Saber-zupčani tigar

Izgled

Ime je Saber-Gornji prijevod s latinskog i drevnog - grčkog jezičnog zvuka "nož" i "zuba", više životinja sablja - nazvane tigrovi Smilodonami.Oni pripadaju obitelji mačji Sabre, obitelji Mahaoda.

Prije dva milijuna godina, ove životinje naseljavaju zemlju Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Afrike i Azije. Sabel-zupčasni tigrovi živjeli su u razdoblju od početka pleistocenske ere i do kraja ledenog doba.

Izgled

O tome kako u stvarnosti izgleda životinje saber-nazubljeni tigar, možete samo nagađati, jer je slika koju su stvorili znanstvenici vrlo uvjetni. Na foto sav tale-nazubljeni tigar uopće nije sličan sadašnjim predstavnicima obitelji mačke. Veliki očnjaci i medvjeđi omjeri čine ga jedinstvenim i jedinstvenim na svoj način. Veličine sabljastih tigara su usporedive s linearnim parametrima velikog lava.

 • Duljina tijela 2,5 metra, visina u visini od 100 - 125 cm.
 • Neobični kratki rep imao je duljinu od 20 do 30 cm. Takva anatomska značajka uskraćena grabežljivci priliku za brzo trčanje. Prilikom skretanja na velikoj brzini nisu mogli držati ravnotežu, manevrirati i samo pali.
 • Težina zvijeri dosegla je 160 - 240 kg. Veliki pojedinci iz vrste Smilodon populatora premašili su težinu bengala i amurskih tigara, imali tjelesnu težinu od 400 kg.
  Predator je odlikuje snažnom hrvačkom tjelesnom tijelom, nastalim proporcijama tijela.
 • Na fotografiji, saber-toad mačke imaju dobro razvijene mišiće, osobito na vratu, prsima i šapama. Prednji udovi su dulji od stražnjeg dijela, širine se završavaju s oštrim uvlačinim kandžama. Sakvo nazubljena mačka lako bi lako uhvatila neprijatelja s prednjim šapama i da je urin prelije na tlo.
 • Lubanje sablja - zupčasti tigar je dugačak 30 - 40 cm. Frontalni i zatiljni komadi su izglađeni, masovni prednji dio se proteže naprijed, mastoid proces je dobro razvijen.
 • Čeljusti su posipale vrlo široke, gotovo 120 stupnjeva. Posebna vezanost mišića i tetiva dopušteno je da pritisne predatora na gornju čeljust do donje čeljusti, a ne suprotno, kao i sve moderne mačke.
 • Gornji očnjaci sab-zupčanog tigra su se vrtjeli na 17 - 18 cm, a korijeni su prodrlili kosti lubanje na gotovo siromašnije. Ukupna duljina očnjaka dostigla je 27 - 28 cm. Bili su miši s bočnih strana, dobro ispruženi na većim ciljevima, ukazao se ispred i straga, uzeo je za top. Neobična struktura omogućila je očnjake kako bi oštetila gustu kožu životinja i dodirila meso, ali je čvrstoća lišena. Ako uđete u kosti, žrtve se lako mogu slomiti, tako da je uspjeh lova uvijek ovisio o ispravnom odabranom smjeru i točnosti utjecaja.
 • Predator koža nije sačuvana i njegova boja može se instalirati samo hipotetički. Boja, najvjerojatnije je bio kamuflažni uređaj i stoga je odgovarao zemlji staništa. Moguće je da je u paleogenom razdoblju, vuna imala pješčano-žutu nijansu, au ledenoj dobi ispunila je samo bijeli saberski tigar.

Vrste

 • Pogled na Smilodon Fatalis pojavio se na američkim kontinentima prije 1,6 milijuna godina. Imao je srednje veličine i masu usporedive s masom modernog tigra - 170 - 280 kg. Na njegove podvrste uključuju Smilodon Californicus i Smilodon Floridus.

Vrste

 • View Smilodon Gracilis nastao u zapadnim dijelovima Amerike.

Paleontološki nalazi

 • Pogled na Smilodon populatora odlikuje se najvećim dimenzijama, imala je zrnasto tijelo, premašila težinu najvećih tigrova po težini. Učinkovito je ubio žrtvu, izrezao karotidnu arteriju i traheju s oštrim očnjacima.

Život i ponašanje

Mahaiyodia

Od svih poznatih znanosti predstavnika sablja nazubljenih mačaka, Mahayairod je najvjerojatnije izgledao kao tigar. U prirodi, bilo je nekoliko vrsta Mahaiyodova koji su imali značajne razlike u izgledu, međutim, ujedinili su svoje nazubljene aspekte dugih gornjih očnjaka, u obliku podsjetila "mahaira" - zakrivljeni mačevi.

Te se drevne životinje pojavile su se u Euroaziji prije petnaest milijuna godina, a prošlo je dva milijuna godina od njihovog nestanka. Težina najvećih predstavnika ovog plemena dosegla je polutonu, au veličini su bili prilično razmjerni modernim konjima.

Arheolozi su uvjereni da je Mahayeirod bila najveća divlja mačka njegova vremena. Lov za velike biljojeda - nosoroga i slonova, te se životinje potpuno uspješno pokvare s drugim većim grabežljivim vremenom, strašnim vukovima i špiljskim medvjedima. Mahaiyodya je postala "progenitori" od naprednijih vrsta saber-zupčanih mačaka - homoterijeva.

Homotera

Prehrana

Vjeruje se da su se te saber-zupčasne mačke pojavile prije pet milijuna godina na prijelazu miocena i pleistocena. Razlikovali su se više vitkih tijela, uklonjeni podsjećajući moderan lav. Međutim, njihove stražnje noge bile su nešto kraće od prednje strane, što je ove grabežljivce dao neke sličnosti s Gienoyom. Gornji očnjaci homoterijeva bili su kraći i široki od onoga u Smilodonov - predstavnici još jednog plemena Saberskih nazubljenih mačaka koji su naseljavali zemlju paralelno s njima. Uz to, prisutnost velike količine staklenke na očnjacima omogućilo je znanstvenike da zaključe da su te životinje mogle nanijeti ne samo sjeckanje, već i rezanje štrajkova.

U usporedbi s drugim savijenim mačacima, homoterije su imali vrlo visoku izdržljivost, prilagođena je dugom (iako ne brzo) trčanje i prijelazi na velike udaljenosti. Postoje pretpostavke da su ove sada izumrle životinje provele jedan način života. Međutim, većina istraživača je još uvijek sklon uvjerenju da su homoterije lovili po skupinama poput ostalih sagorenih mačaka, jer je bilo lakše ubiti jači i veliki plijen.

Smilodon

Uzrok izumiranja zupčastih tigrova sablja

U usporedbi s drugim hrabrom mačama, koji su znali drevni životinjski svijet zemlje, Smilaodon je imao snažnije tijelo. Najveći predstavnik katova sablja - Smilodon topola, Nakon što se živi na američkom kontinentu - visini u širinama krade do sto dvadeset i pet centimetara, a duljina od nosa do vrha repa može biti dva i pol metara. Očnjake ove zvijeri (zajedno s korijenima) dosegli su dvadeset sjedenja!

Smilodoneni su živjeli i lovili ponore, koji su uključivali jedan ili dva glavna muškarca, nekoliko ženki i mladih. Boja tih životinja može biti uočena, poput leoparda. Također je moguće da su mužjaci imali kratku grivu. Informacije o Smilaodonu sadrže mnoge znanstvene referentne knjige i fikciju, on djeluje kao filmski karakter ("portal jurijskog razdoblja", "prapovijesni park") i crtići ("ledeno doba"). Možda je to najpoznatija životinja svih onih koji se zove nesposobni tigrovi.

Dimy Leopard - moderni potomak Saber-zupčani tigar

Top 10 činjenica o saber-zubima tigra

Danas se vjeruje da je neizravno, ali najbliži rođak Smilodona je dimni leopard. Ona pripada podferskoj panterninae (Panther mačke), iznutra koja se ističe u nefelisu roda. Njegov torzo je vrlo masovno i kompaktno istovremeno - te su značajke bile inherentne u saar-nazubljenim mačaka antike. Među predstavnicima modernog mačja, ova zvijer ima najduže očnjake (i gornje i donje) u odnosu na vlastite veličine. Osim toga, čeljust ovog predatora može otkriti na 85 stupnjeva, što je mnogo više od bilo koje druge moderne mačke.

Nije izravan potomak saber-zupčastih mačaka, dimni leopard služi kao jarko dokaz da metoda lova na smrtonosnom "Fangs-Saber" može koristiti preditor i u današnje vrijeme.

Paleontološki nalazi

Saber-zupčani tigar

Godine 1841. prva se poruka pojavila u paleontološkoj kronici Tigrea. Na području Minasa - Geras u istočnom dijelu Brazila, gdje je pronađen danski paleontolog i naturalist Peter Wilhelm Lund, pronađeni su fosilni ostaci. Znanstvenik je proučavao i opisao relikvije detaljno, sistematizirali činjenice i dodijelili zvijer na poseban rod.

Rancho La Bray, smješten u bitumenskoj dolini nedaleko od grada Los Angelesa, poznat je po mnogim nalazima prapovijesnih životinja, uključujući i ukusnu mačku. U ledenom vremenu u dolini bilo je crno jezero ispunjeno sastavom zgusnutog ulja (tekući asfalt). Tanki sloj vode sakupljen je na svojoj površini i privučen svojim sjajem ptica i životinja.

Životinje su otišle u vodu i ušle u fatalnu zamku. Vrijedilo je samo pridružiti se živim i nogama koje su se pohličile na površinu. Pod težinom njegovog tijela, žrtva optičke obmane postupno uronjena u asfalt, da izađemo od kojih čak i najteži pojedinci nisu mogli. Dvojni do jezera činilo se laganim plijenom za grabežljivce, ali se usprotivio prema njoj, oni se ispostavilo da su zarobljeni.

Sredinom prošlog stoljeća, ljudi su počeli ekstrahirati asfalt iz jezera i neočekivano je otkriven da su mnogi dobro očuvani ostaci Albela Burning životinja. Podignuta je na više od dvije tisuće lubanja sablja nazubljenih mačaka. Kako se ispostavilo kasnije, samo su mladi pojedinci pali u zamku. Očigledno stare životinje, već znanost s gorkim iskustvom, prošla je kroz ovo mjesto.

Znanstvenici s Kalifornijskog sveučilišta. Uz pomoć tomografa uspostavljena je struktura zuba i gustoće koštanog tkiva, provedena je brojne genetske i biokemijske studije. Skeleton Sabel mačka uspjela je vratiti u najsitnijim detaljima. Moderna računalna tehnologija pomogla je stvaranju slike životinje i čak izračunati snagu njegovog ugriza.

Život i ponašanje

Saber-zupčani tigarDrevni saberski tigar - predstavnik potpuno drugačije ere iu njegovom ponašanju malo se podsjeća na moderne mačke. Moguće je da su grabežljivci živjeli sa društvenim skupinama, koji su uključivali tri - četiri ženke, nekoliko muškaraca i mladih pojedinaca. Moguće je da je broj žena i muškaraca bio isti. Lov zajedno, životinje su mogle uhvatiti veću igru, što znači osigurati s mnogo hrane.

Ove pretpostavke su potvrđene paleontološkim nalazima - jedan kostur biljojeda često je pronašao nekoliko mačaka kostura. Životinja, oslabljena ozljedama i bolestima, s ovim načinom života, uvijek se može računati na dio proizvodnje. Prema drugoj teoriji, plemenici se ne odlikuju plemstvom i jedu pacijenta.

Habitat Saber-zupčani tigar

Sabel-zupčasni tigrovi Prilično dugo dominira na teritorijima moderne Južne i Sjeverne Amerike od početka kvartara Razdoblje - pleistocen. U mnogo manjim količinama, na glavnim studentima Euroazije i Afrike pronađeni su ostaci saberskih tigrova.

Stanište za njih bili su parcele, s niskom vegetacijom, slično modernim savanjima i preriji. kako Sabel-zupčasni tigrovi živio je i lovio ih, možete vidjeti Slike.

Prehrana

Saber-zupčani tigar

Kao i svi moderni grabežljivci, bili su mesonevore. I razlikovao se u velikoj potrebi za mesom iu velikim količinama. Lovili su samo na velikim životinjama. Takvi su prapovijesni bizoni, tro-pali konji, lijeni i veliki probni.

Mogao napasti Sabel-zupčasni tigrovi I Na malom Mamut. Životinje malih veličina nisu mogle dodati prehranu ovog predatora, jer ih nije mogao uhvatiti zbog njegove sporosti i jesti, spriječio bi velike zube. Mnogi znanstvenici tvrde da loše razdoblje za prehranu Saber-zupčanog tigra nije odbio i pao.

Uzrok izumiranja zupčastih tigrova sablja

U posljednjih nekoliko godina, informacije o stranicama znanstvenih časopisa se događaju s vremena na vrijeme da su stanovnici određenog plemena vidjeli životinje, prema opisu Saberskih tigrova. Aboridžini su im dali i ime - planinski lavovi. Ali Nema službene potvrde činjenici da su nazubljeni tigrovi sabljali živi.

Glavni razlog za nestanka nazubljenih tigrova sablja bio je promijenjena arktička vegetacija. Glavni istraživač u području genetike, profesor Sveučilišta u Kopenhagenu. Willllerslev i skupina znanstvenika iz šesnaest zemalja istraživana je DNA stanica izvađena iz drevne životinje sačuvane u ledu.

Ono što je sljedeće zaključke: bilje koje su se hranjene u vrijeme konja, antilope i ostali biljojeda bili su bogati proteinima. S početkom glacijalnog razdoblja izumrli su sve vegetacije.

Nakon odmrzavanja, livada i stepa opet dobiveni, vrijednost praznog hoda novih trava promijenila, nije bilo ni jedne od prave količine proteina u svom sastavu. Zašto sve zamke su vrlo brzo izumrle. I iza njih, lanac je uslijedio sab-zupčasni tigrovi, koji su se hranili i jednostavno ostali bez hrane, zbog čega su umrli od gladi.

Danas, high-tech, uz pomoć računalne grafike, možete u svakom slučaju vratiti i vratiti se prije mnogo stoljeća. Stoga, u povijesnim muzejima posvećenim drevnim, izumrlim životinjama imaju mnoge grafike Slike Sa slikom Sabel-crni tigar, koji nam omogućuju maksimiziranje s tim životinjama.

Možda ćemo više cijeniti više, ljubav i zaštititi prirodu i Sabel-zupčasni tigrovi, I mnoge druge životinje neće biti navedene na stranicama Crvena knjigaKao izumrle vrste.

Top 10 činjenica o saber-zubima tigra

Saber-zupčani tigar

Uz mamut, saber-zupčasni tigar bio je jedan od najpoznatijih sisavaca megafaune u Pleistocenskoj epohi. Ali znate li da je ovaj strašan grabežljivac bio udaljen samo s modernim lisičarima, a njegovi očnjaci bili su krhki koliko dugo? U ovom članku otkrit ćete 10 zanimljivih činjenica o saber-zupčanim tigaru ilustriranim slikama i fotografijama.

jedan. Tigarski tigar nije bio predak modernog tigra

Sve moderne podvrste tigra (Panthera Tigris), na primjer, Sibirski tigar pripada Pantheru (Panthera) od subsporamilije velikih mačaka (Pantherninae). Sabel-zupčasni tigrovi, zauzvrat pripadaju subsporeni sa sajmorica, izumrli na kraju pleistocene (Machairodontinae), koji je udaljen samo povezan s modernim lavovima, tigrovima, čarama i jaguarima.

2. Smilodon nije bio jedini način nazubljene mačke sablja

Unatoč činjenici da je danas najpoznatiji rod saberski tigrovi Tigrovi Smilodon (Smīlodōn), bio je daleko od samog predstavnika subferiolije Saber-Topona. Tijekom cenozojskog doba, podfamilija je uključena više od desetak porođaja, uključujući megantereon (meganteon), od kojih je jedan prikazan na fotografiji iznad. Klasifikacija prapovijesnih mačaka komplicira činjenicu da je u tom razdoblju sisavci u obliku mačaka živjeli na zemlji, s sličnim anatomskim značajkama, ali njihov odnos sa slanim tigrovima uzrokuje ozbiljne sumnje u paleontološke krugove.

3. Pjevajte Smilodon uključivale su tri odvojene vrste

Najmanje znamo o malom (težinu do 100 kg) Smilodon Gracilis, koji prebiva u zapadnom dijelu SAD-a između 2,5 milijuna. i 500 tisuća. prije nekoliko godina. Srednja veličina, ali ne nepovoljno među širokim rasponom ljudi Smilodon Fatalis, prebivali su na području sjeverne i Južne Amerike prije 1,6 milijuna do 10 tisuća godina. Najveći član obitelji Smilodona bio je vrsta Smilodon populatora, čiji su pojedinci dosegli mase od oko 500 kg.

4. Fangs Sabelle Tiger bile su gotovo 30 cm dugo

Nitko ne bi bio zainteresiran za Saven tigar ako izgledaju kao velike mačke. Što čini ovaj megafaun predstavnik stvarno vrijedan pozornosti? Naravno, njegove ogromne očnjake koje imaju velike vrste dosegle su duljinu do 30 cm. Čudno, ali ti monstruozni zubi bili su iznenađujuće krhki, lako slomljeni tijekom gužve i nikada više ne rastu.

5. Sabel-zupčasni tigrovi imali su slabe čeljusti

Saber-zupčani tigar

Tekto nazubljeni tigar mogao otkriti usta kao zmija pod kutom od 120 stupnjeva, što je oko dva puta veća od modernog lava (ili zijevanja domaće mačke). Bez obzira na to koliko su paradoksalno, razne vrste Smilaodona ne mogu koristiti takav prostor za snažan zalogaj svoje žrtve, jer su dragocjeni očnjaci trebali biti zaštićeni od neželjenih oštećenja (vidi prethodnu točku).

6. Tekto nazubljeni tigar je čekao plijen, žurio na stablo

Duge i krhke očnjake sab-nazubljenog tigra, u kombinaciji s slabim čeljustima, učinio je njihov lovački stil visoko specijaliziran. Što se tiče paleontologa, sab-zupčasni tigrovi su bačeni na njihov plijen iz donjih grana drveća, uranjajući svoje "sabere" duboko u vrat nesretne žrtve, a zatim se povukao na sigurnu udaljenost.

7. Sabel-zupčasni tigrovi mogli su živjeti u jatima

Mnoge moderne velike mačke, gurnule paleontolozi na pretpostavku da su saberski tigrovi živjeli u jatima. Dokaz koji potvrđuje ovu teoriju su znakovi starosti i kroničnih bolesti na većini fosilnih primjeraka Smilodona. Malo je vjerojatno da će pacijenti i stari pojedinci moći preživjeti u divljini bez ikakve pomoći, ili barem zaštitu drugih članova pakiranja.

osam. Rancho La Breya - najbogatiji izvor fosilnih ostataka saberskih tigrova

Saber-zupčani tigar

Većina fosilnih ostataka dinosaura i prapovijesnih životinja pronađena je u udaljenim kutovima planeta, ali tisuće uzoraka sabljastih tigara obnovljeno je od ostataka pronađenih u bituminoznim jezerima (Smolyny Pits) na području Rancho La Bray, Los Angeles. Najvjerojatnije su prapovijesne mačke privukle druge sisavce zaglavljene u smolama, što su smatrali blagi ručak.

devet. Tigarski tigar je imao više autonomnije od modernih velikih mačaka

Osim dugošnjih očnjaka u obliku sablja, postoji još jedan način za razlikovanje saber-toad tigara iz modernih velikih mačaka. Imali su deblji vrat, široke grudi i kratke mišićne noge. Chorean tijelo dobro odgovara njihovom načinu života, jer nisu morali slijediti svoj plijen kroz beskrajne livade, ali samo da bi ga skočili iz donjih grana drveća.

deset. Saber-zupčani tigar izumrli prije 10.000 godina
Zašto su Saber-zupčani tigrovi nestali s lica zemlje do kraja posljednjeg glacijalnog razdoblja? Malo je vjerojatno da primitivni ljudi imaju izravno poštovanje. Najvjerojatnije je kombinacija klimatskih promjena dovela do njihovog izumiranja i postupnog nestajanja velikih sisavaca koji su služili za njih plijen. Pretpostavlja se da se netaknuti DNK uzorci mogu koristiti za kloniranje sabljastih tigara u okviru znanstvenog programa poznatog kao de Redem.