Riba crvene knjige rusije

Atlantic Sturgeon

Podvodni svijet je tako velik i raznolik, ali neki od njegovih stanovnika trebaju pomoć i zaštitu.Za to je 48. prošlog stoljeća, sastavljena je Međunarodna crvena knjiga i 1968. Ušla je u promet, u malim količinama.

1978. - iznosio je crvenu knjigu Rusije, koja je donijela rijetke i ugrožene vrste životinja, ptice, ribe, gmazove, insekte i biljke. Tamo je napisan kao što se zove, gdje se zadržavaju, zbog čega nestaju i kako im pomoći. Svi živi organizmi napravljeni na njega podijeljeni su u pet kategorija. Prvi su vrste koje su u kritičnom stanju. Na rubu izumiranja, ili možda već potpuno nestao.

U drugu kategoriju rođaka, broj od kojih se brzo smanjuje. I ako ne poduzmete bilo kakve mjere, u njihovoj štednji, uskoro će se odnositi na nestajanje. Treća kategorija uključuje one žive organizme čiji broj nije veliki. Vrlo su rijetki i zahtijevaju posebnu kontrolu i pažnju na sebe. Na vrste u četvrtoj kategoriji, nisu u potpunosti proučavane osobe. Postoji vrlo malo informacija o njima, možda pod prijetnjom izumiranja, ali ne postoji stvarna potvrda.

One pojedince čiji broj, uz pomoć ljudi, oporavio. Ali, ipak, trebaju posebnu skrb i promatranje - pripadaju petu kategoriji.

Širom svijeta ima više sjemena vrsta nestajanja Riba navedena u crvenoj knjizi, Iu Rusiji oko pedeset. Upoznajemo se s najvrednijim, rijetkim i privlačenjem pozornosti na ribu.

Atlantic Sturgeon

Kumja

Riba i kategorija pod prijetnjom nestanka. Tijelo duguljaste kralježnice. Rep peraje asimetrične. Na leđima, strane i trbuh ima 5 uzdužnih redova koštanih bugova. Long, nosnice su dobro razvijeni, mali, niži, cilindrični usta, na donjoj strani ribe ispred usta - dva para dugih glatkih brkova.

Boja leđa od zelenkasto smeđe do gotovo crne, s godinama postaje tamnija. Abdominalno tijelo žućkasto-bijelog. Distribuiran u morima sjeverne Europe, uključujući u Baltiku, kao iu Crnom moru. Prethodno se susreo u Ladoga i jednoga jezera.

Atlantic Sturgeon u dnu prebiva na dnu, na malim dubinama. Postoji razlog da vjerujemo da u moru ova riba čini migracije u debljini vode. Atlantic Sturgeon je sada vrlo rijedak, a možete naučiti vrlo malo o tim ribama na jednom slivu, ali, uzimajući u obzir sve poznate informacije, može se pretpostaviti da žive u moru uglavnom na mekim pješčanim i urezanim tlima.

U moru, jesetra je pokreće mekušci, crvi, rakovi i ribe - bikovi, gerbils, u Crnom moru - Hamsoy. Mladi u slatkovodnom razdoblju života jede življenje na dnu ličinki kukaca, malih rakova i mekušaca.

Najznačajnije ribe su dio rijeke u travnju - svibnju i nakon mrijestinja napustiti rijeku, a mladi rođeni u rijeci ostaju ovdje ponekad do 3 godine. Snaise Sturgeon u rijekama na dubini od 6-8 m na šljunčanom tlu. Ljepna crna tele je zalijepljena na tlo, nakon 3-7 dana, ličinke se otvaraju iz obraza. Plodnost jedne žene je od 800 tisuća. do 2 milijuna. 400 tisuća. Ikrinka.

Kumja

Kečiga

Kumja je tipičan predstavnik obitelji lososa, koji uključuje prolaznu i slatkovodnu ribu. Najbliži rođaci "rođaci" su tajlandski, Lenki, Pacific Salmon i Pacific Pastrk. Prolazni obrazac naziva se kumentiran, slatkovodni (stambeni) - pastrva.

Kumzha postoji u prirodi u različitim oblicima koji se razlikuju međusobno, na mjestu postojanja i ekologije. Systematics trenutno dodjeljuje 6 podvrsta, od kojih pet: 4 prolazi i 1 hrom u vodama Rusije i bivšeg SSSR-a. Još jedna podvrsta živi u rijekama aralnog morskog bazena i posljednje - u rezervoarima mediteranskog bazena, ne idu na more.

U isprepletenom pitanju sistematike i srodstva mnogih oblika "Kumzhen u obliku", odlučujuća je uloga odigrala aklimatizacija i uzgoj Kumija u umjetnim uvjetima. Ranije, Kumju i pastrva smatraju se pojedinačnim skupinama riba. Na primjer, dugo vremena, znanstvenici su se pridržavali točke gledišta Linneia, prema kojem se smanjuju potok i jezero pastrva smatraju posebnim vrstama. Sljedeća činjenica naznačena na neistinu ove izjave: Na novom Zelandu za aklimatizaciju u lokalnim rijekama donesena je potočna pastrva. Nakon nekog vremena, dio trošenja pastrva uvučen u donju rijeku i more: i pretvorio se u prolazni kum!

Trenutno je moguće razmotriti dokazanu činjenicu fenomena okretanja prolaska kauča, potoka i jezera pastrve jedni drugima! Europske kotrljačke pastrve ponekad su čak i valjane 300-700 km. na rijekama ostavljajući pomoćne prostore Mediterana i Jadranskog mora, kao da se nastupaju pokušaji da se pretvore u prolazni oblik. Kada se izdaju mlade sreće od ribljih gospodarstava u Baltičkom moru, aklimatizatori lako stječu srebrnu boju i povratak u mrijest u izgledu kumena.

Ova izuzetno plastična (hlapljiva) slikanje ribe, njegov oblik, pa čak i biološki pokazatelji u različitim rezervoarima europskog-azijskog dijela kontinenta uvelike se razlikuju. Vrlo je lagan i praktički crni, kratki, debeli i snažni.

Kečiga

Beluga Azovskaya

Ova vrsta riba bila je na rubu nestanka zbog kontaminiranih voda i puno potražnje potrošača za njih. Ova riba crvene knjige sastala se na Volge, Kubanu, Dnipro, Uralske banke i crnomorske obale.Trenutno se susreće vrlo malo i u kubanu, a ne uopće.

Ribe Sterling raste vaganje do dva kilograma. I ima nevjerojatnu značajku. Ako ga zamrznete za malu količinu vremena, a zatim, bacanje u vodu, postupno se mane i oživljava.

Uz pomoć i sudjelovanje volontera, i branitelji divljih životinja, njihov broj je spotak. Organiziraju ljude, činite rijeke. Postići od industrije i organizacija kako bi se zaustavilo spajanje svih industrijskih otpada u vodu.

Beluga Azovskaya

Sibirski ili obični, Timen

U bazenu mora Azov, ova vrsta ribe živi, ​​u sezoni mrijestinja uzdiže se u rijeci. Ova Beluga je vrijedna pažnje u tome iz šestog stoljeća prije Krista, a 1986. bila je ribarstvo, a rudarstvo joj je došlo do jednog i pol tisuća tona godišnje. Odrasli rastu do 4,5 metara duge, njihova težina je oko 750 kilograma. IKRINKA AZOV BELUGA također se razlikuje po veličini i može biti do četiri milimetra sa svakim. Spolni dospijeće u mužbinama Beluga pojavljuje se u dobi od 12 do 4 godine, au ženama u 16-18. Takve ribe se smatraju odraslih osoba koje nisu stigle do ove godine - mladi.

Ove ribe, navedene u crvenoj knjizi Rusije, nalaze se na rubu nestanka, do danas, točan broj njihovih nepoznatih, ali ne više od dvanaest tisuća odraslih osoba ostaje isto. Fragment Beluga počeo je nestati s lica Zemlje nakon što je tsimlyan brana podignuta na Don, au Kubanu je Fedorovsky bio hidrode. Ove zgrade gotovo potpuno odrezane glavne mrijeste ovih ogromnih riba. Od 1986. godine, Belugalni očevi su potpuno zabranjeni za jelo hrane, na prodaju. Proizvođači pokušavaju povećati broj ribe, šireći ih umjetno. Do danas, gotovo svi stadiji ove vrste koje žive u moru rezultat su njihove kultivacije od strane osobe.

Sibirski ili obični, Timen

Bušiti

2. kategorija. Povećao se rijedak i instrument. Stanovništvo Europskog dijela Taireya nudi se za 2. kategoriju u Crvenoj knjizi Rusije.

Jedan od najvećih i vrijednih vrsta slatkovodnog lososa s opsežnim rasponom između drugih vrsta roda. Nastanjuje sve rijeke Sibira (u okolici u blizini Norilska, Zaisan, Teletsk, Baikal) - istočno do Indigir (ne postoji Kolima) uz obalu mora Okhotca iz usta. UDA South do r. Tugur i usta Amura.

Stambena planinska rijeka i hladna jezera. Ljeto se drži u planinama i podnožju pritoka s transparentnijom i hladnom vodom. Ovdje u svibnju Tymen je mrijest i ostaje sve ljeto. U jesen, dolazi iz pritoka do glavnog kanala, gdje se održava, intenzivno hranjenje, cijelu zimu, au proljeće opet ulazi u pritoku. U planinskim rijekama obično se održava nekoliko komada velikih pojedinaca u izgledima iu sirovoj rijeci.

Intenzivni neizobran ribolov u razdoblju mrijestinja, masovno krivolov uz korištenje zabranjenih ribolovnih oružja (Scolstera), zagađenje rijeka industrijskim i poljoprivrednim odvodima, legurom i smanjenjem u zoni zaštite vode doveli su do katastrofalnog smanjenja ciljanog broja. U većini rijeka, Sibira i bazena Amur, mnoge lokalne populacije gotovo su uništeni.

Tipični grabežljivac. Nakon mrijesta, kao iu jesen i zimi je intenzivan. Ljeti gotovo ne konzumiraju hranu. Sebolovci hrane ličinke piksela, planktona rakova i kironomidnih larvi. Već u prvoj godini života, pretvara se na prehranu ličinki drugih riba. Nakon treće godine života, cjelina ide u riblju hranu.

Big Amaryinsky Lyzholopathonos

Tulka abrauskaya

Riba i kategorija pod prijetnjom nestanka. Nagnite široki, spljošteni, vopotanoy, s oštrim rubovima. Na kraju kopanja od jednog do devet oštrih šiljaka. Dva oštrih šiljaka dostupna su između očiju i na leđima. Usta su velika. Oči su vrlo male. Tijelo između redova koštanih kukova je pokriveno koštanim žitaricama. Gornja oštrica repova završava dugim nitima.

Leđa smeđa ili tamna siva. Trbuh svjetlo, žućkasto. Distribuiran u Amunda. Stanište je riječni krevet s pješčanim dnom. Mladi jede beskralježnjake, uglavnom ličinke kukaca. Odrasli esej jedu ribu: goltsi, mladi USACHA, oštrina, kao i insekti vode.

Spawn se događa u travnju. Plodnost ženki od tisuću do 1,9 tisuća. IKrink, ali ponekad postoje kopije, povlačeći do 30 tisuća. Ikrinka. Mladi nakon što se gluposti okrene na dnu rijeke. Odrasli dosežu duljinu od 75 cm (uključujući navoj repa) i masu na 2,5 kg.

Bušiti

Morski midoga

Ova riba odavno je vladala u rijekama s dubokim vodom i nekim jezerima.Banke Volge i Urale, Don i Terek, Sulaca i Samura bile su poznate po svojim pogledima. Rjeđe se nalazi u slanim vodama Crnog mora i Kaspiana. Nedavno, u Rusiji, dolazi preko iznimno rijetkih, pa je i naveden u crvenoj knjizi.

Ova srednja veličina ribolov, izgleda kao štuka i smuđ. Bursh Predator u prirodi, tako da hranimo samo ribe. Ribari - krivolovci masivno uhvatili riblje mreže, u vrlo velikim količinama.

Stoga je njegov broj počeo smanjivati ​​brzi tempo. Da, a industrijska proizvodnja napravila je ogroman doprinos. Ulijevanje cijelog svog otpada u bazene rijeka i jezera. Danas je ulov ribljih rešetki strogo zabranjen. Također je borba protiv poduzeća koje zagađuju rijeke i more.

Tulka abrauskaya

Mali amarinski lizhenopathonos

Abrauskaya Tulka je vrlo mala riba koja pripada obitelji haringe i stanovnika u svježim vodama. Veličina tijela ove ribe rijetko prelazi devet centimetara u dužini, a prosječna težina jedne Tulke je samo deset grama. Riba ove vrste ne može se pripisati dugom putanju vodenog svijeta - Tulka živi samo dvije godine.

Glavna hrana Tyulki - mali rakovi, školjke i larve. Tulka pomnoženo počinje doprinosnim godinama u jednoj godini. Razdoblje mrijesta je dovoljno dugo - od prvih dana svibnja i gotovo do kraja listopada. Znatiželjno, ali Tulka je samo noću noću i imperativ je da je voda u spremniku dovoljno toplu - ne hladnije od dvadeset stupnjeva Celzija. Jedna mala Tulka odjednom donosi oko trideset tisuća pelagičnih jaja, koji počinju razvijati brzi tempo.

Jato iz iikrinka će se otvoriti već 12 sati nakon kavijara kavijara! Izležena prga pala na dno spremnika i površinske poplave samo kad potpuno nestanu vrećica u žumanjku. Odrasle ribe imaju najveću aktivnost noću, s pogledom na površinu, dan Tulke počiva na dnu i hrani se s Zooplanktonom.

Tyulka je vrsta - rijetka riba, jer se nalazi isključivo u vodama jezera Abrau, koji se nalazi na području Krasnodar.Populacija tila prije početka devedesetih godina prošlog stoljeća bila je značajna, ali s klimatskim promjenama, kao i slijeganje u vodi Abrau od plijena, broj riba počeo se dramatično odbiti. Neki predatori i posebice štuka u ogromnim količinama uništavaju mladog tullee, ne dajući mu, rastu u odraslih osoba.

Stanovništvo tila i zbog krivolova je smanjen: ova riba se smatra delikatesom i stoga je često putovano, uhvaćeno u ogromnim količinama. Iako su ekolozi i ihtiolozi već dugo bili zabrinjavajući o izumiranju Abraua Tyulki - jezera Abrau i do danas se ne odnosi na pričuve prirode.

Morski midoga

Volga haringa

Stanovnik kaspijskih voda, međutim, ide na rijeku.Ovdje je zanimljiva i tužna činjenica života mini. Tijekom mrijesta, muškarci grade gnijezda, a oni su aktivno čuvani dok žena stavlja jaja. I nakon diplome, oboje umiru. Broj tih riba je vrlo mali, au Rusiji postoji malo.

Ovaj, ekskluzivni pogled na ribu. Oni su zemljani, oslikani mramorne mrlje po cijelom tijelu. Nije jasno kome izgleda, ili na zmiji ili u jegulju. Rastu nešto više od duljine brojila i teži 2 kg.

Koža ribe je glatka i ne prekrivena ljuskama. Došla je do nas prije mnogo stoljeća, a od tada se nije promijenila. Barem pomoći očuvanju njihove vrste, morate stvoriti umjetne bazene za njihovo uzgoj.

Mali amarinski lizhenopathonos

Riba I Kategorija smještena na rubu izumiranja. Od velikih amadrijskih crteža, ima duže i usko kopanje, nedostatak šiljaka na kraju kopanja i na glavi, kao i odsutnost repa. Bojanje je slično od bojenja velikih Amadrian Lyzholopatouros. Distribuiran u Amunda. Stanište, poput Velike Amarya Lranopathonos, je svježa voda Amu Darya u svom ravnom toku. Nalazi se samo u redu, obično na istim mjestima kao što je veliki zavod-palpos. Osnovna hrana - ličinke za vodu insekti. Spa je mrijest u proljeće. Najveća duljina riba 27 cm.

Volga haringa

Dugo prijateljski palia Lijevovidov

Volga Herring (lat. Alosa Volgensis) - pogled na ribu leoparda iz obitelji haringe. U nekim se izvorima smatra podvrštem Alosa Kessleri i zove se Alosa Kessleri Volgensis, u drugima - kao neovisan pogled na Alosa Volgensis.

Doseže u povoljnim uvjetima 40 cm i težine 600 g. Očekivano trajanje života oko 6-7 godina. Prolazak ribe, rasprostranjeno u kaspijskom bazenu. Hrani se u moru s rakovima i plitkom ribom. Seksualna zrelost doseže treću petu godinu života. Mrijest dva ili tri puta u životu, za mrijest dolazi u Volga, Ural i terek. Voće ribe - oko 130 tisuća jaja. Pogled je naveden u crvenoj knjizi Rusije.

Dugo prijateljski palia Lijevovidov

Trn

U slivu rijeke Anadir, jezero Elgygetyn živi ovu vrstu. U crvenoj knjizi, Palia je bila zbog činjenice da se više ne nalazi nigdje. Za jedan ulov moguće je dobiti više od dvjesto komada ribe. Veličina dugotrajne palia doseže trideset tri centimetra, prosječne šest stotina grama. Ova rijetka vrsta je jedini predstavnik neku vrstu, tako strogo zaštićen. Kako bi se izbjeglo izumiranje palia, jezero je dodijeljeno status spomenika prirode. Povećati populaciju i mogućnost uzgoja u drugim vodnim tijelima približno je približno vodenom području u ElgygetGhini, potrebno je za kropovladiteljski genom.

Trn

Syrdarya lranopathonos

Riba šiljaka odnosi se na Sturgeon i smatra se da je to najtajanstvenije od njih, jer, unatoč bogatoj ribolovnoj povijesti ove sorte, još uvijek postoji mnogo nejasno. Čisti pogled ili mješavina nekoliko, točnih staništa i detalji šiljaka još uvijek moraju saznati.

Izvana, to je vrlo slično svim suburžom. Razlikuje se od njih ono što ima neuzvraćenu strukturu donje usne, a od drugih riba - prisutnost bočnih procesa. Štitovi (bugovi) nalaze se na leđima, Fisher Beskobne. Na leđima 13-16, strane 60-66, hlača 12-115 komada.Bojanje peraja i leđa - sivkasto-zelena, trbuha žućkaste i bijele i svijetle strane. Zbog svoje obojenosti, riba za šiljke se često naziva "bijeli stupnjev". Dužina tijela oko 2 metra, težina 9 - 20 kilograma.

Nastanjuje uglavnom crno, aralno, kaspijsko i Azovsko more. Ovo je prolazna riba. Zima, polaganje u jamu, u rijekama, kao što su urale, kura, sefidrud, ali praktički ne pronaći u Volzi. Na nekim mjestima, na primjer, u Aralu, šiljak je predstavljen samo gledajući viđenje. Većina broja riba šiljaka u južnom dijelu kaspijaka.

Schip riba nije dopuštena, a kada se kreće, on mrti vode. Mlada riba često žive u rijekama, ali samo godinu dana kasnije premještaju se na more, a to se radi postupno - prvi život u ustima rijeka. Već onda, šiljak ide dalje u more, ali to se ne događa uvijek. Većinu dubine od najviše 50 metara. Osim toga, šiljak karakterizira činjenica da se vrlo dobro prilagođava različitim vanjskim uvjetima, na primjer, može biti u slatkoj vodi dugo vremena. Formira mužnju s Bugarskom, Serryozhoy i Sturgeon, kao i njegove pomoći, stvoreni su različiti hibridi.

Riba je uhvaćena schip, kao i sve stupd. Do 1930. godine bio je uhvaćen u velikim količinama (oko 600 tona godišnje), ali se stanovništvo počelo odbiti, a njegov je ulova smanjen na 6-9 tona. Danas ova vrsta pripada kategoriji vrijedne ribe, ali zbog malog iznosa, polje nije. Crvena knjiga Trenutno, šiljak je na rubu izumiranja, naveden u crvenoj knjizi nekoliko zemalja, među kojima Gruzija i Rusija, kao iu broju posebno zaštićenih riba Europe.

Syrdarya lranopathonos

Lenok

Riba i kategorija vezana uz rijetke, ugrožene vrste. Dvije prethodne vrste odlikuju se velikim brojem kralježnica (15-22) i bočni (37-46) koštane kukce. Nema šiljaka na glavi i rock. Oblik promjene lik. Rep nit može biti dobro razvijen ili odsutan.

Bojanje je slično bojanje amadurijskog lopatona. Romodificirani u Syrtriji. Prebiva u slatkoj vodi na ravnom području rijeke. Powered by vodom ličinke insekti. Mrijesti u travnju, polaganje kavijara na kamenim tlima. Plodnost ženki oko 1,5 tisuća. Ikrinka. Doseže duljinu od 36 cm (s repom).

Lenok

Aral losos

To je glup pogled u crvenoj knjizi. Njegov se broj značajno smanjio u odnosu na sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Lenok živi samo u kristalno čistim planinskim rijekama s brzim protokom i jezerima. Pogled je na rubu izumiranja. Ove crvene knjige počele su nestati iz nekoliko razloga.

U nekim jezerima i rijekama, Lenok je potpuno nestao zbog onečišćenja vode poljoprivrednim i kemijskim otpadom kada su teritorije ovladale. Većina rijeka podigne zbog rezanja obalnih šuma. Značajan doprinos nestanku Lenke napravio je ljudi, prskajući obalne šume na toksine iz krpelja. Također lovolov u ogromnim količinama uhvatio ovu ribu. Odrasli Lenkov raste do pet kilograma u težini i do osamdeset centimetara u dužini. Za veliku količinu ukusnog file, bilo je tako voljeno od ljudi, pa su uhvatili u velikim količinama. Trenutno se pokušavaju povećati broj ove vrste. Rijeke i jezera očišćene su za ponovno postavljanje u njih Lenka. Fys u gotovim vodnim tijelima će se transportirati iz drugih staništa.

Aral losos

Ruski post

Riba i kategorija. Jedan od intrasmidnih oblika Kumija, rijetkih, slabo serable, pod prijetnjom nestanka. Tijelo je tanak, voljen, blago spljošten sa stranama. Usta su velika. Postoji masna peraja. Analna peraja je kratka, ima manje od 10 razgranata zrake. Aral losos je vrlo blizu Kaspijskog. Razlikuje se od posljednje duže glave, duže čeljusti. Spin boje tamne, strane - srebro. Tijelo je prekriveno brojnim crnim mrljama. Distribuirani u Aralskom moru. Većina života provodi u moru. Život studirao je vrlo slabo. Hrana - Tradicionalna za sve grabežljive ribe. Na mrijest se diže u amu Darji. Duljina doseže 1 m, težinu - 13-14 kg.

Ruski post

Pereslavsky rypushka

Njezino stanište - velike rijeke, kao što je Dnipro, Dnjestar, Južni bug, Don, Volga. Ove ribe žive s jatima, na mjestima s mnogo struje, stoga ime - brzo. Plutaju gotovo na površini vode, hranjenju u raznim malim kukcima.

Dvije godine imaju pola razdoblja usjeva. U ovoj dobi, riba doseže pet stotih dimenzija, a masa je nešto više od 6 grama. Tijekom mrijesta, riba neće migrirati nigdje. Odgode se na kamenje.

Danas, broj tih riba nije poznat. Ruski post koji se pripisuje završnom umu, u tridesetih godina prošlog stoljeća.

Pereslavsky rypushka

Sevanova pastrva (ishhan)

Ove ribe žive isključivo u Plescheev jezeru (bivši Perešlavsky), koji je u Yaroslavl regiji. To je jezero s jezerom i velikim živčanim povezanim s Volga. Rapuška voli hladnu vodu s mnogo kisika. Prethodno, ona prebiva u cijelom jezeru (50 četvornih kilometara), sada se nalazi samo u nekim dijelovima, jer je postao topliji, s nižim sadržajem kisika.

Zbog povećanja temperature vode, Rapuška je otišao na dubinu, a samo noću, kada se voda ohladi, diže se do sredine i vrha vode. Temperatura vode porasla je zbog smanjenog protoka jezera. U njoj, voda već pada u manjem broju, dok su močvare i rijeke isušene. Većina rijeka i potoka je gruba zbog rezanja obalnih šuma. Broj valova uočljivo je pao, sada je njegov ulov samo pet posto onoga što je moglo izvući čak i osamdesete. Koliko je pojedinaca ostalo, samo ne znam. Sačuvati pogled 1975. godine, jezero plescheevo je prepoznat kao spomenik prirode. Od njega do objekata industrijskih poduzeća. Na jezeru je zabranjeno kretanje na motornim brodovima. Zabranjeni Callepushki.

Sevanova pastrva (ishhan)

Black amurby

Riba i kategorija pod prijetnjom nestanka. Oblikuje nekoliko intravidnih oblika: zimski i ljetni bakhtak, bodzhak, gegerkuni. Veretovoidno tijelo. Za kralježnica nalazi se mala masna peraja, karakteristična za sve losos. Radna glava. Gornja čeljust ne ide dalje od stražnjeg ruba oka.

Bojanje dok hranjenje srebro, s govornom čeličnom bojom, tamnim mrljama na bočnim stranama, one su omeđene slabim obrubom. U bračnoj haljini, muškarci su Darld, peraje postaju gotovo crni, na stranama tijela pojavljuju se 2-3 crvena mjesta. Mladi - s tamnim poprečnim crtama i crvenim mrljama. Wides u jezeru Sevana, aklimatiziran u jezeru Issyk-kulu. Stanište je strogo neograničeno: pojavljuje se u cijelom jezeru. Osnovna hrana - Bjeloplast.

Ishhan, poznat kao "zimski bakhtak", će se mrijesti u samom jezeru na dubini od 0,5-3 m, u malom šljunku, od studenog do ožujka. Ishhan, poznat pod nazivom "Ljetni Bakhtak", kavijar komaraca u proljeće i ljeto u Bakhtak te čaj i GED-Bugs, kao i na nacionalnim nalazištima jezera. Bodzhak, manji oblik, također se mrijesti u jezeru na dubini od 1-40 m u listopadu-studeni. Konačno, oblik gegerkuni, (mala pastrva) na mrijest ide u rijeku zimi. Duljina najčešće oko 30 cm, težina 300-400 g. Velike kopije do 75 cm dugo i do 4-5 kg ​​vaganja iznimno rijetke.

Black amurby

U obliku štuka, Lysach

Ova vrsta je na rubu izumiranja. U Kini, njegov broj je pod kontrolom, u Rusiji se Bream nalazi samo u slivu rijeke Amur, u rijeci Ussuri, broj se nastavlja odbiti. Uz duljinu od najviše šezdeset centimetara, ova riba dobiva na težini do tri kilograma. Smanjenje sadržaja vode u Amur doprinosi nestanku tipa. U Kini postoje osnovne mjesta za mrijest ove osobe. Nekontrolirani očevi na tim teritorijima dovode do smanjenja populacije u Rusiji.

Važnu ulogu u smanjenju broja onečišćenja vode igrao je. Točan broj crnog breada u Amuru nije poznat. Rijetko dolazi u ulovu drugih vrsta riba. Da bi se sačuvao pogled sa 1981. godine, kalun je amur crnog breda u Rusiji je zabranjeno. O pitanju koje ribe su navedene u crvenoj knjizi, nitko neće odgovoriti. Svake godine popis se nadopunjuje, ili se neke vrste uklanjaju zbog činjenice da su potpuno nestali ili uspjeli vratiti broj. Nadamo se da će se zbog očuvanja vrsta, popisi sve više smanjiti.

U obliku štuka, Lysach

OSTTR SAKHALINSKY

Riblje obitelji šaran III kategorije. Tijelo je izduženo, prekriveno plitkim, čvrsto sjedećim ljuskama. Duga glava, stan. Usta su velika, posljednja čeljust je izvanredna iznad vrha i opremljena je tuberkulozom uključenom u udubljenje. Malo oči. Bojanje tijela srebro, jednobojni, natrag tamniji, trajni svijetli. Distribuiran u amuree regiji gotovo tijekom cijelog tečaja, u delti - samo SRJ - u Syrtria - u gornjem i srednjem tečaju. U donjem dijelu Syrtrye i na Aralskom moru nije pronađeno. Kao stanište, povremeno preferira riječni krevet - jezero. Hrana se napaja. Mrijesti u veljači-ožujak u rijeci, na mjestima s brzim protokom. Duljina tijela do 50 cm, težina do 6 kg.

OSTTR SAKHALINSKY

Baikal Ostr

Riba crvene knjige predstavlja posebnu vrijednost za ljude. Oni su strogo zaštićeni zakonom, ali još uvijek lovolovi pronalaze rupe, a napori uzgajivača za umjetno povećanje stanovništva nisu uvijek okrunjeni uspjehom. Tako je Shhalin Sturgeon ostao samo jedan i pol tisuće pojedinaca. Sakhalin izgled je na rubu izumiranja i ušao u prvu kategoriju nestanka.

Ove ribe do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, Barbarusky je istrijebljena, njihov identitet bio je od posebne vrijednosti. Odrasli nisu osobito različiti i rijetko rastu do dva metra. Prosječna težina polu-zelenog sakhalin jesearge je 60 kilograma. Na području Rusije, ova vrsta se nalazi u tatarskom tjesnacu, a neke od rijeka u regiji Sakhalin i Khabarovsk teče u nju, danas je jedina pouzdana rijeka.

Za očuvanje vrste i povećati njegov broj, počeo je rad na umjetnom uzgoju. Uzgajivači trebaju pomoć vlasti da očiste mjesta za mrijesta iz utopljene šume, smeće, u dodatnom stvaranju ribnjaka.

Baikal Ostr

Priključivanje predkavascusa

Riba II Kategorija, čiji se broj brzo smanjuje. Oblik tijela - tipično za ribe od suburgeona. Između redova koštanih kukova, tijelo je prekriveno zvijezdama. Donja usna usta je izrazito prekinuta.

Bojanje od svijetlo sive do tamno smeđe, trbuh svjetla ili svijetlo smeđe. Distribuiran u jezeru Baikal i velike rijeke teče u nju. Sturgeon - Rijeka Riba: Glavni dio života provodi u jezeru, a u proljeće (u travnju-svibnju) i ljeti (u srpnju - kolovozu) ulazi u rijeku, a riba ljetnog moždanog udara ostaje u rijeke za zimovanje. Hrani se rakovima, insektima za vodu, kao i bajka. Spawn se događa u drugoj polovici svibnja - početkom lipnja.

Glavna rijeka mrijesta - Selenga i njezina pritoka. Skeshlets se nalaze prilično visoko iz usta. Uzgoj baikalnog stupnjeva u područjima sa stjenovitom šljunčanom ili grubom pješčanom zemljom. Voćnica u prosjeku oko 420 tisuća. Ikrinka. Nakon mrijesta, proizvođača i mladih valjanja u Bajkal, gdje se počinju intenzivno puniti.

Doseže velike veličine: duljina 184 cm, masa 114 kg. Većina riba ima mnogo od 8 do 30 kg.

Priključivanje predkavascusa

Sibirski stariji

Prekafaucasian Plug - Sabanejewia Caucasica - slatkovodna riba završena na ograničenom dijelu kaspijskog mora bazena. Nastanjuje pretežno podnožje i pravedna područja rijeka i potoka, pojavljuje se u dodirnim kanalima. Drži na malu dubinu, na 1 m na dnu, ponekad se razbija u tlo. Tijekom mrijesta, pješčana će preferirati, tijekom hranjenja - ili dna dna. Uzgoj u srpnju i početkom kolovoza. Osjećam se kao životinje bentos i plankton. Doseže duljinu od 108 mm.

Sibirski stariji

Riba kaluga

Prirodna stanišna područja sibirskog ekstrakcije - jezero Zaisan, Baikal, Sibirski rijeke. Dijelovi su podijeljeni na takve podvrste: Eastosibirsk, Bajkal, West Sibirmanac, Yakutsk. U prirodnom staništu, odrasli pojedinac postiže težinu u 200 kg, duga 2 metra. Pavao dozrijeva u ženki dolazi do 17 godina, a muškarci - 11. Ovisno o slici postojanja, ova vrsta ribe je podijeljena u tri oblika: rijeka Ozernsky (nastanjuje. Zaisan i O. Baikal) - polupropusni (pronađen u rijekama Yenisei i OB) - Rijeka (uobičajena u rijekama Yane, Lena, Kolitma, Indigirka).

Oni se međusobno razlikuju s takvim biološkim znakovima kao što su: plodnost, razdoblje odraslih, brzina povećanja veličine, parametara, duljine migracije i t.D. Uvjeti u kojima živi prilično grub. Utječe na njezinu veličinu i stopu rasta. Zbog toga, seksualna zrelost pojedinaca dolazi kasnije od druge ribe.

Riba kaluga

Kamchatka losos

Kaluga riba - nevjerojatna i tajanstvena životinja. Najčešće se događa uz amurski bazen, također u USSURI, SEE, Sungari, Scriel, Oneon. Ovo je slatkovodna riba i na moru za napade ušće koje ne izađe.

U zanimljivi činjenici, nalaze se u Amur Liminan, au moru Okhotca, ispostavlja se da ne pliva izvan granica amurskih voda, iako ponekad živi u jezerima, kao što je Orsel, sugeriraju znanstvenici da ovo mjesto gdje ga uzgaja.

Boja je najčešće sivkasto-zelena i trbuh, kao u mnogim ribljim bijelim. Težina može biti do 1.100 kilograma, a dužina je do 4, pa čak i 5 metara - to je prilično velika riba. Uglavnom ribe teži 150 kg.

Pogled, ponekad se zbunjuje s Belugom, iako se odnosi na rod obitelji alugske obitelji, ali još uvijek ima prepoznatljive značajke, odnosno količinu zraka na dorzalnom peru, imaju manje od 60 godina.

Riba ima ogroman usta, čini se da se išta može uklopiti tamo, također ima veliku prvu kuku u kralježnicu, od dvadeset i šest do trideset i pet zraka na analnoj peraji, od deset do šesnaest kralježnica, trideset dvije ponekad četrdeset pet kasnoga i od osam i do dvanaest abdominalnih.

Tijelo ove ogromne, masivne ribe je prekriveno malim žitaricama, a neke - gdje nailaze na bijele ploče. Još jedna prepoznatljiva značajka ribe su brkovi bez dodatka lista.

U načinu života Kaluga dijele u dva oblika. Prvi je liman polu-pas, ona dolazi u mrijest u Kupid, a drugi je voljan rijeka. Postoji jaz između sponzora, negdje tri četiri godine.

U prvom tipu seksa - proizvoda u fazi dobrog razvoja, a oni se lako preseliju na kavijar i na donjem dijelu, i češće žive skupinama. Ali u drugom tipu, seksualni proizvodi su dobro osmišljeni, tako da se uzdižu na izvore rijeke za mrijest. Zbog toga imaju mrijesta i zimski oblik.

Ovaj grabežljivac riba. Hrana za hranu na larvi od komaraca i slatkovodne škampima, malo stariji, pojedinci idu u Pescase, Mint, Yazzeze. Pa, formirana riba za lov na - Gorbush, Sazanov, Amurov, Tolstolikov može čak i jesti losos i druge ribe.

Kamchatka losos

SOMANATOV

Riblje obiteljski losos III Kategorije. Rijetki oblik kamčatka plemenitog lososa. Tijelo je tanak, voljen, blago spljošten sa stranama. Za kralježnica postoji mala masna peraja. Zaobljena ili konusna glava.

Boja tijela srebrno-zelenkasta ili smeđa. Na tijelu, kralježnici, debeli i repne peraje nalaze se brojne crne mrlje. Dojke, abdominalne i analno peraje ružičasto-crvena ili sivkasto-crvena. Na stranama tijela svijetle crvene ili grimizne. Nalazi se na zapadnoj obali Kamčatke u rijekama iz Penya do Big, povremeno - na istočnoj obali Kamčatke, jedan - u rijekama Okhotske obale iu Amur Liminan.

Biti prolaznica, Kamchatka losos za uzgoj u jesen uključen je u planinske rijeke u Turndrovu. Zimovanje na jamama. Mladi nakon sv. Kul života u rijeci ispod tri godine. Odrasli - tipični grabežljivci. Mladi hrane za leteće kukce i njihove ličinke. Spa je injevan u proljeće, od sredine svibnja do sredine lipnja, tijekom poplave, na snažnoj struji, na dubini od 0,5 do 2,5 m. Žena stavlja kavijar u gnijezde, preko koje bumps iz velikih i malih kamenčića. Plodnost ženki od 5,3 do 12,8 tisuća. Ikrinka. Nakon mrijesta, značajan dio proizvođača, osobito muškaraca, umire. Polu-biljni losos postaje u dobi od 4 do 5 godina. Doseže duljinu 1 m i masu, 10 kg.

SOMANATOV

Davatchan

SOMANATOVA - vrlo rijetka predstavnica za majstor. Po prvi put, vrsta je opisana samo usred dvadesetog. Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, njegov broj je znatno smanjen, a riba je gotovo potpuno nestala iz tih rezervoara, gdje je prethodno bio filtriran za nekoliko tona godišnje.

Vrlo ozbiljna šteta uzrokuje veliki ulov oštećenih osoba, čiji duljina ne prelazi 80 cm. Ako uzmemo u obzir da Someda postaje sposobna za reprodukciju samo pet godina nakon rođenja i ne umnožava se svake godine, onda su pojedinačni slučajevi nastavili i. Unatoč činjenici da je ulov Somos reguliran zakonom, bez ciljanih mjera za umjetno uzgoj SRJ, da bi se pojavljivanje vrlo teško.

SOM Soldatova se nalazi samo u nekoliko rijeka u Rusiji i Kini, koja su dio Amur Dalekog istočnog sliva, teče u Okhotsko more. Ovdje je uobičajen iz ušća rijeke do grada Blagoveshchensk, u prosjeku njegov tečaj. Nekoliko stanovnika nalazi se u Ussuri i Sungari rijekama, vrlo je rijetko vidjeti ga u vodama jezera Hanka - najveći svježi rezervoar na Dalekom istoku. Ranije, som vojnici borave u rijeci rijeci, ali, najvjerojatnije je nestao.

Pojava Somka Soldatova je tipična za predstavnike vrste: veliku glavu, izduženu, sličnu ljepcu, izduženom analnom perajom. Donja čeljust je prilično velika, što vam omogućuje da se široko otvorite usta i snimanje proizvodnje. Postoje tri para brkova na glavi, a ona koja se nalazi na gornjoj čeljusti, dolazi u peraje prsnog koša. Na vrhu brkova je akumulacija osjetljivih stanica. Bojanje tijela tamno smeđe, s brojnim nejasnim mrljama, trbušnim svjetlom. Com može doseći duljinu od 4 m i tjelesne težine do 40 kg.

Davatchan

Zhostoshek

Riba kategorije II. Subsecies arktičkog goltza, čiji je broj smanjen. Oblik tijela Vereovo. Glava šiljasta, konusna oblika, jednaka čeljust. Skale male. Postoji masna peraja. Spin bojanje tamno zeleno, strane - tamno siva sa srebrnom nijansom. Zaobljene mrlje od bijele do svijetle narančaste boje raspršene na stranama. Dojke, trbušne i analno peraje ružičasta-crvena.

Uobičajeno u jezeru Frolich u Bajkalnom bazenu, kao iu nekim jezerima, uglavnom planine, Transaikalia. Riba rijeke. Većina života provodi u jezeru, i dolazi do rijeka koje teče u jezero. U većini jezera, Davatchan oblikuje dva oblika - mala i velika, različita u biologiji. Mali oblik hrani se planktonom, velikim - uglavnom grabežljivcem.

Najmanji se javlja u jesen. Za to, riba se diže na najsretnije rijeke koje teče u jezero, prevladavajući brze i slapove. Fernost ženke fluktuira od 360 do 1300 kemikalija. Kavijar veliki - 5,2 mm u promjeru, blijedo žuta. Mali oblik DAVATENE ima dimenzije do 32 cm i masu do 300 g. Veliki oblik doseže duljinu od 70 cm i masu više od 4 kg.

Zhostoshek

Volkhovsky SIG ili Sigolov

1. kategorija. Vrijedna ribarska riba ugrožena. Zakazano za izradu u crvenoj knjizi Rusije.

Doseže velike veličine: duljina 2 m i masa od više od 40 kg. U dorzalnim perajama 3-4 lupa i 10-12 razgranata zrake. U bočnoj liniji 105 - 110 vaga. Usta su velika. Leđa su sivkasta ili zelenkasta, sa strane srebra, s zlatnim čipom. Na obrazima na svijetlo žuto-zlatno mjesto. Tamne i repne peraje tamno, ostatak je svjetlo.

U bazenu Amura, rijeke Kine južno do Ganzhoua i crvenog (sjevernoj Vijetnamu). Na području Rusije živi u sredini i spuštaju tijek Amura, u Ussuri i Oz bazenu. Kaša. Zabilježeno je u ušću rijeka i obalne zone sjeverozapadnog sakhalina, uz Amur Liman. Na sakhalinu rezanju migranta. Stanište: U ravnom toku rijeka. Za hranjenje dolazi u rezervoare poplavnih obloga, spušta se na Amur Limana, gdje se intenzivno jede do jeseni. U jesen, dolazi iz reeva rezervoara u krevetu i velikim kanalima, gdje zima, bez učvršćivanja na jami.

Oštar smanjenje veličine zarđajuće uzrokovano je intenzivnim proizvođačima Cava na osnovnim mljeskama i niskoj učinkovitosti njezine prirodne reprodukcije povezane s visokom smrću larvi od nedostatka za njih hraniti se u rijekom partneru.

Volkhovsky SIG ili Sigolov

Kopanje

Riblje obitelj Sigov i kategorije. Jedan od intraspecifičnih oblika uobičajenog segse pod prijetnjom nestanka. Kotrljanje tijela (nisko i debelo), šire čelo. Pronalazan je dug, preko nosnica obično s gumbom. Postoji masna peraja. Boja leđa je tamna, s zelenkastom ili ljubičastom, nijansom, trbuhom, strane srebra. Dok Sig živi u jezeru, ima tamniju boju, na ulazu u najgore osvijetljene. Naseljeno jezero i rijeke u njoj: Volkhov, Svir, kao.

Sigolov - riba rijeke jezera. U jezeru se drži na srednjim dubinama, uglavnom na dnu. Hrana SIGA - ličinke kironomid, mekušci. Tijekom manjastog moždanog udara ne hrani se. Na mrijestinju koji se koristi za podizanje rijeke Volkhov do jezera Ilmen, odakle sam otišao u rijeku Metow, gdje je bio glavni mrijest. Potez je trajao od ranog proljeća do kasne jeseni s maksimum u kolovozu - rujan. Snijeg - kraj listopada - početak studenog. Sig odgađa kavijar na dubokim mjestima s pješčanim šljunčanim tlom. Plodnost ženki od 24 do 53 tisuće. Ikrinka. Nakon mrijestinja, odraslih i off mladih se brzo uvlače u jezero jezero, gdje počinju intenzivno puniti. Volkhovsky SIG - jedan od najvećih i najvrednijih pjeva europskog dijela. Doseže duljinu 59 cm i težinu 3 kg.

Do 1925. Bio je brojn i odigrao značajnu ulogu u ribarstvu. Nakon izgradnje 1925. godine. Brana Volkhovaya HE su uznemireni migracijskim putovima Volkhovsky Sige i gotovo sve njegove mljevnike su odsječeni iz staništa, što je dovelo do gotovo potpunog nestanka.

Kopanje

Bajkal bijeli harij

Rezanje relativno malo poznatog. To je djelomično zbog činjenice da se broj ove ribe nedavno smanjio u nedavno, tako da je preljev naveden u crvenoj knjizi. Međutim, rad je započeo na reprodukciji ove ribe, u vezi s kojom se nada nada da će se u budućnosti postati popularniji.

Ova riba je prikazana na grbu grada Novog Oskola u regiji Belgorod, gdje je bio izrez. Sada, međutim, nije u lokalnim rezervoarima.

Rezanje je prilično velika riba doseže veličine 75 cm i teži do 6 kilograma. Kutum ima nešto manju veličinu i masu. Tijelo ribe je četkalo, dugo, ima duguljasti rep i dobro izražen rep.

Oblačenje je istaknuta bojom: Boca svijetlo siva, abdomena bijela, tamno siva glava, spin siva s zelenim stres. Foresovi imaju tamnu boju. Dobro razvijeni jaki zubi za ždrijelo, zahvaljujući čiji, očito, rez i dobio njegovo ime. Napominje se da se oblačenje preferira da se naseliju na mjestima s brzim hladnim strujom i kamenim dnom. On također ne voli plivati ​​u blizini obala, tako da ga hvataju treba biti dovoljno dubine.

Rezanje hrani insekte, crvi, mekušci. Ova riba je vrlo buggy, reagira na bilo koji sumnjivi pokret ili zvuk. Gdje je oblačenje otkrio opasnost, neće se dugo pojaviti dugo vremena za dugo vremena.

Ispada se za pretragu hrane. Obično noću ili rano ujutro. Ne diže se na površinu, preferirajući se zadržati na velikoj dubini. Sve to čini milovanje stvari kao što je prilično dugotrajan.

Bajkal bijeli harij

Mikija

Riba II kategorija, jedan od oblika Baikalnog hariusa. Broj je oštro smanjen. Tijelo je više od crni Bajkal harius. Dojke i trbušne peraje kratke, kralježnice neviskory. Osnovna boja tijela je sivo-žuta, prolazi u ljubičastu na leđima. Crne mrlje zaobljenog oblika obično su razbacani ispred tijela.

Dojke, trbušne i analno peraje smeđe boje. Glavna pozadina kralježnice je nešto tamnije od leđa, u stražnjem dijelu njega na membranu između zraka, cigle-crvenih mjesta četverokutnog ili ovalnog oblika, u nekoliko horizontalnih redova - uz vrh tamne crvene granice. Bakar-crvena mjesta kao što su crni bajkal harius, nema tijela na stranama.

Distribuirani u jezeru Baikal i Rivers teče u nju. U Bajkalu se javlja u obalnoj zoni na dubini od 30 m. Pokreće rakovi, mali rakovi, mollusci letećih kukaca, kao i fine ribe. Uzgoj u rijekama, uglavnom u Selegoru i njezinim pritokama. Sanitarna migracija počinje u prvoj polovici kolovoza i nastavlja se sve zime. Harius uzdiže rijeku stotinama kilometara. Spa je iznježeno na šljunčanim pješčanim sredstvima i sasnijom s kraja travnja do sredine svibnja. Plodnost - u prosjeku oko 12 tisuća. Ikrinka. Nakon mrijesta, dio ribe umire i glavne mase u Bajkalu. Doseže duljinu od 48 cm i mase 1-2 kg.

Mikija

Dnjeprovsky USACH

Mikija (Kamchatka losos, Rainbow Pastrva) - Posebna obiteljska obitelj. Očekivano trajanje života oko 13 godina. Duljina tijela - do 95 centimetara i masa - 1.6 kilograma. Torzo Kamchatka losos izdužen, glava velika s grabljim usta. Topper kost, uzlazni istupljeni i orijentirani natrag i gore. Visoki stabljika repa s skraćenim takovima. Prilično veliki skalirani ovalni oblik.

Prirodno tijelo je zelenkasto-smeđe i prekriveno okruglim i "X" - crno oblikovanim mjestima, koji se također nalaze ispod bočne linije i ulaze u glavu. Ružičasta traka radi uz bočnu liniju, svijetle ružičaste kockanje kockanja. Mikija se odnosi na prolaznu točku, koja na nekim mjestima stvara stambene populacije. Prvi i raspad javlja se u dobi od četiri godine. Flenke žive od 1 do 3 godine u rijeci, nakon čega su se okrenuli u more. Voćnica od 5.000 do 12 000 Irina.

Milika se širi u Aziji, često se događa u rijekama Kamčatke, a manje u rezervoarima obale Okhotskog mora, na zapovjedničkim otocima i s južne strane usta Amura u Amur Liminan. Prebiva osobu u Americi iz Aljaske u Kaliforniju. U rijekama zapadne Kamchatke možete upoznati ovo stajalište na sjeveru rijeke Amanin do rijeke Big na jugu. Nastanjuje gotovo sve rijeke obale bazena Pacifika.

Odrasli mikizha vodi grabežljiviji način života, u pravilu, hrani se ribi, a ponekad i jede male sisavce. Neće odbiti rakove, zračne insekte i vodne ličinke insekti. Mladi su preferirani zračnim insektima, raznim ribljim i bentos felona.

Dnjeprovsky USACH

Kineski smuđ ili aucha

Dneprovsky Usacho prebiva u Dnieperu, Neman, Dniesteru, Južnom bubu i njihovim pritokama. U neposrednoj blizini IT podvrste nalaze se u Tereku, Kura i nekim drugim kavkaskim rijekama. Srednja težina 3-4 kg - Kopije do 16 kg.

Usach - riba je donekle i daleko od mjesta stalnog staništa ne odlazi. Ljeti živi na dubokim, brzim, uglavnom kamenim mjestima. Preferira izravnu struju i gotovo se nikada ne događa u bazenima s obrnutim tokom. Voli duboke brazde s kamenim, šljunčanim ili velikim dnom, protežući se među plitkim sjedalima. Obično je u malim skupinama, ali značajni klasteri se ponekad promatraju na omiljenim mjestima. Mali Usachus živi na džepovima zajedno s Pescarem.

Mrijest se javlja na temperaturi vode od 11-15 ° na kamenu ili šljunčanom tlu na kraju svibnja - lipnja u južnim regijama i u lipnju - početkom srpnja - u sjevernom. Bezobrazan.

Hrani USACHI ličinke kukaca, dno beskralježnjaci, crvi, ličinke, midnog, rjeđe u maloj ribi. Hrani uglavnom zorms, živi noću. Usach - Boykaya, jaka riba, mali losos koji održava. Najfascinantniji i u isto vrijeme, i bilo je uspješno uhvatiti u ožičenje o daljinu. Za ovaj ulov, zavojnica je obavezna.

Kineski smuđ ili aucha

Patuljak valek

Riba obitelj kamena stupova I Kategorija. Prijetilo je rijedak pogled. Tijelo komprimirano sa stranama. Repna peraja zaobljena. Abdominalne peraje imaju snažan sperzer. Vage na tijelu su male, glatke, na obrazima i poklopci škroba. Usta su velika, donja čeljust je vrlo poslana naprijed.

Boja straga sivih ili zelenkasto-siva, strana - srebrno-žućkasti, u velikim pojedincima - zelenkasto-žuta, s nepravilnim, spajanjem crnih mrlja. Na svim perajama, osim dojke i trbuha, tu su i svijetle crne mrlje. Glavna pozadina peraja žućkasta. Widden na sredini i donjim putovanjima Amura, Ussuri, u jezeru Khanku. U ljeto se čuva iu krevetu na rijeku iu pjevanje rezervoara. U jesen, dolazi iz kanala i jezera u krevetu do zime. Tipični grabežljivac koji troši uglavnom male vrijednosti male vrijednosti. Tijekom mrijesta, kavijar se kune u debljinu vode. Voćnica u prosjeku oko 160 tisuća. Ikrinka. Seksualna zrelost dolazi do 5 godina. Doseže duljinu 70 cm i mase 8,6 kg.

Patuljak valek

Nelma

Sigovy riba malih veličina s kotrljanjem tijela, velikom glavom i očima, kratkim njućom i malim ponoćnim ustima, snažno položio repnoflowu s šiljastim oštricama, velikim, lako pada ljuske. Gornja glava i leđa zelenkasta ili sivkasta, ukupna pozadina glave i trunkinja. Fed Fins, na dorzalnim i debelim vrlo malim crnim mrlje. Na bočnim stranama tijela duž bočne linije niza 10-12 velikih crnih mrlja - u suncu, osim toga, postoji nekoliko od 14-15 manjih tamnih mrlja na gornjem rubu leđa. Pore ​​seizmičkih kanala sustava velike.

Glavni dio raspona tipa nalazi se na sjeveru. Amerika i ima mozaik lik (okrug P-ova Aljaska, British Columbia, OZ. Vrh od sustava velikih jezera). U Rusiji, gdje je prvi put otkrio 1989., prebiva na Chukotkojskoj peni u basu. R. Amguems, posebno u Oz. Ekite, neimenovane, goltsovoy. Sva jezera su velika i duboka (do 40 m), tektonsko ili glacijalno podrijetlo moguće ograničavajući faktor - GOLTZ Predbaci (u OZ. Neimenovano stalno zadovoljava u svojoj prehrani).

Nelma

Amur crno

Nelma (Stenodus leucichthys nelma) - Riba obiteljski losos, Siga. Nelma - najveći predstavnik Sigovy, doseže duljinu na 1,5 m. i teži do 50 kg. Nelma srednje težine kreće se od 5 do 10 kg.

Kao sigov, nelma je prilično velika, srebrne boje i male kavijar - bijela. Tijelo je produženo, u obliku kralježnice. Tijelo i bijela trbušna strana sa srebrnim nijansama. Postoji masna peraja. Roth Big, Final. Maksilarna kost ne doseže okomicu stražnjeg ruba oka. U ustima nelme mnogo malih zuba. Za razliku od drugih slikanja lososa, ne-tamne mrlje su lišene tamne mrlje. Oprema za brak je viši, samo mužjaci, vrlo rijetko u ženki, krema i tuberkulozne raste razvijaju se na Shaway i Head.

Nelma se spaja u drugoj polovici rujna i u listopadu na temperaturi vode od 3 do 8 °, uglavnom na brzim mjestima s pješčanim šljunčanim tlom. Plodnost 125-420 tisuća. Ikrinka. Icra se razvija između kamenja tijekom zime. Postaje nelma dovoljno brzo. 5 godina raste do 80-90 cm. i dobivanje težine 5-7 kg.

Počinje jesti cvijet od prve godine života. U želucima 30-dnevnog prženja, znanstvenici su pronašli ne samo različite ličinke, već i male mlade ribe. Odrasli pojedinci u moru hrane se Koryushka, Rapuška, mladi Sigov. Nakon mrijesta, nelma se uvlači u more. Neke ribe su odgođene u rijeci 1 do 3 godine ponekad ulaze u potragu za hranom u jezerima za punjenje.

Amur crno

Malog dečka

Amurski crni - riblji obiteljski šaran. Latinski naslov - Mylopharyngodon Piceus. Duljina do 100 cm, težina do 30 5 kg. Tijelo je ravnomjerno izduženo, prekriveno velikim gustim vagama. Uzduž bočne trake od 30 devet do 40 tri komada. Dorzalna peraja je malo ispred trbušne, u njemu postoje tri smeđe i sedam - osam razgranata zrake, u stražnjoj namjeni - tri smeđe i osam granarskih zraka. Usta su konačna. Snažni zubi moćni, drobljenje, jedan red, dio dvostrukog reda, u drugom retku samo jedan zub.

Rodno mjesto ove ribe je amurski bazen (više od južnog dijela) i rijeke Kine. U Europskom dijelu Ruske Federacije, zemalja ZND-a i Republika Ampur Ampur, mračna kao vrijedna komercijalna vrsta isporučuje se sredinom 50-ih godina. Crni amur pripada toplinskoj ljubavi, takozvanim domaćim ribama, koje su uspješno uzgajane u ribnjacima. Vani je vrlo sličan snježnom bijelom amuru, ali se odlikuje uglavnom grubim bojama i strukturom zuba. U prirodnim kriterijima u amurskim bazenu, uobičajena ljetna staništa za njega - kanali s usporenim nizvodno, u blizini polja mekušaca, za zimu se odlazi u dvorac Amura. Ogroman Svop se ne formira.

Malog dečka

Obični pod-generator

Kategorija rijetkosti: 3 - rijetke vrste, uštrostični endemski. Opisano iz OZ-a. Eggyytyn (bas. R. Anadir) u središnjoj Chukotki. Izvan nepoznatog.

Mali (do 23.8 cm i 81 g) jezero, donno-pelagična riba. Prebiva u intervalu dubine od 80-40 m i do obalnog osrama. Čini dnevnu migraciju nakon zooplanktona. Planktofag. Ultimate dob u hvatanju 27 godina. Seksualna zrelost doseže 13-14 godina. Rast je izuzetno spor. Snesh u ženki događa se jednom svakih 2-3 godine, godišnji muškarci. Plodnost 383-700 ikrnka. Umnoženo je krajem kolovoza - početkom rujna, u roku od 7-10 dana, noću, u plitkoj vodi (1.5-3 m), na pješčanom šljunčanom tlu. Broj u jezeru je relativno visok. Tijekom razdoblja mrijesta, maksimalni ulov na 1 mreži od 50 m je oko 200 primjeraka. Uzroci promjena u brojevima trenutno samo prirodni. Nedostaju proljeće i zagađenje.

Obični pod-generator

Riba crvene knjige rusije

Riba kategorije Kerchaki II. Raširene vrste čiji je broj smanjen. Tijelo je gotovo cilindrično, sužavajući se u tablicu. Glava je široka, spljoštena. Zaobljena peraja, abdominalne peraje ne dosežu analnu rupu. Bojanje tijela varira ovisno o uvjetima staništa, obično smeđe ili zelenkasto smeđe, s raznim mramornim uzorcima. Trbušna strana više blijeda.

Zajednički na području europskog dijela Rusije. Uzgoj - donje ribe, živi u malim rijekama i potocima. Pojavljuje se na dubinama od 10 cm do 9 m. U danu se skriva ispod kamenja, u šikarama vodene vegetacije, aktivan način života vodi noću. Pojavljuje se rakovi i donji ličinke insekti, ponekad fokeli drugih riba. Sveti se događa u ožujku-svibnju. Kavijar riba je ugrađen u posebno odbačene jame ili pričvrstiti na donju stranu površine kamenja. Mužjaci čuvaju zid u roku od 3-4 tjedna prije Otloyeva. Obične dimenzije ne više od 10 cm, u iznimnim slučajevima - do 17 cm. Ovdje je samo mali dio ribe navedene u crvenoj knjizi. Situacija se periodično razlikuje i, do velikog žaljenja, crvena knjiga se nadopunjuje novim vrstama nestajanja.