Lopov palma

Podrijetlo tipa i opisa

Lopov palma - Vrlo veliki rak, više kao rak. Posebice, progresivne kandže od njega - ako je takva bila, onda osoba neće trajati. Ali ove kuje ne pokazuju agresiju ljudima, barem prvi, ali mogu uhvatiti mala živa bića, uključujući i ptice. Loviti oni izlaze u sumrak jer ne vole sunce.

Podrijetlo tipa i opisa

Izgled i značajke

Fotografija: lopov palma

Lopov palma odnosi se na dosadan rak. Znanstveni opis za prvi put je učinjeno. Linnem 1767. godine, a onda je dobio svoje vrste Name Latro. Ali njegov početni generički naziv raka promijenjen je 1816. Lich. Tako je Birgus Latro nastavio s našim vremenom.

Prvi clansijski pojavio se prije oko 540 milijuna godina, kada je počeo Cambrian. Za razliku od mnogih drugih slučajeva, kada se skupi grupa živih organizama, dugo vremena pojavljuje polako, a raznolikost vrsta ostaje niska, postali su primjer "eksplozivne evolucije".

Video: Lopov palma

Takozvani oštar razvoj razreda, u kojem je za kratko (prema evolucijskim standardima) vremensko razdoblje generira vrlo velik broj oblika i vrsta. Artropods je odmah svladao more i svježu vodu i sushi, a pojavili su se rakovi, što predstavlja podtip artropoda.

U usporedbi s trilobitima, Clanswrites se dogodio niz promjena:

 • Nabavili su drugi par brkova, koji je također postao organ dodira;
 • Drugi udovi postali su kraći i jači, pretvorili su se u mandibule namijenjene brušenjem hrane;
 • Treći i četvrti par udova, iako su zadržali funkciju motora, ali čelik je također prilagođen za hvatanje;
 • Gills na udovima glave su izgubljeni;
 • Funkcije glave i prsa podijeljene;
 • Tijekom vremena, dojke i trbuh ističu u tijelu.

Sve te promjene bile su namijenjene da se više aktiviraju da traže hranu, bolje je uhvatiti i obraditi. Od najstarijih rakova kambrijskog razdoblja nalaze se mnogi fosilni ostaci, a zatim se pojavile najviši crodmies, na koje je lopov palma.

Za neke vrste raka tog vremena već je okarakterizirana moderna vrsta hrane, a općenito se struktura njihovog tijela ne može nazvati manje savršenom od moderne vrste. Iako su oni koji su živjeli na planeti na planeti izumrli, ali moderno u svojoj strukturi slični su im.

To otežava obnovu slike evolucije rakova: nemoguće je pratiti kako su postupno postali složeniji s vremenom. Dakle, nije se pouzdano uspostavljeno kada su se pojavili palmi.

Zanimljiva činjenica: Postoje među rakovima, čak i takvi koji se mogu smatrati živim fosilima - raspored triops mogu nastanjivati ​​na našem planetu 205-210 milijuna godina.

Izgled i značajke

Gdje vuče palma?

FOTO: Kako izgleda plimno lopov

Lopov palma odnosi se na vrlo veliki rak: raste do 40 cm i teži do 3,5-4 kg. Pet parova nogu rastu na njegovim glavama. Veći od druge fronte, s moćnim kandžama: Važno je napomenuti da se razlikuju u veličini - ostalo je mnogo više.

Sljedeći dva para nogu su također moćni, zahvaljujući njima ovaj rak može se popeti na drveće. Četvrti par je inferiorni prema veličinama prethodnog, a peti najmanji. Zahvaljujući tome, mladi rakovi mogu potonuti u tuđe školjke koje ih štite od iza.

Za činjenicu da su posljednja dva para nogu slabo razvijena, najlakši način da se utvrdi da lopovi palka treba pripisati raku pustinjaka, a ne uopće na rakove za koje je nerahrakteristično. No, prednji par je razvijen izvrsno: uz pomoć pulsema na njemu, palma lopov može povući predmete ispred njega se teže, oni također mogu postati opasno oružje.

Budući da ovaj rak ima dobro razvijen egzoskelet i postoje puna pluća, živi na kopnu. Znatiželjno je da se njegova pluća sastoje od istih tkanina kao i škrge, ali apsorbiraju kisik iz zraka. U isto vrijeme, on također ima škrge, ali oni su niski i ne dopuštaju mu da se prebiva u more. Iako počinje svoj život, to je tamo, ali nakon što raste, gubi sposobnost plivanja.

Palm lopov čini njezinu vrstu dojma: vrlo je velika, posebno je istaknuta kandžama, zbog čega se taj rak izgleda zabrinut i vrlo kao rak. Ali on ne predstavlja opasnosti za osobu, samo ako on sam ne odluči napad na napad: onda s tim kandžama, palma lopov stvarno može uzrokovati ranu.

Gdje vuče palma?

Što hrani lopov palma

FOTO: lopov palma rakova

Njihov je raspon vrlo širok, ali u isto vrijeme žive uglavnom na otocima skromnih veličina. Stoga su ih barem plakali s obale Afrike na Zapadu i gotovo u Južnu Ameriku na istoku, SUSHI trgu, na kojem mogu živjeti, ne tako sjajno.

Glavni otoci gdje možete upoznati lopov palma:

 • Zanzibar;
 • Istočni dio Jave;
 • Sulawesi;
 • Bali;
 • Timor;
 • Filipinska ostrva;
 • Hainan;
 • West Oceanija.

Mali otok Božića poznat je kao mjesto, naseljeno ovim rakovima. Naravno, može se udati ako možete pronaći gotovo svaki korak. Kao što se može vidjeti s popisa u cjelini, oni preferiraju tople tropske otoke, pa čak iu zoni subtropica praktički ne nalazi.

Iako će se naseliti na velike otoke, previše - kao Hainan ili Sulawesi, ali preferiraju se male, smještene pored velikih. Na primjer, na novoj Gvineji, ako se možete sastati, vrlo je rijetko, ovdje tko leži sjeverno od malih otoka - vrlo često. Isto s Madagaskarom.

Oni ne vole živjeti u blizini uopće, a što je više svladao otok, manje palmi koji ostaju tamo. Najbolje je da odgovaraju male, po mogućnosti nenaseljenim otocima. Oni organiziraju svoje rupe oko obale, u koralju ili stijeni napuknute.

Zanimljiva činjenica: Često se ti rakovi nazivaju kokosovim rakovima. Bilo je takvo ime zbog činjenice da se prethodno mislio da su zatvoreni na palmi kako bi izrezali kokos i uživali u njima. Ali to nije ovako: mogu pronaći samo pale kokose.

Što hrani lopov palma

Značajke karaktera i načina života

Fotografija: Palm lopov u prirodi

Njegov jelovnik je vrlo raznolik i uključuje i biljke i žive organizme i Padal.

Najčešće jede:

 • Sadržaj kokosa;
 • Pandonov plodovi;
 • rakovi;
 • reptil;
 • glodavci i druge male životinje.

Nije ga briga što je od likretanja - samo ne biti otrovni. On uhvati bilo koji mali plijen, koji nije dovoljno brz da ode, a ne pažljivo pazi da ne stignemo na oči. Iako je glavni osjećaj koji mu pomaže u lovu - miris.

On je u stanju podučavati ekstrakciju na visokoj udaljenosti, do nekoliko kilometara za posebno atraktivne i krhke stvari za njega - naime, zrelo voće i meso. Kada su stanovnici tropskih otoka rekla znanstvenicima o tome koliko je dobar miris tih rakova, vjerovali su da pretjeruju, ali eksperimenti su potvrdili ove informacije: mamci su privukli pozornost palmi lopova na udaljenosti od kilometara, a oni su bili nepogrešivo traženi njima!

Vlasnici takvog fenomenalnog osjećaja gladi definitivno nisu ugroženi, pogotovo jer kokosov lopov nije izbirljiv, on može lako jesti ne samo uobičajeni Padal, ali čak i izritar, to jest, postoje još ostali ostaci i razne alokacije živih organizama. Ali još uvijek preferira jesti kokose. Pronalazi pali i, ako su barem djelomično podijeljeni, pokušavajući podijeliti s Cumlsima, koji ponekad traje puno vremena. Cijela kokosova ljuska nije sposobna za piva - prethodno je mislila da mogu, ali informacije nisu potvrđene.

Često vuku plijen bliže gnijezdu za brisanje ljuske ili učiniti sljedeći put. Podignite kokos, oni su potpuno jednostavni, također mogu povući ozbiljnost u nekoliko desetaka kilograma. Kada su ih Europljani vidjeli, oni su bili tako impresionirani glavama, koji su tvrdili da palmi lopovi mogu čak loviti koze i ovce. To nije istina, ali mogu prilično hvatati ptice i guštere. Također jesti samo one koji su se pojavili na svjetlu kornjača i štakora. Iako za najveći dio ipak ne vole to učiniti, ali jesti ono što je dostupno i tako: pao na tlo zrelo voće i Padalu.

Značajke karaktera i načina života

Društvena struktura i reprodukcija

FOTO: lopov palminog raka

Dan da ih vidim može rijetko, jer u potrazi za hranom izlaze noću. Kada sunce radije ostane u skloništu. To može biti ne-abnormalna životinja, ili prirodno sklonište. Njegovi su stanovi iz unutrašnjosti obloženi vlaknima kokosa i drugim biljnim materijalima koji vam omogućuju da održavate visoku vlažnost potrebnu za ugodan život. Ulaz u vaš stan raka uvijek pokriva čep, također je potrebno tako da ostaje mokar.

Unatoč takvoj ljubavi prema vlazi, ne žive u vodi, iako se pokušavaju naseliti u blizini. Često se može približiti samu rubu i malo vlaže. Mladi Raks će se naseliti u školjkama koje su ostavljale druge školjke, ali onda odrastaju i više ne koriste.

Često se palmi penju na drveće. Oni to čine prilično deftno, uz pomoć drugog i trećeg pari udova, ali ponekad mogu i padati - međutim, za njih je to ništa strašno, oni doživljavaju pad s visine do 5 metara. Ako se visina kreće na tlo, glave se spuštaju s drveća.

Većina noći koje provode ili na zemlji, odlazeći na plijen pronađeni, manje često lov ili u vodi, a u kasnoj večeri i rano ujutro mogu biti uhvaćeni na drveću - iz nekog razloga, oni ih vole jako puno. Živjeti duže vrijeme: raste do 40 godina, a onda uopće ne umiru - pojedinci koji su stigli na 60 godina su poznati.

Društvena struktura i reprodukcija

Prirodni neprijatelji palmi

FOTO: lopov palma rakova

Palm lopovi žive sami i javljaju se samo u sezoni uzgoja: počinje u lipnju i nastavlja se do kraja kolovoza. Nakon dugog udvaranja raka. Nakon nekoliko mjeseci, žena čeka dobro vrijeme i odlazi na more. Na plitkoj vodi ulazi u vodu i oslobađa jaja. Ponekad se voda pokupi i uzima ih, u drugim slučajevima ženka čeka satima u vodi, dok će se ličinke izleći. U ovom slučaju, ne ide, jer ako je val uzima, ona će samo umrijeti u more.

Zidarstvo se radi tijekom plime tako da se jaja ne vraćaju na obalu, gdje će ličinke umrijeti. Ako je sve prošlo uspješno, na svjetlu se pojavljuje mnogo larvi, dok više nema za razliku od lopova za palmi za odrasle. Sljedećih 3-4 tjedna plutaju na površini vode, oni će primjetno odrasti i promijeniti. Nakon toga, male obloge padaju na dno spremnika i puzaju se neko vrijeme, pokušavajući pronaći kuću. Što brže uspijeva učiniti, više šanse za preživljavanje, jer su još uvijek potpuno bespomoćni, osobito njihov trbuh.

Kuća može biti prazan umivaonik ili ljuska malog oraha. U ovom trenutku vrlo su slični raku skloništa u izgledu i ponašanju, stalno ostaju u vodi. Ali oni se postupno razvijaju svjetlo, pa s vremenom mladih kukaca idu u zemlju - netko ranije, netko kasnije. U početku se također potone, ali u isto vrijeme, njihov trbuh postaje težak, pa s vremenom potreba za njom nestane i oni ga ispuštaju.

Kako redovito rastu, oni su postavljeni - imaju novi egzoskelet, a stari jedu. Dakle, s vremenom se pretvaraju u odrasle rakove, varijabilno se mijenjaju. Spori rast: Samo do 5 godina doseže seksualnu zrelost, pa čak i do ove godine još uvijek su male - oko 10 cm.

Prirodni neprijatelji palmi

Statuta i status obrasca

Fotografija: lopov palma

Nema specijaliziranih predatora za koje su palmi lopovi glavni rudarstvo. Oni su preveliki, dobro zaštićeni i čak mogu biti opasni da ih stalno lovi. Ali to ne znači da ih ne ugroženi: velike mačke mogu ih uhvatiti i jesti i češće - ptice.

Ali samo velika ptica je sposobna ubiti takvog raka, a ne na svakom tropskom otoku. U osnovi, prijeti mladima koji nisu rasti čak i do pola maksimalne veličine - ne više od 15 cm. Oni mogu uhvatiti takve grabežljive ptice, kao što su Kestrel, Korshun, orao i tako dalje.

Mnogo više prijetnji larvima: mogu postati hrana za gotovo bilo koje vodene životinje koje se hrane planktonom. To su uglavnom riblji i morski sisavci. Oni jedu većinu ličinki, a samo nekoliko njih žive za sušenje.

Ne možete zaboraviti osobu: unatoč činjenici da se palmi lopovi pokušavaju riješiti na to koliko su ljudi i eminentno osvijetljeni ljudi, često su žrtve ljudi. Sve zbog njihovog ukusnog mesa, a velika veličina ne igra u njihovoj korist: oni su lakše primijetiti, a to je lakše uhvatiti jedan takav rak nego kod desetak malih malih.

Zanimljiva je činjenica: Thief Palm Ovaj je rak hodao zbog činjenice da voli sjediti na palmi i ukrasti sve što svjetluca. Ako je on na očima blagovaonice, ukras, i doista bilo koji metal, rak sigurno će ga pokušati pokupiti u svom domu.

Statuta i status obrasca

Lopov palma

FOTO: Kako izgleda plimno lopov

Koliko je u prirodi predstavnici ove vrste, a ne uspostavljene zbog činjenice da nastanjuju loše kosim mjestima. Dakle, oni nisu navedeni na popisu rijetkih vrsta, međutim, na tim teritorijama u kojima se provodi račun, u posljednjih pola stoljeća postoji alarmantni pad njihovog broja.

Glavni razlog za to je aktivne brtve ovih karcinoma. Nije dovoljno da je njihovo meso ukusno, što znači i skupo - okusiti, ptil lopovi podsjećaju jastoga, također se smatra afrodizijakom koji zahtijeva potražnju još veći. Stoga se u mnogim zemljama uvodi ograničenja na njihovoj proizvodnji ili zabrani na kalibraciju. Dakle, ako su ranije jela iz ovog raka bila vrlo popularna u Novom Gvineji, u novije vrijeme, općenito je zabranjeno služiti u restoranima i restoranima. Kao rezultat toga, jedan od važnih prodajnih tržišta od krijumčara je izgubljen, iako se izvoz nastavljaju u velikim količinama, pa još uvijek posao da to spriječi.

U nekim zemljama i teritorijama postoje zabrane na malim raka: Dakle, na sjevernim otocima Mariana dopušteno je uhvatiti samo one koji više od 76 mm, i samo pod licencom i od rujna do studenog. Za cijelu sezonu ne više od 15 raka može se minirati za cijelu licencu. Na Guama i Mikroneziji pod zabranom trudnih ženki, u Tuvalu postoje teritorije na kojima je dopuštena proizvodnja (s ograničenjima), a zabranjeno je zabranjeno. Slična ograničenja djeluju na mnoga druga mjesta.

Sve te mjere su dizajnirane da ne daju lopovi Palm nestaju. O njihovoj učinkovitosti do sada suditi rano, jer u većini zemalja ne djeluju ne više od 10-20, baza za usporedbu i odabir optimalne strategije za budućnost zbog raznolikosti zakonodavnih mjera na različitim teritorijima vrlo je opsežan. Ove velike rakove trebaju zaštitu, inače ih ljudi lako mogu uništiti. Naravno, poduzimaju se određene mjere, ali do sada nije jasno da li su dovoljni da bi stajali pogled. Na nekim otocima gdje Lopov palma Nekada je bilo rašireno, gotovo da se nikada ne susreću - takva tendencija ne može ne plašiti.