Vrste morskih pasa. Opis, naslovi i značajke morskih pasa

Shark je jedan od najstarijih predstavnika faune planeta. Osim toga, ovi stanovnici dubine vode su malo proučavani i uvijek smatraju stvorenja tajanstveni. O takvom lukanju, smionom i nepredvidljivom u svom ponašanju grabežljivaca, izumljeni su mnogi ljudi koji su kuhali dovoljno predrasuda.

O morskim psima za sve kontinente, u svakom trenutku, distribuiran je ogroman broj priča sa spooky s okrutnim detaljima. I slične priče o krvavim napadima na ljude i druge žive stvari uopće nisu lišene osnove.

Kitova

Ali unatoč svim njegovim strašnim svojstvima, podaci o stvaranju prirode, rangirali su znanstvenike na vrstu Chordovyja i na odstranjivanje seljana, izuzetno su znatiželjni u strukturi i ponašanju, imaju mnogo zanimljivih značajki.

To nisu vodeni sisavci, jer neki vjeruju, odnose se na klasu hrskavice ribe, iako je teško vjerovati u nju. Većina njih živi u slanim rezervoarima. Ali postoje, iako rijetko, slatkovodni stanovnici.

Za morske pse, zoolozi su dali cjelinu, nazvani s naslovom tih stvorenja, subspostavni. Ima ogromnu raznolikost njezinih predstavnika. Koliko vrsta morskih pasa Karakter u prirodi? Znamenka je impresivna, jer ih nema mnogo toga, ali oko 500 sorti ili još više. I svi se ističu svojim individualnim i prekrasnim značajkama.

Kitova

Razne značajke plemena morskog psa prvenstveno naglašavaju veličinu tih stvorenja. Oni variraju najimpresivniji način. Prosječni predstavnici ovog podpomota vodenih grabežljivaca u veličini su usporedivi s dupinom. Tu je i izuzetno malo duboko more Vrste morskih pasa, duljina od kojih nije više od 17 cm. Ali divovi su dodijeljeni.

Divovska akula

Kitova

Potonji se može pripisati kitove morskiku - najvećem predstavniku ovog plemena. Neki višestruki kopije dosežu vrijednosti 20 metara. Takvi giggles, sve dok XIX stoljeća, gotovo nije proučavano i nastalo samo povremeno morskim brodovima u tropskim vodama, učinio je dojam čudovišta svojim fantastičnim veličinama. Ali strahovi ispred tih stvorenja bili su vrlo pretjerani.

Kako se ispostavilo kasnije, ne može biti opasnosti za ljude za ljude. I iako u ustima ima nekoliko tisuća zuba, ali u strukturi uopće nema očnjaka grabežljivaca.

Ovi uređaji su nešto poput guste rešetke, pouzdan zatvor za mali plankton, koji je iznimno moćan i podaci o stvaranju. Takvi zubi morski pas drže svoj plijen u ustima. I uhvatila je sve sitnice oceana tako što ga krpa iz vode s posebnim, postojećim između grba, stroj - hrskavične ploče.

Boje kitova morskih psa vrlo su zanimljive. Opća pozadina je tamno siva s plavkastom ili smeđom nijansom, a dodaje njegov uzorak iz niza bijelih velikih mrlja na leđima i stranama, kao i manjim točkama na perahu dojke i glavu.

Divovska akula

Drugi predstavnici plemena od interesa za nas su samo opisali (Morski psi na fotografiji dopustiti im da razmotre svoje vanjske značajke). Onima treba pripisati velikom i divovskom moru.

Velika akula

Divovska akula

Posljednji među njihovim rođacima među svojim rodbinom ima drugo mjesto. Njegova dužina u najvećim kopijama doseže 15 m. I masa takve impresivne u veličinama grabežljivih riba u nekim slučajevima doseže 4 TA, iako se ova težina gigantskih morskih pasa smatra rekordom.

Za razliku od prethodne sorte, to je voda, vađenje obroka, ne apsorbira vodu uopće sa svojim sadržajem. Divovski morski pas široko otvara usta i krznene elemente, hvataju i filtriraju ono što pada u usta. Ali prehrana takvih stvorenja je i dalje ista - mali plankton.

Boje tih stvorenja je skromna - smeđa siva označena s laganim uzorkom. Držali su jednine i stada uglavnom u umjerenim vodama. Ako govorimo o opasnosti, onda je osoba izazvala štetu takvim morskim psima mnogo više nego što - u biti, neškotno stvaranje koje mu je dostavljeno.

Velika akula

Ova znatiželjna stvorenja su otvorena nedavno, prije manje od pola stoljeća. Nalaze se u toplim oceanskim vodama, u nekim slučajevima plivanje i umjerena područja. Ton boja njihovog tijela Brown-crni top, prizemlje je mnogo lakši. Veliki morski pas - stvaranje nije mala, ali još uvijek nije velika kao prethodna dva primjerka, a duljina podataka o vodi faune je manja od 5 m.

bijela psina

Velika akula

Njuška ovih stvorenja je vrlo impresivna, zaobljena i široka, dodjeljuje ogroman, gotovo jedan metar za usta. Međutim, zubi u ustima su mali, a vrsta hrane je vrlo sličan divovskom moru, uz jedinu zanimljivu osobu da je samog predstavnik grabežljivih plemena ima posebne žlijezde koji imaju imovinu za dodjelu fosfori. Sjaju oko usta tih stvorenja, privlače meduze i finu ribu. To je tako veći grabator voli plijen zadovoljiti.

bijela psina

Međutim, kao što nije teško pogoditi, ne sve kopije s računa morskog psa tako bezopasne. Uostalom, ove grabežljice vode nadahnuli su užas čovjeka s najdublja antika. Stoga je potrebno spomenuti Opasne vrste morskih pasa. Svijetli primjer krvozirnice ovog plemena može poslužiti kao bijeli morski pas, koji se naziva "bijela smrt" ili drugačije: maslac morskog psa, koji samo potvrđuje svoja strašna svojstva.

Biološki život takvih stvorenja nije manji od onih ljudi. Najveće kopije takvih predatora imaju duže od 6 m i teži gotovo dvije tone. Na obliku tijela opisanih stvorenja nalikuje torpedu, bojanje odozgo smeđu smeđe, sive ili čak zelene, koje služi tijekom napada dobre prerušene.

Tiger morski pas

bijela psina

Trbuh na tonu je mnogo svjetla natrag, za koji je morski pas i dobio njegov nadimak. Predator, neočekivano se pojavljuje pred žrtvom od dubine oceana, prethodno neprimjetne preko vode zbog pozadine vrha tijela, samo u posljednjim sekundama pokazuje bjelinu Niza. Njegovo iznenađenje uvodi neprijatelja u šok.

Predator ima, bez pretjerivanja, brutalni osjećaj mirisa, druga vrlo razvijena osjetila, a njezina je glava obdarena sposobnosti za snimanje električnih impulsa. Njezina velika zudljiva usta nadahnjuje panični užas na dupine, morske mačke, brtve, čak i za Kinu. Zapalila je strah i za ljudsku rasu. I upoznajte takve talentirane u lovu, ali krvavo stvorenja mogu biti u svim oceanima svijeta, s izuzetkom vode na sjeveru.

Tiger morski pas

Više vole Tiger Sharks toplim tropskim rubovima, sastanak u ekvatorijalnim vodama širom svijeta. Oni se drže bliže obali i vole hodati od mjesta do mjesta. Znanstvenici tvrde da su od davnina, ovi predstavnici vodene faune nisu podvrgnuti temeljnim promjenama.

Duljina takvih stvorenja je oko 4 m. Tiger pruge na zelenkastoj pozadini, označeni su samo mladi pojedinci. Više zrelih morskih pasa obično su samo sivi. Takva stvorenja imaju veliku glavu, ogromne usta, zubi imaju oštar britva. Brzina kretanja u vodi takve grabežljivce pruža pojednostavljeno tijelo. I zapišite složene piruete pomaže dorzalnom peru.

Akula

Tiger morski pas

Ova stvorenja za osobu su ekstremne opasnosti, a zubi su u trenutku staklenke omogućuju nam da prekinemo ljudska tijela. Znatiželjno je da se u želucima takvih stvorenja često otkrivaju, koji se ne mogu nazvati ukusnim i jestivim.

To mogu biti boce, limenke, čizme, druge smeće, čak i automobilskih guma i eksploziva. Što postaje jasno da takvi morski psi imaju naviku gutanja, koja je pala.

Izuzetno je zanimljivo da im je priroda dodijelila sposobnost da se riješe drugih ispitanika u maternici. Oni imaju sposobnost ispecanja sadržaja kroz usta, jednostavno ubrzanjem želuca.

Akula

Popis Imena vrsta morskih pasa, Ne odvratni ljudi, potrebno je spomenuti morski pas-bik. Užas sastanka s takvim mesožderskim stvorenjem može se doživjeti u bilo kojem od oceana na svijetu, ugodna iznimka je osim sjevernog leda.

Karan

Akula

Osim toga, postoji vjerojatnost da će ti grabežljivci gledati okolo i svježe vode, jer su takvi elementi prilično pogodni za njihove živote. Postoje slučajevi kada su se morski psi susreli, pa čak i neprestano živjeli u rijekama Illinois, u Amazonu, u Gangesu, u Zambeziju ili u jezeru Michigan.

Duljina predatora je obično oko 3 m ili nešto više. Oni napadaju svoje žrtve, oni su brze, šanse za spasenje posebno ne ostavljaju ih. Takvi morski psi se nazivaju još uvijek glupi. A ovo je vrlo dizajner nadimak. I kad napadaju, mogu se dobro odnositi na njihovu glupu njušku najjači udarac.

I ako još uvijek dodate oštre zube jar, onda je portret agresivnog grabežljivca i zajedno s najstrašnijem pojedinostima. Tijelo takvih stvorenja ima oblik vretena, tijelo je izvorno, oči su okrugle i male.

Karan

Nije osobito atraktivan za stanište krvobica morskih pasa su voda Crnog mora. Uzroci u izolaciji i gusto populaciji obala, zasićenju vode različitim vrstama morskog prijevoza. Međutim, to za osobu ne postoji ništa posebno tužno, s obzirom na ekstremnu opasnost od takvih stvorenja.

Mačka

Morski pas karan

Ali naznačeno ne znači da su predstavnici opisanog plemena uopće nisu pronađeni u takvim rubovima. Popis Morski psi u Crnom moru, Prije svega, trebate nazvati Catre. Ta su stvorenja samo o veličinama brojila, ali u nekim slučajevima, istina je sposobna za hvalisanje vrijednosti dvotretre. Žive oko 20 godina.

Nazovite takve morske pse. Prvi od njih se dodjeljuju za prilično oštre šiljke smještene na kralježnicama, a drugi - za svjetlosne mrlje na bočnim stranama. Glavna pozadina takva bića sivo-smeđe, trbuha - bijela.

Bizarni oblik oni su više kao izdužena riba nego na morskom plju. Hrana je uglavnom beznačajna u veličini vodnih stanovnika, ali s velikim skupinom sebe, dupini, pa čak i osoba mogu biti napadnuti.

Mačka

Mačka morski pas u obalnim vodama Atlantika iu Sredozemnom moru. U crnim morskim vodama, ovi predatori nailaze, ali rijetko. Dimenzije njihove vrlo manje, oko 70 cm. Promatrač oceana koji ne toleriraju, a uglavnom se skraćuju obalu i na laganoj dubini.

Claudoslagia

Mačka

Boja takvih stvorenja je zanimljiva i impresivna. Spin i Boca imaju tamnu nijansu pijeska, boreći se na tamne male mrlje. I koža takvih stvorenja je nevjerojatna, na dodir sličan brusnim papirom. Vaše ime takve morske pse zaslužuju za fleksibilno, graciozno i ​​dugo tijelo.

Kućišta takva stvorenja također nalikuju mačaka. Njihovi pokreti su elegantni, oni će uspavati, ali hodati noću i savršeno orijentirati u mraku. Dijeta obično čine ribu i druge male vode stanovnike. Za osobu, takvi morski psi su potpuno bezopasni. Međutim, ljudi jedu, ponekad čak i s velikim zadovoljstvom, takvim morskim psima, poput mesa katre.

Claudoslagia

Znanstvenici vjeruju da su morski psi prije nekad živjeli na Zemlji prije četiri milijuna stoljeća, tako da su ta stvorenja drevna. Stoga se opisuju takve grabežljivce, treba spomenuti i njihovi preci. Nažalost, nedvosmisleno je saznati: što su izgledali, sada nije moguće.

A o njihovom izgledu sude i fosilni ostaci i drugi tragovi vitalne aktivnosti takve prapovijesne živog prirode. Među takvim nalazima jedan od najljepših je savršeno očuvan predstavnik predstavnika zastupnika izumrla vrsta morskog psa, Doest na brdima škriljaca. Sličan drevni progenitor sadašnjih oblika života dobio je ime kestrahi.

Patuljak

Izumrli pogled na morske pse skladištenja

Stvorenje, koji je ostavio otisak, kako se može prosuđivati ​​po veličini traga i drugih značajki, pokazalo se da ne bude posebno velika, samo duljina od 2 m. Brzo se kretati u elementu vode, pomogao je u obliku torpednog oblikovanog oblika. Međutim, u brzini kretanja s modernim vrstama, takvo fosilno stvorenje je očito nakon svega.

Imala je dva kralježnica opremljena šiljcima, rep je u velikoj mjeri sličan trenutnoj generaciji morskih pasa. Oči drevnih stvorenja bile su velike i uspavene. Čini se da se samo hrani na vodenoj sitnici. I stvaranje lonca je numerirana najgorim neprijateljima i rivalima.

Patuljak

Baby Sharks samo u drugoj polovici prošlog stoljeća pronađeni su u vodama Kariba. I samo dvije desetak godina nakon otvaranja ove vrste morskih pasa, primili su ime: etmopterus Perry. Slično ime dodijeljeno je patuljcima stvorenja u čast poznatog biologa koji se bavi njihovom studijom.

I do danas Postojeće vrste morskih pasa Manji život u svijetu nije pronađen. Duljina tih komada ne prelazi 17 cm, a žene su još manje. Oni pripadaju obitelji dubokih morskih pasa, a dimenzije takvih stvorenja se nikada ne pokazuju da je više od 90 cm.

Slatkovodni morski pas

Patuljak

Etmopterus Perry, stanovnici u ogromnoj dubini morske vode, iz istog razloga su proučavani iznimno malo. Poznato je da su jajne. Njihovo tijelo je izduženo, odijelo njihove tamno smeđe, označena prugama na trbuhu i leđima. Bebe oči posjeduju imovine na morskom dnu Emitiraju zelenkasto svjetlo.

Slatkovodni morski pas

Opisivanje Različite vrste morskih pasa, Bilo bi lijepo otići bez pozornosti i slatkovodni stanovnici ovog poddomena. Prethodno je spomenuo da su ovi grabežljivci, čak i stalno živjeli u oceanima i morima, često posjećujući, posjećuju jezera, uvale i rijeke, kupanje tamo samo neko vrijeme, glavni dio njihovog života troši u slani medij. Svijetli primjer toga bio je bik Shark.

No, znanosti su poznate i takve sorte koje se rađaju stalno žive i umiru u svježim vodama. Iako je rijetko. Na američkom kontinentu, mjesto gdje takvi morski psi žive, samo jedan. Ovo je glavno jezero Nikaragva, koji se nalazi u istom imenu s imenom, nedaleko od pacifičkih voda.

Crnooki morski pas

Slatkovodni morski pas

Spomenuti grabežljivci su vrlo opasni. Oni rastu do 3 m, napadaju pse i ljude. Prije nekog vremena u lokalnom stanovništvu, Indijanci, bio je u običaju da zakopaju plemenika u vodama jezera, čime su mrtvi mrtvi na hranjenju grabežljivih grabežljivaca.

Slatkovodni morski psi također vode u Australiji i nekim područjima Azije. Odlikuje se širokom glavom, glavom i kratkim tijelom. Gornja pozadina njihovog sivo-plavog dna, kao i većina rođaka, mnogo je lakše.

Crnooki morski pas

Obitelj sivih morskih pasa iz cijelog plemena morskog psa je najčešći i brojni. Ima desetak vrtića, uključujući velik broj vrsta. Predstavnici ove obitelji nazivaju se i dalje pylosubes, koji samo po sebi govori o opasnostima, kao što su grabežljivci. To uključuje crnooki morski pas.

To je stvorenje malih veličina (formiranih pojedinaca dosegnite negdje brojilo dužine), ali upravo zbog toga su oni nevjerojatno kretati. Black-Eyed Sharks - stanovnici slanih elemenata, koji love na grafikone, ali prije svega na koščanoj ribi.

bijela psina

Crnooki morski pas

Njihovo ekstrakcija postaje infhanous, morske smuđ i druge ribe ovog tipa, kao i lignje i hobotnice. Ovi morski psi su tako potaknuti da su lako sposobni stajati za presretanje ručaka čak iu većem konzumu. Međutim, i sami mogu postati njihove žrtve.

Tijelo opisanih stvorenja, kao i većina članova njihove obitelji, pojednostavljeno. Njihov je red zaokružen i izdužen. Njihovi razvijeni zubi imaju zabbins, koji pomaže crnom anglausu da bude odvojen od plijena.

Ovi oštri uređaji u ustima su oblik kosi trokuta. Placeida, posebna skalirana struktura, više karakteristična za fosilne uzorke, pokriva tijelo o oceanu faune.

O boji koje su moguće suditi iz imena obitelji. Ponekad boja nije čisto siva, ali se odlikuje smeđom ili zelenkasto-žutom nijansom. Razlog za naslov vrste stvorenja postao je karakterističan detalj - crno mjesto na vrhu šupe. Ali ova napomena je obično ukrašena vanjskim izgledom samo mladih morskih pasa.

Postoje grabežljivci s obale američkog kontinenta, u pravilu, presvučeni u slanim vodama, pranje istočnog dijela. Obitelj sivih morskih pasa dobila je ugled kanibala, ali upravo ta vrsta na osobi koja obično ne napada. Međutim, stručnjaci se još uvijek savjetuju da se ponašaju s takvim opasnim živim bićama. Ako imate agresiju, lako možete naići na nevolje.

bijela psina

Takva stvorenja također predstavljaju obitelj sivih morskih pasa, ali dominira drugim sortama. Bijeli morski pas je moćan predator koji će označiti crnooke rodbine. Ima ekstremnu agresivnost, au natjecateljskoj borbi za plijen obično osvaja njegove momke na obitelj.

U veličini, predstavnici ove vrste su sposobni dosegnuti duljinu od tri metra, tako da mali morski psi lako mogu ući u broj žrtava bijelih ptičara, ako se ne pojavi oprez.

Tamna akula

bijela psina

Opisana stvorenja nastanjuju vodu Atlantskog oceana, ali i na mirnom i indijskom. Njihova boja, prema imenu obitelji, sive, ali s plavom bojom bronce, trbuh iz ove specifikacije je bijelo.

Osoba s takvim stvorenjima nije sigurna. Nema slučajeva kada se te hrabre stvorenja slijede ronioce. I premda se smrti ne zapisuju, ali za otkinuti nogu ili ruku predstavniku o vrsti ljudi agresivni grabežljivci su u potpunosti sposobni.

Međutim, osoba sama ne daje ništa manje, pa čak i još mnogo zabrinutosti. I ljudski interes za njih je objašnjeno jednostavno: cijela stvar je ukusno meso ovih predstavnika faune.

Osim toga, oni su cijenjeni: koža, peraje i drugi dijelovi tijela, jer se sve to koristi u industrijskoj proizvodnji. Dragocjeno ribarstvo izazvao je prijeteće smanjenje broja takvih morskih pasa u elementu vodenog oceana.

Tamna akula

Ovaj tip je još jedan primjerak već spomenute obitelji. Takav se morski pas još uvijek naziva Indo-Pacifik, što ukazuje na njihovo mjesto staništa. Tamni morski psi preferiraju topla voda i često se vrte blizu grebena, u kanalima i lagunama.

Nekvalitetni morski pas

Tamna akula

Često se kombiniraju u jatima. "Huggy" poza, koju vole prihvatiti, dokaz je njihovog agresivnog stava. Ali po prirodi su znatiželjni, tako da osoba često doživljava strah ili želju da se potkopa, ali jednostavan interes. Ali kada se provode ljudi, napad još uvijek sposoban. Oni love noću, ali jedu istu stvar kao i njihovi rođaci na obitelji.

Dimenzije takvih stvorenja su oko 2 m. Usporite ih oko, tijelo ima oblik torpeda, oči su prilično velike i okrugle. Siva boja leđa može varirati od svjetla do tamne nijanse, rep je označen u crnom rubovima.

Nekvalitetni morski pas

Opisujući sive morske pse se ne smiju spomenuti i njihov uski momak. Za razliku od ostalih rođaka iz obitelji, koji su spojeni, toplinski ljubavi i teže životom bliže tropama, ovi morski psi nalaze se u vodama umjerenih geografskih širine.

Oblici takvih stvorenja su prilično neobični. Njihovo tijelo je suosjećajno, profil je zakrivljen, njuška je usmjerena i duga. Boja varira od sive masline do bronce uz dodatak ružičastih tonova ili metalne nijanse. Trbuh, kao i obično, vidljivo bijelo.

Limunov morski pas

Nekvalitetni morski pas

Prema prirodi ovih stvorenja su aktivni i brz. Veliki jata obično ne stvaraju, plutaju sami ili u maloj tvrtki. I unatoč značajnom trobrojku i dužem, često mogu biti žrtve morskog psa veću. Ova sorta je relativno mirna, u odnosu na čovjeka, između ostalog,. Njezini članovi su nombing, kao i ostali predstavnici ove obitelji.

Limunov morski pas

Zaslužio je ime za žućkasto smeđe tijelo, ponekad uz dodatak ružičastih tonova i, naravno, sive, jer unatoč izvornoj boji morskog psa, sve također uključuje istu obitelj. Ova stvorenja su prilično velika i doseže duljine oko tri i pol metara na težini od 180 kg.

Najčešće se nalaze u vodama Kariba i Meksičkog zaljeva. Preferiraju noćnu aktivnost, često se vrti blizu grebena i naići u plitke uvale. Mladi se obično skrivaju od starije generacije takvih morskih pasa, ujedinjujuće u jatima, jer na sastanku mogu dobro naići na nevolje, kao što je postao plijen drugih predatora.

Greben morski pas

Limunov morski pas

Ta stvorenja koriste ribu i mekušce kao hranu, ali vodene ptice također se odnose na broj njihovih čestih žrtava. Dob djece među predstavnicima vrste, također se odnose na vrstu oživljavanja, nastaje nakon 12 godina. Takvi morski psi su prilično agresivni kako bi dali razlog za osobu da se vrlo boji.

Greben morski pas

Ima ravnu široku glavu i tanak torzo toliko da s duljinom tijela reda jednog i pol metara teži samo oko 20 kg. Boja stražnjeg dijela ovih stvorenja može biti smeđa ili tamno siva, u nekim slučajevima mrlje se ističu na njemu.

Ova vrsta pripada istoimenom rodu od obitelji sive morskerije, gdje je jedini pogled. Predstavnici vrste grebena morskih psa, prema imenu, nalaze se u koraljnim grebenima, kao iu lagunama i na pijesku plitku vodu. Regija njihovog staništa je voda indijskog i pacifičkog oceana.

Halt otporan morski pas

Greben morski pas

Ta stvorenja su često ujedinjena u grupama čiji članovi radije sjede na skrovitim mjestima tijekom dana. Mogu se popeti na špilje ili se srušiti pod prirodnim vijencima. Hrani se živim ribom među koraljima, kao i rakovima, lobstamima i hobotnicom.

Veći predstavnici oštrog plemena mogu uživati ​​u koralju. Često postaju žrtve i drugi lovci slanih voda, čak i velike grabežljive ribe i to je u stanju uživati ​​u njima. Za osobu, ta bića se odnose na znatiželju, a s odgovarajućim ponašanjem iz njegovog dijela obično se ispostavi da je prilično mirno.

Halt otporan morski pas

Obitelj velikih očiju morskih pasa je stekla takav znanstveni nadimak, jer članovi imaju značajnu veličinu kroz oči ovalnog. Navedena obitelj uključuje četiri klana. Jedan od njih se zove: prugasti morski psi i dijeli nekoliko sorti. Prvi od navedenih vrsta na koji će se ovdje dati opis je morski pas za zaustavljanje.

Shark kineski prugasti

Halt otporan morski pas

Ta su stvorenja beznačajna, obično ne više od 130 cm. Glavna pozadina njihovih tijela brončana ili svijetlo siva, na kojoj su označene žute pruge. Takav morski pas odabire za životne živote i istočne Atlantic.

Ta stvorenja često mogu promatrati iz obale zemalja kao što su Namibija, Maroko, Angola. Njihova prehrana uglavnom čine cefalopod, kao i koščate ribe. Ova vrsta morskog psa za osobu je potpuno neopasna. Samo suprotno, ti ljudi jedu meso takvih vodenih životinja. Pohranjuje se u slanoj i svježem.

Shark kineski prugasti

Kako rječito emitira ime ime, takve morske pse, kao i prethodne vrste, pripadaju istoj vrsti prugastih morskih pasa, a također žive u slanim vodama u neposrednoj blizini obala Kine.

USATAYA pasa Akula

Kineski prugasti morski pas

Bilo bi lijepo dodati te informacije da se ta stvorenja nalaze, plus u vodenom području Tihog oceana s obale Japana i nekim drugim zemljama u blizini teritorijalnog položaja u Kinu.

U veličini, podaci o morskom plju su vrlo mali (ne više od 92 cm u dužini, ali češće čak i manji). S obzirom na tu osobu, takve biljke ne mogu biti opasne. Međutim, meso ih je jestivo, au to se često koristi u hrani. Podatkovni morski pas izdužen. Tijelo, glavna pozadina je sivo-smeđa ili samo siva, nalikuje oblik vretena.

USATAYA pasa Akula

Morski psi ove vrste su jedini predstavnici vrste i obitelji koje su isto izvorno ime: Mustac pas morske pse. Ovaj nadimak podataka o stvorenjima zaslužuju za vanjsku sličnost s poznatim životinjama, naborima impresivnih veličina u kutovima usta i brkovi koji se nalaze na ribi.

Članovi ove vrste su još manji od prethodno opisane sorte: najviše 82 cm i ništa više. U isto vrijeme, tijelo ovih stvorenja je prilično kratko, a cijela vrijednost iznimno vitka tijela postiže se zbog dugog repa.

Akula Harlequin

USATAYA pasa Akula

Takvi stanovnici slanih elemenata preferiraju dubine oceana na 75 m, a obično se ne rastu iznad desetljeća. Često plivajte na dnu, preferirajući voditi život gdje je voda posebno blatna.

Oni su nombing, proizvode do 7 mladunaca u isto vrijeme. Zbog svog lova za meso, pseći morski psi bili su u vrlo istaknutom položaju i zauvijek mogu nestati iz oceana planeta.

Postoje takva stvorenja, u pravilu, duž afričke obale i distribuirane u vodama nešto sjever do Sredozemnog mora. Morski psi ove vrste smatraju se izvrsnim, brzim plivačima i izvrsnim lovcima. Hrane beskralježnjaci, osim što je sama riba jela u hrani i kavijaru.

Akula Harlequin

Akula Harlequin - Ovo je ime roda u prugastoj mačkama. Ovaj rod uključuje jedinu raznolikost somalijskih morskih pasa. Za razliku od većine već opisanih vrsta, smatraju se jakim.

Duljina obično ne prelazi 46 cm. Smjetilo, smeđe-crveno - tijelo izvorne, oči ovalne, trokutastih usta. Žive u zapadnom dijelu Indijskog oceana.

Morski pas

Akula Harlequin

Prvi put je slična raznolikost opisana samo u drugoj polovici prošlog stoljeća. Razlog zbog kojeg se ta stvorenja dugo našli skrivene od ljudskog oka, jasno. Žive na znatnoj dubini, ponekad dosežu 175 m.

U svakom slučaju, više od 75 m, takvi mali predstavnici oštrog plemena, u pravilu ne rastu. Prvi put je takav morski pas uhvaćen od obale Somalije, za koje su predstavnici vrste i primili takvo ime.

Morski pas

Ta bića koja se odnose na elemente s njihovim imenom i obitelji vazni su u mnogim pokazateljima. Biti hrskavica riba, kao i svi morski psi, smatraju se relikvijama, to jest, oblik života koji se nije promijenio od dugotrajnog geološkoga, neku vrstu ostatka faune. To je označeno nekim primitivnim značajkama njihove strukture. Na primjer, nerazvijen kralježnice.

Osim toga, izgled takvih stvorenja je vrlo neobičan i gledajući ih, a može se riješiti da vidite morske zmije, ali ne i morske pse. Usput, mnogo točno kako i misliti. Osobito plaćeni morski pas podsjeća na određene gmazove u trenucima kada ovaj grabežljivac odlazi u lov.

Vobbegong akula

Morski pas

Njezine žrtve obično postaju male veličine gumba. Zavisti plijen i oštro baciti joj, kao zmija, ovo stvaranje je pred-savijeno sve njegovo tijelo.

I njegove pokretne duge čeljusti, opremljene vitkim redama oštrih i malih zuba, potpuno su prilagođeni da blokiraju cijelu čak i impresivnu proizvodnju. Smeđe tijelo takvih stvorenja prekriveno je neobičnim kožnim naborima.

Njihovo imenovanje - sakriti rupe škrga. Na grlu škrga, spajanje, uzeti vrstu volumena oštrice. Sve je to vrlo slično kišnom ogrtaču, od kojih su takvi morski psi i nadimak. Postoje takve životinje u vodama Pacifika i Atlantskog oceana, presvučene na znatnu dubinu.

Vobbegong akula

Wobbegongy je cijela obitelj morskog psa, podijeljena u dvije vrste, a oni su također podijeljeni u 11 sorti. Svi njihovi predstavnici također nose drugo ime: tepih morskih pasa. I ne odražava jednostavno značajke njihove strukture, treba se smatrati iznimno.

Činjenica je da ovi morski psi imaju s većinom svojih rođaka iz plemena morskog psa samo udaljene sličnosti, jer je tijelo Vobbegongov nevjerojatno ravan. I priroda im je uopće dodijelila takve oblike.

Kuće morskih pasa

Wobbegong tepih

Ova grabežljiva bića su naseljena na samom dubinama oceana i mora i ostavljajući lov, za njihov plijen u ovom obliku postaje potpuno neprimjetan. Spajaju se s dnom, blizu koji pokušavaju zadržati, koja je uočena boja ovih stvorenja također doprinosi.

Hrani se karacijatinama, hobotnicom, lignjem i malom ribom. Okrugla glava Vobbegongov praktično se ispostavlja da je jedan s njihovim spljoštenim tijelom. Na njemu postoje jedva prepoznatljive oči.

Dodirivanje za takve predstavnike hrskavične ribe za takve predstavnike, poslužuje mesne brkove, nalazi se u nosnici. Na njihovom licu, smiješne bukulja, brada i brkovi. Vrijednost ovih stanovnika ovisi o vrsti. Neki od nekih su oko metara. Drugi mogu biti mnogo veći.

Nositelj zapisa prema indikatoru je uočen Vobbegong - Tri-metarski div. Ta bića se radije naselili u toplim vodama tropa ili, u najgorem slučaju, negdje u blizini.

Oni se uglavnom sastaju u dva oceana: miran i indijski. Njihovi životima pažljivi predatori provode u skrovitim mjestima ispod koralja, a ronioci nikad ne pokušavaju napasti.

Kuće morskih pasa

Još jedan dokaz da je svijet morskih pasa nerazumljiv u svojoj raznolikosti je morski pas kuće, u drugom nadimku - Shark Goblin. Izgled tih stvorenja naglasio je neobično toliko, gledajući ih, teško ih je rangirati u pleme s morskom plju. Međutim, ovi predstavnici oceanske faune su upravo oni koji se razmatraju, pripadaju obitelji Skapaninovov.

Shark Maco

Vrste kuća morskih pasa

Dimenzije ovih stanovnika slane vode su oko metra ili malo više. Sonya njihovo iznenađenje ispružilo se, a uzima oblik lopate ili vesla. U donjem dijelu se odlikuje usta, opremljena u velikom broju iskrivljenih zuba.

Slične značajke proizvode se iznimno neugodne, ali pomiješane s mističnim senzacijama, dojam. Zato je takav morski pas i dodijelio već spomenute imena. Na to, trebali biste također dodati vrlo čudnu, ružičastu kožu kože, koju je ovo stvorenje dodijeljeno iz drugih živih bića.

Gotovo je transparentan, toliko da krvne žile gledaju kroz krvne žile. Štoviše, s obzirom na ovu značajku, ovaj defnitarski stanovnik s oštrom porastom doživljava bolnu transformaciju.

I u isto vrijeme, ne samo njezine oči, u doslovnom smislu, ne izlaze iz orbita, već i unutar usta. Razlog u razlici u pritisku na dubinu oceana i njezinu površinu za takve stvari.

Fox Akula

Kuće morskih pasa

Ali to nisu sve izvanredne značajke tih stvorenja. Njihova, već spomenuta, krivulja zubi gotovo točno kopiraju zube prapovijesnih morskih pasa, osobito i morski psi sami ove vrste izgledaju kao duhovi dugotrajnih epoha, sačuvani na dnu oceana.

Raspon tih rijetkih predstavnika Zemljine faune i granica njegove sve dok ostaju neobjašnjene. Ali navodno house-morski psi nalaze se u svim oceanima, osim, možda samo vode sjevernih širinama.

Shark Maco

U veličini, takav morski pas je dovoljno velik i ima dužinu više od tri metra i masu od oko 100 kg. Odnosi se na obitelj haringe, dakle, kao i druge predstavnike, ona je obdarena prirodom za održavanje određene, iznad ambijentalne vode, tjelesne temperature.

Ovo je agresivan predator koji je poznat po načinu kako bi zatvorio ljuska. Takva bića osjetilno percipiraju miris moguće proizvodnje. Takve visine su vrlo sposobne za napadu osobe, ali i ljudska rasa također ne preziru meso takve morske pse. Također, mogu biti žrtve većih predatora slanih voda.

Hammerhead morski pas

Morski pas mako

Oblik tih stvorenja nalikuju vretenu, štandovi su konusni, izduženi. Njihovi zubi su nevjerojatno tanki i oštri. Vrh tijela ima siću plavu nijansu, trbuh - vidljivo svjetlo.

Akula-Mako nastanjena u otvorenom oceanu, u umjerenim i tropskim geografskim širinama, te su poznati po brzini, kao i mogućnost izdvajanja akrobatskih brojeva. Brzina njihovog pokreta u vodi doseže 74 km / h, i skakanje iz nje, takve morske pse se uzdižu na visinu od oko 6 m iznad površine.

Fox Akula

Morski psi koji pripadaju ovoj obitelji, nisu uzrokovali nadimke morskog udarca. Fox Shark je stvorenje jedinstveno sa svojom sposobnošću da izvuku hranu za korištenje prirodnih sposobnosti vlastitog repa.

Za to je ovo najvjernije oružje, jer je ona zapanjujuća riba koja se hrani. I treba napomenuti da je među plemenom morskog psa sa svojim načinom lova, to je jedini i jedinstven.

Svilena akula

Fox Akula

Rep ovog stvorenja je vrlo izvanredan dio tijela sa svijetlom vanjskom značajkom: gornja oštrica njegove peraje je neuobičajeno dugo i usporediva s veličinom samog morskog psa, a može doseći 5 m. I posjeduju rep kao što je stvaranje istinski virtuoz.

Fox morski psi nalaze se ne samo u tropskom, nego iu manje udobnim, umjerenim vodama. Oni žive u vodenom području Tihog oceana u blizini obale Azije, a također i često okus za svoje živote obale Sjeverne Amerike.

Hammerhead morski pas

Ovo je još jedno izuzetno nevjerojatno stvorenje iz raznih morskih pasa. Zbunjeni takav primjer s bilo kojim od svojih rođaka je apsolutno nemoguće. Uzrok u neobičnom obliku glave. To je neznatno i nevjerojatno prošireno, od kojih sam morski pas postaje poput čekića.

Atlantski selo

Hammerhead morski pas

Ovo stvaranje je daleko istaknuto. Čovjek u susret je nesiguran, jer je obitelj dvojice takvih predatora više nego agresivno. Obitelj takvih morskih pasa ima oko 9 vrsta. Među njima, najzanimljivije je spomenuti divovski čekić, najveće kopike od kojih su osam metara.

Zanimljive značajke takvih vodenih bića uključuju prisutnost velikog broja senzornih stanica u koži, hvatanje električnih protjecanja. Pomaže im da se kreću u prostoru i pronađu plijen.

Svilena akula

Ovo je stvorenje obitelji sive morske pse. Placeid je skaliran, pokrivajući njezino tijelo, izuzetno je mekan, jer je rob morski pas na ovaj način nazvan. Ova vrsta plemena morskog psa smatra se najčešćim u toplim oceanskim vodama u svijetu svugdje. U dubini, takva stvorenja obično se spuštaju ne više od 50 m i pokušavaju se zadržati bliže obali kontinenata.

Bahamas pilon Akula

Svileni morski pas

Duljina takvih morskih pasa u prosjeku je 2,5 m, masa također nije najveća - negdje oko 300 kg. Boja bronca-siva, ali nijansa je zasićena, dajući metal. Prepoznatljive značajke takvih morskih pasa su: izdržljivost, akutno slušanje, znatiželja i brzina kretanja. Sve to pomaže takve grabežljivce u lovu.

Nakon što se na svom putu naišla na ribolov, oni se jednostavno nastavljaju brzo kretati, otvaraju usta. Osobito omiljeni plijen za njih ispada da je tuna. Posebno za ljude koji takvi morski psi nisu napadnuti. Ali ronioci, u slučaju provokativnog ponašanja, trebali biste se bojati oštrih zuba tih predatora.

Atlantski selo

Takav morski pas ima brojne nadimke. Najimpresivnija imena, možda je "morska svinja". Iako se pojava ovih stvorenja pripadaju obitelji haringe, za morske pse treba smatrati najtipičnijim.

Njihovo tijelo u obliku torpeda, izduženih - peraja su dobro razvijeni - ima ogromna usta, opremljena, kao što bi se trebalo oslanjati, vrlo oštri zubi, rep coflower u obliku polumjeseca. Sjena tijela takvog plavičastog stvorenja, na ribi ima velikih crnih očiju. Duljina tijela je oko 3 m.

Vrste morskih pasa. Opis, naslovi i značajke morskih pasa

Atlantic Seld Shark

Životni stil takvih morskih pasa je stalni pokret u kojem su od rođenja i na sat smrti. Takva je njihova priroda i značajke strukture. I umiru, ostavljajući dno elementa oceana.

Oni žive, kao što se može razumjeti iz imena, u vodama Atlantskog oceana i udisati kao otvoreni ocean i istočna i zapadna obala. Meso takvih morskih pasa ima pristojan okus, iako je potreba za njegovom kulinarskom preradom prije uporabe i dalje postoji.

Bahamas pilon Akula

Pojava takvog morskog psa koji pripada obitelji pilona je vrlo rijedak. I područje ovih vodenih stvorenja na smiješno malo. Nalaze se samo na Karibima, te na ograničenom području, na parceli između Bahamas Archpelag, Floride i Kube.

Vrste morskih pasa. Opis, naslovi i značajke morskih pasa

Bahamas pilon Akula

Izvanredna značajka takvih morskih pasa, koja je postala razlog za naslov, je ravan produženi odljev, koji završava s uskom i dugom dobrom ružom, ima veličine u trećini cijelog tijela. Glava takvih stvorenja rasteže se i blago indisponira, tijelo je tanak, izduženo, sivo-smeđe boje.

Njegova rastuća, kao i duge brkove, takva stvorenja koriste prilikom traženja hrane. Njihova prehrana gotovo se ne razlikuje od većine članova oštrog plemena. Napravljen je: škampi, lignje, rakovi, kao i mala koščata riba. Dimenzije morskih pasa obično ne prelaze 80 cm, a žive na znatnoj dubini.