Životinje europe

Vidra

Europa zauzima zapadni dio velikog kopna nazvanog Eurasia. Područje ovog dijela svijeta - 10 milijuna. kv. Km. Razne prirodne zone odredile su bogatstvo europske faune.

U sjevernim širinama na prostranstvu Tundra Hulificira veliki broj grabežljivaca: od malih pijesaka do divovskih polarnih medvjeda. Različite pečate i morruse žive u blizini vode, a sjeverna jelena i polarne zečeva pačaju na oskudnim močvavim poljima. TAIGA Prostranstva nastanje.

Žlijeb

Polarni medvjed.Spildbergen

Vrlo bogat i svijet pera u tim geografskim širinama. Stanovnici Taiga Jesu li Glukhari, Ryabchiki, Dyatla, Tethov, cedges i ogroman set drugih ptica. Za ovaj teritorij, prisutnost ogromne količine komaraca. U različitim dijelovima Europe, dovoljno nepristojno, gotovo na rubu izumiranja, životinja.

Glavni glavni stanovnik Europske šume Je LAN i razne vrste jelena. Na prostranstvu Pirineja, Alpa i Karpati još uvijek žive divlje svinje i sulfa, i na području Sardinije, možete se susresti s bliskim rođakom domaće ovce - Muflon. Zbog neprijateljstava tijekom Drugog svjetskog rata u Europi, postoji gotovo potpuno moćni bizon.

Muskrat

U donjim slovima šume i na opsežnim prostranstvima ravnica žive mnogo različitih malih životinja: lisice, zečeva, jazavaca, šumskih mačaka i lasemi. Među matiranim granama stabala može biti ispunjena crvenom europskom vjeverom i njegovom sjevernoameričkim sestrom - sivom vjevericom. U isto vrijeme, prvi nakon pojavljivanja njegovog rođaka u Europi postao je vrlo rijedak. Na obalama rijeka i jezera, dabrovi, ondateri i nutria.

Za stepa Strins imaju mnogo malih glodavaca, guštera, zmija i grabežljivih ptica. Velike životinje na takvim mjestima su iznimno rijetke.

I južno od Europe je kraljevstvo gmazova, vodozemaca i ptica. Obala mora izabrala je galebove, zastoja i kolače.

Spojnica

Španjolska

U biti, Europa je doista kontinent kontrasta, u prirodi, a beživotne ledene pustinje su kombinirani, zauvijek ključajući šumski život i planine disanja u susjedstvu s upozorenim stepavima. No, iz nekog razloga, ova priroda u različitim vremenima je istrijebljena, zbog čega su mnoge lijepe i jedinstvene životinje i biljke izgubljene za ljude.

Vidra

Obični protein

Otter pripada klasu odvajanja sisavaca grabežljivih obitelji kunny subferioly kolica. U podfamili ispušnih brojeva ima 17 vrsta.

Vidter je prilično velika životinja u svojoj obitelji, njegova težina ovisno o vrsti može biti od 5 do 30 kg. Duljina tijela životinje - od 55 do 150 cm. Rep vidre je prilično masivan i može doći do duljine od 25 do 70 cm. Glava okruglog oblika i blago sjajna. Krzneni virteri su vrlo gusti i na 1 četvornom centimetru njezina tijela daje oko 110-125 tisuća vuna, zbog takve gustoće, životinja ima praktički ne vunu. Boja vuna na leđima tamno smeđe ili smeđe, i na trbuhu i vrat bež. Tijelo je izduženo i fleksibilno s pojednostavljenim oblikom tijela. Swing šape skraćene membranama između prstiju.

Vidter - poluotvorena životinja koja vodi i dan i noćni život. Većina njihovog aktivnog vremena provodi u vodi u potrazi za rudarstvom.

Live Otters u svježim rezervoarima. Može biti rijeke, jezera ili ribnjaci. Povremeno živite u ustima rijeka ili na morskim obalama. U blizini morskih obala zadržavaju se samo u slučajevima kada postoje izvori slatke vode.

Unatoč činjenici da se životinje osjećaju sjajno u vodi, oni se također dobro kreću i na kopnu. Pokreti vidne vidrije na kopnu sastoje se od dvije kombinacije - trčanje i klizanje na želucu. Zimi, čarobnjaci na tlu mogu prevladati udaljenost od 30 km po danu.

Žlijeb

Gibraltar Magin

Žlijeb - prilično velika životinja, prema izgledu nečega "prosjeka" između Sobolema i medvjeda. Površinska sličnost lovaca s potonjim je toliko velika da su autohtoni narodi Skandinavije jednom govorili uvjerenju da kurte mamove nisu odrasli do punih veličina za pune veličine, ali smo imali male i navodno nazivamo "Wolverine". Zapravo, Wolverine - daljinski rođak kunite i soboli.

Žlijeb - jedan od najvećih predstavnika obitelji Kunih: duljina tijela u muškaraca 65-100cm. Wolverine ima prilično kratke torzo i visoke udove (visina u ramenima 35-50cm), naizgled neusporediv za takvu zvijer zbog iznimno široke šape. "Bigners" je posebno upečatljiv u ljeto kada je Wolverine u kratkom krznu. Sve to - prilagodbe kretanja na slobodnom snijegu, u kojoj je Wolverine sličan kase. Krz pokrov u Wolverinu zimi je prilično dug i grub, labavo susjedni ("cosmata") - ljeto krzno je mnogo kraće. Wolverine slika je vrlo neobična. Ukupna pozadina od palevo-smeđeg na glavi i vratu na tamno smeđe, gotovo crno na šapama.

Područje distribucije wolverine Zauzima zonu sjevernih šuma i šumske tundre u Euroaziji i Sjevernoj Americi. Wolverine - stanovnik je uglavnom ravan i nizinski taiga. U ne tako dalekim vremenima Wolverine, također je bio distribuiran u južnim područjima.Jedan od glavnih razloga za izbor wolverine onih ili drugih mjesta prepreka je prisutnost velikih kopita koji služe za ovaj grabežljivac zimi glavne hrane. Stoga je Wolverine postavljen u to gdje mu je omiljeno rudarstvo.

Muskrat

Šuma slatka

Jebeno - bliski rođak vrane. Za vaše sposobnosti, to je sjajno plivati ​​i kopati duge podzemne rupe ona je dobila drugo ime - vodna mola. Na sushiju, ova životinja izlazi samo u slučajevima ekstremne nužnosti. Njegov izgled je pomalo neobičan, osobito izduženi lica i šapa na mreži.
Jednom davno, ispušni plin je bio raširen ne samo u Rusiji, već iu mnogim europskim zemljama. Sada postoje samo 2 vrste ove životinje na svijetu - ovo je ruski umire (lat. Desmana Moschata) i Pyrenean Duma (Galemys PyrenIcus).

Samo po sebi životinja je mala. Raste ne više od 45 cm, od kojih pola pada na snažan rep. Teži zastarjelim oko 500-550 gr.

Spojnica

Plemenita

Sable je grabator i sisavac koji pripada obitelji Cuniha. Ova životinja živi u gustim šumama Taiga, Mongoliju, Kini, Koreji i nekim područjima Japana.

Među ostalim šumama, spojnica preferira crnogorični. Ovaj grabežljivac se ne kreće kroz šumu - može cijeli svoj život provesti u granicama svoje stranice. Sobol napušta uobičajeno mjesto u slučaju ekstremne potrebe - u slučaju požara ili kada šuma je rezanje. Ova deft životinja može se naći ne samo na zemlji, već i na stablu gdje se može ući u potragu za hranom ili privremenom azilom. Ropljivi stanova u pukotinama stijena i šupljih drveća, pod nasilnikom. Hrana s malim zvijerima, vodozemcima, kao i šumske bobice i orašasti plodovi.

Obični protein

Sonya police

Protein običan - predstavnik obitelji Beliche. Duljina glave i tijela kreće se od 19 do 23 cm, rep - od 15 do 20 cm, a masa varira od 250 do 340 g. Seks dimorfizam ove vrste nije izražen. Dugi rep pomaže u balansiranju proteina i kontrolu tijela kada se kreće s jednog stabla u drugo i uz grane, a također čuva životinju u toplom tijekom spavanja. Boja fakulteta varira ovisno o doba godine i staništa. Obični protein dolazi do crnogorične i umjerene velike šume. Ovo je jedna i jebena životinja i nevoljko dijeli hranu s drugima. Hrani se: sjemenke drveća, sjemenke konusa, gljiva, orašasti plodovi, bobice i mladi izbojci.

Gibraltar Magin

Omalovažaj

Magorov, ili berber majmun, ili Magrib Macak (lat. MACACA SYLVANUS) - jedini majmun koji živi u divljini na području Europe (u Gibraltar). U Gibraltar postoji uvjerenje da će, dok barem jedan majmun živi na stijeni, grad će ostati britanski. Od 1855. godine, Gibraltar Magmies su pod službenim pokroviteljstvom Ujedinjenog Kraljevstva mornarice.
Majot je prikazan na Gibraltarnom novčiću u 5 penija. Na drugoj strani prikazana kraljica Elizabeth II.

Šuma slatka

smeđi medvjed

Šuma slatka (ili europska slatka šuma) - lat. Ime. Martes Martes - grabežljiva životinja s dugom vrijednim krznom. Njegov rep je posebno dobar - bujljiv, lijep, koji čine barem polovicu cijele dužine životinje.

Osim "službenog" imena, životinja ima još jednu, bez manje prihvaćena, - Zhotoduška. Dolazi od karakteristične velike mrlje žućkastih, skrivenih boja na grlu dijela tijela. U pravilu, to je jedina mrlja, ostatak boje manje ili manje monofonske smeđe nijanse, koji se može varirati od svijetlo smeđe ili žućkasto-smeđe do tamno smeđe boje.

Tipična duljina tijela od vrha repa - 35-56 cm, a rep zapravo može doseći 28 cm. U grebenima visina životinje je do 15 cm.

Veličina šumske zavjese ovisi o podu - muškarci su obično više ženki, a razlika može doseći 30%. Usput, i skakanje s velike visine, na primjer, iz gornjih grana drveća u snijegu, to je također prilično sile. I žuti konop zna plivati, iako je rijetko pribjegava ovoj metodi kretanja.

Optimalni uvjeti za postojanje šumske kocke, u kojoj se osjeća što ugodnije - hrast, jela, jela zrele šume, visoke snage, dempy, s gustim skokovima.

Plemenita

Hermelin

Plemeniti jelen - pogled na sisavca s bolom, spada u obitelj jelena. Živi u širokim, suptropskim i taiga šumama, s obale rijeka iu planinskim alpskim livadama. Ova biljna životinja hrani se travom, žitaricama i grahom. Odrasli mužjaci mogu dosegnuti težinu od 160 do 240 kg i duljine tijela od 175 do 250 cm, s željnom vagati od 120 do 170 kg i raste do 160-210 cm. Rogovi su prisutni samo kod muškaraca, počinju rasti u proljeće i ispadaju svake godine, obično na kraju zime.

Sonya police

Muflon

Taj vjeverica živi trg od odvajanja glodavaca živi u listopadne šume Europe, često vrlo visoko u krunama drveća. Živjeti u planinama, Sonia police pokušava se približiti čovjeku, smještenom u tavanima iu štali. Ljeto ona troši u gnijezdu iz mahovine i lišća raspoređenih u viliku dosadnog. Zimi pada u šestomjesečnu hibernaciju, u pravilu, udobno postavljanje oko šupljeg stabla, ali ponekad u minku u zemlji na dubini od 60 cm. Prije zimskog hibernacije, životinja može težiti do 300 g. I Sony-sklonište i rezanci Sony se hrani u rasutom stanju i sjemenkama, a ponekad i uništiti gnijezda ptice.

Omalovažaj

Jazavac

Retal pas ili Rakun USSURIYKAYA LISA, ili USSURI RACCOON, ili utrke - Pinsy Samoizgradi sisavac (psi). Strogo govoreći nije endemski na europskom kontinentu, već od 1927. do 1957. godine oko 10 tisuća. Retal psi obogaćuju lovišta su dovedeni i objavljeni u 76 regija bivšeg SSSR-a. U azijskom dijelu zemlje nisu uzeli korijen, ali se u europskom dijelu brzo prekinula i počela se naseljavati, uključujući u zapadnoeuropskim zemljama, prodirući u Finsku, Estoniju, Švedsku, Poljsku, Rumunjsku, Češku, Njemačku i Francuska.

smeđi medvjed

Europski šumski krevetić

Smeđi medvjed - veliki grabežljivi sisavac, koji se, zajedno s polarnim medvjedom nalazi u Europi. Ovo je jedan od najvećih zemljišnih predatora.Vanjski mužjaci više ženki za 8-10%. Ova životinja je aktivno ujutro i navečer, a dan se preferira u gustoj vegetaciji.

To su svejedi životinje koje se hrane travom, voćem, drugim sisavcima, ribom i gmazovima.

Sada je smeđi medvjed nestao na većini raspona u ostatku regija je mala. U zapadnoj Europi, njegove odvojene populacije sačuvane su na Pirenejima, kantabrijskim planinama, Alpama i Apeninima. Prilično širenje u Skandinaviji i Finskoj, susreće se u šumama srednje Europe i u Karpatima. U Finskoj, proglašene nacionalne životinje.

Hermelin

Divlji zec

Ova mala krznena životinja je poznata po svom vrijednom krznu i odnosi se na obitelj Cuniha. Mornosttai ima tipičan izgled cunnich s izduženim tijelom i kratkim udovima. Ima dugi vrat i glavu trokutastog oblika s lukavim očima i malim zaobljenim ušima. Unatoč malim veličinama životinje vrlo jake. Ovo je grabežljiva životinja i agresivna i neustrašiva. U uvjetima opasnosti, Ermin može žuriti čak i na osobi. Na kratkim udovima nalaze se lance i oštre kandže. Na šapama su membrane, što olakšava kretanje životinja na području snijega. U Europi se susreće iz Skandinavije do Pireneja i Alpa, s izuzetkom Albanije, Grčke, Bugarske i Turske.

Muflon

Cheglock Eleonora

Najmanji predstavnik Baranova je muflon. Živi u Krim i na Cipru. Možete ga upoznati na planinskim padinama gdje se nalazi trava. Od neprijatelja mogu biti skriveni blizu litice, u stjenovitim područjima. Muflon je jedini ovan koji dolazi u šumu iza tankih grana hrasta i javora.

Životinje su držanje stada. U dnevno, ženke i muškarci ispašu. I muškarci uvijek pasu niže od ženki.

Jazavac

Dostava

Drugi najveći član obitelji Kunih (malo veći samo Wolverine) svijetle crne i bijele pruge, kratke noge i kratki rep. Bumeri - jedan od najvažnijih prilagodljivijih grabežljivih životinja na svijetu, jer jedu gotovo sve, u rasponu od jaja i malih glodavaca i završavaju plodovima, insektima i crvima. Badgers imaju loš vid, međutim, veliki osjećaj mirisa. Osim toga, imaju akutno sluh.

Bumbers njuškanje zemljišta s osjetljivim nosovima u potrazi za hranom. U sjevernoj Europi, njegova omiljena hrana je kiša. Stanovanje jazavanja je dug sustav podzemnih galerija koji imaju do deset mjesta. Badger odgovara njegovom prebivalištu, gubi travu i sadrži samo u savršenoj čistoći. Baderi radije žive u promezima u šumi s brdovitom reljefom, gdje su lakše pronaći hranu. Žive s obiteljskim zajednicama, ali uvijek lovi sami. U nekim regijama Barcuccia ima vlastite lovačke teritorije.

Europski šumski krevetić

Dugačak pečat

Bliskoistočna šumska mačka mnogo je veća od steppe ili domaće mačke, ima više krzno. Pošto, vrlo je slično domaćoj mačji, ali se razlikuje od njezine veće veličine i šarene - sive, zadimljene ili smeđe, tamne pruge duž grebena, više homogenijih (bez pruga) i svijetle boje krzna na stranama, debeli Fluffy rep s brojnim poprečnim prstenastim prugama i tamnim, kao da sjeckani, tassel (domaće mačke mogu biti najrazličitije boje, pruge duž greben najčešće nedostaju, slika krzna na stranama - proizvoljna boja, rep je tanak i ukazao na kraj proizvoljne boje).

Divlje mačke distribuirane su u pleistocenskom razdoblju. Kad sam se liječio, počeli su se prilagođavati životu u gustoj šumi. U većini europskih zemalja postali su vrlo rijetki.

Divlji zec

Obični genetski

Divlji zec je sisavac male veličine, s duljinom tijela (uzimajući u obzir) 38-58 cm. Težina životinja je u rasponu od 1,1-2,5 kg. Kunići su karakterizirani dugim ušima, masivnim stražnjim šapama i kratkim, pahuljastim repom. Oni se kreću skakanjem sa snažnim stražnjim nogama. Divlji zečevi su društvene životinje, najaktivnije ujutro i navečer. Trebaju najmanje 55% vode u prehrani da se pomnožavaju i budu zdravi. Trava je baza snage, ali dijeta također sadrži lišće, bubrege, drveće i korijenje. Kunići se također pokreću salatom, kupusom, korijen i zrno.

Cheglock Eleonora

Zayats-Rusak

Ovo je mala ptica s dugim krilima iz obiteljske obitelji. Neszglock ljeti na obali Sredozemnog mora, a kasnije, kao i mnoge ptice migratorne ptice, leti u Europu. Pilići se pojavljuju na kraju ljeta, kada se male ptice hranjenje na chegocku već su vraćene iz Europe u Afriku. Odrasli sokolovi u ovom trenutku čine pravi front na putu migracijskih jata. Oko stotinu sokola, isključivo muškarci, loviti zajedno, dok žene ostaju s pilićima u gnijezdima. Po završetku razdoblja zasijavanja, sokolovi se vraćaju u Afriku, gdje se insekti napajaju insekti. Ali o tome kako provesti zimu je vrlo malo poznata.

Dostava

Posrednika

Gifting - mala životinjska veličina malo manje ferreta. Dužina tijela se kreće od 30 do 40 cm, a gotovo pola pada na rep. Težina najvećih odraslih osoba doseže 730 g, prosječnu žensku težinu - samo 300-400 g. Objavljivanje ima fiziku tipičnu za većinu predstavnika obitelji Kunih. Izduženo tijelo, dugi rep, kratke šape, mala glava - ovdje su glavne karakteristike njegovog izgleda. Međutim, odijevanje se lako razlikuje od najbližih rođaka do određene boje. Vrh tijela i vrtnje životinja obojeni su u tamno smeđeg tona s brojnim obojenim mrljama i prugama. Tijelo tijela i vrat crno. Njuška je također crna, s prekrasnim uzorkom široke bijele pruge.

U 20. stoljeću, prevladavanje je ubrzano smanjeno. Razlog za to nije bio toliko lov na njihovo krzno, koje u usporedbi s krznom ostalih kunii ne vrijedi vrlo visok, koliko je preokrenuo njihovo stanište u poljoprivrednom zemljištu. Osim toga, velika istrebljenja glodavaca koji ih služe od plijena, često ih lišavaju hranu

Dugačak pečat

Vepar

Zemljopisno stanište uključuje obalu Velike Britanije, Irske, Islanda, Norveške i Rusije, djelomično Švedske i Finske. Njihova prehrana se uglavnom sastoji od ribe, ponekad od artropoda i mekušaca. Ovaj veliki sisavac doseže duljinu tijela od 2,5-3,3 m i težine 170-310 kg-ženki mnogo manje muškaraca, s duljinom tijela od 1,6-2,0 m i težine 100-190 kg.

Duga eddy pečat ima izduženo lice, široko postavljene nosnice i mali broj mjesta po tijelu. Boja tijela kod muškaraca je tamnija od ženki, na dnu tijela nalaze se svijetle mrlje. Boja ženki od srebrne sive do smeđe boje s tamnim mjestima.

Obični genetski

Sony

Gennet običan - jedan od najvećih predstavnika vrste. Prosječne veličine tijela su 50-60 centimetara s masom do 2 kilograma, većina drugih gena rijetko rastu do polumjeseč. Rep predatora malo kraće.

Dovedeni su do Pireneanskog poluotoka i Južne Francuske. Nastanje u šumi i grmlje, živi u planinama. U pirinejima, prisutnost običnih informacija dokazuje se na nadmorskoj visini od oko 2000 m. Važno je napomenuti da prije pripitomljavanja mačaka običnih gena koji se koriste u ljudskim naseljima za borbu protiv štetnika (miševa i drugih.).

Zayats-Rusak

Šuma

Hare Rusak - jedan od najvećih vrsta zerica koje žive u umjerenom lokalitetu na otvorenom. Zečeva se hrani na travi, granama, bubrezima, kore i polja usjeva, osobito zimi. U pravilu, oni vode noćni život i plodno po prirodi. Duljina glave i tijela može biti od 60 do 75 cm, a duljina repa od 7,2 do 11 cm. Tjelesna težina imaju tendenciju u rasponu od 3 do 5 kg. Uši Hare dosegnu 9,4-11,0 cm. On također ima dugu (14-16 cm) stražnje šape. Boja vune na leđima je žuto-smeđa - crvenkasta na ramenima, šapama, vratu i grlu - bijela na trbuhu, crna na repu i vrhovima ušiju.

Posrednika

Šumski posao

Borquies - Predstavnici ove obitelji manošakinja lako se razlikuju od drugih nestabilnih miševa osebujnih rasta na glavu glave. Međutim, ove značajke zgrade njuške su lako vidjeti, samo držeći životinju u svojim rukama, a ne kada se potkone ruši na lovu i neće izblijedjeti u gustom sumrak. Silueta životinje također ima značajke. Stražnja talaška neće biti svučena, kao i drugi šišmiši i više ili manje odsječeni.

Vepar

Crested Dike

Divlje svinje - clumsier i masivni sisavac, kratke i relativno tanke noge. Glava životinje je vrlo velika, a do jedne trećine cijelog tijela dužine. Oči su male i duboko zasađene, a uši su duge i široke. Pogled ima dobro razvijene očnjake koji se trude u odraslih muškaraca. Životinja može razviti brzinu od 40 km / h i skočiti u visinu do 150 cm. Seksualni dimorfizam je vrlo svijetao, muškarci, u pravilu, je 5-10% duži i 20-30% teži od ženki. To obično društvene životinje preferiraju šire i mješovite šume.

Smatra se da se vepar smatra pilotom od svejedi, od listova i korijena do insekata i drugih sisavaca.

Sony

Slijep

Sony - mali i srednji glodavci, izvana slični miševima (tlo formi) ili proteina (drveni oblici). Duljina tijela od 8 do 20 cm. Rep je obično neznatno kraći od tijela - 4-17 cm. Većina pjesama koje se denomira, Selevinija i bijedne pjesme - pola i pol. Oči i uši su dobro razvijeni, posljednji krugovi, bez četki na krajevima. Udovi su relativno kratki. Na prednjim udovima od 4 prstiju, na stražnjem dijelu. Prvi prst stražnjeg ekstremiteta ponekad je lišen kandža, na preostalim prstima kandža dobro razvijenih: oni su kratki, ali vrlo oštri. Uz iznimku Selevinije i tajanstvene pjesme, sve druge vrste razvijene kukurume. Sveti pokrivač gusta i mekana, ali niska. Boja leđa je monofon, od sive do zasegla.

Šuma

Običan krtica

Šumsko slijetanje ili obični Burzubka je najčešći tip obitelji Soricidae, a jedan od najčešćih sisavaca u sjevernom dijelu Europe, s izuzetkom Irske. Zemlja su aktivni popodne i noću, ali prije svega, nakon pojave tame. Oni se hrane: insektima, kišama, spiderman, multi-lopatica, puževa i drugi mljeveni beskralježnjaci. Duljina tijela obične burzobke 5,5-8,2 cm i težinu - 5-12 g. Ima baršunastu tamnu smeđu vunu s laganim trbuhom, malim očima, šiljate njušku i relativno velike uši.

Šumski posao

Ris

Šuma Horeke - predstavnik obitelji Kunih. Boja boja tamno smeđe, s blijedom trbuhom i tamnom maskom na licu. Ova vrsta ima relativno kratko i kompaktno tijelo. Težina se kreće od 400 do 810 g, duljine tijela od 36 do 48 cm, i rep - od 15 do 17 cm. Šumski fereti preferiraju male šumske nizove i pojedinačne šume, pomiješane s poljima i livadama. Njihova prehrana uključuje: miševe, ptice, vodozemace, gmazove i insekte.

Crested Dike

Talijanska smeđa žaba

Dizajnica. Ova životinja je poznata svima zbog izvorne izglede - ogromne iglice koje pokrivaju cijeli vrh tijela. Njegov latinski naziv Histrix Cristata prevedena je na ruski kao skuter češalj. To je zbog svog izgleda, naime, s osebujnim "grebenom" smještenim na glavi životinje.

Dike se nalazi u južnoj Europi (kopnena Italija i Sicilija)

Crested Dike se smatra treći najveći glodavac širom svijeta, ispred svoje jedine južnoameričke capybare i dabra

Slijep

Bizon

Obični Plumus je u potpunosti lišen vida, umjesto da ima taktilne dlake, dobro razvijen miris i sluh. Ova životinja je dovoljna za normalan život, u kojem gotovo nikad ne vidi sunčevu svjetlost. Za mnoge zemlje vlasnici zemljišta, Pleum je postao stvarna kazna, jer on može postojati sve podzemne teritorije i čak utjecati na stabilnost zgrada koje se tamo nalazi.

Maksimalna duljina ovih glodavaca doseže 32 cm, a težina je 700 g. Imaju izduženo tijelo u obliku cilindra, kratkih vrata, šapa i repa i spljošteno iznad. Uši životinja jedva vidljive, a oči su skrivene ispod kože i potpuno atrofira. Boja različitih pojedinaca može imati neke razlike.

Običan krtica

Miševi

Obična ili europska krtica pripada obitelji krtice. Živi u podzemnim tunelima koji se neprestano širi i koristi ih za lov. Mole se pokreće uglavnom s kišom, kao i insektima, artropodima, miševima i zemljanom školjkom. Njegova slina sadrži toksine koji paraliziraju proizvodnju. Tijelo Crotte ima cilindrični oblik, čiji je duljina oko 12 cm. Ženke, u pravilu, manje od muškaraca. Oči su male i skrivene za vunu, nema vanjskih ušiju. Vuna, tamno siva, ali stvarni raspon boja je raznovrsniji.

Ris

Redhead Fox

Ris - tipična mačka, iako je veličina s velikim psom, koji se djelomično podsjeća na njegovo skraćeno tijelo i dugim zrakom. Glava je vrlo karakteristična: relativno mali, zaobljeni i vrlo izražajni. Od ostalog feline Lyris razlikuju se kratkim repom i tassolima na ušima. Rysi tjelesna masa od 5 do 30 kg.

Ris - najsjeverniji pogled s mačje obitelji. U Skandinaviji susreće se čak i za polarni krug. Nakon što je bila vrlo česta diljem Europe, ali do sredine 20. stoljeća uništeno je u većini zemalja središnje i zapadne Europe. Sada su uspješni pokušaji oživljavanja stanovništva trika.

U Rusiji, ris se nalazi u gluhim, snažno pukotine odskočiti crnogorične šume do Kamčatke i Sakhaline, gdje je prodrla relativno nedavno.

U skandinavskoj tradiciji, ris je bio svete životinje božice Freya. Vjeruje se da je ris bio izrečen u njezinoj kočiji. Stari Grci su vjerovali da je ošći pogled mogao probati na neprozirnim predmetima.

Talijanska smeđa žaba

sivi vuk

Ova mala neprimjetna žaba živi u vlažnim šumama sjeveroistočne Italije, Švicarske i istočne Francuske. Iznad 800 metara nadmorske visine rijetko je. Ovo je vrlo stidljivo stvorenje, koje se najčešće skriva u lišćem ispod drveća u šumi. Tamo proizvodi hranu - insekte, kišnice i druge beskralježnjake. Boja žaba može biti od biljnog zelenog do crveno-smeđeg. Kao rezultat šumskih transformacija u obradivoj zemlji, prirodno područje njegovog staništa oštro je smanjilo.

Bizon

Jak

Bison - najveće divlje životinje u Europi. Predstavnici manjinskih životinja, jednom jedva nestali s lica zemlje, ali čudo je spasio. Bison pripada obitelji rješenja i sastoji se od povezanih s raznim vrstama divljih bikova - bizona, Jacoba, Bengong, Gauroma.

Najbliži rođak bizona je američki bizon, s kojim je čak i u stanju dati plodne hibride. Mužjaci su masivniji, njihova težina je 850 kg, težina ženki nije više od 700 kg. Moderni zubi manji žive u prošlom stoljeću, a zatim su poznate životinje koje su vagale do 1 tone.

Miševi

Gopher

Još jedan predstavnik faune - poljski miš. Ova mala stvorenja se bave unosom hrane. Miš živi na otvorenom području, najčešće se smiruje među biljkama žitarica, čije se žitarice hrani.

Miševi se savršeno penju na drveće u potrazi za ukusnim listovima, voćem. Gnijezde se ispod zemlje. Poljski miš nalazi se u šumama, poljima Euroazije. Hrani miša voća, bubrega, sjemenke.

Redhead Fox

I dalje (ptica)

Redhead Fox - najveći i najčešći tip Vulpes. Dužina tijela kreće se od 60 do 90 cm, rep je od 40 do 60 cm, a težina je od 6 do 10 kg. Boja lisica i veličina tijela ovisi o području geografskog staništa. Upoznaje se u raznim staništima, uključujući tundra, planine, subarctic šume, stepe i pustinje. Fox - tipičan predstavnik grabežljivca, njegova prehrana se sastoji od: alati, zečeva, mlade roe, ptice i t.D. Također se može napajati plodovima, voćem i bobicama.

sivi vuk

Tanka

To je najveća sačuvana vrsta vukova, u prosjeku, od 43 do 45 kg, a žene - od 36 do 38,5 kg. Njegovo zimsko krzno je duga i pahuljasta, uglavnom siva boja, iako se i druge varijacije mogu zadovoljiti. Sivi vuk je specijalizirani grabežljivca i prilagođen je loviti veliki plijen, zahvaljujući društvenom i izražajnom ponašanju. Živi u stepama, polu-pustinja, tundre, šumske stepe i izbjegava guste šume.

Jak

Leming

Prema opisu, životinje eurazije su jedinstvena stvorenja, od kojih mnoge vrste žive visoke u Tibetanskim planinama, među vječnim snijegom. Te životinje imaju dugu vunu koja visi sa strane, i nešto poput podsjećanja suknje. Hladnoća nije zastrašujuća životinja. Jak se hrani postrojenjima koje mi ruši ispod snijega. Pasti noću, au dan - spava.

Yaki štiti telad, postaje oko njih oko njih. Životinje imaju dobar osjećaj za miris i mnogo je bolje razvijeno od slušanja i vizije.

Gopher

Sivi dezate

Suslik - životinjski tip akord, klasa sisavaca, odvajanje glodavaca, obitelji Belichesky, Susliki (lat. Spermophilus ili Citylus). Ruska riječ "suslik" dogodio se od staroslavenske "susate", što znači "zamah".

Duljina tijela odrasle životinje u prosjeku je 15-25 cm. Pojedinci nekih glavnih gophara rastu do 40 cm, a muškarci su uvijek veći i teži od ženki. Težina Suslika fluktuira od 200 grama na 1,5 kg.

Prednje šape životinje su nešto kraći od stražnjeg i obdareni su dobro razvijenim oštrim kandžama koji pomažu bržu.

Suslike životinje imaju kompaktnu glavu malo izdužena.Prekriven svjetlosnim ušima izgleda malo nedovoljno razvijeno. Sušikove oči su male, ali su povećane suzne žlijezde, intenzivno proizvode tekućinu za pranje očiju od prašine i prljavštine. Posebna struktura zuba omogućuje gopheru da iskopa dugačak nouper, ne zagrijan u isto vrijeme. Neke vrećice nekih vrsta su dobro razvijene i smještaju značajne zalihe hrane, koje Suslik može sigurno pohraniti u rupu, iako dionice ne čine neke vrste konja.

U području tih glodavaca možete odrediti zvižduk. Susliki stoji na stražnjim nogama i objavljuju snažnu škripanje, kao zvižduk. I zviždati ili susliki pjevaju naizmjence: zatim na desnoj strani, a zatim s lijeve strane, a zatim u leđima, a zatim ispred. Takav zvuk Suslika je vrsta "jezika" tih životinja, s kojima se međusobno prenose potrebne informacije.

I dalje (ptica)

Sova

Oblik gornjeg dijela tijela sličan pingvini, ali ove ptice nisu "rođaci". Zastorac pripada obitelji čistiju i lah, odvajanjem Rzhanko u obliku slova Rzhano i vrste Fraterculaarcticarctica. Odmjerite slijedeći kraj muškarca oko 345 g i ženski - 310g. Primjerna visina zastoja oko 30 cm, dok krila doseže 47 - 63 cm. Žive zastoj od deset do petnaest godina.

Svijetlo bojanje kljuna u braku ističe mrtvog kraja među ostalim pticama. Gornji - tipičan predstavnik vodenih ptica, tako vrlo nervozan na kopnu. Za kupanje pod vodom, koristi krila, raking ih, kao weselves.

U tom razdoblju, zastojni su jedan način života, ali postoje iznimke u obliku nekih koji se drže parovima. U proljeće, svi nerastici idu na obalu i dovedu svoje mladunce.

Tijekom ožujka i travnja, zastoji se vraćaju u gnijezda. To je ovdje da brak prolazi. Zastoji na suprotnim podovima trljaju jedni druge, čime se izražavaju njihovo suosjećanje. Tijekom tog razdoblja, kljun neplastica mijenja svoju boju sa žutom bojom na crvenoj boji.

Najčešće, novi parovi neovisno kopaju gnijezda (duljina koja doseže oko 2 metra), a ne vraćaju se na prošlogodišnje mjesta. Par zastoja - to je obično lojalnost za život. Oni barem, zajedno su samo u braku, glavno vrijeme su daleko jedan od drugoga.

Tanka

Mravi

Takovi su vrlo slični bikovima. Imaju gustu vunu koja ne mokru tijekom kiša. Žive u planinama Kine, na alpskim livadama, zimi, spuštaju se u šumu.

Životinja u početku nema rogove, ali rastu potpuno četiri godine. Ova vrsta još je proučavala.

Leming

Orao

Život lemming - malog pahuljastog jaormora, nastanjuje tunddra - vrijeme stoljeća je obavijeno u mističnim legendama i tajnama, ali pogledajmo lemming u znanstvenom kutu. Uz duljinu taurusa oko petnaest centimetara, rep lemiming ne doseže duljinu i tri centimetra. Male uši životinje, rep i šapa su gusto prekrivene krznom, uključujući noge za lemming. Što se tiče kandža na prednjim šapama, oni su dulji od prstiju, a prva kandža je blago iskrivljena.

Kao stanište, Lemmings je izabrao planinske tundre, arktičke otoke i drvnu tundru. Usput, gusta vuna lemming dopušta mu da se osjeća vrlo ugodno u sjevernim naseljima i taige, iako je broj životinja u tim područjima ograničen. Močvarna i mokra mjesta - to je pravi raj za njihove živote!

Ako govorimo o stanovništvu lemmings, onda se stalno mijenja. Na primjer, jednom u tri ili pet godina, broj tih životinja se oštro povećava, pokazuju agresivnost i apsolutno se ne boje ljudi. U drugim godinama, naprotiv, rijetko se susrećemo s lemminima i nehotice postavljaju misao o njihovom izumiranju, iako to nije tako.

Zapravo, lemmings se mogu nazvati egoisti koji se samo brinu o sebi. U pravilu, ponašanje ovih glodavaca u odnosu na druge je često agresivno, a njihove poznate masovne migracije su obmana, jer se svaka životinja kreće sama. Jedina iznimka su vanjske prepreke koje potiču lemmings nakupljeni i zajednički prevladati pojavu barijere.

Sivi dezate

Zlatni orao

Gray do Notsay, jedna od najučinkovitijih noćnih grabežljivih ptica, živi u šumama i gradskim parkovima Europe. Može se hraniti različitim životinjama, ali preferira male glodavce, poput miševa i štakora. Leteći gotovo bez bučne, čini se neočekivano i može zgrabiti čak i spava žrtvu, kao što je plava ili pjena.

Ženka sive klipatice polaganja jaja, u pravilu, u grbama drveća. Gnijezda Ova ptica ne graditi, ali ponekad koristi napuštene gnijezda drugih ptica. Njihovi stanovi bili su čak iu staji i zvoniku. Žena podiže piliće i hrani njihovu hranu, koju opskrbljuje mužjak. Obično muški i ženski žive sav život. Pilići traju cijelu godinu kako bi postali odrasli. Ako se osoba ili zvijer pojavljuje uz gnijezdo, postoji bijesno napadajući ih.

Sova

Bijela roda

Philin - velika ptica Vijeća Sovjetskog, živi u Europi, Srednja Azija, nalazi se u Africi. Oni preferiraju planinski i močvarni teren, gluhe šume, steppe, gdje možete sakriti dobro oči od znatiželjnih očiju.

Dužina tijela 50 - 75 cm, težina 1 200 - 3.400 grama, Wings160 - 185 cm. Ženke više muškaraca. Ima okruglu glavu, oči su velike žuto-narančaste boje, usmjerene naprijed i nepomično. Kljun je mračan, kratak do donje povrede. Preko očiju snopova perja koje su mnogi uzeti za uši. Ovo je pogrešno mišljenje.

Šape su ohlađene na kandže koje su oštre i duge. Spinging-Brown s tamnim mrljama, trbuhom i prsima svjetle boje s poprečnim mrlje. Vrat je fleksibilan, može ga okretati za 270 stupnjeva u svim smjerovima, što olakšava pregled. Glasine i vizija noćnog predatora samo su izvrsne. Letenje tiho, zbog labavog i mekog perja. Jaka kljuna i oštrih kandža hvataju i drže plijen.

Voditi način naseljavanja, pridržavati se njihovog teritorija, aktivni su u sumrak i noću. Općenito, ova ptica je tajnovita, nije tako lako pronaći, dobro se skriva i prerušena, sjedi na granama drveća. Lov na otvorene prostore, leteći od mjesta gniježđenja nekoliko kilometara.

Mravi

Sokol

Crni, crveni, crveni mravi pripadaju obitelji kukaca. Postoji samo više od 13 tisuća. Muravyeva vrsta, od kojih većina živi u tropskim geografskim širinama (za usporedbu: 1150 vrsta žive u Palearktiku, u Rusiji - oko tristo).

Broj ove obitelji prema različitim izvorima je od 10 do 25% biomase svih zemaljskih bića. Istina, njihova težina je izuzetno mala. Na primjer, u šumama Amazona za jedan kilometarski kvadrat, 800 milijuna padova. Muravyov, u isto vrijeme, u iznosu, svi šumski mravi teži dva puta manje od preostalih zemalja stanovnika. Distribuirane crvene, crne i crvene mrave širom svijeta. Važno je napomenuti da ne samo šumske i vrtne mrave, već i mravi u kući - loš fenomen. Oni nisu osim na hladnom Antarktiku i nekoliko daleko od kontinenta otoka.

Insekt Anthill je opremljen svugdje gdje se samo može, koristeći za izgradnju uglavnom zemljišta i biljke. Gnijezda se može vidjeti svugdje: na zemlji, ispod kamenja, u Braci, podzemlje, ako se to dogodi u kući, mogu izgraditi mravinjak i tamo. U područjima s mrtvim insektima, mravinjak se nikada ne gradi, jer ukazuje na prisutnost bolesti ili druge opasnosti. Takva dobra prilagodljivost je u velikoj mjeri posljedica izvrsne društvene organizacije, sposobnosti korištenja različitih resursa i upravljivosti u živahnom: ako je potrebno, mijenjaju mjesto boravka bez ikakvih problema.

Orao

Planinska koza

Eagle - Slikarstvo ptica obiteljske obitelji. Odnosi se na broj velikih ptica. Dužina tijela odrasle osobe varira od 73 do 89 cm, duga krila na 2,5 m u pokretu, kratkim repom i teškim šapama. Masivni kljun i oštre kandže - glavno oružje ovog grabežljivog.

Orlovi prilično uobičajene ptice. Mogu se naći u šumama, tundu, stepama, pa čak i pustinjama Euroazije, Sjeverne Amerike i Afrike. Gnijezda mogu rezervirati i na zemlji i na drveću, ali najčešće biraju planinske nizove.

Izvrsna vizija omogućuje orla da primijeti miš, zmiju ili gušter s velikom visinom. Očna jabučica je sjajna i traje mnogo prostora u lubanji, tako da je mobilnost oka nije velika, ali dobro razvijeni vrat kompenzira za ovu manu. Orao čuvanje je više komunicirati nego za lov. Osjećaj mirisa je dobro razvijen.

Lov su obično sami. Eagle se može uzdizati na visokoj nadmorskoj visini, gleda na plijen ili sjediti na brdima i gledati okolinu u potrazi za žrtvom. U pravilu, samo ubijeno rudarstvo je u hrani, padam rijetko pada u svoju prehranu. Sve ovisi o vrsti ptice. To mogu biti i insekti i veliki sisavci. U vrijeme napada, orao se oštro smanjio, zgrabi žrtvu šapa i udari u kljun. Zapanjeno stvorenje više se ne može odoljeti.

Eagles bira par jedan za život. Gnijezda graditi veliki i jaki koristeći grane. Odgodite 2 jaja. Dok ih ženka podiže, muškarac se brine o njezinoj prehrani. Nehotično potomstvo može odmah vidjeti i prekriveno letjeti. Priroda predatora prisiljava piliće iz mlade dobi za borbu za njihov opstanak. Često možete promatrati koliko su pilići pokušavaju izvući utičnicu mlađeg brata. Ponekad ga čak ubiju, boreći se za hranu. U slučajevima u kojima je hrana dovoljna, nekoliko pilića raste u gnijezdima.

Zlatni orao

O

To su najveći i snažni orlovi Europe žive u parovima u planinskim područjima gdje kontroliraju veliki teritorij. Berklici grade gnijezdo među stijenama ili na drveću gdje je pouzdano zaštićen od drugih predatora. Promjer utičnice može doseći 2 metra. Ženka polaže 2-3 jaja, ali preživljava, u pravilu, samo viša riba, koja ubija mlađe i izbacuje ih iz gnijezda. Berket se hrane drugim pticama, usjevima, zerima, lisicama, jelenima, planinskim kozama i drugim životinjama. Već dugi niz godina zaštićeni su Berkets, a postoji nada da će ih spasiti od izumiranja.

Bijela roda

Monk tylene

Proljeće bijele rode vraćaju se iz Afrike u Europu. Ova velika delikatna ptica pronalazi hranu u nizinama i livadama, gdje lov za male glodavce, mrvice, žabe i jegulje. Gdje ima mnogo hrane, a velike skupine roda će. Formiranje parova, roda uklanjaju od 4 do 5 pilića. Često se gnijezde u blizini naselja, na primjer, na krovovima kuća. Okrenuta za zimu u Africi, rode biraju najkraće letove letova iznad mora. Često se zaustavljaju na otocima ili obali kako bi pronašli hranu i opuštaju se.

Kao rezultat intenzivnih lova i ekoloških promjena, bijele rode su rijetke u jednom trenutku, ali posljednjih godina njihovo stanovništvo ponovno se povećalo.

Sokol

Životinje europe

Falcon - Slikarstvo ptica i vrlo poderana. Ove ptice gotovo nikada ne uzimaju plijen od zemlje. Njihovi elementi - zrak. I plijen oni, kao što stručnjaci kažu: "Beat", to jest, žuriti na ptici odozgo, roniti i zgrabiti noge. Ponekad, letenje. Vrlo rijetko, netko uspije pobjeći od Falcona, oni još uvijek ne spašavaju ni letača poput labava i frizura. I ne iznenađuje! Sapol Sapsan, na primjer, ide na rudarstvo pod kutom od 25 stupnjeva, razvija brzinu do 75 kilometara na sat, a kada pogodi odgovarajuće kutove - do 100 kilometara. (NA. M. Galushin piše da brzina sokola može doseći do 300 kilometara na sat.) Slijediti ekstrakciju sokolova početi za 1000, pa čak i za 1.500 metara.

Sokol je sve prilagođen za lov zraka. Ovdje je Sapsan leti pokraj nas - snažan, širok, s čvrstim, konveksnim mišićima, s dugim i oštrom krilima, s moćnim, hladnim kandžama. Čak su i perja teško i čvrsto pritisnute u tijelo, kako se ne miješaju.
Falcon, poput orao, od pamtivijeka - simbol hrabrosti i izbrisanja, nije bio u Rusiji iznad pohvale nego "Clear Falcon", "Crvena (to jest lijepa) sokol". Takva se prezentacija razvila, očito, uglavnom zbog sokolaka-sapsana.

Planinska koza

Životinje europe

Ovaj tipični planinar nedavno je bio na rubu izumiranja, ali nekoliko nedavnih životinja uspjelo je uštedjeti od izumiranja. Stoljećima na planinskim kozama došlo je do aktivnog lova, tako da je u talijanskim Alpama postojala samo mala stada. Sve planinske koze koje sada žive u Alpama su potomci tog stada. Žive na stjenovitim padinama i izbjegavaju izbočine pokrivene snijegom, koje se teško mogu držati.

Mužjaci preferiraju nepristupačniji teren, a ženke pasu na pašnjacima s nježnom travom. Tijekom bračne sezone, mužjaci organiziraju borbe, rogove. 22 tjedna nakon što se pojavi koza, što ostaje s majkom oko godinu dana.

O

Životinje europe

Najpoznatija i raširenija vrsta vrste. Vrlo je dobro od svih drugih zbljenja s dva velika, dobro vidljiva svjetla točka (žuta, narančasta, prljava i bijela), smještena na stranama glave. Dužina tijela može doseći 1,5 m, ali obično ne prelazi 1 svjetiljku značajno većih muškaraca.

Imajući stanište rogovi su vrlo raznoliki, ali svakako mokre. Posebno brojni skrbništvo na obalama mirnih rijeka, jezera, ribnjaka, biljnih močvara, u vlažnim šumama i poplavanim livadama obloženim grmom, ali ponekad čak iu otvorenom steppi iu planinama. Često žive u vrtovima, vrtovima, u dvorištima stoke ponekad guraju u razne gospodarske zgrade.

U proljeće, kao iu jesen, kada tla pohranjuje mnogo vlage, učiti može ići daleko od vode. Azila se koristi od strane praznine pod korijenima drveća, gomila kamenja, rupe za glodavce, hrpe sijena, praznine između mosta dnevnika, brana i drugih skloništa. Ponekad postoje burgeri u podrumima, ispod kuća, u hrpi gnojiva ili smeća. U palim lišćem i labavom, burgeri mogu sami napraviti vlastite poteze. Obični trgovci su vrlo aktivni, pokretni zmije. Brzo puzati, može se popeti na drveće i savršeno plutaju uz pomoć strane na strani.

Monk tylene

Životinje europe

Monk pečat ili bellorchy Tyleny - jedan od najparijih sisavaca. Sačuvan je oko stotinu tih pečata, uglavnom oko grčkih otoka sjevernih i južnih sporada, te malu količinu madeire obale i oko Kanarskih otoka u Atlantskom oceanu. Pečati hranu na ribi i mekušcima. Pretpostavlja se da muški živi s nekoliko ženki, formirajući malu skupinu. Svaka žena rađa jedan mlad koji ostaje sa svojom majkom tri godine.

Intenzivan lov za Monk prisilio ga je da vodi noćni život. Čak i mladi pečat rođuju ne kao prije, na skrovito pješčane obale, ali u rock špiljama. Unatoč činjenici da se sada gotovo svugdje uzimaju pod zaštitom zakona, ipak, zbog ribara i turista, Tyleny Monks se osjećaju nelagodno, a njihov se broj smanjuje.