Riba crvenog mora

Morski psi obalnog akvatorija

Crveno more povećava svoju ljepotu i "najviše" u mnogim pokazateljima - to je najslavijih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih morskih moru, najskuplje (u njemu u njemu nema rijeke), najbogatiji u odnosu na podvodnu faunu, i naravno , najbliže tropskog mora za ruski čovjek. Ali ona plaća znatnu prijetnju, a ta prijetnja je opasna riba Crvenog mora.

Ovdje postoje osnove, sastanak s kojim se može pretvoriti u ozbiljnu zdravstvenu skrb. U članku, razmotrite najopasnije stanovnike Crvenog mora.

Morski psi obalnog akvatorija

Oni neprestano žive na plitkoj vodi - na grebenima, u lagunama otoka grebena, uvalama, lokacijama velikih rijeka u oceanu - ako migriraju, onda s grebena do grebena, s takvim pokretima koje ponekad mogu ići velike dubine.

Počnimo s nacrtom morskog psa. Ona preferira plitku vodu, osobito koraljne grebene, a ne bojati se ući u platforme grebena, gdje su vode doslovno koljena. U isto vrijeme, ova vrsta je zabilježena na dubini od 75 m. U obliku morskih torpeda, pojednostavljeno tijelo i glavu s relativno kratkim, zaobljenim digitalnim.

Leđa i strane svijetlo smeđe, plavkasto sive ili žućkaste sive (prva dorzalna peraja je obojena svjetlija), trbuh bijela, kazne od peraja - prvi dorzalni, donji rep i, ponekad, prsa - izrazito crni (otuda ime). Stalno u pokretu, laganje na dnu ne može. Osobito aktivna noću, iako je lov i popodne, patrolirajući grebenima na periferiji ili fuzifikaciji koraljnih laguna. Crno-obojeni greben morski pas rijetko prelazi 1.5-1.8 m s težinom u 45 kg, tako da se ne smatra opasnim. Međutim, slučajevi kada su zgrabili plivače za peraje i koljena su označeni širom svijeta.

Dugo se održavaju unutar jedne vodene površine i često pokazuju znatiželju u odnosu na invaziju ronioce. U isto vrijeme, pažljivo i bugle. Zanimljivo, s otvaranjem Suez kanala, crno-in-sobni rhiphički morski psi prodro i dobro se prilagodili u Mediteranu, gdje se čak i Malta sada susreće.

Bijeli greben

Riblji papir

U Beloperoyju, greben morski pas, za razliku od crtanog filma, vrh prvog dorzalnog peraja i gornji rep bijeli. Glava je spljoštena, s vrlo karakterističnim širokim, glupim i kratkim ("kvadratnim") kopanjem, i neobičnim za druge morskih pasa, izduženi oblik oka. Kutovi usta zakrivljeni leđa i primjetno izbočeni abnormalni lukovi daju joj lice vječni pregled. Tijelo je elongalno izduženo ili, kao što kažu, tanak, na vrhu tamno sive ili smeđe, svjetlo pretučeno. Bijeli greben Shark preferira male dubine, ali označene na 330 m.

Tijekom dana, često se odmaraju, leže na dnu ili se skriva u ritičnim zidovima, prikazuje maksimalnu aktivnost noću. Nakon što je pronašao plijen, često ga pokreće u pukotine, a zatim se stisnuo u sebe. Vitki, lako savijajući tijelo, kratke glupe smokve i zaštitne oči koja apsorbiraju lukove omogućuju joj uspješno lov čak iu takvom poklopcu. Bijeli referentni Rhyphic morski pas doseže duljinu od 2 m i više od 20 kg težine, ali se smatra bezopasnim. Međutim, u prisutnosti ranjene ribe, postaje lako uzbuditi i može ugrizati ronioce. Postoje i slučajevi kada je bijela rafinerija morski pas busal previše dosadnih plivača.

Gray greben morski pas

Napoleon

Gray greben morski pas doseže 2.6 m duljine s težinom u 33.7 kg. Najavena, široka i okrugla, oči su velike. Boja od tamno siva do brončanog siva, vanjskog ruba repa repa s izrazitom crnom granicom. Zato je sivi greben morski pas često zbunjen crtanim grejzom, koji je lako razlikovati na crni vrh prve dorzalne peraje. Sivi greben morski pas najčešće je pronašao patroliranje vanjskih granica grebena, ali pada 280 m, pa čak i po dubini kilometara.

Aktivnije noću. U danu se drže sami ili grupe u grebenima ili malim jatima (u blizini ravnog dna). Kao bijeli metarski pas, dan se može dugo odmarati, leži na dnu. "Oci" u kanibalizmu. Ima slavu jednog od najzanimljivijih i agresivnih morskih pasa, često kupanje za ronioce. Sivi greben ugrize plivače, u pravilu, samo kad su joj počeli "gnjaviti". Registrirani su samo 7 neuobičajenih napada, a nitko nije završio s fatalnim ishodom.

Nadraženi ili agresivno podešeni morski pas (usput, kao i mnoge druge vrste) pokazuju "pozu prijetnje": nagnut leđa, prokupila se, baca s otvorenim ustima i spustila se s torakalne peraje. Morski pas "nervozan", počinje plivati ​​s cikzzagsom, a ako neksoranting ronilac ne zaostaje, uzrokuje nekoliko ozbiljnih ugriza i brzo nestaje. Usput, okupljajući se u malim jatima, sivi metra za grebene na kupačima nisu ometeni. Očigledno, ima više slučajeva. Dijeta svih triju spomenutih vrsta morskih pasa grebena sastoji se od malih riba grebena, lignja, hobotnica i nekih rakova (na primjer, mali rakovi i lobi).

Akula Nyanka

Pečen

Ona se u svom izgledu vidljivo razlikuje od većine morskih pasa, iako je u mraku ponekad zbunjen s tigarom. Ona ima nerazmjerno veliku, široku glavu s glupim, kvadratnim ribom i vrlo malim očima, velikim perajama i vrlo dugim repom s jedva definiranim nižom oštricom. Usput, Nyanka morski psi pozivaju četiri različite vrste morskih pasa.

Osim "tamne" dadilje, još uvijek postoje "obični", sivi i "fini fasetirani pješčani tigar", koji u Crvenom moru nije pronađen. Svi Nanni morski psi hrani se hobotnicom, rakovima i malim ribom. Prve dvije vrste plijena nisu dovoljne, ali apsorbiraju, oštro proširuju usta i grlo. Čuo sam s moćnim "Smack", sličnim medicinskoj sestri, bauukly dijete, jednoj od verzija i izazvao znatiželjlov naziv tih morskih pasa. "Dvostruko" Shark-Nyanka (Tawny je doslovno prevedena s engleskog kao "boja tamne kože") ima tamno sivu ili tamnu boju pijeska i može postići više od 3 m dužine. Obično postoje slučajevi koji ne prelaze 1.75-2.0 M. Izvagati morski pas ove veličine oko 50 kg.

Aktivnost pokazuje gotovo isključivo noću, u popodnevnim satima, skriva se u malim šljibima i pod nadstrešnicama koraljnih zidova, gdje se odmara, leži na dan. U debljini vode, ne voli rasti. Vrlo mirno, međutim, postaje agresivan u slučaju uporno neodoljivog liječenja.

Tiger morski pas

Antias larohvostya

Tigarski morski pas postignut je duljine 5.5-6.0 m s težinom od 900 kg (obično 3.2-4.2 m i 385-635 kg), navedeno na popisu najopasnijih morskih stanovnika. Veliki, snažni usta i široki zubi s pilidnim rubovima omogućuju joj da se nosi s bilo kojim pristupačnim. Tiger morski psi se napajaju, uglavnom riba i drugi morski psi, a od određenog doba počinju zgrabiti morske ptice, ripati kornjače i dupine.

Imaju reputaciju ljubitelja smeća i pao. I jednom u trbuhu Tiger Shark pronašao je ručnu granatu. Velika glava, s velikim očima i vrlo glupim. Snažno tijelo ide u dugim, uskim repom. Leđa i stranici plavkasti zeleni, do crne. Belubo žućkasto-bijela. Karakteristične tamne mrlje i poprečne pruge, zahvaljujući kojem je morski pas dobio ime, posebno su vidljivi kod mladih pojedinaca, ne tako se razlikuju u odraslih.

Znatiželjne, agresivne i neustrašive - dopuštaju dimenzije. U najmanje nekoliko desetaka neprovociranih napada tigarskih morskih pasa na kupačima, a fatalni ishodi nisu rijetki: prema ovom pokazatelju, Tiger Shark je inferiorni samo veliki bijeli i bikovi. Srećom za nas s vama, oni vole blatne vode (kao, na primjer, mjesta protoka rijeka u oceanu, uvale s velikim obalnim odvodom).

Osim toga, tijekom dana, Tiger Sharks radije ostaju na velikim dubinama (označeni dubinama od 350 m), ostavljajući plitku vodu, uključujući grebene, uglavnom noću. Osjetljivi na sezonske migracije. Ljeti su idu u vodu umjerenog pojasa, a zimi se vraćaju u tropske. Migracija, može plutati daleko u otvoreni ocean.

Zebrini morski pas

Prsni pseudobalist

ZEBRA SHARK, kao i tigar, nemoguće je zbuniti bilo koji drugi čak i uz vrlo veliku želju. Ima kratku, široku glavu s malim očima, cilindrično tijelo s čvrstim uzdužnim grebenima na leđima i stranama, usko posadili dorzalne peraje i rep, gotovo jednako preostalom tijelu. Odraslih osoba sivo-žuta ili sivo-smeđa s brojnim tamnim mjestima.

Mladi, naprotiv, žuto bijele mrlje i trake razbacane preko crne ili tamno smeđe pozadine. Zato se zebralni morski pas ponekad naziva Motley Shark. Odavde još jedan, široko rasprostranjen, ali netočno ime Zeber Shark - "Leopard" Shark. Ipak, pravi leopardski morski pas u Crvenom moru nije pronađen.

Zebra može doseći duljinu 3.6 m (obično 2.5 - 3.0 m). Dvotraktivni morski pas teži 32 kg. U danu je lapoaktivno. Više puta označen na dnu, "odrastao je" peraje dojke u pijesku i otvara usta prema podvodnom potoku (tako, očito, disanje ublaženo). Dijeta je slična omjeru morskih pasa: mekušaca, rakova, sitne ribe. Za plivače ne predstavlja opasnost, i, zahvaljujući izgledu i slikarstvu, omiljeni je objekt podvodnog snimanja.

Čekići morski psi

Morski jež

"Festonymous" čekiće morske pse među "kućnim ljubimcima" profesionalnih podvodnih fotografa. Osobito kada idem u jata. Istina, oni to čine, u pravilu, na pristojne dubine (50 m ili više), a to nije lako doći do njih. Stada čekića idu na vrhove podvodnih planina, pokazujući složeno grupno ponašanje. Općenito, ovaj morski pas je vrlo mobilni, a obvezni element njezina života, poput tigra, migracije. Može se približiti vrpci za surf i susret u otvorenom oceanu, ponekad pao na 275 m.

Ravna glava, vjerojatno, djeluje kao dodatni upravljač, pružanje munja Prostor je studirao. Jedan od omiljenih predmeta njezina lova - skate-kazete: jedan takav "čekić" u čeljustima pronađeno je 96 (!) rep šiljaci ovih klizanja. Tijelo sivo smeđe boje s bijelim trbuhom.

Duljina može doseći 4.2 m (češće 3.5 m) s težinom u 160 kg. Usta su mala, tako da ova vrsta morskih čekića za osobu se ne smatra opasnim. Međutim, bolje je ne provocirati: možete zamisliti kakvu sila ima 3.5-metarski ribolov?

"Srebro"

Hrpa amfiprija

"Silver" (doslovno "srebrna-fin) morski pas se nalazi u obalnim vodama, uključujući grebene i na otvorenom oceanu, na primjer, na bankama i bližnjima. Može ići na dubine od 800 m. Doseže duljinu od 3 m (u prosjeku, 2.0-2.5 m) s težinom u 162.2 kg. Tijelo sivo ili sivo smeđe, trbuh svjetlo. Savjeti svih peraja bijeli.

Hrana s ribom, chalp melluscima i mladim morskim psima, a postoje slučajevi kada se, na rubu lovne skupine morskog psa druge vrste, "Srebrna" morski pas je zaglavljen u ovaj paket kako bi zgrabio plijen. Smatra se potencijalno opasnim: jedan neočekivani napad na plivaču je registriran.

Iako preferira da ostanu od kupača i ronioca na daljinu, lako je uzbuđen i postaje agresivan, osobito na vidiku ranjene ribe. "Silver" morski pas može se zbuniti sa sivim i bijelim grebenskim morskim psima, ali sivi krajevi torakacijskih peraja su crni, a bijele mrlje nemaju bijele mrlje na njima.

Mokraćni morski pas

Morska zmija

Cherpies Shark - ne smije se zbuniti s crno-užećem morskom psom - kao "srebro" sastaje se u obalnim područjima, te u otvorenom oceanu. U hladnjacima često se pojavljuju na mjestima protoka rijeka u oceanu iu velikim ušćima, obrastao pamenima, ali ne ulazi u svježu vodu. U oceanu voli grebene, međutim, u pravilu, ne pada dublje od 30 m.

Tijelo od tamno sive ili plave do tamno smeđe, s izrazitom bijelom prugom na bočnoj i bijeloj trbuhu. Snarreserly je ukazao. Sve peraje, s izuzetkom analnih i gornjih repnih oštrica, s crnim vrhovima.

Maksimalna duljina 2.5 m (prema nekim podacima, 2.75 m s težinom od 123 kg), međutim, u pravilu, 1.Uzorci od 5 metara. Njihova težina je oko 18 kg. 28 Neobrađeni napadi po osobi, međutim, s obzirom na dimenzije šal morskog psa, nitko od njih nije završio s bilo kakvim ozbiljnim oštećenjima. Za određeni razlog, oni vole uplašiti surfere.

Pješčani morski pas

Riba leptira

Tijelo pješčanog morskog psa je sivo smeđe ili bronce. Beluto bijela. Glavu s umjereno dugim, zaobljenim digitalnim. Peraje obojene u monofoniju, ponekad s pomalo tamnijim (ali ne crno!) Kraj. Maksimalna duljina 2.5 m s težinom u 117.9 kg. Pješčani morski psi ponekad se drže u skupinama koje se sastoje od pojedinaca. Preferira obalna područja, uvale, uvale, estuaria, ali ponekad se nalaze i na otvorenom moru, spuštajući se na dubine od 1800 m. U plitkoj vodi, unatoč imenu, izbjegava pješčano dno, grebene i presudne zone. Na površinu također ne voli. Hrana s ribom, padinama, malim morskim psima, šampionski mekušci, škampi. Kako bilo koji veliki grabežljivca zahtijeva valjani odnos.

Kratko gorivo Shark Maco

Vuk (riba zebra)

Showwave Shark Maco - jedan lovac. Shark-Macko je zasluženo nazvao "Ocean Chegade". To su najkoriser svih morskih pasa, koje upravljaju ribom mača. Usput, takav lov je nesiguran: ja znam slučaj hvatanja Mako s mačem mačevima za riblje mačevima koji su joj probili oko. Praktički nije prikladno i preferirano na obalu, duboku vodu s toplom površinom. Mackovo tijelo karakterizira savršena hidrodinamička svojstva. Glava konusna, s zaobljenim bazenom i velikim okruglim crnim očima. Metalik plava slika, trbuh bijela. Doseći dugo 3.2-3.8 m na maksimalnoj težini 570 kg.

Unatoč impresivnoj veličini, preferira loviti ribu i lignje, dok su kornjače i morski sisavci u izborniku rijetki. Međutim, zbog veličina, brzina i agresivnosti smatra se jednim od najopasnijih ljudi. Zabilježeni su višestruki fatalni napadi shouthelave Shark Maco na kupačima. Napominje se da ispred napada mogu letjeti osmice, približavajući vam se širokim otvorenim ustima.

Giant Hammer Shark

Riblji kamen

Giant Shark čekić - među najvećim predatorima na moru. Dosegnite 6.1 m s težinom od 450 kg (u prosjeku, oko 4 m i 230 kg). Snažno tijelo tamno smeđe, svijetlo sive ili masline. Belubo. Većina života provodi se na otvorenom moru, aktivno migrirajući i kreće u hladnije vode ljeti.

Može se spustiti na dubinu od 300 m. Međutim, redovito se pojavljuju na plitkoj vodi, uključujući i grebene i koraljne lagune. Feed Fish, uključujući i vlastite mlade, ali omiljeni plijen, kao i drugi čekić morski psi, su stijene. Više od dvadesetak napada morskog psa po osobi, od kojih su dva završila u smrti plivača.

Nitko ne zna kakve vrste ili kakve vrste su poslušane u tome, međutim, potrebno je liječiti divovski morski paket.

Kitova

Letvica

Whale Shark - najveća riba modernosti, a jedan od najvećih ikada pojavio u oceanima našeg planeta. Kuplje za odrasle doseže duljinu od 14-15, a prema nekim podacima - 18 m, i težini od 15 tona i više. U velikom dijelu usta, na primjer, doseže širinu 1.4 M.

Njegova rupa se nalazi u prednjem kraju široke, rasplamsane glave koja je nosila vrlo malo očiju. Na tamnoj koži postoje brojne svijetlo žute mrlje i pruge. Na stražnjem dijelu morskog psa na svakoj strani prolazi tri uzdužna kruta grebena. Ove sluz s planktonom jedu i stoga apsolutno bezopasni. Rasprostranjen usta, oni su presudni ispod površine, prolazeći kroz svoje škrge na 6000 litara vode u sat vremena.

Ponekad ustani okomito glavu, sisanje vode usta točno u takvom položaju. Male obloge, ribe i male lignje - to su plijen morski psi. Plivači često ne plaćaju najmanju pozornost, međutim, znatiželjni, mogu plivati ​​bliže. Stoga je potrebno pažljivo pratiti okret morskog psa i kretanje moćnog repa. Sav život kitova morskih pasa odvija se u migracijama. U Crvenom moru dolaze redovito, ali se ne nalazi često. Grebeni su prikladni, u pravilu, samo tijekom mrijesta koralja.

Riblji papir

Blussian Balvenji

Među cjelokupnom raznolikošću stanovnika Crvenog mora, koje se mogu vidjeti iz koraljnih grebena, a da se čak i ronila, riba papagaja odmah udara u svijetle boje i velike veličine. Zelena, plava, žuta, smeđa, crvena, narančasta, s multi-obojenim mrljama i prugama u različitim kombinacijama.

Veliki muškarci s grbavim snažnim ružem na čelu, obojeni zasićenim plavo-zelenim tonovima. Tinejdžeri jednobojni i potpuno za razliku od odraslih zgodnih muškaraca, na njihovim neobojenim smeđim crvenim tamnim mrežama, mrljama, prugama.

Ribe Parrot se odlikuje posebnom strukturom zuba.
Njegovi krhki rezači čeljusti u obliku nalikuju kljunu istog imena. Svaka čeljust se sastoji od dvije ploče odvojene šavom. Kljun se lako oslobađa sloj mikroalga s koraljima, sprječavajući im inkiranje.
Naravno, kada bušenje algi, gornji sloj Coral Colonies pati, ali korist od čišćenja je još uvijek neusporediv, a sloj raste.

Kada se ova neobična ljepota hrani, onda se čuje glasna krckanje zuba na kamenju. Riba, jede live koralja, lako prekida gornji sloj kamena kućišta bilo kojeg koralja. Scaridovljev želudac pada ne samo alge, već i komadi kostura samih graditelja grebena.

Mljevenje u procesu probave, pretvaraju se u koraljni pijesak, koji riba papagaj velikodušno posipa. Jedan odrasli dio može godišnje prema rezultatima života, proizvesti do 100 kg pijeska. Tako da je sve prekrasno snijeg bijeli pijesak na dan prolazio kroz njihova crijeva.

Osim algi, oskudica jela i melluske, beskralježnjake, druge donje životinje, čak i morski heroji. Živjeti po jedan, hraniti se na parceli. Pokušajte uzeti stalno sklonište u podvodnim špiljama. Općenito, stvorenja su teritorijalna.

Noću, riba papagaja naglašava mliječnu sluz oko njega i formira zaštitnu čahuru. Za pripravu štedne ljuske traje oko 30 minuta. Ali u potpunosti sprječava širenje mirisa, čime se obavlja uloga barijere iz osjećaja noćnih predatora.

Napoleon

Imperial anđeo

Ubanu se zapravo ne razlikuje u velikoj veličini. U prosjeku dosežu poluprovorni duljinu. Ali Guban-Napoleon se razlikuje od ostalih rođaka (oko 500 vrsta) veliku duljinu do 2 m. i neobičan rastući na glavi koja podsjeća na trikona Napoleona. To je rastao na glavi karakteristično je samo za odrasle mužjake, a riba se pretvara u muškarca koji nije odmah pri rođenju, ali nakon nekog vremena kada tijelo ribe postane u stanju proizvesti spermatozoj.

Gubani koji pripadaju okunenyeu, dobro proučavaju dobro. Oni žive u gornjim slojevima vode na cjedilo, tako da znanstvenici moraju samo uspinjati prikupljati informacije iz svog života. Svaki ronilac smatra sreću da se sastane s ovom ribom pod vodom i opisano sa sastanka dojmova, toliko toga da se čini da dodaje već bez riječi.

Međutim, postoji jedna zabluda koja šteti ribu, a koje mnogi ronioci ne znaju. Tradicionalno vjeruju da riba-Napoleon voli kuhana jaja. Stoga se svi ronioci i turisti hrane ribe sa stotinama tih jaja. Ali tijelo ribe ne može ih probaviti, što može dovesti do smrti ribe. Stoga nemojte hraniti Napoleon jaja. Iako nije dokazano da je to jaja koja uzrokuju smrt među ribom, ali i odobrenje se ne opovrgavaju. Ako samo zato što aktivno hranjenje može dovesti do nevoljkosti normalno loviti, ne preporučuje se hrana za hranu.

Ipak Fish-Napoleon je vrlo znatiželjan i bez mogućeg približavanja roniocima. Ona joj ne smeta da je moždani udara. Ali sve te ljubavi događaju se na neutralnom području teritorija. U njegovom utočištu u koraljnom grebenu, riba se osjeća sigurno, a kada se pokušava popeti u njegovu kunu, možete dobiti agresivan odgovor. Stoga je nemoguće pokušati namamiti ribu od skloništa, nakon što je priroda dodijeljena Napoleon sa snažnim zubima skrivenim pod mesnatim usnama, koje može podijeliti školjke rakova i mekušaca, što razgovarati o ljudskim prstima.

Pečen

Paks

Arhotron Hispidus - Spiny jebeno (arotron) - Whitesbspotted Puffer živi u Crvenom moru, Indijanskom i Tihom oceanu. Preferira jedan način života u pješčanom moru u lagunama i na vanjskim obroncima grebena na dubinama od 1 do 50 m. Mladi pojedinci se često nalaze u bogatoj podvodnoj vegetaciji do usta rijeka.

Spiky članci obojeni u sivom ili zeleno-smeđom, stranama i repnim perajama legirani su bijelim mrljama i prekrivene malim šiljcima. Federalci su žućkasti ili sivosmeđa. KRASNOARSK populacija mrlja je manja, ali brojna. Odrasla riba odrasta do 50 cm. U slučaju ili opasnosti, riba je dvaput otečena, uzimajući oblik lopte - uvlačenje primoridne vode. Riblje tijelo sadrži otrov - tetrodoksin. Spiny jebeno se hrani algama, detritu, mekušcima, spužve, koraljima, iglozzyju, kao i trnje.

Klizaljke traka

Riblji fenjer

Predstavljaju opasnost za čovjeka zahvaljujući špilomskom šiljku na repu. Chatters se hraniti na mekušcima, rakovima, ponekad plitkoj ribi. Loviti, trgati u pijesku, što ih čini vrlo nevidljivim ljudima. Otrovni šiljak na repu klizaljke samo kao samoobrana.

Osoba koja se javlja na skate može dobiti bolan udarac. Otrov od repa uzrokuje jaku bol, edem, grčeve mišića, moguće je pričvrstiti sekundarne gljivične, bakterijske ili mješovite infekcije. Vrh otrovnog šipi se često valja u ranu, a žrtva zahtijeva kirurško djelovanje da ga ukloni.

Međutim, udarac repova rijetko dovodi do smrti, samo u slučajevima kada je vitalni prostor zadivljen. Ponekad 4. rujna 2006. popularni australski naturalist Steve Irwin, koji je dobio udarac repa u regiji srca na snimanju dokumentarnog filma "smrtonosni opasan ocean".

Antias larohvostya

Riblji kirurg

U prirodnim uvjetima, anti-mas lioxide prebiva duž obale istočne Afrike, Indonezije i Indijskog oceana, kao i u Crvenom moru. Ribe se mogu naći na maloj dubini, na području koraljnih grebena.

Pseudanthias squamipinnis ima crvenu boju, osobito zasićenu boju tijela kod muškaraca. Na bočnim stranama ribe, svaki skali ima žućkasto rubove. Rep perje također ima žutu kaym. Na krajevima peraja prsnog koša nalaze se 2 duguljasti mrlja tamnocrvena. Analna peraja ima manje zasićene boje od ostalih peraja. Ženke obojene u crveno-narančastoj boji. U području trbuha, boja postaje svijetlo žuta. Vrh Iris Eyolet Eye Eye. Duž cijelog tijela ribe, od glave do korijena torakalne peraje prolazi tanku traku narančaste boje s blagim utjecajem mrlja od lila. Veličina ribe doseže 15 cm.

Antias lariors - teritorijalna riba. U prirodnim uvjetima, ribe se održavaju u malim skupinama u kojima žene prevladavaju žene. Muškarac se stalno bavi zaštitom teritorija i nesumnjivo sve u stadu. Među ženkama se također promatra hijerarhija, što je da najveća žena zauzima dominantnu. Ako sadržete mužjake bez ženki, oni s vremenom dolaze s neugodnom bojom. Treba reći da postoji proto-taucički hermafrodizam među antias, kada se zasebna žena pretvara u muškarca, ali to se događa samo u slučaju smrti muškog. Ponekad male skupine riba čine jedno veliko stado, numeriranje nekoliko tisuća riba. Riba je vrlo pokretna i puna energije.

Prsni pseudobalist

Pegasus zmaj

Pseudobalist u žutom oblikulije. Žuto-poput pseudobalista - srednje veličine ribe, njegova duljina nije više od 60 cm. Prebiva na dubini od 2 do 50 metara.

Gotovo sve što je gore spomenuto o balkama bakrepodu, istina je za Yeldordord pseudobalist. Žena gradi ogromno gnijezdo i nesebično ga štiti. Stoga se sastanak s ovom ribom u sezoni uzgoja ne prati ništa dobro.

Morski jež

Arotronska zvijezda

Morski ježevi su ribe sferične oblike, uništene ogromnim oštrim igalima. Na pješčanim plažama, morski ježevi praktično ne pojavljuju, ali na plažama grebena možete se lako susresti s njima. Zapamtite ovo ako idete u Sharm El-Sheikh.

Morski jež je opasan prvenstveno činjenicom da su njihove igle vrlo oštre i mogu uzrokovati ozbiljne ozljede. Drugo, oni su otrovni. Odmah nakon ubrizgavanja ove ribe, osoba se osjeća nepodnošljivom boli, ud paralizira i jako leti. Bit će nemoguće hodati još jedan dan, a onda će se noga dugo povrijediti.

Hrpa amfiprija

Brbljanje

Krasnomoralna binarna amfiprina - teritorijalni i agresivni pogled živi u parovima među čistim glumačkim pipcima koji mu pružaju zaštitu od predatora. Duljina amfiprima odraslih ne prelazi 12 cm. Često se naziva i riba klaun, anemone i nemo - amfiprion je prototip glavnog lika u crtiću "u potrazi za Nemom".

Ova amfiprina je dobro poznata svim skenerima Crvenog mora, budući da je on jedini način ampfijskog izgleda. Glavni ton boje je svijetlo žuta, s smeđim leđima i stranama. Na tijelu dvije široke bijele vertikalne pruge s crnom konturom. Jedan na glavi izvan oka, drugi - od sredine dorzalnih peraja do analne rupe. Osim Crvenog mora nalazi se samo u Adenskom zaljevu iu vodama Chagosa arhipelaga.

Ova vedro mobilna riba živi u parovima ili malim obiteljskim skupinama u nekoliko vrsta velikih akata u snažnom uzbuđenju reef zone na dubini od 0,5 do 30 m. Od njegovog djelovanja ne briše više od 2 metra. Hranite se na zooplanktonu i malim dnu beskralježnjaka. U malim količinama mogu konzumirati lijepe alge.

U obiteljskoj skupini samo dva polufinalna pojedinaca. Veće od njih uvijek su ženska. Ako se ženka ukloni, onda većina sudjeluje u reprodukciji muških mijenja pod i pretvara se u ženku, a najveća mlada riba postaje mužjak sokol. Ikrnka u jednom sloju se pohranjuju na površinu pročišćenu iz algi ispod aktinium. Nakon oplodnje kavijara muških stražara na prikazu ličinke, koji žive u debljini vode i smire se grebenom. Par amfijpora neustrašivo štiti svoj teritorij od bilo koje invazije. Gledati ove ribe - veliko zadovoljstvo.

Morska zmija

Muren

Ovo je jedan od najopasnijih stanovnika Crvenog mora - otrov tih riba je mnogo puta veći od otrovne kobre. Međutim, toksini morske zmije se apsorbiraju u krv vrlo sporo, pa ako je osoba imala nesreću da se suoči s njom, ima dovoljno vremena da izađe iz vode i hitno se okrene liječnicima.

Riba leptira

Pjegavi protolazi (krokodilna riba)

Riba leptira (čekinja) imaju snažno spljošteno ovalno tijelo, duge leđne peraje duž cijelog tijela. Pierce je oborao. Maskirani leptir maska ​​tamno plava. Neki leptiri imaju narančaste i plave boje.

Leptiri vode dnevni stil, i stoga poznati ljubavnici plivaju iz maske. Pretpostavljam da noć ribe nisu tako šarene. Oni to ne trebaju. Mnoge ribe leptira drže sav svoj život u parovima, ali ne mare za kavijara i prženja.

Većina butterfly riba živi u koraljnim grebenima i blizu koralja na malu dubinu. Ovisno o stajalištu, ona se čuva jednina, parova ili stada. Pojedinačno i parovi štite radnju od invazije natjecatelja.

Zbog male veličine i svijetle boje butterfly ribe su vrlo pogodne za domaće morske akvarije. Međutim, oni su vrlo zahtjevni za uvjete, te stoga ih ne preporučuju novaci. Ribe za akvarij donose iz južnih mora, jer se teško razmnožavaju u zatočeništvu.

Vuk (riba zebra)

Krasnogo tilozur

Vukovski (Fish-Lion) - Vrlo spektakularna grabežljiva riba iz slučajne obitelji. Kao lijepa, koliko i opasna.

U pravilu, veličina zime se kreće od 20 do 40 cm, težina je do 1,5 kilograma. Zime imaju svijetlu boju upozorenja crvenim, bijelim, kremastim ili crnim prugama. Duge vrpce prsnog koša i dorzalnih peraja čine krstarenje slično morskom ptica, odavde i imena. U ovom luksuznom "peru", oštri otrovni zraci su skriveni, sposobni uzrokovati ozbiljno oštećenje zdravlja. Upoznajte ribu mogu biti u blizini koraljnih grebena, na dubini od 50 metara. Zime su pretežno noćni život, dan se odmara na dnu ili se skriva u pukotinama, podižući otrovne bodlje.

Zime ne napadaju osobu, ali može patiti od nehata. Neiskusni ronioci često se približavaju ribi previše, pa čak i pokušati da ih udari, u ovom slučaju injekcija je neizbježna. Osim toga, plivač jednostavno ne može primijetiti krstarenje i doći na njega ili slučajno dodirnuti. Stoga se divljenje ljepote podvodnog svijeta, ni u kojem slučaju ne smije izgubiti opreznost i budnost.

Korijen pobjednika uzrokuje brojni sustavni učinak u ljudskom tijelu, kao što je teška bol, poteškoće disanje, mučnina, povraćanje, grčevi, obamrlost, vrtoglavica, proljev, snažno znojenje. Osim toga, otrov pobjednika može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, do anafilaktičkog šoka. Za zdrave ljude, otrov pobjednika nije fatalan, iako je učinak trovanja može trajati do nekoliko dana. Za ljude starosti, djeca, osobe s oslabljenim imunitetom i alergijske posljedice mogu biti mnogo ozbiljniji.

Riblji kamen

Riba crvenog mora

Ova riba je još uvijek širina. Pala je u morsko dno i postaje poput kamena, zbog čega je dobio takvo ime. U podnožju leđnih peraja, ima žlijezde koji raspoređuju najjači otrov. Čovjek odmah osjeća bolnu bol, može izgubiti svijest. Postoji opasnost od vaskularnog kolapsa i zaustavljanja srca. Ako ste bili dovoljno sretni da krenite na kamen - liječenje može trajati nekoliko mjeseci.

Letvica

Riba crvenog mora

Lenjin - malo poznat po ruskim potrošačima. Nije slučajno, jer je njihovo stanište jako daleko od nas. Letters se nalaze samo u tropskim vodama Pacifičkog i Indijskog oceana. Samo se neke vrste mogu naći u istočnom Atlantiku, Crvenom moru, perzijskom zaljevu, na obali nove Kaledonije, Afrike i juga Japana.

Spacije pripadaju relevantnoj obitelji - letlalariji - smuđ. Total Rod Letnalarina ima 27 vrsta, među kojima je takozvani car, Atlantic Letar, Yelohvost, narančasta letar, ružičasta uha, truba, prugasta Lenjina, vitka Lenjina, izuzetan Lenjin, pa čak i crnu mrlju, crvenu njušku i druge. Kao što možete vidjeti, imena su najrazličitije. Stvar je da su letlarini vrlo lijepe ribe. Nije slučajno da su sve vrste slojeva nazvani "carski pladnjevi".

Boja, oblik i veličina slova mogu se uvelike varirati. Najčešće je boja vrlo svijetla, kontrast, u nečemu čak i "uzrokuje". Letters su srebrni, smeđi, smeđi, plavi s mrljama, maslina i sve ove sorte "stisnute" prisutnošću raznih mjesta i pruga.

Većina vrsta Leturin nalikuje riječne ribe s uskim i uzdužnim torzom, prekrivenim malim ljuskama (osim za glavu). Letters imaju veliku izduženu šipku, široku usta s velikim usnama i oštrim zubima, velikim očima visoke uličice.

Letpina Syzdavna služi kao objekt komercijalnog, sportskog i amaterskog ribolova. U mjestima rasprostranjene distribucije, razdražljivo je ponekad značajan dio prehrane stanovništva. Vrlo je cijenjena od strane aboridžina zemalja jugoistočne Azije i Afrike. Zbog smanjenja broja ovih divnih riba, neke vrste slova počele su se razmnožavati u posebnim kavezima, koje su instalirane izravno u more.

Blussian Balvenji

Riba crvenog mora

Balbolberry balkers (titanic ili divovski spinirani titan) - stanovnik tropskog mora iz obitelji kopigog. Ovo je najveći predstavnik obitelji, njegova duljina je oko 75 cm, težina - do 10 kg.

Barristory Ribe nisu priče, žive ili jedan ili parovi. Stanište - laguna i vanjske strane grebena. Hrana uglavnom od strane nekih vrsta koralja, morskih ježbi, morskih zvijezda, školjkaša itd.

Spinorog titan može biti opasan za ronjenje i ljubitelje ronjenja tijekom uzgoja. Balastoda gradi impresivne veličine utičnice, oko 2 metra s promjerom i dubinom od 75 cm, i štiti ga vrlo nesebično. Neobraženo gost može biti napadnut, kitrog ugrizi nisu otrovni, nego bolni.

Imperial anđeo

Riba crvenog mora

Anđeoska riba Imperial, Imperial Pomakantus - jedan od rođenih obitelji riba anđela.

Anđela ribe car Prilično velika, originalna oslikana riba, s visokim cijenama tijela. Svijetloplava ili plava boja s dijagonalnim žutim uskim prugama. Peraje glave i repa imaju žutu boju, a škrtački poklopac. Tamna maska ​​"nada". Whiteova usta. Maksimalna veličina doseže 40 centimetara, ali u akvariju doseže do 30 centimetara, gornja granica tijela doseže 13 centimetara.

Mladi pojedinci, Carski anđeli, imati crno tijelo koje ima koncentrične tanke plave plave, bijele i plave pruge. Spinalni i analni peraji obojani u plavu boju s plavim mjestima. Bojanje tijela promjene kada se tijelo dosegne 8 centimetra.

Seksualne razlike su to muškarci Imperial Pomakantusus Malo veće ženke, maska ​​kod muškaraca tamno plave, ženke su obično svjetlije, sivo-plave. Tijekom mrijesta, svijetle boje ženki blijedi i spolne razlike su upečatljive. S plivačkim mjehurićem može objaviti glasne zvukove.

Obično Imperial Pomakantus agresivni u odnosu na susjede na akvariju, pogotovo kada dosegne velike veličine. Može se držati zajedno s malim koraljnim polipima koji ne predstavljaju zanimanje. Ali nemoguće je sadržavati sa sjedećim beskralježnjacima, kao što su mekani i tvrdi koralji. Hranu s spužvama i drugim morskim beskralježnjacima. Anđela ribe car prebiva u Crvenom moru i Indijskom oceanu.

Paks

Riba crvenog mora

Dugo, identifikacija i razvrstavanje ploča omete se zbog značajne dobi i individualne varijabilnosti tih riba. Uz dob tanjura, postoje značajna vanjska varijabilnost. Mlade ribe su obojene u žutoj ili narančastoj boji s tri crne pruge, imaju vrlo duge ledene i analne peraje, što daje srpa. Dok rastemo, peraje se skraćeno, crne pruge su zamagljene, tijelo dobiva monofonsku tamnu ili srebrnu boju.

Do danas, reći točno koliko vrsta uključuje obitelj kampusa je teška, a ne zato što je nepoznata, samo različiti izvori daju potpuno različite informacije. Da se sažeti, može se reći da se ova obitelj sastoji od 8-12 vrsta i 7-15 Genera.

Plijesni koji žive u atlantskim, indijskim i vremenskim oceanima, to je pogled na more, mlada riba nalaze se jedna po jednu ili malim skupinama među mangrovama iu zaštićenim lagunama, odrasle ribe - u dubokim pješčanim lagunama, na grebenima okrenutim prema moru tri metra do 30 metara, male skupine biljaka vole duboko vodene površine potopljenih brodova.

Hraniti se algama i malim beskralježnjacima. Studije su dugo provedene na velikom koraljnom grebenu, pokazala je da ploče mogu igrati ulogu kritične funkcionalne skupine, konzu. Dakle, oni sprječavaju pretjerano brz rast algi među koraljima i dopuštaju koraljima da rastu i održavaju život grebena. Iscrpljivanje populacije biljaka kao posljedica zagađenja ribolova i okoliša dovodi do brzog rasta morskih algi i nestanka koralja.

Riblji fenjer

Riba crvenog mora

Fish Lantern (od odvajanja riba - Berix-u obliku), također se često nalazi u Crvenom moru. U većini oceana, raznolikost riblje svjetiljke je iznimno duboka riba, nikada se ne diže u plitkoj vodi, gdje bi bilo moguće promatrati.U Crvenom moru, osobito ne-brašna noći, riblja lampa ponekad može primijetiti na površini vode.

Francuski ronioci nazivaju se sićušna riba "Les Petits Peugeots" (Mali Peugeot), jer. Pod vodom, spektakl nalikuje vatrometu, kada se stotine sitnih zavrha završi kroz tamu i omotavaju gystiklizam grebena. U grebenu, riba obično pluta u par. U vrećici transparentne kože ispod svakog oka sadrži milijune bioluminiscentnih bakterija, stvarajući svijetlo svjetlo, dobro vidljivo u mraku.

Akcija zbunjuje, zbunjuje moguće grabežljivce, budući da uzbuđeni ubrzanje riba doprinosi nekoj vrsti treptaja, svjetlo nestaje, a zatim se pojavljuje na potpuno drugom mjestu. Velika riba ostaje "frustrirana", slijedi neuhvatljivi plijen, kao i ronioce. Svjetlo se koristi i privući plijen i komunikaciju. Peta svjetlost ribljeg fenjera.

Riblji kirurg

Riba crvenog mora

Riblji kirurg ili riba-skalpel je morska riba operacije obitelji, živi u toplim oceanima i tropskim vodama. Ukupno brojevi 9 Genera i više od 70 vrsta operacije. Riba kirurga je dužna biti oštra i otrovni naziv šiljaka, što može biti opasno za osobu. Najčešći akvarijske vrste su sljedeće: plava, plava, štednja i zebre.

Sve sorte kirurga imaju neke slične značajke: njihovo ovalno tijelo je vrlo spljošteno sa strane, ima izraženu stabljiku repa. Boksu na stabljici repa su opasni šiljci. Njegov oblik i oštrina šiljaka slični su kirurškom skalpelu ili oštrici britve. U mirnom stanju, riba drži ove šiljke u posebnom džepu, au slučaju opasnosti, to ih žice kao zaštitno oružje.

Na glavi kirurga, nagnuto čelo i mala usta na vrhu izduženog lica. Velike oči pomažu im dobro navigirati u mraku. Odvod i analni peraji su dugi, imaju širok oblik. Duljina ribe može doseći od 10 centimetara do 1 metra u prirodnim uvjetima. U akvarijima njihove dimenzije ne prelaze 40 cm. Razne vrste imaju svoju svijetlu boju: žuta, crveno-ružičasta, svijetlo plava. A u smeđim pojedincima na tijelu postoji zanimljiva slika.

Riba vodi dnevni način života, već u ranoj dobi oni pokazuju instinkt zaštite osobnog teritorija. Jaki muškarac obično može imati harem nekoliko žena.

Pegasus zmaj

Riba crvenog mora

Tijelo ribe spava od vrha do dna i prekriveno koštanim bljeskovima i prstenom. Elementi ljuske, s izuzetkom repa, povezani su nepomični. Nazalne kosti rastu u ravnu ispruženu. Pod njom je mala uvučena bez zuba. Peraje dojke su velike, zidne, sadrže 9-19 neraskidivog zraka. Abdominalne peraje su tankable, imaju 1 špiny i 2-3 neraskidive meke grede. Leđna i analna peraja, nalaze se nasuprot drugome, imaju 5 mekih zraka. U rep rep 8 zrake. Broj kralješaka - od 19 do 22. Male rupe. Ne postoji plivačkog mjehurića.

Bojanje se snažno promijenilo. Očigledno, mogu ga brzo promijeniti kako bi maskirali. Gornja strana tijela obično ima smeđu boju različitih nijansi i svjetlosti, niži obojeni blijedi. Leđa i bock su često prekriveni tamnim uzorkom mreže ili povremenim linijama, ponekad postoje svjetla mjesta. Peraje dojke obično imaju bijeli rub i redove smeđih mrlja. Zbog pjegave maskiranja slika, riblji pegasus je vrlo teško pronaći na dnu. Ali ne sve vrste mogu se hvaliti njihovom nedosljednom.

Feed "Pegasy" sve što će biti u mogućnosti pronaći na dnu - crvi, utrke, kavijaru. Na dnu pokušajte držati parove - ženski i muški. Možete ih razlikovati u veličini - ženke su malo veće i uvijek ostaju malo ispred muškog. Njihovo kretanje na dnu podsjeća na puzanje od plivanja.

Na jugoistočnom aziju tih riba u suhom obliku prodaju kao suveniri, amuleti i lijekovi: vjeruje se da je juha od njih pomaže kod bolesti grla. Ostale poslovne aplikacije nemaju.

Arotronska zvijezda

Riba crvenog mora

Obitelj rotoze ujedinjuje 19 Genera i više od 120 vrsta. Skaloza je pretežno morska riba, ali mnogi mogu živjeti u Salwaters, te brojne vrste - čak i svježe. Distribuirani u tropskim i suptropskim zonama atlantskog, indijskog i pacifičkog oceana. Većina vrsta je svejedi, jedu mekuške, rakove, male ribe, onečišćenja, međutim, postoje i specijalizirani, isključivo u zlonamjernim ili algama.

Kratko ovalno tijelo s relativno malim perajama je posjetnica ove ribe. Dorzalna peraja je jedan, u obliku ventilatora, pomaknut natrag. Koža je često prekrivena malim bodljama, ali neke vrste imaju goli. Zubi se kombiniraju u ploče čeljusti, dva u svakoj čeljusti. Velike oči, konveksni, s svijetlim šarenicama. Boja je vrlo raznolika, varira od lagane i smeđe do svijetle naranče. Obično postoji crtež traka ili mrlja, iako postoje i vrste s monofonskim obojenim tijelom. Veličine variraju od 10 do 90 centimetara. Ženke su obično nešto veće od muškaraca i svjetlije obojene.

Izdvajanja mnogih vrsta sadrže toksine opasne u probavnom traktu, najopasniji je tetrodoksin (ovaj otrov je prisutan u tijelu fugu ribe, kako bi je jesti u hrani zahtijeva posebnu obradu).

Rocozubs su vrlo često sadržane u akvarijima. Pojedinačne vrste mogu se održavati čak iu malim akvarijima, od 50 litara. Oni žive dosta dugo vremena, no zahtijevaju stalnu skrb: redovitu zamjenu vode, stabilne temperature, krutosti i pH. Tetradontide su prilično agresivni, i predstavnici vlastite vrste i druge ribe. U formiranju stanovništva akvarija, mora se uzeti u obzir ovo svojstvo.

Brbljanje

Riba crvenog mora

Na obali Izraela, i Krasnomora i Mediterana, postoje Barracuds. I pronađen u takvim količinama koje je njihov godišnji ulov deseci tisuća primjeraka. O Barracuda hoda mnogo legendi. Oni pišu da nisu manje opasni grabežljivci od morskih pasa. Vjeruje se da su se ponekad napadi pripisani morskim psima (do milijun pojedinaca!) Marka Barracud. Oni tvrde da Barracudije mogu rasti do 3 m dužine, a njihova težina doseže centru. Scaby Scablasts činjenicom da bici Barracude, nakon čega slijedi šok i krvarenje, mogu dovesti do najtužnije posljedice. Ravna noćna mora neka vrsta plivanja od naše obale!

Zapravo, sve nije tako zastrašujuće. 18 vrsta riba uključeno je u obitelj Barracudal. Svi oni žive u tropskim i suptropskim vodama svijeta oceana blizu površine. U Crvenom moru - 8 vrsta, među njima Sphyraena Barracuda - Big Barracuda (maksimalna registrirana riba - 200 cm, težina - 50 kg, ali ne i centru) i barraludes su manji. U mediteranskom moru vrste nisu toliko, samo 4, od kojih se 2 puta preselila iz Crvenog mora uz Suez kanal.

Najznačajniji prokleti barracud - snažna donja čeljust, daleko zagovaranje za gornji dio. Čeljusti su opremljene oštrim zubima - brojnim malim, oštrim, kao britva, zubi kopaju čeljust vani, au unutrašnjosti postoji nekoliko velikih zuba, slično bodežima. Big Barracuda desno ima reputaciju kao nezasitan grabežljivac. Svi pomorski stanovnici, inferiorni od nje. Žrtva njegove ove ribe leži u zasjedi među kamenjem i stijenama ili u šikarama podvodne vegetacije. Ali vrlo često male grupe napadaju teole male ribe. Jato obično drže male brralude i velike ribe - jedan. Napadaju na velikoj brzini, u pokretu hvataju komadiće mesa snažnih čeljusti. Kada se nekoliko Barracuda lovi, voze plijen u gusto stado, čime se povećava vjerojatnost uspješnog napada. Ponekad Barracuda napadaju plivači i ribari, plašili ih ne manje od morskih pasa. Ali autoritativno potvrdio činjenice napada Barracuda malo. U osnovi, uplašeni plivači su uzeli jednostavnu riblju znatiželju za agresiju.

Ove ribe vide vrlo dobro, čak iu blatnoj vodi, primijećuju njihove žrtve ranije od njih i pažljivo odabiru objekt napada. Obično ne ubijaju za užitak, ali napadaju samo ono što će stvarno jesti. Pogrešan napad na osobu manifestira se u brzom snažnom utjecaju, ali čak i jak zalogaj ne predstavljaju pravu opasnost.

Svi koji moraju brzo plivati ​​u vodi, biti to riba, kitovi ili podmornice, suočeni s problemom otpornosti medija. Barracuda proizvodi posebnu sluz, koja smanjuje turbulenciju vodenih tokova oko tijela ribe. Manje od jedan posto Barracuda sluz otopljeno u vodi smanjuje otpornost za 44%.

Muren

Riba crvenog mora

Moray - pripadaju obitelji pomorske provalne ribe. Ukupno postoji oko 200 vrsta i 15 generala. Postoje potpuno male vrste moray oko 11 cm dugu i divovi do 3 metra duge i težine do 30 kilograma.

Moray ima duga tijelo u obliku zmija bez torakalnih i trbušnih peraja. Sve vrste mulja - grabežljivci s moćnim fleddijskim zubima.

Vrlo često, Muren je predstavljen kao zlonamjerni nemilosrdni agresori. Zapravo, oni radije skrivaju, ali ne da ne napadaju osobu. Svi slučajevi napada bili su povezani s samoobranom ili s netočnom identifikacijom. U pravilu, Murena napada samo one koji su preblizu rupi, uporno traju luk ispod kamenja i koralja s rukama. Još jedna stvarna prilika da pati od mulja - hranjenje rukama tijekom popularnih "atrakcija" za turiste koje nude lokalne ronilačke tvrtke. Činjenica je da muren ima vrlo slab vid i oni se uglavnom oslanjaju na njihov osjećaj za miris, razlikovati hranu od prstiju na njih vrlo teško. S ugrizom mulja visi na žrtvi mrtav stisak, poput nosača bika, dok odmahuje čeljust, uzrokujući poderane rane s oštrim zubima. Besplatno neovisno ne može biti slobodan, pomoć zahtijeva.

Pjegavi protolazi (krokodilna riba)

Riba crvenog mora

U Crvenom moru i na obali jugoistočne Azije, možete pronaći neobičnu ribu, što izgleda kao krokodil. To se zove - krokodilna riba. I u znanstveno - pjegav stan.

Živi u blizini obale. Velike dubine ne vole. Rijetko se može vidjeti na dubini od više od 15 metara. Najvjerojatnije mjesta njegova staništa - koraljni grebeni. Voli ravnu čistu pješčanu ili šljunčanu dno. Skale boje pijeska. Ali ovisno o staništu može biti "oslikana" pod morskim šljunak.

Odrasli krokodilne ribe imaju duljinu od 40-70 cm., Ali ponekad se, međutim, vrlo rijetko, vrhovi se nalaze ispod brojila! Po cijelom tijelu ima vrlo oštre šiljke. U određenoj mjeri to štite od većih predatora. Ona je također grabator i njegov izgled boli užas na vozačima. Iako se ne isplati uplašiti. Iako je nadimak krokodil, ne napada ljude i općenito vodi vrlo mirno dno životni stil.

Odrasli pojedinci izvedene ravne ravnine su stvarno vrlo niske. Rijetko plutaju - uglavnom su na jednom mjestu u fiksnom položaju. Slično tome, lov. Ova riba djelomično se slome u pijesku i zadržava nevjerojatnu nepokretnost u roku od nekoliko sati! Jato bezbrižnih malih riba plivaju do nje vrlo brzo, ne sumnjajući o opasnosti. Nakon toga, krokodil se slomi s mjesta i oštro zgrabi prvu nosnu ribu.

Na velikim grebenima ne lovim jer ima vrlo mala usta. Teško je reći, u koje doba dana je najaktivnije, jer takva "aktivnost" (ležeći na dnu), je svojstvena joj i danju i noć. Ali se najčešće hrani noću. Iako u svijetlim doba dana, krokodilna riba neće odbiti plutati ili puzati pokraj vađenja.

Krasnogo tilozur

Riba crvenog mora

Dugo dok štuka igle pluta u malim jatima u blizini morske površine.

Veličina do mjerača. Vidljiva zubna usta. Kao strike zubi su jasno vidljivi sa strane. Kaže se da ova riba ne grize žrtvu, a prvi skeine njezina tanka slaba usta. To je za to, a ne za tanku lik, zove se igla riba.

Zapravo, Tilozarov lovni način je lakši - plovidba pokraj sitnog ribolova kao što je antiaas, on čini oštri lateralni pokret s kljunom i prianja ga s oštrim zubima.

Verzija igle za predenje vjerojatno se dogodila od stvarne opasnosti od zabranjenih igala za ribu za osobu.

Tilozura jata lov na male ribe u blizini površine mora. U isto vrijeme, ponekad u uzbuđenju lovac ubrzava tvrdo, skače iz vode, a na velikoj brzini, mnogo metara iznad vode leti. Bilo je slučajeva kada je u bijegu riba ozlijeđena kljunom ljudi (također ribara), nasumce pronađena na putanje leta. Ponekad riba razbija čeljust i ne manje od osobe pati.

Kirurška riba, rinosi i neki drugi mogu povrijediti osobu. Imaju čvrste ploče u blizini repa, koji se koriste za zaštitu, ali mogu i slučajno povrijediti plivače. Ako je riba zakačila skalpelu kamere ili maske ili peraje, mogao bi se ozlijediti. Vjerojatno je znala o takvoj opasnosti i stoga nitko nije ozlijeđen.