru, a partneri se pripremaju za zimovanje. S prvim prehladama od pauchha, ulaza u zemlju i ruši na dnu, daleko od mraza.

U proljeće, ženka ide na površinu kako bi se zagrijala pod sunčevom svjetlom i vraća se do kvadrata za polaganje jaja. Čahura, u kojoj je jaja pletena, ona povlači s njim, pokazujući neumorne brige o njegovoj sigurnosti.

Izlazak iz čahure, pauzira se držeći majci (njezin trbuh i traka za glavu), koji i dalje neko vrijeme štiti potomstvo, držeći ga s njim.

Kombinirana neovisnost, pauci napuštaju majku. Često ubrzava svoj izlaz u veći život, za koji se hvata oko rupe, stražnje noge bacaju bebe iz tijela.

Tako da tarantule nastave. Mladi pauci pronalaze novo mjesto boravka i početi kopati rupe čija će se dubina povećati dok tarantula raste.

Ugriza tarantule

Tarantula je prilično bez unloban i ne napada osobu bez teškog prigoda, uključujući namjernu provokaciju ili slučajni kontakt.

Omesan pauk će obavijestiti početak napada prijeteće poze: gradit će se na stražnjim nogama, podižući naprijed. Vidjevši ovu sliku, budite spremni na napadu i ugristi, slični pčelinju ili ugrizu božanja.

Toksin južne ruske tarantule nije fatalna, ali plitki ugriz je popraćen oštrim boli, oticanje, rjeđe - mučninom i vrtoglavicom.

Mjesto ugriza je migrirano na cigaretu ili se podudara s toksinom razgrađenom. Nema antihistaminskih droga.

Sadržaj tarantule kod kuće

Tarantulov, uključujući južno rusko, često drži kod kuće: to su smiješne i skvareve stvorenja. Vrijedno je samo zapamtiti da ovi pauci imaju dobru reakciju i bolan ugriz, pa kad ih kontaktirate, trebamo pozornost i supensen.

Na temelju opažanja, južne ruske tarantule, štiteći njegov brlog, skoči na 10-15 centimetara. Opći uvjeti sadržaja tarantula malo se razlikuju od normalnih sorti peradi pauka.

Nepromjenjivo pravilo, koje je dužno zadržati novorađene majstor tarantule, - u jednom terariju, jedini pauk će biti odabran. Inače će stanari stalno saznati koji je od njih jači. Prije ili kasnije, jedan od boraca će skinuti polje borbe.

Primijećeno je da u prirodnom okruženju tarantula živi dvije godine, au zatočeništvu može živjeti dvostruko više.

Poznato je da je dugovječnost tarantule zbog njezine prehrane i broja linija. Fed pauk često linije da skraćuje svoj život. Želite li dugo živjeti kućnog ljubimca, držati ga zabiti.

Arachnarius

Umjesto toga, suitorij ili akvarij s poklopcem također će biti prikladan apartman za tarantulu, gdje se nalaze rupe za zrak.

Imajte na umu da je područje spremnika za odrasli pauk mnogo važniji od njegove visine. Promjer kružnog akvarija trebao bi biti 3 perika šapa, na pravokutnom - a dužina i širina moraju premašiti opseg udova za 2-3 puta.

Za južnu rusku tarantulu preporučili su terariju vertikalne orijentacije s slojem podloge najmanje 15 cm.

Prvenstvo

Ovi pauci imaju jake čeljusti da ne samo da savršeno eksplodiraju zabiju tlo, već i žvakati aluminijske i čvrste polimere.

Spider bi trebao imati priliku kopati rupu, tako da dno arahanarijeg (terarija) spava gline s pijeskom kako bi dobili sloj od 15-30 cm.

Uloga podloge također može govoriti:

 • kokosova vlakna;
 • treset i humus;
 • Černozem s vermikulitisom;
 • Zemlja.

Sve te komponente moraju biti navlažene (u moderiranju!). Prije naseljavanja tarantule, pobrinite se da u budućem stanu ne postoji stanovanja (ako ste uredili terarij u estetskim svrhama).

Arachnarius ne ostavljaju otvoreni: na uglu, pleteni webu, vaš ljubimac se lako izlazi iz njegovog dvorca.

Čišćenje

To je uređen svaki mjesec i pol, čišćenje rupe iz otpada vaše kralježnice ili rezanja biljaka (ako ih ima).

Budući da tarantul često napušta Noru, morat ćete ga namamiti s kvržicom plastelina, mekom žvakanjem, smolom ili toplim voskom. Nemojte čekati reakciju na loptu, hoće li pauk iskopati.

Kod kuće, pauk aktivnosti su iste kao u divljini: on je veselo od ranog proljeća prije početka hladnoće. Zimom, pauk otječem kuglu i "pečati" ulaz.

Način sadržaja

Optimalna temperatura je u rasponu od +18 do + 30 ° Celzijusa. Tarantule se ne navikavaju na prirodne fluktuacije temperature: mogu im se brzo prilagoditi.

Pauci dobivaju vlagu od svojih žrtava, ali voda bi trebala biti negdje u blizini. U terariju, potrebno je popiti piće i održavati potrebnu razinu vlažnosti.

Moguće je da je posuda za piće, ako je prostrana, pauk će pokušati koristiti i kao osobni bazen.

Južna ruska tarantula bit će zahvalna za ugrađenu koreagi u njegovom domu (gdje će povremeno voziti) i skromnu vegetaciju.

Pozadinsko osvjetljenje Aranarije uređeno je u uklanjanju iz rupe pauka. Promijenite vodu i navodnjavaju se tlo svakog jutra dok se svjetiljka ne uključi.

U ultraljubičastim zrakama, tarantule ne trebaju: zauzeti uobičajenu žaruljicu sa žarnom niti ili fluorescentna lampa (15 W). Ljubimac će biti topao pod njezinom svjetlom, predstavljajući da sunča na suncu.

Prehrana

Hrana insekti ne prelaze njegovo tijelo (isključujući udove) na hranu južne ruske tarantule.

Od hrane

Popis proizvoda za kućnu tarantulu uključuje:

 • žohari (Turkmen, mramor, Argentin, Madagaskar i drugi);
 • Ličinke zofobas i crv brašna;
 • cvrčke;
 • Kriške sjeckane govedine (obrane).

Crichertov, u pravilu, kupiti u trgovini za kućne ljubimce ili na tržištu ptica, jer, za razliku od žohara, teško ih je razmnožiti kod kuće: puzanje, cvrčci lako mogu ukapiti njihove drugove.

Jednom mjesečno u meso loptice pomiješane polivitamine, svaka dva tjedna - kalcijev glukonat. Sirova "mesnat" pauka daje pravo u šapama.

Ispod zabrane su:

 • domaće žohare (mogu biti otrovani);
 • Ulični insekti (mogu biti zaraženi parazitima);
 • Mouses i žabe (uzrokuju smrt kućnih pauka).

Ako, unatoč upozorenju, vi ćete razmaziti vaše ljubimce insekata s ulice, uhvatiti ih od bučnih cesta i gradova. Ne ometa inspekciju kukaca za otkrivanje parazita i ispiranjem s vodom.

Neprikladna hrana za tarantulu bit će grabežljice kukaca, kao što su choppedra, mantis ili drugi pauci. U ovom slučaju, plijen može biti vaš swaggy ljubimac.

Brzina hrane

Nedavno se pojavio u svjetlu, hrani su novorođenče i male krikove.

Mlađe tarantule hrane se dva puta tjedno, odrasli - jednom u 8-10 dana. Ostaci blagdana iz Aranarije odmah uklonite.

Puni pauk prestaje odgovoriti na hranu, ali ponekad je potrebno zaustaviti hranjenje u interesu same tarantule. Signal dovoljnog punjenja trbuha služi svom povećanju (1,5-2 puta) u odnosu na polove. Ako se hranjenje ne zaustavi, abdominalna tarantula će se slomiti .

Savjeti za hranjenje

Nemojte paničariti ako pauk ne jede. Tarantule mogu biti gladni mjesecima bez štete zdravlju. Ako ljubimac nije pojeo kukcu odjednom, pritisnite drugu glavu i ostavite ga u terariju noću. Uz jutro, rudarstvo je ostalo u cjelini? Samo baciti insekte.

Nakon mokrenja pauka, bolje je ne hraniti nekoliko dana. Razdoblje apstinencija iz hrane izračunava se, dodajući 3-4 dana u crte.

Ne ostavljajte insekte bez nadzora u Aranariji kako biste izbjegli mogući problemi: ženski žbukan može se uzgojiti, a vi ćete biti u potrazi za pričvršćivanjem oko stana šokiranih kocčara.

Kupiti tarantulu

To se može učiniti putem web stranica besplatnih oglasa, društvenih mreža ili specijaliziranih foruma u kojima se okupljaju ljubavnici velikih pauka.

Ponudi se pojedinac južne ruske tarantule za kupnju za 1 tisuću. rublje i pošaljite vas u drugi grad s fokusom.

Ne zaboravite prije kupnje kako bi saznali koliko je važan prodavatelj artropoda, a tek nakon tog popisa novca.

Gledajući tarantulu, bez sumnje vrlo zanimljiva, ali se ne opuštate - on je, ipak, otrovni i ugrizi bez mnogo promišljenih.

Top 12 zanimljivih činjenica o tarantulama

Ugriza tarantule

 1. Duljina tijela najvećih tarantula je oko šest centimetara isključujući opseg šape.
 2. Tarantule mogu proizvesti web, ali ne lete mreže za lov. CobWeb pokrivaju zid jaja i izoliraju svoje rupe za zimu.
 3. Vanjski chitin kostur tarantula je vrlo krhak, tako da svaki pad može uzrokovati smrtne ozljede.
 4. Na krajevima tarantulinih šapa postoje nominacije, poput mačaka, kandže koje im pomažu u održavanju, pušenju, gdje to čine.
 5. Sve tarantule otrovne, ali njihov otrov ne može ubiti osobu.
 6. Ženske tarantulove žive do trideset godina, ali muškarci - tri do pet puta manje.
 7. S relativno skromnim veličinama tijela, šape tarantule mogu doseći 20-25 centimetara. Nije iznenađujuće da ih se ljudi boje.
 8. Za toksičnost i posljedice tarantula ugriz za osobu usporedivu s pčelinjim ugrizom.
 9. Tarantula će samo ugriz osobu u kutu, inače će voljeti pobjeći.
 10. U slučaju ozbiljne prijetnje od tarantule sa stražnjim šapama, gnjišti su umire s abdomenom i bacaju ih u protivniku silom.
 11. Tarantula vodi noćni život. Love, šuljaju rudarstvu i odjednom joj napadaju.
 12. Linija, tarantule mogu rasti izgubljene udove.