Riba

Imena i vrste ribolovnih riba: Detaljan opis

Gotovo svi planeti rezervoara nastanjuju razne ribe. Numerirani su više od dvadeset tisuća sorti. Oni mogu boraviti i u morskoj slanoj vodi i svježim rezervoarima. Većina njih je takozvana ribarska riba. Od ribarskih vrsta pojedinaca ispadne vrijedne proizvode za ljude: hranu, droge, hranu za kućne ljubimce, terenske gnojive i druge industrijske proizvode. Razlikuju se tri glavne kategorije ribarskih riba:

Slatkovodna ribarica

Jesetra

Predstavnici slatkovodnog ribarske industrije ribe su ribe koje žive u svježim vodnim tijelima, odnosno u ribnjacima, rijekama i jezerima. Osobito vrijedni od strane njihovih predstavnika su tipovi šarana, Okuneye i Somov. Njihov dio u svijetu ulova je oko jedanaest posto.

Neke od najvećih pojedinaca slatkovoda su:

  • Riječni dio je kineski psefurus, dosežući dužinu od sedam metara, a težinski je do 1000 kilograma.
  • Amur Kaluga, koja se odnosi na Sturgeon. Duljina može doseći nešto manje od kineskih pseffera, to jest, oko šest i pol kilograma.
  • Europski com, koji raste do 5 metara i drugi.

Važno je napomenuti da su neki slatkovodni stanovnici vodnih tijela umjetno uzgajaju. Takvo razrjeđivanje je predmet pastrve, sazana, šarana, telepije, tolstobika i drugih.

Strastveni i polupropusni predstavnici ribolovne ribe

Strastljiva riba - to je skupina riba koja vode nomadskog načina života i može se kretati na vrlo velike udaljenosti. To jest, rastu i hrane se u morskoj vodi, a za reprodukciju plove u rijeku vodu. Mogu uzeti udaljenosti na nekoliko tisuća kilometara. Polupropusna riba također se bacaju od mora u rijeci naranča, ali ne plutaju od njega.

Osobne ribe su vrlo cijenjene. Ti pojedinci također imaju poseban okus, jer se velika količina masti nakuplja u svom tijelu. Takva je margina potrebna da lako doći do mrijesta, koje ponekad mora plivati ​​dugo vremena.

Do prolazne ribe uobičajeno:

  • Većinu sutraženja;
  • sorte lososa;
  • Različite vrste haringe.

Polu-frekvencijskih sorti riba, uobičajeno je dodijeliti neke vrste šarana i okupala. Ovo je štuka, vobla, red vatre i t.P.

Posebno vrijedna od komercijalnih i polupropusnih riba su predstavnici lososa i postrojbići obitelji. Sturger je cijenjen ne samo po ukusnim masnim mesom, već i crni kavijar. Ova pasmina je dugo poznata i uvijek se smatralo da je hrana plemenita. Jednostavna osoba da ga dobije gotovo nemoguće.

Od lososa možete istaknuti losos, ružičaste, ketu i sorte svojih predstavnika. Oni imaju izvrstan okus mesnih proizvoda, koji je također prilično debeli. Oni su također vrlo cijenjeni za crveni kavijar. Prije mještana rijetkih mjesta, njihovi predstavnici prolaze ogromne staze, spuštajući se s mora koji prebivaju u rijeku. Stoga, u tom razdoblju, oni obično curlate uglavnom na ulazu u rijeku, na putu do mjesta za reprodukciju.

Pomorski predstavnici vrijedne ribarske ribe

Salo

Riba ribarstva je najveća skupina. Odnosi se na više od 80% svojih predstavnika. Najvredniji pojedinci nastanjuju sjeverne more. To uključuje haringu, kambal, bakalar, morski bas, kao i sike, obojeni, tehnici i drugi.

Nekoliko skupina se također razlikuje od ovih predstavnika:

  • Pelagijska vrsta - stan u gornjim slojevima vode;
  • dno, drže se blizu morskog dna.

Tipičan predstavnik pelagičkih vrsta je haringa. Ima plavo violet natrag i srebrne trbuh i strane. Njegova prehrana se uglavnom sastoji od planktona. Najčešća haringa je Atlantika i Pacific. Izvana su vrlo slični, iako je biološki potpuno dva različita tipa.

Još jedna važna vrsta morske vrijedne ribolov riba je ukusna stijena, čiji je glavni predstavnik.

Sezona plijena:Kružna godina. Duljina: Do 180 cm s težinom do 45 kg (obično 60-70 cm). Težina do 6 kg. Stanište obalnog Cod proteže se od obalnih plitkih voda na dubinu od 600m. Cod - jedan od najčešćih i ekonomski najvažnijih vrsta morske ribe u Norveškoj. Postoji oko 60 vrsta bakalarnih vrsta. Atlantic Cod je najpoznatiji i ekonomski važniji. Propusti živi uglavnom u hladnom ili umjerenom sjevernom moru, na dubini od 180 do 360 m. Ovo je nezasitan predator, jedeći haringu, akne i drugu plitku vodu. Smatra se jednom od najboljih riba hrane s vrlo ukusnim bijelim mekim mesom.

Ne manje vrijedne ribolov ribe su kambalne sorte morskih stanovnika. Sezona plijenaMorska kambala: Srpanj - prosinac.Duljina: 25-40 cm. Može doseći duljinu od 95 cm.

Karakteristične značajke: obje oči i mnoge crvene mrlje nalaze se na desnoj smeđoj glatkoj strani glave. Stanište - iz primorske zone do dubine od 250 m. U Cambali, obje oči su na jednoj strani tijela.

Gornja strana Kada riba leži na morskom dnu, lijeva strana u jednoj obitelji Cambala i, gotovo uvijek desna strana u drugoj obitelji. Tijelo je ravan, s ljuskama u nekim vrstama i bez ljuska u drugoj gornjoj boji, ali samo izvana. Sezona - srpanj-prosinac. Kambala je vrlo ukusna, hranjiva riba.

Imena i vrste ribolovnih riba: Detaljan opis

Jesetra

Beluga

Šaran

Beluga je jedan od najstarijih (njezini preci se pojavili u jureskom razdoblju prije 200 milijuna godina), a možda i najveći od ikada živjeli na zemlji slatkovodne ribe. Duljina njezina tijela može doseći duljinu od 5 metara, a težina - 2 tona. Najbliže, i jedini u obitelji, rođak ovog diva je Kaluga, koja živi u rijekama na Dalekom istoku.

Torpedni, suženi do repa, tijelo Beluga je prekriveno s pet redova koštanih ploča (također se nazivaju štitovima), koji pouzdano štite ribu od bilo kakvih vanjskih utjecaja. Boja vrha tijela obično je tamno siva ili zelenkasta, dok je trbuh obično bijeli. Na dnu izduženog, kukazio se malo gore, belugavo lice nalaze se pojave koje služe kao mirisni organi, i odmah iza njih je srp oblik usta. Nema razlika između podova u boji, ali ženke imaju veće veličine od muškaraca.

Uglavnom, beluga riba se distribuira u kaspijskom moru, iako se nalazi i u crnoj, Azov i Jadranskom moru. Međutim, bacanje kavijara se ne događa u soli morskoj vodi, ali u slatkovodnim rijekama, čiju se ribe uzdiže prilično visoko. Većina života Beluga provodi sam, ujedinjuje samo za parenje i u razdoblju mrijesta.

Stupland

Sald

Seviryja se odnosi na obitelj Sturgeona. Njezino stanište pokriva bazene crne, Azovljeve i kaspijske mora. U malim količinama, ova riba se nalazi u Egejskom i Jadranskom moru, kao iu Aralskom moru, gdje je 1933. ujedinjena od Caspiana. Severy se odnosi na broj prolaznih riba, uglavnom živi na otvorenom moru i samo za razdoblje Ikrometanija ulazi u tekuće rijeke.

Seviryja se smatra vrijednim ribolovnim ribom. Ima dva oblika - zima i proljeće. Iz svih drugih riba obitelji Sturgeona, odlikuje se vrlo indikativnim izgledom. Posebno obilježje serruf je neuobičajeno dug nos, koji u obliku podsjeća na bodež. Čelo ove ribe je prilično konveksna, uska i glatka brkovi ne dopire do usta, čija je donja usna vrlo slabo razvijena. Torzo serskeugi, poput nosa, protezao se u dužini, na stranama i na leđima, čvrsto je prekriveno smještenom jedni drugima. Tijelo ove ribe ima crveno-smeđu boju s blagim plavkastim crnom s paukom na leđima i sa strane i bijele pruge na trbuhu.

U njihovim dimenzijama, Sevirtyja je ozbiljno inferiorna od Sturgeona i rijetko prelazi 5 metara duljine i 50 kg vaganja. Prosječne dimenzije ove ribe mijenjaju se od 1,2 do 1,5 m duljine i od 5 do 6 kg vaganje. Ozbiljnost juri tamno sive kavijar, promjer ikona ne prelazi 2 mm. Sjećala se malo nametljivo i ništa poput okusa koji je lako učiti - s blagim mirisom riba i okusom joda.

OSPR Ruski i Sibirski

Napuknut

Ruski serge doseže duljinu više od 2 m i masa oko 80 kg. Strani relativno kratak. Iznad bočnog reda bugova nasumično raspršene velike koštane ploče. 10-13 spinalni bugovi s oštrim, savijenim stražnjim krajevima (u starim pojedincima. Jaka tijela poput kralježnice je viša od onog drugog pogurnjaka, rez je širok i kratak. Prije malog neuredan usta postoje kratki okrugli prste bez povratka rubova, ne stižu do rubova usta. Niža usna, u pravilu, u sredini je prekinut. Bojanje: Spin iz sive-plave boje i pepela do maslinovog siva, strana svjetlija, trbuh od bijele do prljave žute boje. Shieldovi od bjelokosti. Je vrijedan objekt ribarstva

Trn

Srupboid

Šiljak riba je vrsta pogurnjaka, uglavnom se nalazi u aral i kaspijskim morima, a također se javlja, ali u manjim količinama, u crnoj i Azov morima. Ova vrsta ribe je nedavno istaknuta, ali još uvijek znanstvenici ne mogu točno odrediti progenitore ribljih šiljaka. Neki predstavnici znanstvenog svijeta tvrde da je riba šiljaka neovisni pogled, drugi osiguravaju da se to dogodilo iz graška Beluga i Sturgeona (kalorizator). Osim toga, postoje znanstvenici koji osiguravaju da su popike ribljih progenitora sutra i sedam.

Ovo ime ribe primilo je zbog karakteristične vanjske značajke: uzdužna površina ribe ukrašavaju nekoliko redova rasta koji imaju oblik šiljaka. Odrasli riba za odrasle dopire do prosječne tjelesne težine od 20-25 kilograma s duljinom od 1,5 metara. Riba šiljaka navedena je u crvenoj knjizi Ruske Federacije, jer je predstavnik visokokvalitetne vrste pogurnjaka i ugrozila prijetnju nestanka.

Salo

Kaspijski losos

Riba

Snorzhenny. Boja tijela od svjetla na stranu na tamno sivu na leđima. Na stranama crnih mrlja križnog ili nepravilnog oblika. Postoje dobro naglašeni zubi. U bočnoj liniji - od 177 do 133 ljuska. Pilorarski dodaci - 47-57, stameni na prvom Gill Arcu - 21-24, kralješci - 54-58.

Obično na zapadnoj obali Kaspijskog mora (od Tereka do Sefidroda). U sjevernom kasepisu, rijetko je. Snijeg dolazi u terek, kuru, sefidrud i druge male rijeke zapadne i južne obale Kaspijskog mora.
Kaspijski losos formira lokalne stada posvećene pojedinim rijekama (Kura, Samur, Yalama i DR.) i razlikuju se od morfoekoloških simptoma, vrijeme pojave spolne zrelosti, ponavljanje ikrometanija. Oksifinski organizam. Prebiva u visokom području kisika. Glavna hrana u maloljetnicima su rakovi, odrasle ribe - Sprat, ateraina, mlada haringa.

Losos

Riba

Doseže 1,5 metara dug i preko 40 kilograma težine - to ovisi o stupnju odrasle dobi i mjestu gdje živi. Njezino tijelo je duguljasto, komprimirano sa strane, postoji deblji. Pokrivena finim srebrnim vagama, na stražnjoj boji obično je tamnija nego sa strane. Mladi pojedinci imaju više motley boju, zašto su se prethodno smatrali drugim vrstama. Mladi predstavnici su strogo rezani repom, za razliku od odraslih. Usta prilično široka i ispunjena jakim zubima. Tijekom razdoblja mrijesta, izgled se uvelike mijenja: muškarci povećavaju prednje zube, donja čeljust je produžena, a gornja kuka savijena savijena. Koža se zgusne na leđima i skalama uronjena u nju. Bojanje u ovom trenutku postaje tamnije, tijelo na stranama i na glavi može biti prekriveno crvenim i narančastim mrljama.

Chavilla

Riba

Chavich je najveća riba iz Pacifičkog lososa. Njezine dimenzije i okusi su poznati po cijelom svijetu, ne za što je to veliko dijete koje sanja o hvatanju gotovo svakog ribara, Amerikanci ga zovu "kralj losos" (kralj losos), i Japanci - "Prince of Losos".

Izazov, koji se nalazi u američkim vodama, može doći do duljine oko 1,5 m, što je također registriran slučaj ulova ribe od 61,2 kg. Duž američke obale, Chavilla se nalazi u cijeloj zaljevu Kotseba do južne Kalifornije, uključujući i rijeke Coppermine i aleutske otoke. Chavika prebiva u azijskim vodama: u Kamčatki, u rijeci Anadir, u Amuru, na zapovjedničkim otocima i na sjeveru Hokkaido. Osobito mnogo izazova u rijekama Washingtona, British Columbia, u rijeci Sacramento. Glavni mrijest rijeke na azijskom teritoriju smatraju se rijekama Kamčatke, zapovjednika otoka i Highlands Kiyak.

Chavika je lijepa, brza riba s velikom glavom i jakim tijelom u obliku torpeda. U moru njegove bojanje, glupost, mračna leđa s zelenom maslinovom plimom, srebrnim stranama i trbuhom. Na bokovima, malo iznad bočne linije, i na leđima, kao i na repu i dorzalnim perajama, vidljive su male tamne mrlje. Odvaja glavu od tijela karakterističan tamni bend.

Keta

Riba

W Keti Najopsežniji raspon među pacifičkim lososom. Ružičasto meso, ružičasta.Živi 3-6 godina u moru, umnožava se isključivo u rijekama. Rugala se ionra jednom u životu, nakon mrijesta umire. Obiluje obalama Aljaske, u Anadir, u Berinskom moru, u Kamčatki, na obalama Okhotskog mora, Sakhaline, Kurilskim otocima, sjevernom Japanu. Riba pant.

Glava u Keta je velika, konusna - gornja čeljust ravna, uska, dugotrajna. Tijelo je izduženo, donekle komprimirano sa strane. Dorzalni i analni peraji bliže su repu nego na glavu. Gill stamens 19-25 (manje u usporedbi s grbovima), Gill Rays 12-15.

Ružičasti losos

Riba

Ružičasti losos - riba, čija duljina doseže oko 38 cm, a težina je oko 2,2 kg. Među ostalim predstavnicima obitelji lososa je najmanji. Izgled ribe izravno ovisi o mjestu gdje živi. U oceanu, grbavac izgleda ovako: oslikana je u blijedoplavoj boji sa srebrnom nijansom. U rijekama, riba postaje blijeda i dobiva žutu boju trbuha i sive leđa. Mužjaci nakon mrijesta pojavljuju se grba iza glave nego i odgovarajući naziv ove ribe dospijeva. Na određenom znaku muškaraca razlikuje od ženki. Gorbow živi samo nekoliko godina.

Okus ružičastih lososa nježnog, najviše je poput ribe za losos i pastrvu. Razlika samo u mesu juicing. Na grlicu je suha. Miris svježe ribe je tanak. Oštre bilješke pokazuju da se proizvod počeo pogoršati. Neugodan miris prženog grba. Međutim, to je vrlo jednostavno eliminirati ga: prije kuhanja mesa ove ribe tretira se sokom od limuna ili balzamičnog octa u razrijeđenom obliku.

Crveni losos

Riba

Nerque pripada obitelji Pacific losos ribe. Dužina, riba doseže 80 cm., Težina varira od 2 do 4 kg. Nerque je slična veličina i oblika s Ketto ribom, ali za razliku od nje, cjelina ima veliki broj kockarskih stamena.

Nemojte svi znati gdje je riba naseljena i što je takva vrsta lososa korisna. Živi na obali istočne i zapadne Kamchatke, na Aljasci, na istočnom Sakhalinu, kao i Vototskom moru. Meso zasićenih crvenih, ima izvrstan okus. Čak i njezin kavijar nije tako popularan kao ukusno i korisno tijelo za tijelo. Vjeruje se da je njegovo meso mnogo ukusnije od grbaca i katova.

Nerka se najčešće hrani kalionskim utrkama. Ovi oblozi imaju crveni pigment, koji je kasnije korištenjem gole, ide u njezinu pulpu, što čini njezino svijetlo crveno meso.

Instalirano razvijen u svojoj noći. Uzgaja se u jezerima s ključevima za premlaćivanje, na mjestu gdje je sama rođena ("Hawmine"). Prvi mrijest događa se od srpnja do kolovoza, drugi od kolovoza do listopada. Te sestre koje nisu postigle tri godine žive u jezerima, nakon što su prolazile do mora. Onda se vratite u jezero.

Kizhch

Riba

Kizhuch pripada ribu Pacifika Dalekog Istočnog Salmona Salmon obitelji obitelji. Kizhuh - prilično velika riba, dosegnuvši duljinu od 98 cm i masu od 14 kg. Kizhuhu se očito razlikuje od ostalih riba u salve, jasno se razlikuje svijetle svjetle boje, tako da se njegovi Amerikanci i japanci nazivaju "srebrnom sobom", a mi smo nekad zvali "bijela riba".

Kizhić ima veliku masnoću s širokim čelo, ima vrlo visok kratki stabljika repa. Ti znakovi doprinose činjenici da se kizhuho lako razlikuje od djece, gorbušja, ketsa, simesa i crvenih. U moru i kada ulazi u czychu rijeku sjajnu i srebro, vrh glave i vrtnje su zelenkasti, su s plavkasti. Iznad bočne linije, na bočnim stranama tijela, na vrhu glave, na leđima i na vrhu repnoflow lopatica nalaze se crne mrlje nepravilnog oblika, koje su mnogo veće i svjetlije od sim.

Uz azijsku obalu, Kizhuhu prebiva na dužini rijeke Anadir u obali Kamchatsky, do rijeka teče na sjeverozapadni dio mora Okhotska. Ponekad se Kizhuch može naći na Hokkaidu i istočnom Sakhalinu. Ova riba se također distribuira duž sjeverne američke obale Tihog oceana, gdje živi iz Kalifornije (rijeka Sacramento) do Aljaske.

Nelma

Riba

Riba nazvana nelma je podvrsta o vrsti Belorebits iz obitelji Sigov. Nelma - slatkovodna ili polupropusna riba, prebiva uglavnom u sjevernom oceanu, kao iu gotovo svim rijekama Sjeverne Amerike, od menzila i završava u poni.

Odrasle kopija nelma ribe imaju prilično veliku veličinu, ovisno o stanju staništa, težina se može varirati od 5 do 16 kilograma. Nije tako rijetko nalaze se pojedinci zaista snimanje veličina s težinom od 30-40 kilograma.

Bijela riba

Riba

Sig - riba, koja je dio obitelji lososa. Vrijedan ribolov riba. Postoji više od 40 vrsta ove obitelji, ali je prilično problematično razlikovati ih. Uostalom, živi u rijekama, jezerima Amerike i Europe, kao i sjevernoj Aziji, gdje postoje potpuno različiti uvjeti postojanja. Znanstvenici se odlikuju Sigov pod uvjetima života, mjestima i vremenom mrijesta riba, u kvaliteti okusa.

Tijelo je prekriveno srednjim veličinama i komprimiranim sa stranama. Usta su vrlo mala, a na gornjoj čeljusti nisu zubi. U drugim dijelovima brzo nestaju, uvijek se razvijaju vrlo loše. Njegovo bijelo meso, iako pripada obitelji lososa (crvena riba). Mast sadrži vitamine, vitalno ljudsko tijelo. To su vitamini a, e, d. Vrlo je ugodno okusiti. Kao dio nježnog i ukusnog mesa, riba osim masti sadrži proteine ​​i još uvijek vrlo važne tvari za tijelo.

Ovo je fluor, nikal, khrome, molibden, cink. Na 100 grama sig mesa čini 88 kilokalorija. Intenzitet rasta Sigo odnosi se na prisutnost hrane, temperature vode u spremniku i sadržaju kisika. To zahtijeva čistu i kisik ispunjenu vodu s temperaturom od 15 stupnjeva. Kisik mora biti najmanje 8 mg / l. Hrana s planktonom i velikim sigijem na gorivima i malim ribom. Masa godišnje ribe doseže 100 grama i duljinu tijela - do 30 cm. Polu seks se smatra u dobi od 3 godine

Omul

Riba

OMUL - polje polupropusna riba s izduženim srebrnim tijelom u boji, pokrivene čvrsto sjedeće vage i mala usta s čeljustima jednake duljine, koja se odnosi na obitelj lososa. Arktički Omul CoreGonus autumnalis, koji doseže poluprostorsku duljinu s težinom od 3 kg, hrani se u blizini obale sjevernog oceana, koji dolazi Zooplankton, mlada riba i donji rakovi i uzdiže se u rijeku Kanadu, Aljasku i Rusiju.

Tu je i Baikal Omul, prema genetskom istraživanju dodijeljeno u odvojenom pogledu na CoreGonus autumnalis migracija. Što se tiče početnog izgleda u jezeru Baikal postoje dvije hipoteze. Jer jedan od njih, ova riba je endemska - njezini su preci tamo živjeli milijunima godina u uvjetima suptropske klime.

Takvo stajalište pridržavalo se najvećim Ichtiolozima Rusije, a podržavaju suvremeni bajkalni istraživači iz srodnih znanosti. Latinski naziv Omita OMUL-a preveden je kao "lutajuća sig" i u potpunosti odražava mišljenje druge skupine znanstvenika koji vjeruju da je on udarac u Baikal u razdoblju Interglamp od arktičkog oceana kroz bazen rijeke Lena. I doista, Polar Omul je veliki putnik, sposoban se penjati u protok rijeka tisućama kilometara.

Pastrva

Riba

Trout (u Božjem pučanom Petrushka) Vrlo lijepa riba, ona je spava, crne, crvene i bijele mrlje, a ona je mnogo poznavala njezinu relativnu Tjaju. Osim toga, pastrva je preklopno gušća i čini se bržem i širem od vremena. Njihov joj je nos. Upareni peraja zaokružuje više od taritorija, a vage imaju okrugli oblik.

Pastrva, uvijek živi u rijekama i, unatoč bezbrojnim promjenama u boji, uvijek je tamnija od timesa. Na leđima najčešće ima porupnu ili smeđe zelenu boju. Boca žuta ili žućkasta, a peraje su žućkasto sivo, crvene mrlje se češće se nalaze uz bočni liniju bilo strane, a vrlo često imaju plavi. Iako se događa da crvene mrlje uopće nisu, ili naprotiv, nema crnih mrlja, a ostaju samo crvene mrlje. Dorzalne peraje gotovo su uvijek puhane crvenim i crnim mrljama.

Općenito, boja pastrve je vrlo ovisna o boji tla i vode, kao i od prehrane hrane, pa čak i od doba godine, jer je tijekom razdoblja mrijesta, pastrmka je mnogo tamnija. U vapnenačkim vodama, riba je uvijek srebrna i svjetlija, ali u rijekama s tresetom ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili ili fiksna pastrva su obično vrlo tamne boje. Srebrna pastrva u Nijemcima zove se kamen, svjetlo. Meso tih pastrva je apsolutno bijelo, samo u velikim pojedincima malo ružičasto, dok je u Yamburgu pastrve je tamno.

Gavun

Riba

Mala riba Koryushka je popularna kod ribara, u hladnom moru ima puno toga. Ona tvori veliki pogled na obitelji Koryushkov, a Koryushka je jedna od mnogih vrsta ove obitelji. Riba pripada broju najukusnijih ribolovnih vrsta.

Njezino tijelo je produženo i obično duljine doseže 20-30cm, ali postoje rijetki primjerci koji mogu rasti do 40 cm. Oči u crnoj ribi, stražnja siva ili zelenkasta nijansa i transparentna peraja. Budući da Koryushka pripada lososu, tada usta u malim veličinama s brojnim velikim zubima. Tyvyushka teži 15-30 g, ali ponekad sve više ovisi o staništu gledišta. Svježe sušene ribe u svom mirisu podsjeća na svježe krastavce ili lubenice. Živi Koryuk od 1 godine na 10 godina.

Riba voli živjeti u sjevernim morima, kao i jezera, uvale i usta rijeka Rusije, Baltičkog i Skandinavije. Koryushka živi u velikim plićacima u pješčanim morima ili jezerima, a za bacanje kavijara bira usta rijeka gdje nema brza toka. Koryushka je azijski europski i balzam. Europski prikaz prebiva ne samo u sjevernim regijama Rusije i zapadne Europe, zbog aklimatizacije, riba je otišla na bazene Volga. Azijske vrste nalaze se u obalnim područjima mora Tihog oceana, na sjeveru Atlantika i sjevernog Arktičkog oceana. Naučajan boravi u blizini Tihog oceana, u Kamčatki, nedaleko od Kurilskih otoka i mora Okhotsa.

Šaran

Šaran

Riba

Sazan je brkovi riba, koja se odlikuje izdržljivošću i lukavom, a to je posebno važno u mnogim aspektima nadilazi šaran. Sasan raste prvih 8-9 godina života, nakon što je rast suspendiran. Odrasli dio može imati duljinu tijela od 55-60 cm i težiti oko 10 kg. Češće, posebno u divljim vodnim tijelima, ribari uspijevaju uhvatiti uzorke težine do 8 kg. Prema maksimalnim povoljnim uvjetima, sazan može premašiti duljinu brojila i težiti više od 30 kg, ali odmah napominjemo da se takve veličine robova dopire do rijetko. Međutim, u rezervoarima gdje nema krivolova, ne rijetko ne može osjetiti otpor pristojnog protivnika. Dakle, na primjer, u Francuskoj u 2013. godini, jedan ribar bio je uhvaćen sazana težine 45 kg.

Sazan je slatkovodna riba koja se nalazi u mnogim rijekama i jezerima, ali se često nalazi u vodama s blago slanom vodom. Većina svih sazana voli područje vode s velikom dubinom i čistom vodom. Preferira da zadrže web-lokacije s glinom ili kamenim dnom. U rijekama i jezerima preferira parcele s snažnim dnom. Ne voli ili dno. Možete upoznati Sašana apsolutno u svim rijekama koje spadaju u kaspijansko i crno more. U rijekama na Dalekom istoku, Sazan nije samo pronađen, ali može rasti na gigantske veličine, jer je ovdje da se za njega stvaraju najugodniji uvjeti za život i reprodukciju.

Brak

Riba

Ova riba živi u vodama Europe, u jezerima Sibiru, u pištolju Kaspijskog mora i Aralskog mora. Također, nalaze se u rezervoarima Kazahstana. Preferira toplo stajalište ili s polaganim protokom vode, s glinom ili ili itd.

Duljina tijela 30 - 70cm, težina 1 - 10 kg. Ovo je riba s visokim dimnim dimnim, vrlo bočno na bočnim stranama tijela, s malom glavom, "glupim" kopanjem i malim ustima. Tijelo je prekriveno velikim skalama i obilomno sluzom. Od mjesta staništa i starosti ribe ovisi o njegovoj slici.

Prčici peraje mala, kralježnica je uska, analni naprotiv - široko. Crveno peraje. Leđa su sivo smeđe, smeđe strane zlatnom nijansom. Sivo-žuti abdomen. Mladi pojedinci (nazivaju se stupovima) srebro.

Riblji bream zapadni način života. U proljeće se formiraju mala stada i u jesen se okupljaju u velikim plićacima za zimovanje. Zimska riba u dubokim jamama u mirovanju, ako je zima topla, plutaju, držeći se njihovom "zimskom stanu".

Zvek

Riba

Zherh je jedan od rijetkih predstavnika obitelji šarana, koji pokreće i biljna hrana i hrana životinjskog podrijetla. To je oprezno, lukav, snažan predator ima nekoliko imena - Shersouris, au sjevernim regijama zove se "hvataljka" "," konja "- za dječaštvo, brzinu i naviku skakanja iz vode.

Standardna dužina odraslog konja je 50-55 cm, težina se kreće od 1,5 do 3 kg, ali ponekad je moguće zadovoljiti slučajeve gotovo više metara, pa čak i više od 10 kg. Rast konja javlja se vrlo brzo. Zofeh je široko rasprostranjen u rijekama bazena aransky, crnog, baltičkog i kaspijskog mora.

U osnovi živi u običnim rijekama, gdje se nalaze, mjesta s brzim protokom. Manje se događa u velikim ležištima. U velikim količinama, može se naći u ustima malih rijeka koje teče u velika jezera, kao i na donjem dijelu platine.

Spin konja ima zelenkast - ponekad siva siva boja, rep, kao i dorzalne peraje. Sivi, abdominalni i analni peraci su prilično neobični, jer imaju crvenkastu boju, Boca, u pravilu, Silver sama ima duguljasti oblik, skale su male za tako masivne ribe. Mali rh je nešto poput izbjeljivanja, a zatim malog. Zofeh - tipičan grabežljiv, lovi rh je vrlo neobičan način, nema zuba u službi, ali postoji velika usta. Za bolje zadržavanje proizvodnje, gornja čeljust je opremljena malom tuberkulu, a dno ima malu udubljenje.

Kočka

Riba

Roach - pogled na ribu iz obitelji šarana. Ima mnoge podvrste, od kojih neki imaju vlastita imena: talant, Vobla, Cortish. U Sibiru, barem u zapadnom dijelu, au uralu, zajedničko ime roach - Chebak.

Roach ima crnu boju s zelenim ili plavim znojem, kao i strane strana i trbuha. Razlikuje se od najbliže vrste koje se nalaze na svakoj strani u broj nezaposlenih ždrijela zubi, prilično velike vage, smještene na kraju njuške do usta i kralježnice, koja je bila opremljena iznad baze čela trbuha.

Ribe vage su obojene u srebrnim bijelim tonovima, a sve peraje, osim repa i spinalne, narančaste crvene nijanse. Vjeruje se da je slika za slikanje svjetlije od odnosa njezina vobla. Odrasli ove ribe hrane se na različitim beskralježnjacima, njihove ličinke, mekušci, ljeti, prehrana roach može uključivati ​​lijepe alge.

U dobi od tri ili pet godina, riba doseže pubertet. U pravilu, pojedinci roota roacha od ožujka u svibnju, kada temperatura vode više ne pada ispod osam stupnjeva Celzija. Njena jaja, čiji promjer doseže jedan i pol godine, zalijepljeni su na biljke.

Proklijaju se veliki jato i chrometh (od 2,5 do 100 tisuća jaja) prolazi u isto vrijeme, a mrijest je vrlo bučan. Razvoj kavijara brza nastaje u devet-četrnaest dana, nakon čega se ličinke počinju hraniti vlastitim manjim kralježnicama.

Vobla

Riba

Vobla - Riba koja živi u kaspijskom moru i pripada obitelji šarana. U dužini ribe doseže oko 30 cm. U davno vrijeme, ova riba se smatrala beskorisnom, tako da je jednostavno izbačena. Do danas je najčešće tuži ovu ribu i koristi kao užinu u pivo.

Vobla se odnosi na polupropusnu ribu, koja izgleda ovako: ima dovoljno široka tijela sa stranama. Riba je prekrivena malim sivim vagama, na bočnim stranama nalaze se mrlje od bijele zlatne boje. Često se ljulja zbunjeno s Roachom. Razlikovne značajke gobble uključuju prisutnost srebrne šarenice oko očiju, a postoje tamne mrlje preko učenika.

Sald

Spram

Riba

Klika - kombinirani naziv raznih vrsta riba iz obitelji haringe. U osnovi, lopovi su podijeljeni u dvije velike skupine riba i tila. To uključuje europske i crno-morske palice, baltičke palice, kaspijske palice, vrtložne i inchosovoidne prskanje, til obični i brojni drugi tipovi ribe.

Sve ove male ribe su do 15 cm, čelik, s glatkim srebrnim ljuskama i duguljastom tijelom. Oblik tijela lopova pomalo podsjeća na brodski kobilicu, pronašao je njezino ime odavde. Nalazi se iu svježem iu slanoj vodi - pronađena s obale Baltičkog, u norveškom, sjevernom, mediteranskom moru. To se uglavnom sakuplja u svrhe očuvanja. Vodeći proizvođači konzerviranih izvora - Rusija, Baltičke zemlje, Norveška, Ukrajina, Danska. Svake godine proizvodi se više od šest stotina tona riba.

Sardina

Riba

Sardine - ribolov riba, pripada klasi lopti pljeve, Salmed Dreve, obitelji Fartrow, Sardina. Prve informacije o masovnom ulovu ove ribe zabilježene su u vodama Mediterana, nedaleko od otoka Sardinije, zahvaljujući kojem je Sardin i dobio ime. U usporedbi s haringom Sardine veličine male: riba doseže 20-25 cm duga i ima deblje tijelo sa srebrnim trbuhom. Glava je velika, izdužena, s velikim usta i čeljustima iste veličine. Sardine ima vrlo lijepu plavo-zelenu boju s zlatnim čipom, transfuziju sa svim bojama duge. Od donjeg ruba škrga u nekim vrstama, radijalni darkeys se razlikuju.

Sardine se karakterizira rep peraje, završava par dugih rupa i izbočenim zrakama analnog peraje. Neke vrste riba duž grebena prolazi niz tamnih pjega.

Tulka

Riba

Postoje vrste riba koje svi znaju, čak ni sofisticirani čovjek. Riba Tulka od takve. Ona, pa čak i ne manje poznati šunke (kamere) u jednom trenutku bili su vrlo popularni kod sunarodnjaka i dopustili im da prežive u razdobljima očaja, nedostatak novca. Tyulka - mala morska riba. Pripada obitelji haringe.

Riba raste do 15 duljine centimetra, dobivanjem 22 grama (prosječne veličine 11 cm i mase 9 g). Ima snažno tijelo komprimirano sa strane, na kojima je vidljiva dobro razvijena kobilica. Glava u odnosu na tijelo je velika, široka, izdužena. Mjesto gornje čeljusti donekle je izdužena u odnosu na prednji rub oka. Donja čeljust je istaknuta. Boja stražnjeg dijela tila može biti plavkasto zelena, sivo-zelena i druge nijanse smještene u navedenom intervalu. Boc i trbuh zlatne ribe ili srebro-bijele. Živi Tulka 4-5 godina, postaje sposoban za proizvodnju potomstva kada se postigne duljina od 5 centimetra. Hranjenje zooplankton. Prebiva stinu u debljini vode. Periodično dolazi u slatkoj vodi. Razdoblje mrijesta je travanj-kolovoz, ali masivno - mjesto Iquetinije - morske malim uvalama, Limni blizu usta rijeka.

Atlantska haringa

Riba

Tijelo Atlantske haringe je nisko, zamahne, s zaobljenim trbuhom. Smješten na trbušnim ljestvicama ne stvaraju snažnu vidljivu kobilicu karakteristika mnogih drugih haringa. Bojanje tijela - monofonska, bez mrlja. Doseže duljinu od 40 cm, ali obično zadovoljavaju ribu 20-25 cm.

Naselila je vodenu vodu za vodenu vodu za vodu (iz Biscay zaljeva do Islanda, Grenlanda i Nove Zemlje) i Zapadnog Atlantika (iz Labradora do južne Kalifornije). Imamo ovu vrstu u Baltičkim, bijelim i barentima.

Atlantic Herring - More steney riba. Obično se drži u debljini vode tijekom dubine do 200 metara, često udaljen od obala, ali u nekim područjima slane vode uvala preferira. Herring je hrana brojna sitne životinje vode: uglavnom male beskralježnjake, ali i male ribe.

Atlantska haringa - nemirni putnik. Odlikuje se složenim sustavom migracija do mjestima pričvršćivanja i reprodukcije. Vrijeme, smjer i dužina ovih migracija razlikuju se od različitih klinova (utrka) haringe koje se odlikuju znanstvenicima u nekim značajkama unutarnje strukture i vanjskog izgleda pojedinaca. U našim barentsovima, more idu u tovne jato mlade ribe (u dobi od 5-7 godina) Atlantičnavska haringa. Nakon što je stigao pubertet u dobi od 5-8 godina, oni se uzgajaju u proljeću s obale Norveške, Island, Orkney, Smetland i Farski otoci. U ožujku - travnju, stada haringe su pogodni za obale i izvucite malo dno, slabo zaustavi kavijar.

Napuknut

Bakalar

Riba

Piksha - morska riba, od bisenzijskog vodećeg donjeg načina života, relativno termalno ljubavi, pronađeno na dubinama od 30-200 do 1000 m na temperaturi vode obično oko 6 ° i pod normalnim oceanskim salinitetom. U istočnom dijelu BA-Rentz, more se obično održava na dobro koda plitkoj vodi na dubini od 30-50-70 m. Ova riba se distribuira u sjevernom Atlantskom oceanu.

Piksha ima tri dorzalne peraje, dva analnog. Gornja čeljust se izdaje iznad dna, brkovi su mali. Bočno. Ispod bočne linije ispod prve dorzalne peraje s obje strane tijela nalazi se u velikoj crnoj točki (razlika od bliskih vrsta). Prva dorzalna peraja je visoka, repna peraja s malom udubljenjem ili gotovo ravno. Piksha doseže dob od 14 godina, duljina (apsolutna) do 1 m (vrlo rijetko do 1,1 m) i težinu do 19 kg normalne duljine 50-75 cm. Polyint dospijeće javlja se u PIKES u dobi od pet do šest godina (nakon dostizanja duljine 47 cm) - najveći broj pojedinaca dozrijeva u dobi od osam do deset godina.

Piksha su insolacija, pripremljena u obliku sladoleda (oluk i u obliku fileta), glatka (hladan i vrući i vrući i vrući put) i djelomično dopušteno pripremiti konzerviranu hranu.

Riba

Navaga - Riba iz obitelji Napuknut. Voli hladnu vodu, prebiva u donjem prostoru. Navaga živi u obalnim područjima arktičkog mora. Veličina takve ribe je 20-35 cm (naravno, i iznimke i iznimke do 50 cm) i težine oko kilograma. Pao Falov Navaga.

Navaga je poznat po izvrsnom ukusu koji nadmašuju okus svih riba ove obitelji. Sjeverna Navaga ima mirisne meso s bogatim okusom i smatra se ukusnijim od Navaga Dalekog istoka. Meso je nisko masnoća, mekana i prehrani. Male kosti u mesu ove ribe su odsutne, za koje se posebno cijeni kuhanjem (kalorizator). Zahvaljujući istoj kvaliteti, preporučuje se Navaaga za hranu za djecu.

Manić

Riba

Ako pitate bilo kojeg ribara o takvoj ribi kao plakate, ispostavi se da savršeno zna ovu ribu, čak i ako nikada nije uhvatio. O nalima može reći mnogo zanimljivih stvari, ali pola priča će biti fikcija, a pola preostalih pola - ozbiljnih napuhanih priča prijatelja, prijatelja, čovjeka čiji je prijatelj uhvatio Nalima. Preostali postotak bit će suhe činjenice, s mješavanjem pretjerivanja, od onih koji uhvate samo nalima. Ako sažete sve informacije i odrežite svjesno false, onda će se pojaviti sljedeća slika.

Nalim - riba, pripadnost odvajanju bakalar i jedini, koji živi u slatkoj vodi. Predstavlja veliku vrijednost ribolova. Izvana izgleda kao mačka. Na njegovom tijelu, male vage, prokleto iznad debelog debelog sloja sluzi. Ženke ribe obično dvostruko veće muškarce i deblje ih. Ženski nalik postaje nakon 3 godine života. Snijeg - zimski mjeseci (studeni-ožujak). Riba se odnosi na plod: Namini mrijest prati jednokratno usvojen ženski do 200 tisuća. Icraine ima žućkaste boje i male veličine. Icra je blaga, proširila se s mjesta i kriometrijski protok daleko. Njezine najviše umire: jede sami namilims, još jednu ribu. Ljetna riba provodi gotovo neaktivnost i hrani se vrlo malo. Sve to nadoknađuje pojavu hladnog razdoblja.

Neki stručnjaci smatraju da je riba jedina u svojoj obitelji, a drugi dodjeljuju nekoliko podvrsta. Među njima: običan lift koji živi u Aziji (u rijeku Lenu) i europsko-tanke Nalim, koji živi u Sibiru iz Berinskog tjesnaca do rijeke Kare, na Arktičkoj obali Aljaske (SAD) - Subsecies of Lote Maculosa , pronađeno samo u Sjevernoj Americi.

Srupboid

Mackerel Chernomorskaya

Riba

Crno more Mackerel je relativno mala morska riba koja ima neku vanjsku sličnost na studiju. Srednja masa ribe je 120 - 150 grama. Povremeno naići na pojedinca težine 200 grama. Ovo je vrlo lijepa riba koja ima prave geometrijske oblike. Zbog značajki strukture tijela skuša, ona je sposobna razviti značajnu brzinu. Dno tijela ribe je svjetlo s bisernim uzorkovanjem. Leđa zelenkaste nijanse s plavim znojem.

Proljetne male količine skuša nalaze se u sjeverozapadnom i sjevernim dijelovima Crnog mora. Značajne populacije crnomorske skuša u tom razdoblju nalaze se u Odesha zaljevu, kao i susjedne limne. U području Adlera - Tupse Mackerel uhvaćen je u rujnu, ali ne svake godine. Zimi, kako se temperatura mora smanjuje, populacija ove ribe je migrirano u južni dio Crnog mora, au posebno velikim količinama nalaze se u području Batumi - Sukhumi.

Ova riba vodi grabežljivi način života, pronalaženje hrane u donjem slojevima vode, dajući prednost tlu prekrivenom podvodnom vegetacijom i velikim kamenjem. Ili joj se dno ne uklapa. Zbog toga je na mjestu Adler - Tupse Mackerel uhvaćen u malim količinama. To se događa u tim razdobljima kada su pliće prolaze kroz ovaj dio mora.

Atlantic Mackerel

Atlantic Mackerel pripada obitelji Scombrire i Tunch (Scombridae) i jedna je od najvažnijih ribolovnih vrsta riba na svijetu. Standardna veličina zarobljenog Atlantic Mackerel je 25-35 centimetara na težini od 350-600 grama. Godišnji ulov Atlantic Mackery iznosio je 1,3 milijuna. tona u 2012. godini. Atlantic Mackerel prebiva iu zapadnoj i istočnoj Chata Sjevernoatlantskom. Atlantic Mackerel je savršen za pušenje, prženje, pečenje na žaru i izvrsna je sirovina za proizvodnju konzerviranih i dimmels.