Vrste morskih pasa

Opće karakteristike morskih pasa

Opće karakteristike morskih pasa

Znanost podsjeća na te strašne morske grabežljivce u klasi ribe hrskavice, vrstu Choda i tzv. "Shark". Na samom ruskom, ime "morski pas" došao je iz Skandinavije u davna vremena kada su Vikinzi nazvali Riječ Hakeal Fish Općenito. U osnovi, žive u tijelima slanih voda, ali postoje neke vrste koje žive u slatkoj vodi.

Karakteristike izgleda i strukture su kako slijedi:

 • Male vrste (oni se također nazivaju dno) povećavaju se na maksimalno 20 cm, najveći (na primjer, kit) se postiže i 20 puta duljine, a njihova težina može biti oko 34 tona;
 • Kostur nema kostiju, potpuno se sastoji od tkiva hrskavice;
 • Tijelo ima pojednostavljeni oblik;
 • Koža je prekrivena vagama i ima reljefne izbočine.

Usput, skale na koži morskih pasa su vrlo guste i izdržljive. Mnogi znanstvenici kažu da u snazi ​​nisu inferiorni za zube ovog grabežljivog grada.

Kao i svaka druga riba, morski pas ima škrge, oni su ispred peraja prsnog koša. Ovi grabežljivci imaju vrlo nizak krvni tlak, tako da održavaju protok krvi u tonu, moraju biti u pokretu cijelo vrijeme. Međutim, neke vrste ovih grabežljivaca mogu se osjećati sjajno, leže na dnu spremnika i pumpanje vode kroz škrge.

Osobito

Što razlikuje morskog psa od svih drugih riba - to je odsutnost plivačkog mjehurića. Njegova zamjenjuje veliku jetru, koja traje 1/3 od cijele mase tijela ovog grabežljivca. Osim toga, peraje i niska gustoća tkanine hrskavice reagiraju na uzgonu ovdje.

Zanimljivo se stvari bave sustavom probave tih predatora. Njezin želudac je vrlo elastičan, tako da može apsorbirati veliku količinu hrane, ali u isto vrijeme, to se ne ističe dovoljno želučanog soka za probavu, a zatim grabežljivac čini sljedeće: ona okreće trbuh unutra i oslobađa viška hrane. Želudac sama ne pati od takvih akcija. Parra morski psi premašuju čovjeka 10 puta, i sposobni su hvatati infrassounds i nisku čistoću.

Vrlo je razvijen u tim predatorima i mirisu: osjećaju mirise ne samo u vodi, već u zraku. Vrlo akutno osjećaju miris krvi i, ako je ova vrlo mala krv vrlo malo. Odnos je 1: 10.000.000, što je ekvivalentno čajnoj žličici krvi razrijeđen u bazenu.

Shark pliva vrlo sporo - samo oko 5-8 km / h. Ali ako grabežljivca slijedi plijen, tada se njegova brzina može razviti do 20 km / h. I toplokrvni tipovi (bijeli ili mako) mogu plivati ​​brzinom od 50 km / h. Očekivano trajanje života ovih grabežljivaca ovisi o vrsti: neke vrste žive oko 30 godina, drugi (na primjer, kit, polarni, kao i pijeska kašterije) mogu živjeti više od 100 godina.

Vrste morskih pasa

bijela psina

Vrste morskih pasa

Bijeli morski psi savršeno su prilagođeni različitim uvjetima okoline. Oni su uobičajeni u cijelom svijetu oceana, ali se održavaju regije s umjerenim klimatskim uvjetima. Ali ponekad se mogu vidjeti u tropima i obali Aljaske. U svijetu se nalaze mala mjesta bijelih morskih pasa, gdje se redovito, iz godine u godinu, susreću predatora. To su obalne vode Australije, Novog Zelanda, Kalifornije i Donja Kalifornija, Južna Afrika i Mediterana.

Na lovu najčešće šalje pakete, ali često lov i jedan. Osnova prehrane mladog bijelog morskog psa je mala riba. Međutim, kako se preferencije okusa mijenjaju, a odrasli pojedinci počinju loviti pečate i druge životinje koje vode morski način života. Kako bi se održala stalna tjelesna temperatura, morski pas treba mnogo kalorijske hrane. Stoga je to pečati i morskim brtvi sa svojim obilnim rezervama masnog tkiva - najoptimalniju opciju.

Bijeli zahrđali morski psi. Muškarac počinje umnožiti starost od osam godina, kada će njihova duljina tijela doseći najmanje 3,5 m. Ženke - u 12 godina, a njihovo treba povećati na 4,5 m. Znanstvenici još nisu mogli pouzdano uspostaviti mnoge aspekte biologije reprodukcije obrasca. U isto vrijeme, može se pojaviti od 5 do 10 prženja, a dužina tijela koja se kreće od 120 do 150 cm. Tijekom razdoblja očekivanja, koje navodno traje oko godinu dana, embriji jedu ne-zagovaralo jaja u majčinoj utrobi. Dakle, podržavaju svoju vitalnost i dobivaju priliku za puni razvoj.

Bijeli morski pas - jedan od najvećih grabežljivaca među ribom. Međutim, unatoč krvožbićoj slici staklenog morskog psa, predstavljen u kultnom filmu Stephen Spielberg "čeljusti", u stvarnosti bijelih predatora rijetko napadaju ljude namjerno. Najvjerojatnije, oni napadaju osobu, pogrešno ga uzimanje za pečat. Osjećaj da rudarska rudar nije debela, morski pas dopušta žrtvi. Ali morski psi lovi s jatima, a možda će svaki od njezina kurac htjeti biti siguran da to nije pečat. Međutim, samo jedan grabežljivi ugriz s šiljastim zubima može biti smrtonosan. U isto vrijeme, takav ekstremni pogled na rekreaciju postaje sve popularnije sada u svijetu, kao što je plivanje s morskim psima.

Limunov morski pas

Vrste morskih pasa

Njegovo ime morski pas primilo je za svijetlo smeđe, žućkasto tijelo tijela. Također postoje takve opcije -Hell morski pas,Panama Ostrozuba i Kratki leđa. Zapadno u tropskim vodama na zapadnoj obali Afrike, Sjeverne i Južne Amerike. Često se susreće u plitkoj vodi. Najgušći populacije morskog psa nalaze se na Karibima, uz obalu Floride i okolice otoka Antillea.

LEMON SHARK - glavni grabežljivci. Dijeta se sastoji od svih riba pogodnih u veličini, koje se nalaze na staništu morskog psa. Napadi na hobotnice, rakove, lignje. Ne rijetki slučajevi kada su drugi, manji tipovi morskih pasa pale u usta grabežljivosti. Usta lizale s oštrim zubima. Donje čeljusti koriste se za držanje žrtve, a gornji oštri rezači odvlače velike komade mesa od ekstrakcije. Morski pas ne potjera za svoju žrtvu, ali preferira nepomično da leže na dnu. Odgovarajuće bojanje čini ga neprimjetnim na pozadini pijeska. U približavanju rudarstva morskog psa čini munje skok i brzo jede.

Ribe preferira voditi noćni život. U pravilu se drži blizu obale, na dubini od 100 m., Iako postoje dokazi da u potrazi za rudarstvom može uroniti do 400 metara. Odrasli drže jedan po jedan, a mladi morski psi formiraju jata koja "pasu" u mangrovesu blizu obale. Procijenjeni životni vijek je 15-20 godina. Najstariji od promatranih morskih pasa živjeli su 30 godina.

Mnogi zanimljivi eksperimenti provedeni su s limunovim Sharbom. Istraživanja su pokazala da će te ribe više pozornosti obratiti predmetima u vodi s crvenom ili narančastom. ROZILI U takvim kostimima, spašavaju prsluci, krugovi i brodovi uzrokuju kamatu za lov na morskog psa. Isti učinak ima određene zvučne valove. Dakle, leteći nizak helikopter, također percipira grabator kao razlog za početak lova.

U SAD-u je bio pokusi o utjecaju lijekova na životinjama, prilagodbe tami i mnogim drugim drugim morskim psima. Ove ribe su dobro sadržane u zatočeništvu, lako se mogu prilagoditi vodi različitog saliniteta. U Miamiju i Floridi, čak su naučili primati potomstvo od morskih pasa, koji su sadržani u akvarijima. Usput, limunov morski psi tijekom jednog eksperimenta pogodite kako koristiti gumb za poziv na hranu. Guranje njezinih pametnih predatora primio je svježe meso.

Hammerhead morski pas

Vrste morskih pasa

Karakteristika ovog životinjskog čekića izvodi nekoliko funkcija odjednom:

 1. Oči se nalaze na krajevimaObukhov»Hammer dopustiti da riba pogleda 360 stupnjeva oko njega.
 2. Riblji čekić može uhvatiti vrlo slaba električna polja koja emitiraju sve žive ribe. Čak i ako donje riba leži u pijesku, to ga neće spasiti od morskog psa. Znanstvenici su utvrdili da može uhvatiti električne ispuštanja u milijunima volta.
 3. Čekić koji doseže impresivne veličine je vrsta plovka koji drži ribu na površini.

Hummer Shark Dijeta čine uglavnom donju ribu i proljeve, ali morski pas se ne događa svima da može doći do njezinih očiju i predstavlja zanimanje za nju. Bilo je više puta vidjelo da postoji dovoljno morskog psa što padne s brodova koji prolaze. Napad na njegove rodbine također se događaju, ostaci drugih morskih pasa nalaze se u morskim psima, kao i rep - svojim udaljenim rođacima.

Slava agresivnog grabežljivca, ovi morski psi su se stekli zbog činjenice da su tijekom razdoblja reprodukcije posebno agresivni. I mjesto za uklanjanje molda podudara se s mjestima, zaljubljen u čovjeka - plitke pješčane plaže s prozirnom i toplom vodom s havajskih otoka, Florida, Filipini.

Posebno morski pas ne napada osobu, međutim, ako se to dogodi, onda je osoba teško izaći iz borbe cijeli - Shark pliva vrlo brzo i munje juri. Njezina mala usta na dnu glave slijedi ideju da ne može podnijeti veliku štetu, ali to nije. Njezina usta je ugašena, iako mala, ali vrlo oštri i čvrsti zubi.

Zanimljivo je da je koža čekića morskog psa osjetljiv na tan, s dugim nalazom na površini vode iu plitkoj vodi. U svijetu životinja samo osoba i svinja imaju istu značajku.

Veliki morski pas cigareta

Vrste morskih pasa

Među njihovim daleko većim rodbinom bigzor-up cigara morskog psa (isistius plutodus), čija duljina tijela ne prelazi 42 cm, izgleda čak i smiješno - zvučnici, iznenađujuće dugi i oštri zubi donje čeljusti čine ga kao buldog. Ali ovaj grabežljivac je jedinstven u svojoj vrsti, jer je u stanju ubiti ribu ili morsku životinju, više puta prelazi s dimenzijama.

Stvar je u tome što se morski pas cigara, kao njezin bliski rođak brazilskog bolshezorkaya morskog psa (isistius brasiliensis) - aclaus-etoparazit, nezapaženo u tijelu žrtve i odstupaju čvrsto komad tijela od njega.

Ova riba je uhvaćena u Meksičkom zaljevu 1964. godine, dobila je ime i iznosila je opis novog Zelanda Jithtiologa Jacka Garrika i stručnjaka za morske pse iz SAD Stewart Springer. Te godine, ženka velikog morskog psa s velikom dubinom kočnica ekstrakta - pronađena je između ostalog.

Za sve sljedeće godine od ovog trenutka uhvaćeno je samo 10 osoba velikog morskog psa cigare. Svaki od njih uhvaćen u različitim, ali isključivo dubokim regijama svijeta oceana - u par od stotina kilometara od obala južne i Sjeverne Amerike, u blizini Azora, nedaleko od istočne Afrike, u blizini Japana i Australije, u otvorenim prostorima mirnih i atlantskih oceana.

BREAM-FREE CAGER SHARK - ovo je dugo i usko tijelo, završava s glupom glavom s kratkom figurom. Veliki, blisko posađeni oči ovalnog oblika pružaju predator izvrsnoj binokularni vid za "ciljanje na cilj", dvije velike rupe daha nalaze se na glavi.

Njezine rupe su praktički nisu vidljive, ali usta su savršena za usisavanje - veliki mesnati usne su u stanju čvrsto povezati morski pg cigare s tijelom žrtve. Predator ima snažne čeljusti - na gornjim 29 malih zuba, na donjim 19 akutnih noževa zuba, od kojih veličina premašuje gornje zube pet puta. Među svim ostalim morskim psima, većina cigarskih morskih psa ima najveći zubi, ako ih usporede u odnosu na veličinu.

Morski pas kitto

Vrste morskih pasa

Jedan od najneobičnijih i zanimljivih predstavnika grupe Shark je najveći od svih života koji su trenutno na planeti ribe. Ovo je kitova morski pas (Rhicodon tipus), koji doseže duljinu, u raznim podacima, 15-20 metara i težini 13-18 tona (ponekad više od 20 tona).

S takvim velikim veličinama, ovaj morski pas je, za razliku od mnogih svojih kolega plemena, gotovo siguran za ljude. To je zbog činjenice da kitovi morski pas, poput ukusnih kitova, hrani se planktonu, plitke ribe i lignje.

Whale Shark ima prilično atraktivan izgled (osim ako naravno ne uzima u obzir njezine zastrašujuće veličine na prvom poznanicima). Belubo ima svijetlu boju za mnoge stanovnike u blizini površinskih voda, ali leđa i strane degradirane su vrlo neobične.

Na tamno sivoj, plavoj, smeđoj ili čak malo crvenkasti pozadini, očito se razlikuje uzorak presijecanja bijelih ili žutih linija i svijetlih kontrastnih mrlja iste boje. Zbog toga, na nekim jezicima Oceania i jugoistočne Azije, kit oštri se zove "zvijezda". Uzorak plovila je isključivo za svakog pojedinca. Zahvaljujući ovim okolnostima, znanstvenici imaju priliku ako postoji odgovarajuća oprema za identifikaciju svakog morskog psa i napraviti posebnu bazu podataka (slično korištenju ljudskih otisaka prstiju).

O biologiji kitova morskih psa dugo je poznato vrlo malo. Zapravo, samo u posljednjim desetljećima, počeli su se pojavljivati ​​detaljni podaci o njegovim migracijama, načinu života, reprodukciji i t.D. Prva kopija kitova morskih psa pogodila je ruke znanstvenika 1828. godine.

Od tada je akumuliran određeni broj fragmentarnih i ne vrlo sustavnih informacija, ali samo korištenje najmodernijih metoda istraživanja (uključujući i satelitsko praćenje, specijalizirane elektroničke senzore, najnovija dostignuća genetike i T.D.) Omogućio je otvoriti veo preko "privatnog života" ovih nevjerojatnih stvorenja.

Morski pas sivi remen

Vrste morskih pasa

Sivi greben Shark - aktivni noćni predator, rijetko lovi u svijetlom vremenu.
U popodnevnim satima ili malim skupinama, tromo patrole duž granica grebena, a češće se drži oko ravnog donjeg područja u podnožju stijena ili čak može ležati na dan. Pojavljuje se na različitim dubinama do 60 m (ima 1 km podatke). Čovjeku pokazuje primjetan interes i ponekad se pokušava približiti kupanju.
Među roniocima su poznati kao jedan od najagresivnijih i najatraktivnijih.

Unatoč umjerenoj veličini, agresivno ponašanje dopušta da dominira mnogim drugim srodnim vrstama, čak i velike veličine.

Svaki pojedinac ima individualni teritorij na određenom području grebena, na koje se kontinuirano vraćaju, a susjedni dio otvorenog mora je do 800 m.kv. Međutim, oni nisu teritorijalni, ali društveni.
Tijekom dana ovi grabežljivci u blizini baze koralnog grebena često čine skupine od 20-30 osoba, dezintegrirajući u večernjim satima kada lov počinje. Komuniciranje u grupi, ne ometen, t.do. Slučajevi koji se nastavljaju teško.

Seksualna zrelost nastaje nakon 6 godina. Ove životinjske ribe. Odjednom ženka može dovesti do 6 mladih. Novorođenče ima duljinu do 71 cm. Gray Reef Shark je odgovoran za brojne napade na ljude, smatra se najopasnijim u Crvenom moru iz grebena i treba ga tretirati s oprezom.
Izazvati jednostavan za napad. Da biste to učinili, ronioca dovoljno "pokupi" kako bi se ubrzao.

Agresivno podesivi predator počinje plivati ​​s cikzagsom, pokazujući "pozu prijetnje":

 • Suutige Sungled vino,
 • Ažurirano peraje prsa,
 • Oštri tumovi repova,
 • Otvorena pala,
 • Podignut rylov.

Ako u isto vrijeme pluta duž horizontalnog kruga, onda su stvari vrlo loše, trebat će vam akcija. Nikad paničari. Kada demonstracija sile ne daju rezultat, a neznalac ronioca neće zaostati iza sebe, grabež brzo uzrokuje nekoliko ugriza i listova. To je u teoriji, nekoliko neuobičajenih napada su zapravo registrirani, iako nitko nije završio s fatalnim ishodom. Od ovih je bolje ostati na daljinu.

Shark-slon ili golyanskaya (div) morski pas

Vrste morskih pasa

Ovaj div je komprimiran sa strane tijela i glava s kratkim deblom raste do 10 metara i teži više od 4 tona. Usta ovog morskog psa je toliko velika (promjera do tri metra) da su mali zubi potpuno nevidljivi. Čini se da ima takva usta, lako možete jesti velike životinje. Ali ne. Shark-slon jede samo plankton. Ona, polako pluta s otvorenim ustima, pumpa ogromnu količinu vode s planktonom u njemu, voda zatim filtrira kroz škrge, a plankton se guta. Želudac može primiti do tone hrane.

Gigantski morski pas ima drugo ime - "morski pas", kao što voli plivati ​​na površini vode, zamjenjujući svoje moćno tijelo s toplim suncem. Pogotovo aktivno, divovski morski pas hrani se ljeti iu proljeće, au hladnoj sezoni, kada plankton postaje manje, ili se hrani na račun rezervi tjelesne masti, ili pada u potrazi za planktonom na veću dubinu (gore na 1 km).

Jetra ovog morskog psa je 1/5 njegove težine, masnoća se smatra vrlo korisnim za osobu, a meso s kostima koje se koriste u ljudima. Dakle, ovi divovi masovno uništavaju. I ispričavam se, jer su potpuno bezopasni.

Akula

Vrste morskih pasa

Bull Shark je potpuno jedinstven stvaranje. To je ta riba - krivac više od polovice slučajeva napada morskih pasa na kupaćim kostima. To je ta riba - jedini jedan od morskih pasa koji može dugo živjeti u slatkoj vodi. I to je ovaj morski pas, s njegovom odvratnom ugledom, može se naći u vodama svih oceana. Smatrajte isto bliže ovim fenomenalnim predatorima.

Bull Shark, ona je glupa, pripada obitelji Carcharminiformes. To je čudno ime za ribu je stvaranje za divlji nepredvidiv temperament, a za vašu sposobnost da živite i loviti svježe vode: kada su pastiri odvezali stado na vodi, Bull morski psi vukli su velike bikove u tamne vode.

Zhabra i rektalni željezo su ti alati s kojima ova vrsta uklanja ili ističe sol. Postoje slučajevi kada su bikovi morski psi bili uhvaćeni 4000 km uzvodno od Amazona. Nije iznenađujuće već postoji činjenica da je morski pas u rijekama New Jerseyja, Illinoisa, središta New Yorka i drugih većih gradova.

Neprestano živi ova krvavoća životinja u jezerima Mississippija i Nikaragva, kao iu rijeci bandi. U Indiji, usput, bikovski morski pas vrlo se boji i čitati - kada su leševi ljudi iz najviše kasti ispuštaju u sveto rijeke vode, to je Shark-Bull do prvog stalka od mesa. Odrasli nisu izbirljivi u hrani. Njihova prehrana, kao pravilo - dupini, veliki beskralježnjaci, kefalni i druge ribe. Bull morski psi nisu savijeni, predstavnici vlastite vrste i najgorim, čovjeku.

Najčešće žrtve ovih riba postale su jedan kupaći, a krvožedni predatori bili su napadnuti ujutro ili na kasnom sumrak i, obično, na malu dubinu - 0,5-1 metara. Bull morski psi mogu promijeniti boju tijela od tamno sive do svjetla, pa čak ni u plitkoj vodi nisu jako vidljivi. Posebno su opasni u blatnoj vodi. Postoje slučajevi okrutnog napada goveđeg morskih pasa na prolazu ljudi.

Akula zebra

Vrste morskih pasa

Zeber Shark iznimno lijep. Njezina ljepota često se pokazuje kao objekt "ekoturizma", stavljajući ga u javne akvarije.

Duljina morskog psa može premašiti 3 m., Međutim, za osobu opasnost, ne nose. Shark je vrlo poslušan i spor, ne smeta se kad se osoba približava. Jedina stvar koju trebate zapamtiti - ne dirajte ribu, može izazvati zaštitnu reakciju. Postoje slučajevi kada je Shark Busta ronilac povlači rep.

Do danas postoji samo jedan fiksni napad zeberskog morskog psa na osobu koja ga nije izazvala. Srećom, nitko nije patio u toj epizodi, ali mislim da je ovaj slučaj napravljen u Wikipediji autor članka o zebralnom moru da koristi izraz "Smatra se da ne bude opasno za osobu" u odnosu na ribu. Dijeta njezine prehrane sastoji se od mekušaca i rakova. Zeber Shark - noćna riba, preferirajući loviti u mraku. Sva svjetla dan ona troši, odmara se na dnu. Zeber Shark Shark, samo jednom godišnje morski psi okupljaju se u velikim jatima za uzgoj. Ovaj morski pas je u vlasništvu jaja: žene proizvode nekoliko desetaka jaja za sezonu, koje je pričvršćeno na zamke s posebnim ljepljivim brkovima.

Zeber Shark je pogled na ribolov. Njezine peraje idu za kuhanje juhe, meso se prodaje svježa, slana ili sušena. Masnoća morskog psa koristi se za pripremu vitamina. Također ide na proizvodnju riblje brašna.

Trenutno se procjena broja vrsta vrste smatra ranjivim na očuvanje. Smanjenje koraljnih grebena, kao i aktivno sudjelovanje osobe u površinskim vodama staništa morskog psa, dovodi do smanjenja veličine tipa.

Akula

Vrste morskih pasa

Tako ovdje nema greške - postoje i anđeoski morski psi, a ne čak ni u jednoj dvije vrste, cijeli 23 (od kojih je 5 vrsta su otvoreno znatno nedavno). Zubni "anđeli" su nazvani tako da ne za njihov karakter, koji u potpunosti odgovara drugim rođacima - oni gledaju sve kao bilo koji drugi morski pas.

I ako će se sretan ronilac suočiti s jednim od "anđela", on će biti siguran da je ispred njega. Ravno tijelo, neuobičajeno široko dojke i trbušne peraje, dvije neke vrste ne-ozbiljnih leđnih peraja bliže repu - svaki anđeo morskih pasa stvarno podsjeća na skate.

Svojim imenom, ovo je obitelj morskog psa duguje dva prednje prsne peraje - nepovezane s glavama, ove ogromne peraje izgledaju kao krila. Par očiju i dah nalaze se na vrhu glave anđeoskog morskog psa, odmah iza njih vidljivi su. Prednji dio tijela morskog psa sličan je tijelu klizaljke, ali peraje nisu fascinirane zajedno, a stražnji dio točno poput bilo kojeg drugog morskog psa - jake mišiće i oštrice repa repa.

Njezin donji dio je veći od vrha, koji je neobičan za morske pse, u kojima je vrhunski udio peraje mnogo veći od dna - vjerojatno takav oblik repa peraja bio je namijenjen oštrom kretenu grabežljivog u potrazi za plijenom. U prosjeku, morski pas squatinidae obitelji raste do jednog i pol metara, japanskog anđela (Squatina Japonica) i Mediteranom Akul Angel (Squatina Squatina) - oko 2 metra doseže najveću duljinu. Anđeli za 35 godina žive.

Morski pas mako

Vrste morskih pasa

Shark Maco je poznat, kao i sivo-plavi morski pas, skuša, bonito, crni morski pas, plavi pokazivač - veliki morski pas obitelji haringe, u kojem tri više vrsta morskih pasa uključuju velike bijele i dvije vrste Herring - Pacifik i Atlantik.

Treba napomenuti da je sredinom prošlog stoljeća opisana još jedan tip - dugoročni Shark Mako (Isurus paucus). Dugi samopoznati rođak običnog Macko je manje poznat i razlikuje se od nje izvana samo struktura pektoralnih peraja. Ova sorta, duljina peraja dojke je oko tri puta veća od njihove širine i nalik na osebujnim krilima.
Područje ova dva bliska predatora, vjerojatno ista.

Shark Mako, očito je potomak povijesnog morskog psa Idura Hastilus, koji je vjerojatno dostigao dužinu od 6 metara, s težinom od gotovo 3000 kg. Ovaj morski pas živio je u razdoblju krede i podijelio more s cronaralima, ihtiozaurima i Pleevima. Gray-Blue Shark Mako - jedan od najagresivnijih vrsta morskih pasa. Vrlo opasno za osobu jer neustrašivo napada gotovo svaki potencijalni plijen u moru.

Shark Mako može doseći 4 metra dugačak, s težinom do 400 kg. Ne postoje točne informacije o svom očekivanom životu, ali vjerojatno dolazi do dobi od 15 do 25 godina. Živi u mnogim morima toplog i umjerenog pojasa. Njegova distribucijsko područje je ograničeno na sjeveru širine sjevernih i japanskih mora, a na jugu - južne obale Novog Zelanda, Afrike i Argentine. Često se javlja u otvorenim oceanskim vodama, ali može biti prisutna u obalnom području vode.

Čini se da je pojednostavljeno tijelo u obliku torpednog u obliku torpeda naglašava svaki detalj oblika gromobrana ove ribe. I doista je. Shark Mako može razviti brzinu u potrazi za plijenom do 60 km / h. Čak i među kopnenim sprintovima, malo ljudi može razviti tako nevjerojatno za živa bića. Ali u vodi je mnogo teže prevladati otpor okoliša.

Tijekom takvih mramovih bacanja, sivo-plavi morski pas mako može izvesti skokove preko površine vode na 6 metara visine! U postizanju takvih rezultati, ne samo savršenstvo oblika tijela pomaže, već se i razvija, u usporedbi s mnogim drugim vrstama morskih pasa, cirkulacijskim sustavom. Makuine makuine mišiće prožeto s brojnim sponijim se stalno zagrijavaju krvlju, zbog toga se mogu brzo smanjiti, a to je važan čimbenik za postizanje velikih brzina kretanja.

Ali ta sposobnost sivo-plavog morskog psa zahtijeva stalnu nadopunu energetskih rezervi u obliku kalorijske hrane. Stoga su Mako morski psi iznimno proždrljivi i zainteresirani za bilo koje stvorenje ili subjekt u vodi za edibleness. Ne pliva ravnodušnom do Makoa i osobe koja ima u vodi po volji slučaja ili, nepažnjom, koja se uplašila od obale. Slučajevi napada sivog plavog morskog psa Mako na kupačima odvijali su se više puta.

Morski pas lisitsa

Vrste morskih pasa

Druga njegova imena - "morska lisica" ili "debljina mora". Najistaknutiji dio tijela ovog morskog psa - veliki rep. On uopće ne treba za ljepotu ili za praktičnost plivanja, ali za lov. Riba zavisti, lisica morskog psa počinje kružiti oko njih, ljuljajući rep i voziti ribu u gustom jatu. Tada se morski pas roni niz "gomilu ribe", kampiranje, i stoji "potencijalnu večeru" silom. Brzina repa u ovom trenutku je 80 km / h, tako da riba nema šanse da pobjegnu.

Stoga ime - "more grlo". Shark je vrlo proždrljiv, tako da glupo riba brzo počinje. Ako joj je želudac već pun, a riba ubijena na površini vode još uvijek postoji, lisica morskog psa skače s dijela ribe jede i počinje proždirati još uvijek plutaju na vodi. Ovdje je svijetli primjer neograničene pohlepe! Fox Shark može loviti na živu ribu, čak i skakati iz vode. Često služi svojoj lošoj službi, jer se nepažljivi morski pas često razrađuje da se drže izvanredan rep za ribolov opreme.

Akula Nyanka

Vrste morskih pasa

Nekoliko vrsta morskih pasa s njima se hvale prijateljskim stavom. Među tim sretnim, prvo, možda, vrijedi pod nazivom sestra morskog psa. Brojne uvjeravanja u bezopasnoj ovim stvorenjima samo se povremeno prelazi porukama o krvobičnim napadima o ribljim podacima. Je to vrijedi kreditirati s medicinskom sobom kao prijatelja ili zaobići stranu njezina staništa? Shvatimo to.

Shark Nyanka - jedini predstavnik gledanja iz ogromne obitelji Orectolobidae, ili propovijedanih morskih pasa. Ove mesožderskim stvorenjima žive u indijskom, Atlantiku i nekim od pacifičkih okida, uglavnom se drže na obali i ne padaju na dubinu od više od 6 metara.

To je bilo tako da je to bilo osim "tamnih" morskih pasa, "obični" morski pas (Gingriomoma Cirratum), pješčanog sive morske pse i "pješčani tigar". Posljednja tri navedena vrsta se ne odnose na pravu dadilju, ali u praksi ove ribe, kombinirane su u jednoj vrsti. Nyanki morski psi smatraju se flegmatičnim, sporim obalskim predatorima. Rastu ove ribe od 1 do 3,7-4 metara.

Gdje je tip imao tako čudno ime - "Nyanki"? Istina je da morski psi ne grize svoju nesretnu žrtvu, već i sišu, brzo širi usta. U isto vrijeme, čuje se gluhi zgodan zvuk, nalik na Ninehki Niynecka Smocking.

Osim toga, njihov status brižnih povjerenika neke vrste preokupiranih morskih pasa u vlasništvu jaja potvrđuju izvanrednu skrb za potomstvo. Dakle, majke. Tako se pojavljuju jaja u improviziranoj kolijevci koju je majka čuvala.

Općenito, većina morskih dadilja odnose se na vrste veličine jaja. Trudnoća traje 6 mjeseci. Jedan polu-bijesni morski pas ženski je u stanju izdržati do 27 embrija. Siva Akula-Nyanka zanimljiva je jedinstvenoj metodi reprodukcije - intrauterinski kanibalizam.

Beloperay morski pas

Vrste morskih pasa

Beloperay morski pas (Latinski naziv "Triaenodon Obesus") - to su morski psi siva obitelj morskog psa. Većina vremena morskog psa provodi u špiljama i pukotinama koraljnih grebena, tako da je drugo ime ove ribe je greben morski pas.

Beloperay Shark ima prosječno 1,5 metara dužine. Rijetki instanci duže od 2 metra. Ženke su obično kraći muškarci. Živi greben izbjeljivanje morskih psa preko 40 godina. Tijelo morskog psa je obojen sivim, rijetko naišao na kopije, oslikana crvenkasto - smeđa. Federalci su značajno lakši (češće od bijelog) od cijelog tijela, pa se morski pas zove "Belopera".

Populacija bijelih morskih pasa je nevjerojatno velika, smatra se najčešćim morskim psom. Njezino je stanište jednako sjajno. U osnovi, greben morski psi nastanjuju tropske vode Tihog oceana i radije drže vodu, gdje se nalaze koraljni grebeni. Bijeli morski psi uvijek drže na dnu, gdje jedu u velikom broju hobotnica, rakova, kavijara velikih riba, jastoga i riba srednjih veličina. U svijetlom trenutku dana, morski psi grebeni skrivaju se u špiljama koje služe kao utočište i mjesto zasjede. Ako potencijalno rudarstvo jede pokraj ulaza u špilju, morski pas čini munje i zgrabi žrtvu. Na lovu, greben morski psi izaći samo s početkom sumraka i rijetko lebdjeti od svoje špilje. Nakon lova, sigurno će se vratiti u sklonište i praktično ga ne mijenjaju tijekom cijelog života.

Beopery Sharks smatraju se vrlo opasnim ribom za osobu. Po broju napada na ljude, greben morski psi su na trećem mjestu nakon velike bijele morske pse i čekića. To su vrlo krvarski preditori mora koji napadaju bilo koju stavku u vodi. Budući da morski psi do obale plutaju samo noću i navečer je vrlo opasno biti u vodi u ovom trenutku. U pravilu, greben morski psi lovi su parove (rjeđe), tako da vjerojatnost da postane žrtva napada odjednom dva izbjeljivanja morskih pasa.

Dugačak acla

Vrste morskih pasa

Ovo je vrlo agresivan i spor morski pas, zajednički u toplom moru. Strpljivo čeka neku vrstu plijena u području njezina polja. I kada se to dogodi, na primjer, pojavljuje se jato ribe, dugokoseni morski pas počinje pohlepno hrane. Nakon obroka ovih morskih pasa na površini krvave vode lebdi mnogo nadahnutih životinja ili riba.

To se ne događa i ljudsko meso. Na primjer, u četrdesetim godinama prošlog stoljeća u blizini Južne Afrike, obrt srušio s tisuću putnika na brodu. Gotovo svi ljudi koji su pali u vodu gori živi s dugim morskim psom.

Daughte Sharks su kruži u blizini plutajućih brodova, hvatajući sve što će biti odbačeno od njih. U utrobi uhvaćenih morskih pasa, bale s smećem.
Dugotrajni morski psi su uhvaćeni od strane ljudi radi velikih peraja koji idu u hranu.

Smeđi morski pas

Ova vrsta morskog psa primila je ime zbog boje tijela. Njihova koža ima bogatu smeđu sivo-smeđe boju, a trbuh je uvijek lakši leđa (češće nego žućkasto i bijelo ili bijelo sa sivom nijansom). Smeđi morski psi u prosjeku rastu do 2 metra i teže oko 50 kilograma. Možete rijetko upoznati pojedince od 2,5 metara dugačke, koje teži nešto manje od sto kilograma.

Smeđi morski psi u bazenu Atlantskog oceana su rasprostranjeni u vodama Mediterana. U osnovi, smeđi morski psi žive u utušenoj vodi, ali često plutaju do obale, ulaze u riječne krevete, pa čak i plivati ​​duboko u kopno. Na primjer, postoje slučajevi kada su smeđi morski psi ispunili u venecijalnim kanalima. To sugerira da se smeđi morski psi ne boje osobe i ne obraćaju pozornost na buku prepunih luka i luke.

Ihtiolozi objašnjavaju takav ponašanje morskog psa u tome što zahtijeva mirnu vodu s sporim protokom. Smeđi aclaus - doizmjeni. S početkom proljeća, kada počinje reprodukcija, morski psi ženski žurite u potrazi za prikladnim mjestom. Najčešće, usta ili niži tokovi velikih i malih rijeka postaju. U lipnju se na svijetu pojavljuju mladi morski psi i lagano fiksirani, idite na otvoreni ocean.

Za čovjeka Brown Shark predstavlja veliku opasnost. Smatraju se jesenskim krvožednim, divljim, nezasitnim predatorima. Prema statistikama, po broju napada po osobi godišnje, smeđi morski pas je na drugom mjestu (zajedno s morskim psima, pješčanim morskim psima i morskom psom). Većina napada završila je smrt čovjeka. Često smeđi morski psi love male skupine. Ako je jedan pojedinac uspio uhvatiti žrtvu, onda su svi ostali odmah prihvaćeni za suzanje kriške od nje. Miris krvi ovi se morski psi osjećaju na velikoj udaljenosti.

Pješčani morski pas

Vrste morskih pasa

U obitelj odonntaspididae (ili carchariidae) - pripada nekoliko vrsta morskih pasa, izvana se razlikuju od drugih. Oni se kombiniraju u dvije vrste -caracija (pijesak tigrova) i odonntaspis - pješčani morski psi. Nema jednoglasnosti između zoologa u pripisivanju pješčanih morskih pasa do određene odvajanja - neki vjeruju da je to karušne sielaces, prema drugim znanstvenicima, pješčani morski psi su laminirani grabežljivci. Na ovoj stranici prikazane su dvije moguće opcije za sustavni opis ovih riba. Većina znanstvenika je još uvijek sklon činjenici da su pješčani morski psi laminirani satelia.

Karcharias uključuje tri vrste - obične, prometni i australski pješčani morski psi. To su veliki, masivni grabežljivci koji dosežu impresivne veličine tijela koje žive u toplim i umjereno toplim oceanskim vodama - u blizini obala i značajno uklanjanje. Sandy Tigrovi imaju karakterističnu strukturu tijela - ispod prednje kralježnice.

Pijesak tigrovi imaju izduženu glavu s oštrim, sjajnim kopanjem, ne postoji negoljiva obroka ispred očiju, što ukazuje na bliski odnos s laminskim morskim psima. Srpama u uobičajenom položaju ajara, otkrivajući redove krivulja i nasumce postavljene u čeljusti.
U kombinaciji s grabežljivim izrazom "lica", ovi morski psi imaju prilično strašan izgled. Međutim, nije uvijek opravdano.

U mnogim staništima ovih predivatora smatraju se vrlo bezopasnim životinjama koje ne prijeti životom i zdravlju plivača i ronioca.
I samo iz obale južnoafričke pijesak tigrovi smatraju gotovo najopasnijim morskim psima. Ovo uvjerenje potvrđuje brojne činjenice napada pješčanih tigrova na ljude, ponekad čak i sa fatalnim posljedicama takvih napada. Južnoafrički pješčani morski psi općenito, očito, više svejedi i manje čitljivi u hrani nego, na primjer, njihovim američkim "kolegama" - u želucu pronađen je u želucu, a drugi - velika lubenica i svinja.

Rod Odonntaspis sastoji se od dvije vrste pješčanih morskih pasa - malih i largelasa. Fine-koždiran pješčani morski pas razlikuje se od drugih predstavnika obitelji, prvenstveno strukturu zubi, kako slijedi iz imena. Ovo je prilično veliki grabežljivac koji živi u mnogim područjima toplinske vode svjetskog oceana na dubinama gornjih slojeva do 800 ili više od metara. Smatra se da je sigurna za osobu, jer slučajevi agresije protiv osobe nisu registrirani. Bolshaya pješčani morski pas je vrlo rijedak pogled, čiji su pojedinci uhvaćeni u svim oceanima, osim arktičkog leda. Ovaj smeđi dubinski morski pas, ističući velike zelene oči. Doseže impresivne veličine - neki su uhvaćeni pojedinci premašili tromjesečnu duljinu. Nema informacija o opasnosti od ovih grabežljivaca za informacije o osobi - vjerojatnost susreta s tim dubokim ribama ronioca i plivača je premala.

Polarna akula

Vrste morskih pasa

Ako za većinu predstavnika oštrog obitelji, prihvatljiva temperatura oceana počinje od +18 stupnjeva, onda je rod somniozidae morski pas (ravno) izabrao za samu zaista hladnu vodu i smatra da je prilično uravnotežena temperatura od -2 do + 7 stupnjeva. Ali, kao što je općenito moguće - nakon svega, morski psi su isključivo topli, čak i oni od njih čije tijelo može podići temperaturu iznad temperature okoline?

Prije morskog psa Arktika. Najpoznatiji predstavnik među rodom Somniosidae - Atlantic (ona je Grenland, to je niska glava) polarna akula (somniosos mikrocefalus). Njezino stalno stanište je sjeverozapadna obala Europe i obala Grenlanda, ponekad se može naći na sjevernim obalama Rusije.

Vanjska, ova riba je vrlo slična torpedu, a njezine leđne peraje koji su postali poslovni ključ, imaju malu veličinu. To su ti morski psi koji žive dulje od svih ostalih - oko 100-200 godina! Polar morski pas postao je dugotrajna jetra zbog sporog protoka svih životnih procesa u tijelu. Raste vrlo sporo: pojedinac je sadržan u znanstvenom institutu, gdje je dugo studirao - već 16 godina, grabežljivac je porastao samo 8 cm.

U grabežljivci, najveća jetra među svim ostalim morskim psima, dopire do 20% svoje težine - zbog ovog organa na polarnim morskim psima stoljećima, provedeno je godišnjim teletama od oko 30 tisuća pojedinaca, tehnička mast je od jetre bila zamršena iz jetre.

Ribolov Ovaj ribarski ribari-sportaši nisu zanimljivi - praktički nema borbe, nakon što je povukao grabežljivca na površinu oceana, diže se u brod kao da je to zapisnik.

Velika akula

Vrste morskih pasa

Veliki morski pas - jedan od najslabijih proučavanih morskih životinja i najpariji riba na svijetu. Prvi put je otkriven 1976. godine, jer su ljudi pronašli samo 47 tih životinja.

Težinu ovih pet metara divova s ​​velikom glavom i debljinom debela - jedan i pol tona. Hrane se na klilu i oni to čine vrlo zanimljivim. Njihova usta iznutra ima svjetlosnu površinu koja privlači male životinje i plankton. Ovo je najveća svjetlinska morska životinja! Hvatanje ogromne količine vode i "hrane", gigant filtrira vodu, a hrana gura ogroman jezik u grlo. Ako posebno pametna žrtva pokuša pobjeći iz ušća duha, onda na putu su mali zubi, smješteni u 23 reda od 300 komada u svakoj!

Veliki morski pas ima vodeno tijelo koje joj ne dopušta da se utopi. Ali to često postaje vađenje drugih predatora. Na loš i vrlo sporo morski pas, stado kamenih smjesa može biti napadnut, koji s oštrim zubima suze dijelovi njezina tijela. Također, može potpuno progutati Couss.

Porbeagle

Vrste morskih pasa

Porbeagle (Latinski naziv "lamna Nasus") - Vrsta grabežljive ribe iz svjetiljke u obliku svjetiljke.

Duljina tijela prosjeka s morskom psom je 2,5 - 3 metra (maksimalna duljina je 3,5 metara), a tjelesna težina prelazi 150 kilograma. Gornji dio tijela je obojen u sivom ili sivom plavom bojom, a trbuh je praktički bijelo. Ponekad se nalaze tamne mrlje u cijelom tijelu Herde Shark. Kralježnice su dva, od kojih prvi ima svjetlo granicu. Trokutasti zubi, oštro bez posude.

Seld morski psi obitavaju vodu mirnih i atlantskih oceana. Osobito uobičajeno u sjevernom dijelu Atlantskog oceana, u Baltičkom moru, u vodama lamina. Za razliku od drugih morskih pasa, ledeni morski pas rijetko se spušta na veću dubinu, preferirajući zadržati u gornjim slojevima vode (uglavnom na dubini od 30 - 70 metara).

Hrana Ledeni morski psi se napajaju uglavnom ribom haringe (haringa, sardine, skuša i drugih) i mekušaca (hobotnice, lignje).

Feld morski psi smatraju se potencijalno opasnoj ribi za čovjeka. Slučajevi napada na ljude su vrlo rijetki. Ipak, bolje je ostati daleko od ovih morskih pasa, jer u slučaju opasnosti, ona juri bez kašnjenja na počinitelja, grizući ga svojim brojnim zubima.

Sevengabnica Akula

Vrste morskih pasa

Polu-krpe morskog psa, ili apel-ispaljeni acla morski pas ili polu-erk - jedan od najstarijih i primitivnijih. Njihov izgled više od svih ostalih morskih pasa sličan je predacima ribe hrskavice, koji su živjeli prije stotine milijuna godina.

Oni su sasvim drugačiji u svojoj anatomiji od većine vrsta modernih morskih pasa. Samo među predstavnicima ove skupine imaju sedam škrtaka na svakoj strani tijela. Jedina dorzalna peraja nalazi se iza, blizu repa, gotovo iznad analnog. Gornji dio perja repa znatno je veći od ostalih peraja i stoji daleko.

Mugivna membrana je odsutna. Velike oči, svijetlo zeleno. Akord nije podijeljen na odvojenu kralješku. Boja tijela obično varira od tamno sive do smeđe-smeđe. Fosilni ostaci prvih sedam-bedrid morskih pasa, koji se gotovo nisu razlikovali od struje, pronađeni su u slojevima jure.

Doba sedimentnih stijena i fosila pronađenih u njima - oko 150 milijuna godina, to je era vrhunca dinosaura. Danas postoje dvije vrste sedam barkira koji pripadaju različitim vrstama. Ulaze u kombinaciju obitelji ili multi-friendly morskih pasa. Jedno od njegovih imena, obitelj se dobiva zahvaljujući izvornoj strukturi donjih čeljusti zubi, nalik obliku kokošnog češlja.

Biti uhvaćen, pokažite agresiju i pokušajte ugristi. Obično nailaze na dubine od 300-600 metara, ali ponekad se može pojaviti na 1000 metara ili blizu površine. Radije živite na vanjskom rubu kontinentalne police ili na vrhu nagiba. Ženke donose od 9 do 20 mladih, čisti sezonski režim reprodukcije koje nije označeno.

Plavi morski pas

Vrste morskih pasa

Blue Shark je jedan od najčešćih vrsta Sielaryja. Ribe naseljavaju ribu kroz svjetski ocean u tropskim i umjerenim vodama. Može se naći s obala Scandinavije i na rtu. Ona preferira dubinu do 350 metara, tako često se pojavljuje u obalnim vodama. Najpovoljnija temperatura vode je u rasponu od 7 do 16 stupnjeva Celzija. Ali izdržava više temperature na 21-23 stupnjeva Celzija. Riba, u pravilu migrira unutar glavnih oceanskih struja. Ne živi u hladnim vodama. Dakle, u sjevernom ledu i južnim oceanima nema.

Ova riba ima jako duge peraje dojke. Rep peraje asimetrične. Gornji dio je mnogo duže. Žene većih muškaraca. Maksimalna duljina tijela doseže 3,5 metara s težinom 230 kg. Uobičajena muška duljina dolazi na 2,8 metara, ženski do 3,3 metra. Težina leži u rasponu od 120 do 180 kg. Morski psi s težinom više od 200 kg nailaze vrlo rijetko. Tijelo ribe je elegantno s savršenim nagibom protoka. Na vrhu kože plave, svijetlo plave strane, a trbuh ima bijelu. Pokazatelji velike brzine nisu vrlo impresivni. Maksimum, što je morski pas sposoban razviti brzinu od oko 40 km / h.

Ova vrsta se odnosi na nifelističku. Paul dozrijevanje događa se na duljini tijela od 1,8 do 2 metra. Trudnoća traje 12 mjeseci. Obično se pojavljuju 80-120 prženja na svjetlu ovisno o veličina ženki. Shark odmah započinje neovisni život. Polovica pojede velike ribe, drugi polovica raste do veličina odraslih. Plavi morski pas odlikuje se visokim opstankom, tako da ima veliki broj.

Trebate odmah reći da je ova vrsta velika opasnost za osobu. U 2010. godini zabilježeno je 29 napada na ljude diljem svijeta. Od ovih 7 s fatalnim. Srećom, osoba nije glavna hrana za ovu vrstu. Predator voli hobotnice, škampe, rakove, jastoge. Riba jede u velikom broju. Uglavnom to bakalar. Napadi dupini, morski psi manjim veličinama i morskim morskim ptica. Nemojte razbiti Padalu. To jest, jede svaku životinjsku hranu koja je na putu. Ali primijećeno je da mnogi predstavnici tipa iz nekog razloga ne vole tunu i jedu ga samo u slučaju ekstremne nužnosti.

Tiger morski pas

Vrste morskih pasa

Tiger Shark je lako odrediti tamne vertikalne trake slične tigrinskim uzorcima. A ti bendovi karakteristični su samo za mlade pojedince koji nisu postigli odraslu dob. S godinama, blijedi i stariji morski psi gotovo nestaju. Često se može vidjeti na koraljnim grebenima, u morskim lukama i kanalima, tako da se susreće s osobom često javlja. Dijeta Make Up Fish, ostali mali morski psi, lignje, kornjača dupini. Ona se ne događa i Padalu. Dobar apetit dokazuje nalaze pronađene u trbuhu uhvaćeni morski psi - komadi starih automobila gume, registarski tanjuri automobila itd. Zbog toga, nadimak "košara za smeće".

Biti u potrazi za rudarstvom, tigar morski pas može napasti čak i na morskim pticama. Slučajevi napada na ljude fiksirali malo manje od bijelog morskog psa. Zajedno s Kharkodon i Aclaut Bull, ulazi u najopasnije morske životinje, sastanak s kojom se tragedija može okrenuti u vodi.

Tiger Shark raste do 5 m. Duljine, dopire do težine više od 1 tone. Boja se može varirati od plave do svijetle zelene na leđima i blijedo žute na trbuhu. Glava u obliku sredine, koja omogućuje ribu oštro promijeniti putanju kretanja. Brzina ribe doseže 32 km / h, ali kratko može učiniti brže trzaje. Na leđima blizu glave morskog psa ima rupe na tijelu, u kojima se nalaze elektromagnetske senzore, dopuštajući mu da uhvati slabe pokrete mišića drugih stvorenja, pružajući priliku loviti u mraku i pouzdano kretati čak i u vrlo mutna voda.

Zanimljivo je da uzimanje drugo mjesto među najopasnijim morskim psima, ovaj predator napada osobu prilično rijetko, ali postotak napada smrti je najviši. Zubi Tiger Shark specijaliziran za razbijanje i drobljenje mesa i kostiju. Čeljusti su jake i mogu podijeliti solidne školjke morskih kornjača koje zauzimaju vidljivi udio u svojoj prehrani. Kao i svi morski psi tigra čeljusti, tijekom svog života se nadopunjuje novim zubima umjesto izgubljenih ili slomljenih.

Morski pas

Vrste morskih pasa

Jedinstvenost ove obitelji morskih pasa - u strukturi njihovih zuba, od kojih je dio postavljen evolucijom na dalekom, nalik na pilu. Obitelj Prištiophoridae ili pilonski morski psi su lako prepoznatljivi, štoviše - to je široko poznato barem za bajke.

Zapamtite da je riba iz dječjih knjiga? Dakle, to je ili phrt-pir, ili pilorowood utor - izvana, razlikuju se u položaju Gill slotova koji se nalaze na roboid padinama, dok su morski psi pile na bočnim stranama, odmah iza glave. Prije svega, potrebno je odmah osloboditi prekrasan mit o nekoj vrsti ogromne oštre pile, s lakoćom pile morske brodove - to nije moguće ako samo zato što najveća veličina morskih pasa moranja ne prelazi dva metra. I iako riba s pilom umjesto nosa s jednim od te vrste sugerira užas, ona se boji i usporava brzinu ribe i visoku agresivnost za ništa.

Za razliku od ribljih klizanja, morska ploča može zamijeniti zub dugom ribom kada je izgubljen ili oštećen. U sredini "pila" na pilonskim morskim psima nalazi se par tankih i dugih šupljina s električnim opisima, slično tradicionalnim mankurskim brkovima "Fu" - proučavaju pješčano dno u potrazi za rakovima, malom ribom i lignjem. Prilikom otkrivanja proizvodnje, morski pas je vidio dno dna, izvlači žrtvu i nanosi svoj niz udaraca "tobast".

Pilon morski psi viviori - potomci, ovisno o rodu, sastoji se od 7-17 mlijem od 28 do 35 cm. Važno je napomenuti da kada rođenja, zubi na duge ribe ne trude se, poput odraslih i položenih uz "pile" - potrebnu mjeru, kako ne bi oštetila žensko tijelo.

Akula Goblin ili Rhino Aclaus

Vrste morskih pasa

Druga imena akula-goblina -Morski psi,Morski pas-rinogen ili Skakanija. Važno je napomenuti da je ovaj morski pas u sovjetskom znanstveniku svijeta nazvan ime komore, t.do. Riječ "goblin" u SSSR nije bio raširen.

Vrlo malo se zna o ovom moru. Prebiva u dubokim slojevima vode, ispod 200 m. i poznat čovjeku nešto više od 100 godina. Ali sudeći po nekoliko nalaza može se pretpostaviti da je populacija goblinskih morskih pasa nije velika. Stoga je vrlo cijenjena u mediju kolektora, gdje njezine čeljusti imaju posebnu vrijednost. Oni su neka vrsta jedinstvene za morske pse: mobilni i sposobni gurati. Prednji zubi na čeljusti su oštri i dugi, a straga su prilagođeni za brušenje čvrstih materijala - kostiju i školjki.

U prehrani morskih pasa, ne samo ribe, koje nisu mnogo, ali i rakovi, mekušci i rakovi. Jake čeljusti i oštri zubi omogućuju vam da podijelite čak i čvrste žrtvene školjke. Lov, Shark-Goblin je sranje vode, oštro okreće. Uz vodu u zubima ispada i rudarstvo.

Karakterističan grba Goblin Aclaus služi svoj neobičan lokator u tami. Sadrži veliki broj živčanih završetaka, omogućujući primijetiti pristup potencijalne žrtve.

Dimenzije goblinskog morskog psa nisu impresivne, kao iu drugim depozitnim stanovnicima. Prosječna duljina odrasle osobe je 1 m., Iako slučajevi podizanja instanci više od 3 m. Prema nepotvrđenim podacima, pojedinci su se susreli i 5 m. duljine, ali ako takva činjenica ima mjesto za biti, onda se veličina anomalne rijetko nalazi.

Bodljikavi pas morskog psa

Vrste morskih pasa

Ovaj rijetki morski pas prebiva u blizini jugoistočne obale Australije i duž obalnog opsega Novog Zelanda, nikada se ne spušta na površinu oceana - preferira sigurne dubine od 45 do 1050 metara.

Unatoč njezinoj pripadnosti morskog psa Supercount, Barbed Pas Shark (Oxynotus Bruniensis) malo podsjeća na svoje rodbine. Na prvi pogled, ovaj grabežljivac, s dva jednostavno ogromna u odnosu na tijelo kralježnice, kratki rep peraje i nekih nadutih tijela, više kao stvorenje prijelazne veze između morskih i kopnenih bića. Gdje je inherentno morskim psima?

Što se tiče načina života, bodljikavi pas morski pas je radije apatichna nego brzo - polako lebdi-čizme preko morskog dna, lagano doseže peraje i ruke. U svojoj prehrani, male ribe, prstenasti crvi i drugi beskralježnjaci, za hvatanje koje ne morate potrošiti mnogo snage.

Mirni život bodljikavog morskog psa je vrlo prikladan - ne privlači grabežljivce, spajanje s krajolikom dna. Iako ne postoji mnogo rudarstva, a ne postoji posebna raznolikost u njoj - ali je sigurna za samog morskog psa, jer je prosječna veličina mala (60-75 cm), a rijetka osoba će biti u stanju rasti do mjerača.

Povratak na izgled. Barbed Pas Shark je nespebedy, što se zove, za rijetkost: debelo tijelo, grbavca natrag, kratki i ravan red, smješten gotovo bliske nosnice, duboke furrings bore, koji dolaze iz ispaše - tuga i samo!