Životinje navedene u međunarodnoj crvenoj knjizi

Kabarga

Dugo je bio aksioma da je izjava da biljka i životinjski svijet planeta trebaju našu obranu. Najcjelovitije informacije o flori i fauni svijeta prikupljaju se u crvenoj knjizi IUCN-a. Međunarodna crvena knjiga objavljena od 1963. godine Svjetske zajednice zaštite prirode. Odvojene zemlje ili čak regija imaju vlastite crvene knjige, koje sadrže detaljnije informacije o životinjama i biljkama. Iako ove knjige nisu pravni dokumenti, ali poboljšanje bilo kakvih vrsta životinja u ovom foliju ukazuje na zabranu proizvodnje polja i odgovorna je za državna tijela za zaštitu određenog tipa.

Crvena sredstva - zabrana boja: ne rubi, zaustavljanje! Ovo je signal opasnosti i alarma, ovaj SOS signal koji nam daje životinje. To jest, zvana je knjiga da privuče pozornost čovječanstva i pokušati zaustaviti uništenje okolne prirode. Statistika je ovdje neodoljiva: Početkom stoljeća samo jedna vrsta životinja nestala je za godinu, a danas cijeli pogled ne nestaje svakodnevno. U crvenoj knjizi navedene su te vrste životinja i biljaka, koje su formirale mnoge tisućljeća, a sada se ispostavlja da je u potpunosti nestala ljudska krivica.

Crvena knjiga se sastoji od raznobojnih stranica. Na crno sadrži popise onih koji su već izumrli (nose golubove, morsku kravu i druge). Na crvenim stranicama, nestaju i posebno rijetke životinje se prikupljaju (crveni vuk, bizon, dabrovi, leopard, amurski tigar, snijeg leopard i drugi). Na žuto - one životinje, broj kojih se vrlo brzo smanjuje (bijeli medvjed, ružičasti galeb, ružičasti flamingos, Jaran). Na bijelim stranicama - popis tih životinja koje su oduvijek navedene. Životinje su napravljene na sivoj boji, proučavali vrlo malo i nastanjuju na teškim mjestima. Na zelenim stranicama su životinje koje su uspjele spasiti i uštedjeti od izumiranja (rijeke dabro, Elk).

Ako bilo koje životinje ili biljke više ne trebaju zaštitu - oni se prenose na druge stranice knjige. Zadovoljava da se, osim crvenih listova, povremeno pojavljuju i zeleni.

Crvena knjiga je privremeni dokument. Ljudi stalno prepoznaju nove o ugroženim vrstama životinja i biljaka, nude se da ih uzmu pod zaštitom i, prema tome, redovito ih dovode u crvenu knjigu.

Kabarga

Bizon

Ova mala životinja na sobovima s očnjacima prebiva u planinskim crnogoričnim šumama Sayan, Altai, Tranbaikalia i Primorye. Unatoč strašnom izgledu, Kabarga se hrani isključivo s vegetacijom. Međutim, kabaga vrijedi samo za to, već i sa svojim atraktivnim mirisom, koji mami ženke za parenje. Taj se miris pojavljuje zbog mišićne žlijezde koja se nalazi u trbuhu mužjaka u blizini mokraćnog kanala.

Kao što znate, Muscus je vrijedna komponenta različitih lijekova i parfeme. I upravo zbog njega Kabarga često postaje plijen lovaca i krivolovca. Još jedan razlog zašto se ta neobična životinja odnosi na prijetnju nestanka vrsta je smanjiti granice svog dometa, što je posljedica jačanja ljudske gospodarske aktivnosti (uglavnom s rezanjem šuma).

Jedno od rješenja za problem očuvanja vrsta u divljini je farmi uzgoj Kabary i izbor mošusa u živim mužjacima. Međutim, nije tako lako uzgajati kablu kao, na primjer, krave.

Bizon

Prodavaonica

Sisavci su najteži i najteži i veliki u Europi. Ovo su najnoviji europski predstavnici divljih bikova. Prije, bison nastanjen u mješovitim i velikim šumama središnje, zapadne i jugoistočne Europe, Transcaucasia, Kavkaza i sjevernog Irana. Međutim, zbog nemilosrdnog lova na životinje na životinjama, kao i odvodnju močvara i rezanja šuma, "kuća" bizona gotovo prestala postojati. Do 1927. bilo je samo 48 primjeraka moćnih životinja na svijetu.

Znanstvenici su napustili brzo nestanka bizona i dodijelili malim područjima šume, gdje su životinje mogle živjeti i množiti. Kao rezultat toga, oko 3 tisuće pojedinaca sada je u svijetu, oko 100 se nalazi u zatočeništvu.

Prodavaonica

Florida puma

Ovo je velika ptica leprša. U pravilu, odrasli dio raste do 1,5 metara i teži oko 80 kilograma. Ležeri žive u tropskim šumama na sjeveroistoku Australije i Nove Gvineje. Međutim, prebivalište divovske ptice brzo magistrira osobu.

Smanjuje broj divljih životinja i svinja za divlje životinje, jedu piliće i jaja ptica. Sada je stanovništvo robovih kasuara samo 1,5 tisuća pojedinaca.

Florida puma

Burmanski kuruja majmun

Ovo je najrjeđe podvrsta. Njezin broj u prirodi u 2011. godini iznosio je nešto više od 160 pojedinaca (i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, otprilike 20 osoba). Puma živi u močvarnim i šumskim područjima južne Floride, koji se nalaze na području najvećeg nacionalnog rezervata. Prvi opisi su se pojavili odmah nakon otvaranja Amerike. Amerikanci su pogodili spretnost, žestokost, lukavost ove mačke, a istodobno joj se ljepota i gracioznost divila.

Razlozi su izazvali izumiranje Floride pume nazvali su pogoršanje ekološkog okruženja, radu na odvodnju močvara, sportski lov.

Glavni razlog nestanka je gubitak mjesta njegovog raspona. Razlog je da Florida šume nestaju nekoliko puta brže nego, recimo, tropske šume Južne Amerike. To znači da za Florida puma nema male šanse da proširi svoju populaciju. Stoga osoba dolazi do spašavanja, stvaranje rezervi i rezerva, gdje je stroga kontrola u tijeku za PUMA.

Težina odrasle osobe doseže do 27-50 kg. Deftly se penje na drveće i planinske padine. Skače na visinu do 2.5 m, i duljine do 6 m. Zbog snažnih mišićavih šapa, može razviti brzinu do 50 km / h, iako kratke udaljenosti.

Da biste održali život, odrasli pojedinac morate uhvatiti veliku životinju dva puta tjedno, a još više, ako postoje mačići. Iako je do 80% napada uspješno, zbog agilnosti i brze mačke reakcije.

Gladan PUMA, čiji plijen češće postaje jelen, ne disk i druge male životinje: rakuni, zečevi, proteini i drugi glodavci. Postoje slučajevi kada je područje mačke susjedno ljudskim populacijama, PUMA napada stoku i pticu. I ubija više nego što može konzumirati. Pažljivo prikriva trupova ubijena životinja i dugo se hrani iz skladišta.

Burmanski kuruja majmun

Snježni leopard

Prije toga, ova vrsta majmuna nije imala status provedbe zakona, kao što je otkriveno nedavno - u 2010. godini. Majmun je dobio ime zbog neobične strukture nosa, čiji su nosnici okrenuti gore. Ponekad se životinja zove kihanje majmuna: za vrijeme kiše, voda pada u nosnice, a majmun stalno kihne. U 2012. godini, Burmanski Kurryna Monkey ušao je u popis nestajućih sisavaca crvene knjige. Ažurirana verzija publikacije odmah ga je rangirala u kategoriju tipa s najvećom prijetnjom izumiranja, jer je broj majmuna samo oko 300 pojedinaca. Ovaj mali populacijski rizici nestaju - osoba aktivno uništava njihovo stanište. Lovci su priloženi i lovci - majmuni meso su prilično ukusni, još uvijek se može prodati za kinesku medicinu. Sljedeća činjenica je ohrabrujuća: u onim rijetkim trenucima, kada su znanstvenici uspjeli vidjeti majmune, s potonjim. Dakle, postoji vjerojatnost reprodukcije stanovništva.

Snježni leopard

Keynaya kunitsa

Kategorija rijetkosti: 1 - Ugroženi pogled na periferiju raspona. Jedini predstavnik Rode. Endemska središnje Azije.

Distribucija: prije oko 200 godina. Dio svjetskog raspona IRBIS-a pokrio je teritorij od Altai planine do podrijetla. Lena. Do početka xx u. Ona se znatno suzila zbog. i vost. Upness: Vrsta je sačuvana u brdskim područjima Altaa i Zap. Sayana.

Havlory:Trenutno u Sibiru Snow Leopard živi u teško dostupnim planinskim nizovima, češće u subalpinskim i alpskim pojasevima. Uobičajeni interval visine života je preko 1500 m.W.M., Donja oznaka se spušta na 700 m (ZAP. Sayan), na vrhu - premašuje 3000 m (emitirati. Sayan, Altai);

Broj: U doglednoj prošlosti u regiji IRBIS-a, bilo je relativno uobičajeno, iako se samo spominje sastanci grabežljivih kostiju među kuhinjskim ostacima na parkiralištu Makarovo III u gornjem dijelu Lene, koji je postojao oko 25 tisuća. prije nekoliko godina . Broj oko raspona od oko 10 tisuća. pojedinci od njih od 1.5 do 3 tisuće. registrirani na zaštićenim područjima. Unutar granica SSSR-a u procjenama od početka 80-ih. 3500 osoba živjelo.

Keynaya kunitsa

Japanska zelena goluba

U crvenoj knjizi ova vrsta je napravljena kao "blizu ranjivog položaja". Tigar mačka (kao što se također naziva) je drugi najveći grabežljivac, a prvo mjesto pripada tamasky đavlu. Također je vrijedno spomenuti da je tigar mačka najveći bolni grabežljivac na području kopnene zemlje Australija. U ovom trenutku, četvrti bogoslužnik Kunitsu se može vidjeti u dvije izolirane populacije - jedan se nalazi u Sjevernoj Queenslandu, Australiji, a drugi na istočnoj obali, na području koje se proteže od Južne Queenslanda do Tasmania. Obično živi u mokrim kišnim drvima i među obalnim šikarama.

Japanska zelena goluba

Gavijalan

Ova neobična ptica duga je oko 33 cm i težina oko 300 grama ima svijetlo žućkaste zelene boje. Uobičajeno je u jugoistočnoj Aziji, ali se susreće u regiji Sakhalin (poluotok Krylon, otoci Moneron i otoke Južne Kuril). Ptica nastanjuje široke i mješovite šume s obiljem trešnjinih i trešnjinih stabala, grmlja od elberry i drugih biljaka koje jedu plodove.

Japanska zelena goluba je rijedak pogled, pa je stoga malo poznato o njegovom životu. Danas znanstvenici znaju da zeleni golubovi - monogamne ptice. Oni lete svoja gnijezda iz tankih grančica i stavite ih na drveće na nadmorskoj visini do 20 metara. Vjeruje se da partneri okružuju jaja za 20 dana. I onda se svjetlo izgleda bespomoćno, prekriveno pahuljastim pilićima, koji će naučiti samo pet tjedana kasnije. Međutim, u Rusiji rijetko postoji par ili jata zelenih golubova, najčešće ih je primijetio.

Gavijalan

Przewalski konj

Najrjeđi i prilično čudan krokodil na svijetu. Zbog stalnog smanjenja staništa gavijala i uništavanja ribljih rezervi do 1970. godine, pojedinci su gotovo ostali. Ali u Indiji su razvili programe za umjetno uzgoj rijetkih krokodila. Pomoglo je povećati broj gavijala do 1,5 tisuća. Ali sada je to rijetka životinja na svijetu i dalje umire.

Krokodili su zbunjeni u ribarskim mrežama, a jaja se nastavljaju prikupljati u medicinske svrhe. Mužjaci su lov zbog rasta na nosu, koji se smatraju izvrsnom afrodizijom.

Przewalski konj

Orangutan

Životinja je gotovo postala mit. To su posljednji divlji konji na ravnicama Azije. Gotovo svi pojedinci bili su odvratni s njihovih teritorija i uhvatili čovjeka. Stoga, u svijetu sada samo tisuću konja, nazvano po poznatom istraživaču Nikolai Mikhailovich Przhevalsky. Štoviše, oni su uzgajani u zatočeništvu u rezervama i zoološkim vrtovima.

Ljudi nisu uspjeli. Jedino mjesto gdje teoretski možete upoznati Przhevalsky konja - to su mongolske pustinje. Međutim, životinja više nije viđena više od 50 godina. Stoga je vjerojatnost super, da je u divljim takvim konjima prevedeno.

Orangutan

Manul

Još jedan predstavnik majmuna - orangutana, u divljini, također je ugrožen nestankom. Nesporprequent moć, najpametnije oči i izvanredne sposobnosti - u davna vremena, ljudi koji su naseljavali jugoistočnoj Aziji čak su ih smatrali neka vrsta plemena - "šumske ljude". Ogroman primati (težina odraslih muškaraca često doseže 150 kg) nastanjena visoka stabla u prašumi Sumatra i Borneo. Oni su vrhunski zatvoreni drvećem. Snažne noge i ruke upadaju u lianas, pomažući se lako kretati kroz šumu. Glavni razlog izumiranja majmuna nalik na čovjeka - nastavljajući nestanak staništa i krivolov. Stvaranje nacionalnih parkova do neke mjere pomaže da podrži nestanak.

Manul

Visai waltoging svinja

Manul - grabežljivi sisavac soma. Divlja mačka s vrlo pahuljastim i dugim vunom - jedan četvornih centimetra tijela čini do 9000 dlačica! Krzno je pahuljasta i gusta među mačjom mačjom.

Manul - veličina životinja s domaćom mačkom: duljina njegova tijela je 52-65 cm, rep 23-31 cm je 2-5 kg.

Rana u Tyvi, Altai i Transabaikalia. Njegovo drugo ime - Pallasov mačka - primio je u čast njemačkog natistavljača. S. Pallas, koji je prvi opisao Manulu 1776. godine.

Sam Malulan - najokrutnija i snažnija od svih divljih mačaka, ne zna kako brzo pokrenuti. Manul vodi naseljavanje i osamljeni životni stil. Svaka životinja živi na odvojenom, strogo definiranom području, s kojim je odmah izbacio slučajno vodio susjeda. Lov dolazi rano ujutro i noću, dan se skriva i baci u rupe ili u pukotinama. Njegova glavna hrana je glodavci, ali mogu uhvatiti zeca ili mali gopher, pticu. Ljeto hvata insekte.

Bilo je rijetko ili iznimno rijetko, a njegov se broj nastavlja smanjiti. Mjesta na rubu izumiranja. Točan broj vrsta je nepoznat zbog skrivenog ponašanja Manul. Najveći utjecaj na njegov broj osigurava lovački lov na krzno.

Visai waltoging svinja

Riblji filin

Ova životinja uključena u crvenu knjigu mira 1988. godine. U samo 60 godina (3 generacije Visai Ward Svinja), broj ove faune smanjio se za 80%. Uzroci katastrofalnog smanjenja stanovništva su nekontrolirani lov, transformacija prirodnog staništa i obližnjeg prijelaza. Do danas se ova životinja može naći samo na 2 otoka - Negro i Panay.

Riblji filin

Sumatrana

Ova se vrsta smiri na obalama rijeka na Dalekom istoku iz Magadana do Amurske regije i Primorye, kao i na Sakhalinu i Južnoj Kurilli. Riba Filin preferira živjeti u šupljinama starih stabala s obiljem rudarstva vode u blizini, međutim, star muškarac i dempative su često definirane, što neminovno pomiče ove ptice iz njihovih staništa. Osim toga, ribari Frank krivolovci, a često ulaze u zamku tijekom pokušaja da povuku mamac. Razvoj vodenog turizma u dalenim istočnim rijekama i stoga povećanje brige ovih ptica postupno dovodi do smanjenja broja filinki i sprječava njihovu reprodukciju. Sve je to dovelo do činjenice da je danas ta vrsta pod prijetnjom nestanka.

Filin Filin je jedna od najvećih sova na svijetu, kao i najveći predstavnik neke vrste. Zanimljivo, ove ptice mogu loviti na dva različita načina. Najčešće, Fishli filin je u potrazi za ribom, sjedeći na kamen u rijeci, od obale ili s drvećem preko rijeke. Primijetivši plijen, filin zaroni u vodu i odmah dovoljno s oštrim kandžama. U slučaju kada ovaj predator pokušava uhvatiti sjedeće ribe, rakove ili žabe, jednostavno ulazi u vodu i ubode dno šape u potrazi za rudarstvom.

Sumatrana

Crveni ili planinski vuk

Najmanji nosorog na svijetu. On još nije dugo živio u močvarama i tropskim šumama Tajlanda, Indonezije, Malezije, Kine i Bangladeša. Sada je na rubu izumiranja. Postoji samo 6 populacija sumatranata u svijetu, koji žive na otoku Sumatri, Borneu i na Malajskom poluotoku.

Životinje žive po jednom, tako da je točan iznos vrlo teško izračunati njihovu količinu. Prema riječima stručnjaka, takvi su nosorozi ne više od 275 godina. Razlog za katastrofalno brzo smanjenje naziva se kineski pseudomedycin, koji koristi životinjske rogove za njegove metode liječenja.

Crveni ili planinski vuk

Kaspijski pečat

Crveni vukovi su grabežljivci, predstavnici Cuonske obitelji - P.

To su jedini vukovi iz ove obitelji koji su preživjeli i živjeli do danas. Ova se vrsta smatra vrlo rijetka. Osim toga, na rubu je, ako ne dovrši, onda postepeni nestanak.

Crveni vuk širio se od Tien Shana i Altaija na vrhu indostana, Indokina i malajski arhipelag. Bez obzira na stanište, vukovi ove vrste su progonjeni od strane osobe. Lov je zadovoljan vukovima, oni su lišeni hrane i udiganja. Osim toga, takve bolesti poput bjesnoće i kuge doprinose nestanku crvenog vuka.

Izvana u planinskom vuku, značajke su skliznuli ne samo vuk, već i nešto od šakala i lisica. Za razliku od svog sivog konzuma na crvenom vuku, duži rep, koji doseže zemlju i izvana podsjeća li lizu s crnim vrhom. Crveno krzno je posebno uočljivo zimi. Tijekom tog razdoblja, vuna stječe posebnu svjetlinu, pomp i denu.

Masa odraslog vuka varira od 14 do 21 kg, a duljina tijela je oko 1 metar. Ženke su znatno manje - 10 - 13 kg. Visina u grebenima doseže 50 cm.

Loviti crvene vukove, samo prikupljanje jata nekoliko desetaka ciljeva. To im omogućuje da djeluju, vrlo organizirani. Hrana uglavnom velika kopita: svinje, Roasoni, ali povremeno, usjevi, zečevi, ptice i manje često domaće ovce postaju.

Kaspijski pečat

Filipinski krokodil

Početkom dvadesetog stoljeća stanovništvo kaspijskog pečata bilo je brojno i numerirano milijun pojedinaca. Bilo je nešto više od stotinu godina, a broj morskih sisavaca smanjio se 10 puta - do 100 tisuća. Znanstvenici predviđaju daljnji pad populacija zbog niza čimbenika: onečišćenje okoliša, klimatske promjene, razaranje i bolest staništa. Najviše akutniji problem je stopa smrtnosti mladih kao rezultat lova. Budući da je lov na glupu zvijer teška lekcija, krivolov radije izvlači bespomoćne tkanine (mladunče pečata). Prema nekim izvješćima, snimanje doseže 6 - 7 tisuća pojedinaca godišnje. Ova brojka je usporediva s dopuštenim pucanjem. Dakle, pad stanovništva je zajamčeno čak i pri niskom lovom ribarstvu. Znanstvenici vjeruju - pečat za ribolov mora biti zabranjen nekoliko godina.

Filipinski krokodil

Sjeverna dugo koda vlagata

Mali krokodili žive isključivo na Filipinima. I također na rubu izumiranja. Uništite ih, najčešće, krivolovci koji primjenjuju osebujne metode ribolova.

Lov na filipinski krokodil je zabranjen, ali se stanovništvo još uvijek smanjuje. I sada u svijetu samo 200 osoba.

Sjeverna dugo koda vlagata

Crna roda

Biti na rubu izumiranja, ovaj se Wombat smatra jednom od najrjeđih životinja na našem planetu. Na zemlji su manje od sumatranih tigrova. Svi su ostali jedno izuzetno malo stanovništvo u Nacionalnom parku Epping Forest (Epping Forest), koji se nalazi u centru Queenslanda, Australija. Razlog smanjenja populacije tih životinja znanstvenici smatraju promjene u njihovom staništu. Dodajte na drugu činjenicu da je utroba omiljena rudarstva Dingo. Utroba obično žive u eukaliptus šumama, livadama s sočnom travom i labavom tlom.

Crna roda

Ussurski tigar

To je široko rasprostranjena, ali rijetka vrsta, čiji je broj smanjen zbog gospodarske aktivnosti osobe koja se očituje u informacijama šuma i ispuštanja močvara. Danas se ptica nalazi u šumama iz Kaliningrad i Lenjingradske regije do južne Primorye. Crna roda preferira se u blizini rezervoara u gluhim, starim šumama.

Tamo je, na starim visokim stablima (a ponekad u prigodama stijena) crne rode grade gnijezda, koja će se tada koristiti za nekoliko godina. Kada dođe vrijeme da pozove ženku na gnijezdo (otprilike krajem ožujka), muški leti bijeli suite i počinje napraviti šiping sipid. Srušene jaja jaja (od 4 do 7 komada) partneri će biti prisiljeni zauzvrat, dok se u 30 dana pilići neće izlegnuti.

Ussurski tigar

Amur hora

Predstavnik mačje - ussurijski tigar, naveden u crvenoj knjizi zbog njegove male. Prema različitim izvorima u Rusiji, postoji od 450 do 500 osoba. Neki broj USSURI tigra, ponekad se zove Altai, Sibirski, Amur, Northskaya ili Manchursky, živi u Kini - ne više od 40 - 50 osoba. Ussuri Tiger - jedina podvrsta tigrova, prilagođena je teškim životnim uvjetima u uvjetima na sjeveru. Težina ove velike mačke doseže 200 - 220 kg, a njezina dužina (zajedno s repom) doseže 3 - 3,8 m. Mekani i široki jastučići na šapama ne daju zvijer da padne u snijeg, a ljeti pomažu tiho krećući se oko trave. Glavno vino za izumiranje životinje, kao što se često događa, leži na osobi: tigar skins oduvijek je cijenjeno skupo, a zvijer je nepromišljena uništena zbog prekrasnog krzna. Znatna šteta donesena i rezanje taige, koja je lišila životinju uobičajenog staništa. Trenutno, USSURI Tiger je pod stražom. Usput, u Rusiji za njegovo ubojstvo, nametnuta je smiješna kazna, au Kini je ubojstvo tigra kaznila smrtnu kaznu.

Amur hora

Perad pauk

Amur Groa - podvrste planinske koze po imenu Harla, pronađena u Primorsky teritoriju u iznosu od 600-700 koza i koza. Zaštićen od strane države. Prijatelji-rodbina planine Amur žive u Himalaji i Tibetu, ponovno napiše s Amur rijetko.

Gry se boji vuka i često umire od svojih arogantnih zuba. Općenito, čini se da su vukovi najvažnije koze. Zapravo, samo prava koza može mirno jesti Amur Malale, uveden u crvenu knjigu.

Perad pauk

Filipinski jelen jelen

Osim činjenice da je ovaj predstavnik životinjskog svijeta nevjerojatno rijedak, to je također jedan od najljepših pauka za perad. Ona prebiva ovog pauka u tropskim šumama jugozapadne Indije, građevinske kuće visoke u krunama drveća. Mlađi predstavnici ove vrste žive u blizini korijena stabla, gdje mogu kopati gink i nadirkuju svoju gustu paučinu. U slučaju opasnosti, skrivaju se u svojim rupama.

Filipinski jelen jelen

Calana ili mornara

Vuna ove rijetke životinje ima crvenkasto-zlatnu boju. Protiv ove pozadine, "raspršene" male bijele mrlje. Stanište - tropske šume otoka filipinskog arhipelaga. Na filmu ovog jelena uspjela je nedavno ukloniti. Važno je napomenuti da je glavni neprijatelj ove životinje vuk. Većina jelena umire u ožujku - travanj - sezone kada su životinje oslabljene zimbinjem.

Calana ili mornara

Loggeran

Grabežljivi morski sisavac Kunihih, pogled u blizini širih. Calan ima niz jedinstvenih značajki prilagodbe morskom staništu, a također je jedan od rijetkih ne-nadimka pomoću oružja. Kalans žive na sjevernim obalama Tihog oceana u Rusiji, Japanu, SAD-u i Kanadi. U XVIII-XIX stoljećima, Kalans zbog njihovih vrijednih krzna, predviđeno je grabežljivog istrebljenja, zbog čega je izgled bio na rubu izumiranja. U dvadesetom stoljeću Kalans su bili navedeni u crvenoj knjizi SSSR-a, kao iu sigurnosnim dokumentima drugih zemalja. Od 2009. godine Kalan Hunt je gotovo zabranjen u svim regijama svijeta. Na Kalanovu je dopušteno loviti samo autohtono stanovništvo Aljaske - Aleutams i Eskimi i isključivo za održavanje narodnih obrta i prehrambenih prehrana koji su povijesno uspostavljeni u ovoj regiji.

Loggeran

Plava ara

Pogled na morske kornjače, jedini predstavnik roda Loggerhdov ili golih morskih kornjača. Ova vrsta u vodama Atlantika, pacifičkog i indijskog oceana, u Sredozemnom moru, može se naći na Dalekom istoku (Petra Great Bay) iu u Barents Sea (u Murmansk regiji). Meso ove kornjače smatralo se daleko od najukusnijih, samo je lokalna plemena konzumirala u hrani, ali joj je jaja bila poslastica. Njihova neograničena naknada dovela je do vrlo ozbiljnog smanjenja broja ove vrste kornjača za posljednjih 50-100 godina. Ova vrsta kornjače navedena je na popisu međunarodne trgovine u vrsti divlje flore i faune te u crvenoj knjizi, zaštićena zakonima Cipra, Grčke, SAD-a, Italije.

Plava ara

Kako spasiti životinje? Crvena knjiga

Raznovrsnost papiga, koji se ne mogu naći u uvjetima divljih životinja. Pokušaji znanstvenika za vraćanje stanovništva nisu bili okrunjeni uspjehom, a posljednji muški muškarac umro je 2000. godine. U zatočeništvu ima samo 30 takvih ptica. Jedan od razloga nestanka mnogih životinja s lica zemlje je uništenje osobe svog prirodnog staništa. Rezanje šuma, industrijsko onečišćenje, rudarstvo i druge aktivnosti prisilile su predstavnike faune da se presele na nove teritorije staništa, kao rezultat toga umiru. Stvaranje životinja u crvenoj knjizi - način da upozorimo ljude o takvoj opasnosti i pažljivo tretiraju sve životinje.

Kako spasiti životinje? Crvena knjiga

Glavni uzroci izumiranja životinja

U 16. stoljeću, prvi se suočio s činjenicom da nakon aktivnog lova u šumama prestaje vatra. Tada su kraljevi počeli uvoditi zabrane na nekontrolirane životinje i ptice.

Krajem 19. stoljeća znanstvenici su postali jasni da bi neke životinje mogu zauvijek nestati, a početkom 20. stoljeća to je razumijevanje došlo na sve ljude. Godine 1948. bio je Organizirana je međunarodna zajednica zaštite prirode. Ovaj sindikat je stvorio posebnu komisiju koja je sastavila popise rijetkih i nestajućih životinja. Svi su zabilježeni u Međunarodnoj crvenoj knjizi - enciklopediji rijetkih vrsta.

Osim toga, mnoge zemlje su napravile vlastite crvene knjige koje su već više od 250. Na primjer, postoji crvena knjiga Ruske Federacije, koja je zabilježila rijetke i nestale životinje koje žive u Rusiji. Takve životinje su pod državnom vrijednošću, Lov za njih je zabranjen.

Za očuvanje životinja u različitim zemljama, posebna Rezerve, rezervacije i rasadnici. Neke od najvećih:

 • Nacionalni park sjeveroistočnog Grenlanda;
 • Nacionalni park na Aljasci, SAD;
 • Limpopo park u Africi;
 • Veliki morski park u Australiji;
 • Nacionalni Havajski park, SAD;
 • Prirodni park koraljnog mora na otocima Nove Kaledonije u Tihom oceanu;
 • Velika arktička rezerva, Rusija.

Glavni uzroci izumiranja životinja

Životinje navedene u međunarodnoj crvenoj knjizi

Zapravo, postoji niz temeljnih čimbenika koji služe kao uzrok nestanka životinja:

 • Mijenjanje klimatskih uvjeta;
 • prirodne katastrofe (sweatshirts, požari i drugi prirodni kataklizmi);
 • Ljudski faktor: onečišćenje okoliša, izgradnja brana, rezanje šuma, močvara i t. D.;
 • Stanovništvo je stalno raste, kao rezultat toga, Lyuli je prisiljen svladati novim zemljama i smjestiti se na njih. To je elementarna ekstruzija životinja iz njihovog običnog staništa;
 • krivolov i uhvaćen;
 • Istrebljenje životinja.

Ako se takvi trendovi ne prestaju, mnoge kategorije predstavnika faune nestati u licema Zemlje je nepovratno.