Spiderman - život

Veliki perad pauk - najveći od poznatih pauka na planeti, nastanjivši u nekim područjima Afrike, Australiji i Latinskoj Americi. Postoji nekoliko stotina vrsta takvih pauka ujedinjenih u porodu, ovisno o staništu, ponašanju i veličinama. Maksimalna duljina tijela pauk-peradi može doseći 30 cm., i težinu - 100 gr.

Opis Perad pauk

Paukovo tijelo potpuno paše dlakama, koje se u slučaju opasnosti proizvede u zrak i padaju na kožu, uzrokuju nelagodu i iritaciju. Kada se potencijalni neprijatelj približi, ova vrsta tarantula je u stanju šutjeti, a time i skaluravanje neprijatelja.

Opis Perad pauk

Područje i stanište

Peratrijski pauci su također dobro poznati kao pauk-ptice (Therahosida). Ovaj clansić se odlikuje vrlo egzotičnim izgledom, s karakterističnim dugim ispuhanim udovima i privlačnom sočnom bojom, što postaje intenzivniji kao rezultat novog mola.

Površina tijela, uključujući šape peradi, prekrivena skupinom gustih vena, koja daje pauk vrlo ispucaj izgled, a bojanje je vrlo različita, ovisi o značajkama podvrsta.

Izgled

Reprodukcija i potomstvo

Broj peradi je nešto manje od tisuću, a izgled se može ispraviti ovisno o značajkama vrsta.

Karakteristike pojave najčešćih ptica kako slijedi:

 • AsanntisCurri Gnisulata - zanimljiv i prilično veliki pogled s vrlo mirnim temperamentom i apsolutno nije agresivan. Veličine tijela odrasle osobe 8-10 cm na zamahu nogu u rasponu od 18-20 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • Akantosrri mussolosa - Srednja veličina, vrlo aktivna, umjereno agresivna i visoko cijenjena ljubiteljima kućnog pauka nerny / tlo. Veličina tijela odrasle osobe je 4,5-5,5 cm kada se noge ljuljaju u rasponu od 12-13 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • OnbuchyRM abbisers - vrlo zgodan, s dovoljnom mobilnošću i neagresivnom zemaljskom peradi. Potpuno neagresivan pogled. Veličine tijela odrasle osobe unutar 6-7 cm na zamahu nogu u rasponu od 14-16 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Suribena (ex.Avizuliria) versiola - jedan od najljepših, svijetlih i spektakularnih predstavnika vrsta drva. Veličina tijela odrasle osobe doseže 5,5-6,5 cm kada su noge razbacane u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Ceratogirus daranje - Odnosi se na vrlo agresivno, ali sporo nerny peradi probijanja čvrsto i obilne paučine i imaju rog u regiji. Dimenzije tijela odrasle osobe ne prelaze 5-6 cm kada se noge rotiraju unutar 14 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • Shilobrashys Dissolus "Blask" - Velika azijska nerrna peradi s stvarno crno bojanje u bilo kojoj pozornici. Odrasla žena ima svijetlu crnu boju ugljena. Veličina tijela odrasle osobe 6,5-7,5 cm kada su noge razbacane u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Shilobrahys dissolus "plava" - velika azijska nerrna perad s svijetlo plavo-ljubičasto šareno, vrlo agresivno i brzo. Veličine tijela odrasle osobe 5,5-6,5 cm kada su noge razbacane u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Shilobrhrhys sr. "Kaeng Krashan" - rijetkoj azijskoj zemlji / nerny perad s tamnim udovima boja i tijela, do crne boje ugljena. Veličine tijela odrasle osobe 6,5-7 cm s strukom nogu u rasponu od 16-18 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Shehremtorelma sinevubssesns - jedan od najljepših i opuštenih vrsta koje osiguravaju bogatu snježnu bijelu mrežu, protiv kojih izgleda posebno originalno. Veličina tijela odrasle osobe je 6,5-7 cm kada se noge ljuljaju u rasponu od 15-16 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Siriorerus lividum - Nevjerojatno brzo i dovoljno agresivno, sa zasićenom svijetlo plavom bojom. Veličina tijela odrasle osobe do 5,5-6,5 cm na zamahu nogu u rasponu od 15 cm. Ima prosječnu stopu rasta;
 • Davus Fasiatus - veličanstveno u svom ponašanju i bojama zemaljske / nerny peradi. Veličine tijela odrasle osobe 4,5-5,5 cm, na zamahu nogu u rasponu od 12-14 cm. Ima visoku stopu rasta;
 • Eurastrus Samrestus - jedan od jedinstvenih predstavnika kopna s vrlo originalnim bojama i dobro izraženim željnim. Veličina tijela odrasle osobe je 7,0-7,5 cm kada se noge ljuljaju u rasponu od 16-17 cm. Razlikuje nisku stopu rasta.

Osobito popularna je Erhebora cijanognathus, koji je vrlo svijetao i raznobojni predstavnik peradi. Tijelo ovog pauka je oslikano u originalnoj boji crvene boje s izraženim elementima nijanse zelenih boja. Segmenti udova imaju poprečne žute pruge, a heliceri se odlikuju dobro vidljivom i svijetlom plavom bojom.

Život i karakter

Prirodni neprijatelji

Značajke vrste imaju značajan utjecaj na način života i glavne značajke prirode peradi pauka. Sve vrste ptica se broje za kategoriju otrovnih pauka. Različite podvrste takvih artropoda vode različit način života.

Neki od njih borave isključivo na drveću, a mnogi - naselili se u zemlji ili u posebnoj Nori. Za neke vrste, mjesto u grmlje je karakteristično. Lov pauci-ptice iz zasjede, nepomično i dugo čekaju svoju žrtvu. Takvi arthropodovi nisu baš aktivni, pogotovo ako je osjećaj gladi potpuno zadovoljan.

Koliko spiderman leži

Čovjek pauk -

Značajan dio vrsta peradarskog pauka je C-dugotrajno-živi-jetre, koji u prirodnim uvjetima iu čuvanju u zatočeništvu mogu živjeti nekoliko desetljeća. Vrlo karakteristično obilježje ptica je da pojedinci ženke mogu živjeti mnogo dulje od muške peradi.

Očekivano trajanje života peradih pauka u zatočeništvu ovisi o temperaturnim uvjetima, kao io obilježji baze hrane. Pritezanje procesa hranjenja, očekivano trajanje života se povećava, a u prilično hladnim uvjetima, metabolizam se usporava, što rezultira sporijim razvojem takvog segmentalnog.

Zaštitne mehanizme

Opasnost za čovjeka

Za vrste samoobrane u UrashyRelm Albbisers i Braashypelma Verdezi, kao i neke druge sorte, resetirajte svoje zaštitne dlake smještene u području trbuha.

Pogled na Aviculari SRR., Ona postaje u slučaju opasnosti u obrambenom stalku, a također podiže trbuh i može napasti napadača s njegovim izmetom. Međutim, zbog vrlo velike brzine kada se kreće, ova vrsta se preferira jednostavno sakriti od svojih neprijatelja.

Prema višegodišnjih opažanja, pauci peradi imaju tri vrste zaštitnih mehanizama koji su karbodbled artikularnim iz raznih vanjskih neprijatelja:

 • prigušenje;
 • korištenje paljenih dlačica koje se nalaze na hlačama;
 • Napad od strane pauka.

Spider-perad bitovi kombiniraju ne samo bolne osjećaje koji prate proces piercinga kože, ali i učinak utjecaja ubrizganog otrova. Reakcija tijela na ujedu pauka strogo individualna. Neki ljudi imaju svjetlo svrab i glavobolju, a vrlo osjetljiva osoba može osjetiti snažnu toplinu i izraženu upalu. Međutim, danas smrtnosti osobe iz ugriza bilo koje peradi se ne fiksiraju.

Burne dlake se nalaze na peradi perad, a kada kontaktirate kožu, osoba i životinja mogu imati prilično jaku alergijsku reakciju. Takav tip zaštitnog mehanizma nastao je u shitonogogo za zaštitu polaganja jaja. Slične dlake su utkane ženkama pauk na webu ili izravno u čahuru s jajima.

Područje i stanište

Spiderman - život

Perad pauci su se jako široko širili gotovo diljem svijeta, a samo je Antarktika iznimka. Takvi artropodovi žive u Africi i Južnoj Americi, na području Australije i Oceanije, a također su nešto manje uobičajeni u europskim zemljama, gdje je njihovo stanište ograničeno na južni dio Italije, Portugala i Španjolske.

Neki pauci peradi radije se smiruju u mokrim tropskim, kao i ekvatorijalnim šumama. Najviše vrste otporne na sušu nastanjuju polu-pustinju.

Hrana, hrana za perad

Hrana prehrana perad nije previše raznolika. Takvi pauci imaju vanjsku vrstu probave. Uhvaćen rudarstvo je imobilizirano, nakon čega se u njega uvodi probavni sok, a nakon određenog vremenskog razdoblja ne prelazi dan, perad je usisavanje sadržaja tekućeg hranjivih tvari iz svoje proizvodnje.

Značajan dio prehrane peradi pauka je predstavljen živim kukcima, čiji dimenzije nisu prevelike, što sprječava frakciju fragmentarne žrtve. Najveći predstavnici pauka peradi mogu koristiti male kralježnjace u obliku golih miševa. Također u uvjetima zatočeništva, artropodi mogu se hraniti malim komadima lean sirovog mesa. Prehrana polu-najhladnijih paukova-ptica često uključuje odrasle cvrčke, skakavce, velike vrste žohara, crva brašna.

Broj insekata u hrani u prehrani odrasle osobe, u pravilu, ne prelazi četvrtinu ili treću težinu od veličine tijela pauka.

Kada se drže u uvjetima mladih i često tali pauci, potrebno je hraniti oko nekoliko puta tjedno, a odrasli pojedinci trebaju dobiti hranu svakih sedam ili deset dana. Frekvencija fermentacije, u pravilu, povećava se prije napretka razdoblja reprodukcije. Odbijanje hrane promatra se u fazi aktivnog mokrelosti, s niskim temperaturnim načinom ili u uvjetima jakog preljeva želuca.

Perad pauci za neidentificiranu trenutno znanost iz razloga, mogu se dobro odgoditi gotovo dvije godine, a značajka neke vrste je sposobnost plivanja i čak roniti.

Reprodukcija i potomstvo

Osnovne, izražene seksualne razlike manifestiraju se samo kao perad. U pravilu, svi mužjaci imaju malu, u usporedbi s ženskim, trbušnim i tibijskim kukama koje se nalaze na prednjim nogama. Također, muškarci nužno imaju krvavi segment na pedipalparima koji obavljaju seksualne funkcije. Moguće je razlikovati ženku od muškaraca nakon što se segmenti odvijaju nekoliko linkka.

Pola i spremni pojedinci se odlikuju njihovim ponašanjem. Nakon što se proces oplodnje u maternici dogodi, raspored jaja i zaštitu od jaja provodi se posebno zalijepljeni čahure. Perad pauk ženka je vrlo pažljivo prate čahuru, obavljajući ga na potrebu da se kreće i štiti.

Puni ciklus razvoja, od trenutka rasporeda jaja prije pojave paketa svjetlosti, rijetko traje više od tri tjedna. Nakon što mlada ptica napusti čahuru, ženski prestaje pokazati aktivnu njegu za njegovo potomstvo, tako da su mali pauzi prisiljeni da se brinu o izboru stanovanja, punu zaštitu od neprijatelja i redovnog hranjenja.

Prirodni neprijatelji

Spiderman - život

Unatoč otmici, peradi pauci često postaju plijen mnogih drugih životinja. Grabežljive sorte scrolopieldera, uključujući Gigante Soolorre, u potpunosti se mogu nositi ne samo s najvećom peradi, na koju pripada Terahosi Blinija, ali čak i s mnogim vrstama nisu prevelike zmije.

Još jedan opasan za Spider Predator je predstavnik Ethostorigmusa, nastanjuje Australiju i prirodne neprijatelje panela peradi.

Prirodni neprijatelji peradih šetača u divljini uključuju prilično velike pauke iz vrste Lyssel i Latrodectus Hasselti.

Neke kralježnjake su uništene, uključujući najveći australski australski žaba australskih infrafferaca ili rasutih magni i žaba-aha u Marinusu. Na tijelu peradi najgori često parazitiraju mali prljavi kukci koji pripadaju rodu MgAselia i obitelji Phride i pranje. Larve raste i razvijaju se unutar pauka, uzrokujući njegovu smrt.

Prirodni natjecatelj za divovsku peradi-goliafu je pauk nerađenog mahime, otkrivenog na području Laosa i vrhunskog Golijata isključivo oticanjem nogu.

Čovjek pauk -

Za održavanje pauka peradi obično koriste staklene terase. Štoviše, za razliku od drugih kućnih ljubimaca, veličina stana je mala. Dovoljno da veličina terarija prelazi veličinu pauka za dva puta. Na primjer, ako imate veličinu ljubimca oko 15 cm., Zajedno s šapama, onda je pogodan kvadratni terarij 30x30x30 cm. Naravno, soba mora biti kupljena ili učinjena na rastu, s obzirom na maksimalnu moguću veličinu odraslih pauka.

Visina je još bolje smanjiti do 20 cm., To se događa da se pričvrsni pauk, penjanje na klizavi zid pada i oštećuje trbuh. Terrariji većih veličina ne vrijedi koristiti, prilikom hranjenja živu hranu, lako će se sakriti na udaljenosti od kutova pauka i biti će biti niska za njega, jer se koristi za lov na zasjedu na malu udaljenost.

Za drvenaste vrste tih životinja bolje je koristiti viši terarium, popravljajući komad kore ili debeli komad grana u njima. Za rupe pauke, bolje je sipati više tla - 5 - 10 cm. Kao tlo, bolje je koristiti tajanstveni kokos podlogu s mršavim. Također možete koristiti treset, vermiculit. U terasiju mora postojati voda, mali ravni tanjur ili utičnica će biti prikladna.

Glavne vrste životinja, splav na hrani pauci, su razni žohari, (najpoznatiji - mramorni žohar i madagaskar šuškasti žoach), ličinke zofobas, cvrčke i brašno crv. Često se raspravlja o mogućnosti hranjenja ptica sladoleda ili bilo koje druge, uobičajene hrane, ali je iznimno nepoželjna iu većini slučajeva može uzrokovati smrt pauka.

Duljina tijela predmeta za životinje treba biti znatno manje od duljine tijela pauka (od helisera do paukovih bradavica). Ako nedostaju objekti hrane potrebne veličine, kitovi peradi mogu se hraniti dijelovima kukaca. Preporučljivo je koristiti hranu na raspolaganju za perad u prirodnom staništu, inače odbijanju. Dakle, vrste drva preferiraju muhe i cvrčke, često ignoriraju žohare i druge kopnene kukce.

Opasnost za čovjeka

Peratrista ne predstavlja ozbiljnu prijetnju životu i zdravlju svog vlasnika. Međutim, to uopće ne znači da nije potrebno uskladiti s mjerama opreza pri obavljanju bilo kakvih aktivnosti skrbi za takve kućne ljubimce.

Na primjer, Sertogirus Muridionlis, koji je jedan od najljepših i ujedno skupih predstavnika koji nemaju koorneoznog rastućeg povećanja u području peradi, pripada kategoriji vrlo agresivne i brze peradi najgori, Stoga se preporuča zadržati samo iskusni poznavatelji afričke faune.