Močvara

opće karakteristike

WaterFowl - nije sustavna definicija ptica koje vode vodeći način vode. Oni ne uključuju sve one ptice koje love u sferi vode, ali samo ptice mogu držati na površini vode. Sa stajališta oblaka, vodene ptice nisu uvijek bliski rođaci.

Svi ili neki predstavnici sljedećih odvajanja uključuju ptice vodenih ptica:

 • GusseyAnseriformes
 • U obliku gagaro(Gavioforme)
 • U obliku gume(Podicitiformes)
 • Pelikan(Pelekaniforme)
 • PingoginoSphenisciforms
 • Neke dizalice(Gruiformes)
 • Neki Rzhanko u oblikuCharadriformes

Iako ove ptice nisu rođaci, ali sličan način života doveo je mnoge od njih na formiranje sličnih osobina. Prije svega, to su "peraje": kožom membrana, protezana između prstiju. Sljedeća - vrlo gusta permage. Budući da olovka ne štiti od vode, vodeni ptica ima visoko razvijeni čistiji željezo. Ima većinu ptica i tajni emitiranje koristi se za brigu o perjama. Za vodene ptice, ovo tijelo je od posebne važnosti.

opće karakteristike

Odvajanje hipertije

Na jednom mjestu, razne vrste vodenih ptica, bez stvaranja međusobnog natjecanja hrane - svaka vrsta specijalizirana za njihovu hranu. Odavde i različitih načina rudarstva. Galebovi i grogovi, na primjer, zgrabite ribu odmah, uranjaju samo kljunu u vodu.Baklanski zaronite za ribu, ronjenje u vodi.Patke i ronjenje, ali s površine vode. Ostale vrste pataka Prilikom hranjenja, samo se glava spušta u vodu. Swans također dolaze, ali duži vrat dopušta im da izvuku hranu s većom dubinom.

Kopnom, vodene ptice ide tovil, zbog činjenice da su njihove noge široko smještene. Širok torso pomaže ptici koja sjedi na vodi je lako održavati ravnotežu. Shin patke sjedi na vodi je gotovo u horizontalnom položaju, što je jasno vidljivo na domaćem ili parku ptice. S polaganim plivanjem, noge rade naizmjence, kreću se uglavnom. S brzim plivanjem i shinom se vraća kao klip. Promjena smjera se postiže kočenjem jedne od šapa.

WaterFowl Hrana - razne vodene životinje i biljke: crvi, mekuš, oblozi, insekti, biljke za cvjetanje i njihovo sjeme, mikroskopske alge, rjeđe - ribe i žabe.

Prekrasna osebujna značajka - njihov kljun. Širok je, spljošten i prekriven lijepom mekom kožom, s izuzetkom čvrstog "nokta" na vrhu. Rubovi čeljusti sjede s ravnim napaljenim pločama, a guske i crohali - zubi nalik stvarnim zubima, koji crohali hvataju ribu i guske - ugriz biljke.

Neki predstavnici

Patke i labudovi brzo brže vode kroz ploče, filtriraju čestice hrane iz njega. Na vrhu donje čeljusti sjedi mnogo horny papila, koji se razlikuje u običnom povećalom. Ovo je takozvani konačno tijelo kljuna. Pod papilama leže klasteri živčanih završetaka. Zahvaljujući njima, čovjek u obliku može biti fasciniran vodom pod vodom bez pogleda.

Odvajanje hipertije

Velike i srednje veličine ptice vodeći vode i poluotvorene životni stil. Sve vrste su izvrsni letači, prilagođeni dugoročnom stil ili kliznu masku.

Prepoznatljive značajke svih predstavnika obitelji je prisutnost membrane koja povezuje tri prsta na nogama, a spljoštena kljuna prekrivena kožanskom epitelom.

Unutarnji aspekti fakture i povezivanja, kao i rubovi jezika opremljeni su redovima poprečnih ploča namijenjenih filtriranju - prodiranjem predmeta iz vode. Na kraju kljuna nalazi se tzv. Marigold. Unutar obitelji različitih skupina moguće su značajne varijacije zgrade kljuna. Dakle, u crohaliju, kljun je proširen, uska, marigold bio u kuki, a ploče - u zavojnicama za prikazivanje. Plotto, naprotiv, kraj kljuna se samourilno proširio, a postupne ploče su maksimizirane što je više moguće.

Vrat u različitim stupnjevima izdužen. Tijelo je pomalo polaskano, olovka je kratka i vrlo gusta. Noge su kratke, postavljene na strane slučaja šire od onih kopnenih ptica, au jednom ili drugom stupnju pomaknute se na rep, zbog čega, svi predstavnici obitelji idu u zemlju. Krila srednje duljine.

Neki predstavnici

Bijele oči

Gagaro-oblika

White-Eyed Nodderi su patka srednje patka, malo veće piletine s tamno smeđim crvenokosa glavom. Veličine tijela oko 42 cm. WingsPins 63 - 67 cm. Težina: 400 - 800 g.U perju mužjaka, vrat i prsa s malim ljubičastim čipom. Osim toga, vrat ima crni prsten. Spin, stražnja strana vrata crne i smeđe boje s zelenom nijansom, ista bojanje ima sposobnost. Belubo gotovo sve bijele i oštro ulazi u tamno prsa. Belukho iza smeđeg.

White-Eyed Yokes nastanjuje, uglavnom običnih rezervoara, nalaze se u polu-pustinjama i stepama. Sasvim rijetko bijelih očiju dolazi u šumi. Radije se naseljavati na jezerima sa solarom i slatkom vodom, zaustaviti se u rijeka Deltas. Prebivati ​​u poplavnom mjestu, obrastao vegetacijom blizu vode: Reed, Rogoz, Reed. Takva mjesta su najpogodnija za gniježđenje i privlačenje pataka koji vode tajnoviti način života. U zimskom razdoblju ptice se drže u morskim obalama ili na velikim tijelima u kopnu s obilnom plutajućom vegetacijom.

Ova vrsta pataka je monogamna i formira samo jednu sezonu. Trajanje reprodukcije snažno je pomaknuto u usporedbi s razdobljem reprodukcije drugih vrsta pataka. Parovi se formiraju kasno i stižu na mjesta za reprodukciju u najboljem slučaju sredinom ožujka. Gnijezda su skrivene u šikarama Cane.

Patke s bijelim očima uglavnom su vegetativne patke. Sjemenke sjemena i vodene biljke koje se prikupljaju na površini spremnika ili na obali. Kao i većina drugih pataka, nadopunjuju njihovu prehranu beskralježnjaka koji su uhvaćeni u sredini jezera: kukci i njihove ličinke, rakovi i mekušci.

Glavna prijetnja postojanju ove vrste patka je gubitak močvara.

U nekoliko mjesta njegovog staništa nalazi se smanjenje raspona. Vrlo nepažljivi, bijeliosti dokovi često postaju predmet lova. Nastavak istrebljenja ptica dovodi do smanjenja broja pojedinaca.

Gogol običan

Predstavnici

Gogol običan ili, kao što se naziva i, Dubrovi - To je zbog činjenice da se ptice gnijezde u vaplahu drveća. Odnosi se na obitelj patke i smatra se zastupnikom srednje veličine. Težina odraslih muškaraca doseže 1.3 kilograma, ženke do 900 grama. Težina ptica ovisi o sezoni i staništima. Duljina tijela do 50 centimetara i opseg krila 70-80.

Vrlo dobro i pouzdano se osjeća kao na vodi i pod vodom. Muškarac se razlikuje od ženskog s perjem, usput, ovo je jedna od najljepših pataka. Ako ga ukratko opisujete, može se reći da je vrh crni, a dno je bijelo. Istina, još uvijek imaju male bijele obraze. Šalica crne s zelenom nijansom, koja svjetluca na suncu. Srednje veličine šape se nalaze bliže leđima i imaju narančastu boju, crni kljun. Ženska boja u boji s laganim tonovima, dok lagano dno i smeđa glava.

Karakterističan je za sve patke, jer preferira životinjsku hranu za hranu. Iz ovog patka meso također ima okus mora, ribe. Glavna prehrana patke smatra se malim ribom, raznim insektima koji žive na vodi. Također patka može jesti ličinke kukaca. Mekušci, rakovi, žabe, odmrzavi i drugi manji beskralježnjaci također mogu nadopuniti dijetu gomola. Biljna hrana je alga, njihovi korijeni, rizomi i mogu biti poplavljeni polja žitarica, sjemenki i žitarica.

Patka za hranu vrlo često urone na najviše dno, gdje i dobiva hranu.

Vrlo široko stanište Gogola običnih: mogu se naći u Sjevernoj Americi, u Europi i Aziji. Gogol živi u šumskom području u blizini rijeka, jezera, vodnih tijela i močvara. Tundra i LatStundra također njihov teritorij. Ptica migracija, tako da nema mjesta za zimovanje gdje se prebiva u normalnom vremenu. Zimi se mogu naći u Danskoj, Baltičkom, Sjevernom moru. Također žive na toplim obalama Velike Britanije i Nizozemske.

Mala

Dummy

Kryakva opis treba pokrenuti po težini, jer među svim vrstama pataka koji žive u prirodnim uvjetima, Krakwa se smatra najvećim: bliže jesen, zahrđala slezena može zaposliti do 2 kg, ljeti je u ljeto prosječna težina odraslih muškarca - oko 1,5 kg. Težina ženke se kreće od 0,8 do 1,4 kg, ovisno o količini dostupnosti hrane. Duljina tijela patke u prosjeku - 60 cm, krila može doseći jedan metar, prosječna duljina krila je 28 cm u prskanjem i 26 cm - kod žena.

Sudeći po peru slezene i žensku kryakyvu teško vjerovati da pripadaju jednom tipu. Ženska boja je više prilagođena za preživljavanje u prirodnim uvjetima, budući da ima maskiranje smeđe crvene boje perja. Trbuh ima tamniju nijansu. Kljun može biti tamno siva ili maslina. Šape narančaste ili crvene.

Mallard Duck, kao i svaka druga vrsta pataka, živi izravno u blizini vodnih tijela ili močvara. Preferencija daje plitku vodu i rijeke s sporim protokom. Glavni kriterij za odabir staništa je prisutnost canthama, gustih grmova, starih stabala na obali rezervoara. Takve prirodne kamuflacije su potrebne patke za noćenje i sjedenje jaja, tako da se ne zaustavljaju na rezervoarima s golim obalama.

Predstavnici ove vrste potpuno su nezahtjevni na svoju prehranu, tako da se hrane onome što je trenutno u spremniku. Tijekom dana možete vidjeti povremene točkice pataka u vodu za hranu, dok se samo leđa i šape vide iz vode, držeći se. Povlačenje glave, patka gleda na dno hrane: mala riba, male žabe, kavijar, alge, razne korijene i još mnogo toga. Posebna delikatnost za Mallard je redak, koji obično odgađa površinu rezervoara sa stajaćom vodom.

Labud

Predstavnici

Swans-HIPS - prekrasne velike ptice koje dopire do čečerskih kilograma svoje težine, distribuiraju se na području Euroazije i migracije na obali kaspijskog i mediteranskog mora zimi. Zanimljivo je da se odrasli pojedinci razlikuju od mlade snježenog bijelog perje i svijetle crvene kljune, a mladi ljudi imaju sivo-ljubičasti kljun, a sivo perje spašava se do tri godine.

Plutajući u spremniku, labud graciozno razgrađuje vrat i graciozno podiže krila, a kad je uznemireno, zastrašujuće boli. Stoga ime - Swan-ShipUn. Hype Menu se ne razlikuje od najviše vodenog prijehovara i sastoji se od voća, zelenih dijelova i korijena biljaka koji raste u vodnim tijelima i na obalama, od mekušaca, malih rasa i crva. Ljeti ptice mogu uživati ​​u zrnu na poljima pšenice.

Briga za ženskog muškog podizanja krila, ispalo je s jedne strane na bočnu glavu, kupanje oko odabranog. Uzimajući brižnu, ženka ponavlja njegove pokrete. Dobiveni par zauzima određeni teritorij koji buditelj štiti od invazije. Gnijezdo je postavljeno u dubokim šikarama trske, zadržavajući ga svojim.

Swans stvaraju par za život i zajedno se upuštaju u potomstvo.

Kada ženka miješa jaja, muško ga čuvajte i čak se odvija u njezinu gnijezdu umjesto nje, kada je budućnost Milstic treba hitno otići. Swan - ne samo briga, već i hrabri otac. Udaranje na krilo lisice, ne može je samo povrijediti, nego i ubiti grabežljivac.

Nakon 1960. godine zabranili su lov na Swan-Shipnun, takav neprije ne ugrožava nestanku, ali te ptice zahtijevaju pažljivu vezu. Još uvijek imaju opipljivu štetu za krivolovce. Ne uvijek na vodnim tijelima tijekom razdoblja pilića, promatra se način tišine. Stoga, u mnogim zemljama, Swan-ShipUn je naveden u crvenoj knjizi, kao signal da ptica može nestati, ako ne da se ne poštuje pravila za zaštitu tih pernate.

Gagaro-oblika

Izgled i ponašanje

Velike, vrijednosti od malardove do velike guske, vodene ptice, vodeći gotovo isključivo vodovod. Na zemlji se odaberu samo da uzrokuju jaja i gotovo ne mogu se kretati. Od najsličnijih, platforme se razlikuju u velikim veličinama i relativno kratkom i debelom vratu, što izgleda ne razrijeđenu glavu. Propustio je plutajući Gagaru ponekad može biti zbunjen s kormorantom, ali potonji gotovo uvijek može uzeti dugačak rep, dok garagar uopće nije.

Opći opis

Sve vrste gara imaju dvije sezonske odjeće - konvencionalno se mogu nazvati ljeto (ili brakom) i zimi, iako u prirodi se ne promatra jasna sezonalnost njihovog pomaka. Za ljetnu opremu karakteriziraju složeni geometrijski obrasci kontrastičnih mjesta i pruga, zima je uglavnom dva tona, slična outfit pingvini: tamna (siva ili smeđa) odozgo i srebro-bijelo dno. Gotovo u bilo koje doba godine možete upoznati ptice čije slikanje je intermedijarske mogućnosti između ljeta i zime. Mlade ptice stavljaju punu vjenčanu odjeću samo na treću godinu života. Mužjaci iz ženki gotovo nema razlike. Mlade ptice su poput odraslih u "zimskoj" haljini, ali obično njihova bojanje izgleda više mulj, granice parcela perja različitih boja zamagljenih i peljenom je više.

Izvan sezone uzgoja, Gagara živi uglavnom na moru, rjeđe - na velikim svježim rezervoarima, ali gnijezdo isključivo na jezerima. Nordijske ptice najkarakterističnije za tundra i drvnu tundru, iako južnu granicu raspona gniježđenja Černozemu gagara Doseže širinu Moskve.

Predstavnici

Zasljepljujući gagaru

Odvajanje pelikana

Zasljepljujući Gagara - najveći predstavnik odvajanja: njegova težina doseže 4,1-6,4 kg, dužina 76-91 cm. Muškarci veći ženke. Masivna glava na gustu vrat i veliki, lagano prekriveno svjetlo (žućkasto-bijeli) kljun. U letu u usporedbi s gagarima drugih vrsta izgledaju masivnije i dugo. Glas, kao i drugi bugar, glasniji i grublji. Od ostatka bugara dobro se odlikuje bijelim kljunom.

Mjesto rasprostranjena - Arktička obala Euroazije iz usta Pechengi na istoku do istočne obale poluotoka Chukotki. Sjeverno do Arktičke obale. Južne granice distribucije nisu dovoljno razjašnjeni.

Migratorna, sporadično zima i djelomično leteća ptica. Proljetna migracija se odvija u svibnju i prvoj polovici lipnja. Na gniježnjak u arktičkoj tundri pojavljuju se u drugom desetljeću lipnja.

U arktičkoj tundri, bijeli gagar je odgođen prije početka - sredinom rujna. Ptice obično lete preko samo vode, mir se može povećati na 40, pa čak i 170 m. Čuvaju jedan po jedan, parovi, skupine od 3-4 osobe. U danima vrhunca i u mirnoj migraciji uglavnom mogu ići jato. Turiste na vodi peradarskog raspršivanja i klastera ne formiraju.

Sezona uzgoja pada na lipanj-rujan. Primitivno gnijezdo u obliku predvorju povrće ima rub vode najčešće na otocima. Zidarstvo se sastoji od 1-2 jaja, slična jajima drugog gagara, ali veća. Inkubacija traje oko 28 dana. Pilići ostavljaju gnijezdo sljedećeg dana nakon izleganja. Neovisno postaje u dobi od 11 tjedana.

Zasljepljivanje Gagara obavlja redovite letove za hranjenje na bogatom jezeru i ribolov. Ukupan broj nepoznatog, ali se vjeruje da je vrlo mala: na većini područja gniježđenja, gustoća ne prelazi jedan par za 100-200 kV. Km. Približna procjena mogućeg broja vrsta na sjeveroistoku Azije - može prelaziti 10 tisuća. pojedinci. Zasljepljujući Gagar naveden je u crvenim knjigama Ruske Federacije i sjeverno od Dalekog istoka od Rusije.

Crvena gagara

Neki predstavnici

Veličina s kućnom uobičajenom patkom. Kljun je malo savijen. Stražnji dio leđa je sivkasto-smeđi s malim plavim mrljama, strane vrata i glava sive, na stražnjem dijelu vrata nalaze se bijele pruge, trbuh bijele boje, "poseban znak" - kesten na grlu. Mladi - smeđa boja s bijelim agresima.

Crveni Gagar u Taigi i Tundre živi u drugoj veličini jezera, u ne-rudarskom razdoblju može se pojaviti na većoj slatkoj i morima. Zajednička ptica migracija.

Tijekom razdoblja gniježđenja samo u parovima, gradi gnijezda izravno iz vode, na otocima - češće je samo rupa bez opreznog ili s vrlo meložno biljnim oblogom. Zidarstvo se provodi početkom lipnja i sastoji se od dvije smeđe-maslinove boje s smeđim perts jaja.

Na gnijezdu, ženka čvrsto sjedi, ona se uklanja samo uzdubljivanje osobe gotovo blizu, nakon čega juri u vodu.

Crvenooki Gagar je vrlo karakterističan za vodu - duboko uronjen u vodu, usporava i tako brzo, što je gotovo neranjive za lov, ne može se dugo prikazati na površini, a u opasnosti malo podiže kljun do vrha. U zraku se ptica raste samo iz vode, s piste, i samo protiv vjetra. Tele je teško, protežući se vrat i zvoniti stražnji dio tijela. Prije penjanja u zrak, to je proveo glasno. Ako ne na gnijezdu, ptica je maksimizirana i neosjetljiva.

Osnovna hrana - riba. Preferira iz staništa - jezera - odletjeti na "ribolov" do mora.

Ptica se može jesti, ali meso je vrlo teško. Češće na njemu lov na krzno.

Černobaya gagara

Odvajanje u obliku pingvina

Chernochaya Gagar je naveden u crvenoj knjizi Ruske Federacije. Njezina je populacija na području Krasnodar stalno smanjena.

Gavija Arktica ili Chernozem Europska, je gniježđenje migratorna ptica, djelomično prekrivena stalnim staništima. Ova vrsta je na rubu izumiranja i navedene u crvenoj knjizi Ruske Federacije.

Kratki opis:

 • Veličina tijela: 58-75 centimetara.
 • Težina: muški - 2,5-3,5 kilograma, ženski 1,5-2,3 kilograma.
 • Wingspan: 1,1-1,4 metra.
 • Zagrijavanje i glava i glava gagara pepela, s tamnim frontalnim dijelom. Ispred vrata je crno, s metalnim zelenim ili bakrenim refleksijama, s bijelim uzorkom na dnu. Crna crna, bok, trbuh bijela s poprečnom tamnom prugom. Upravljač i letjeti krila crno i smeđe, bijelo jesti.
 • Zimi, perje se zatamnjuje, pojavljuju se smeđe mrlje.
 • Tijelo je izduženo, rep se ne izražava, krila su kratka.
 • Noge crne, sive prste s ružičastim ili sivim membranama. Pomaknuti se na stražnji dio i ne vidljiv u letu.

Područje navika Chernozeago Bagrary od Aljaske do Euroazije. Gnijezdi u Finskoj, Norveška, u Sjevernoj Americi i Rusiji. Zimovanje na sjevernom moru i atlantskoj obali, u sjevernom dijelu Sredozemnog mora, u Crnom moru i kaspijskoj obali. U Rusiji, gnijezdno u tundri i šumskoj zoni, na jezerima.

Pojavljuje se u izvoru zone Azovskog mora u trećem desetljeću listopada i studenog. Na području Krasnodar se promatra na zimovanju i rasponu. Na području Krasnodar, propaganda je zaštićena Chernozem Bagrary među lovcima i ribarima. Ptica, izdvajanje hrane, urone u vodu i često umire u ribarskim mrežama. Lov za zabranjeno.

Blackcover ili polarni gagar

Neki predstavnici

Polarni Gagar je jedna od najvećih, veličina. To je inferiorno samo od bijelog gagara: dužina tijela varira od 690 do 910 mm, težinu od 2,7 do 6,3 kg. U odraslih ptica u ljetnoj glavi i vrat crno s zelenom metalnom nijansom, uski poprečni presjek u podnožju grla ima kratku longitudinalno bijelo. Širi dio s takvim izležnim nalazi se na stranama vrata, formirajući svjetlo polu-mainer u srednjem dijelu. Gornja strana tijela je crna s velikim modulama (u području ramena) i brojne male zaobljene bijele mrlje. Donje strane je bijela s uskim uzdužnim crnim prugama na bočnim stranama prsa. Primarni šišmiši smeđkasto-crni, sav vrh polovice njihovih šipki blacknaya, upravljač crno.

Kljun je crn, ravan i masivan, plutajući ptica obično ga drži horizontalno. Od Chernozeago Bagrary, Polar Gagarua je lako razlikovati crni glavu i crni vrat, kao i na glasnom i nepristojnom glasu.

Karakterističan krik Cheroklyuva Gagara je glasan i melodičan urla. Ovaj zvuk ptica se objavljuje samo tijekom razdoblja reprodukcije, kako bi se naznačilo granice gnijezda. U slučaju opasnosti, objavljen je krik upozorenja, nalik na smijeh.

U letu je vrat izdužen, noge se nalaze iza tijela. Prije polijetanja vožnje na vodi. Kada slijetanje na vodu prvo dobije dojke nego što uzrokuje tipičnu kockanje.

Polarni Gagar se distribuira u Sjevernoj Americi iz Pacifika na Atlantsku obalu, sjeverno do Arktičke obale, i južno do sjeveroasterne Kalifornije, sjeverozapadne Montane, sjeverne Dakote, IILINOS, Illinois, Indianu, Ohio, Pennsylvaniju i Newfaundle. Živi na nekim otocima: Island, aleutian, medvjed i dr.

Nastanjuje BlackWinking Gagar pretežno veliku i srednju veličinu, prilično duboka jezera s dobro razvijenom obalnom vegetacijom i pogodno za gniježđenje s malim otočićima u tundu i otvorenim područjima zone Taezhnaya. Tijekom letova nalazi se na morskim obalama, velikim jezerima i rijekama.

Dummy

Izgled i ponašanje

Vodene ptice od malih (s kapljicom) do srednje (s patkom) veličine.

Velike bedra imaju daljinu sličnost s gagarima, razlikujući od njih duži i tanki vrat (više tankih od glave) i manje veličine. Male vrste, osobito u zimskoj haljini, ponekad se mogu zbuniti s pilićima drugih vodenih ptica, osobito Lyshiju, ali se razlikuju od njih tanji vrat i kljun, kao i manje veličine.

Cijelo vrijeme provedu na vodu, savršeno roni, gotovo nikad ne izađu na kopnu i premjestiti ga gotovo ne mogu.

Skinite nevoljko, u opasnosti radije skrivaju se pod vodom. Rose iz vode nakon trčanja, let je težak i jednostavan, na oštre manevre u zraku nisu sposobni. Leteće ptice juri potpuno odsustvo repa (njegovo se mjesto rasteglo).

Životni stil

Gnijezda na svježim rezervoarima, na kojima otvoreni filmovi izmjenjuju se s šikarama površinske vegetacije (Reed, Rogo i slično). U tim šikarama, lopovi su raspoređeni svojim plutajućim gnijezdima, čiji je glavno prepoznatljivo obilježje da su oni složeni iz potpuno vlažnog materijala, pa čak i ladicu u kojoj se jaja leže, to se događa kroz sirovu. U razdoblju braka za lipu, osebujno demonstracijsko ponašanje, nalik na par ples na vodi. Dođite na zidarstvo i podignite piliće i roditelje. U prvim danima izleženih pilića, oni se u prvim danima nose na vlastitu leđa i hrane se malim životinjskim hranom od kljuna.

Distribuiraju se gotovo pored teritorija Europskog dijela Rusije, s izuzetkom dalekog sjevera. Za zimovanje potrebne vanjske vode i često slano, posebno, u značajan broj u Crnom moru.

Predstavnici

Malo brušenje

Kvadrat besprijekoran

Završen uglavnom u tropskim i suptropskim zemljama. Njegov opsežan raspon pokriva južnu i srednju Europu, jugu i sjeveroistočnu Aziju, Afriku (južno od Sahare), Madagaskar, Nova Gvineja, Oceania otoci.

Prebiva u malom obrastu s jezerima, u rijeci Delta. Za većinu raspona postoji u prisutnosti rezervoara bez zamrzavanja. Aktivni uglavnom noću. Prelazi vrlo nevoljko, ali svjetlo leta i brzo. Hrani se vodenim beskralježnjacima, rjeđe u malim ribama i punoglicama.

Struja mala lojading nije tako impresivna kao što su veći predstavnici obitelji. Partneri plivaju jedni na druge, okreću se u različitim smjerovima, plivajte u blizini ili zamrznute suprotno. Najuočljiviji trill izvodi duet. Uz to, ptice pokazuju jedni drugi materijal za gnijezdo. Za parenje, oni izgrađuju posebnu utičnicu s plutajućim dijelovima biljaka.

Gnijezdo je plutajuća platforma iz svih vrsta biljnih materijala vezanih za biljke koja stoje u vodi. Nakon parenja lista nekoliko sekundi, oni su zamrznuti jedan pored drugih. Nakon kratkog pauze, može slijediti novo uparivanje, ali ovaj put partneri mijenjaju mjesta, tako da je teško razlikovati promatrača treće strane među dvije obojene ptice i ženske ptice. Takvo ponašanje je jedinstveno, više nije bilo ptica.

Toranj sedogol

Predstavnici

Sadogol toadstool se može naći u gotovo svim državama Australije i Tasmanije, gdje je njegova populacija ima oko 500.000 pojedinaca, kao i na Novom Zelandu. U sušnim područjima Australije, ovaj izgled obično nedostaje. Obično nastanjuju velike otvorene rezervoare, koji mogu biti ušći, slani i svježi rezervoari.

Ponašanje polu-glave okrutno je nešto drugačije od ponašanja drugih predstavnika obitelji užurbanosti. Potrebno je češće kada se osoba približi, dok se druge plaće obično roni, manje plakaju, kao i najiskrenije, s manje izraženim ponašanjem natjecanja. Gnijezdo u kolonijama do 400 gnijezda, u ostatku razdoblja živi s velikim jatima od 1000 do 10.000 pojedinaca.

Načini migracije polu-galerije zajma nisu dovoljno proučavani, ali se pretpostavlja da se ova vrsta pojavljuje u cijelom mjestu gdje se voda može zadržati nakon kiše.

Hrani se malim vodenim artropodama, koje hvata duboko ronjenje pod vodom. Ova vrsta hrani dan, a slaba rasvjeta traži hranu prvenstveno na površini vode.

Konstruira gnijezdo na plitkoj vodi, na nekoj udaljenosti od obale, među plutajućim algama, izvorima, trskom ili drugim vegetacijskim nizinom, preplavljenom morskom vodom. Za izgradnju gnijezda koristi demontabilne alge i pale grane. Oba roditelja sudjeluju u operaciji jaja.

Velika toadstool ili chomga

Odvajanje rzhanko u obliku

CHOMGA - velika lojalnost, duljina njezina tijela doseže 50 milijuna, oni su samo malo manje malland. Ovo je ptica s tankim vratom, izduženim, ravnim kljunom. Straga njezine smeđe-crvenokosa, trbuha, vrata i bijele glave. U proljetnom perje na glavi, chemgy raste dvije tamne grede perja, slične "ušima" i crvenom "ovratniku" oko vrata. Zimi ovih ukrasa u pticama. Bori se protiv CHOMGA u ribnjacima i jezerima u cijeloj Euroiziji, osim najsjevernijih regija, također nema Australije i Novog Zelanda.

Svi Chomgi su savršeni za kupanje i ronjenje, posebno za kupanje pod vodom. Čak i udio izduženog, poput torpeda, tijela su blizu jednog (a galeb je jednak 0,5). Stoga je zajam dovoljno da se samo malo kretanje stopala - i ona uranja. Pod vodom, ptice plivaju s presavijenim krilima, redom samo u šapama, koji su zamijenjeni poput plivača. Mogu ostati ovdje do 50 sekundi, uranjaju nekoliko metara.

Schomga krila su kratke i uske, a mišići koji ih vode u pokretu čine samo deset posto težine ptice. Njezin let, iako brzo, ali ne i manevriranje. Za putovanje zemljišta, chomgyeve noge nisu prilagođene na sve - ona se vrlo nespretno kreće. Hrana s ribom, rakovima, mekušcima, žabama, tritonima, vodenim insektima.

U Europi se gnijezdenje gniježđenje stižu sredinom ožujka-travnja. BRACE Igre velikih loosera prolaze u vodi, vrlo su složene i šarene. U oba spola na stranama zore, dugo crno perje rastu, nalik rogovima, i crno i crveno perje za vrat formira neobičan ovratnik, zahvaljujući kojem glava stječe trokutasti oblik. Tijekom brak igara, muški i ženski su strogo roniti i diverziraju se na površinu s hrpom algi u kljunama, nakon čega plivaju blizu jedni drugima, gotovo okomito se može pohvaliti u prsima i okretati glave. Ovaj ples izgleda vrlo elegantan.

Odvajanje pelikana

Izgled i ponašanje

Određivanje ujedinjuje nekoliko skupina velikih ptica, primjetno drugačije različite i vodeće vodne i ovratnike života - frigate, pelikane, Olush, Baklanov i Smerezhek. Za ptice, masa tijela koja se kreće od 0,4 do 13-14 kg, oni lete prilično dobro, obično aktivni pričvršćivači su u stanju letjeti. Na tlu se kreće polako i to rijetko, većina vrsta dobro roni i proizvodi hranu - prvenstveno riba - u vodi.

Životni stil

Tipični stanovnici velikih slatkovodnih i morskih obala mogu se pojaviti na otvorenom moru - radije se koncentriraju na mjestima bogatim ribom ili velikim leptirama za vodu. Gnijezda najčešće u mješovitim ili pojedinačnim kolonijama, veliki neuredan kupidni gnijezda su raspoređeni na drveće, na stijenama, u trske ili na tlu na otocima. Dob od tri i više. Monogames, Briga za potomstvo leži na oba partnera, karakteriziraju ozbiljne demonstracije braka.

Očuvanje gniježđenja kolonija u velikoj mjeri ovisi o zabrinutosti: posjetili su ljudi kolonije vrlo ranjivi. Zemljište za polaganje traje od 4 do 7 tjedana, pilići su rođeni slijepi i goli, nakon 6-10 dana su prekriveni debelim kratkim dolje, provedite nekoliko tjedana u gnijezdu. Naselili ili let, mnogi se kreću zimi u blizini mjesta za gniježđenje. Sezonska preraspodjela zbog promjena u izobilju dostupnih rezervata hrane.

Neki predstavnici

Kormoran

Predstavnici

Veliki kormoran sporadično (mjesta) distribuira se diljem istočne hemisfere, kao i na atlantskoj obali Sjeverne Amerike. Na području Rusije u južnim područjima iz crnog tla do Primorye, podvršne pH.C.Sienesis, koji se trenutno širi na sjeveru.

Veliki kormoran - velika ptica, njegova duljina doseže 80-100 cm, opseg krila 130-160 cm, težina 2-3 kg. Ženke malo manjih muškaraca. Odrasle ptice. Opero dio "lica" bijele, u nekim podvrstama bijeli donji vrat i prsa. U razdoblju braka na glavi, osim kratkog crnog, Ukrajinci razvijaju bijelu kosu poput perja, od kojih glava izgleda kao "siva", na bočnim stranama tijela pojavljuje na velikoj bijeloj listi. Perje je gusta, krila su relativno kratka i pod vodom služe dubine upravljanja.

Coblans imaju slabo razvijeni kobyChard željezo, a perje su zaglavljeni, a ptice su prisiljene da ih se osuši na suncu i vjetru.

Veliki kormorani nastanjuju i morske obale i unutarnje rezervoare. Gnijezdo s kolonijama iz nekoliko desetaka do tisuća parova. Često su kolonije miješane, t. E. Zajedno s kormorantima postoje i druge vrste ptica, uglavnom razne čaplje.

Glas kormoranta gruba i niska i podsjeća na trupu. Općenito, kormorani su prilično tihi ptice, ali gnijezda, komuniciraju s pilićima, postaju "razgovori". U velikoj koloniji tijekom razdoblja hranjenja, ovi su "razgovori" obično spojeni u jedan čvrsti glasno gunđanje.

Lov na ribu, cormorans plutaju, spustili glavu nisku i tražeći za plijen. Primijetiti ribu, uroni i pogodi žrtvu jak kljun udarac u stranu, a zatim zgrabi plijen. Nakon što se pojavio, ubija ribu, a onda ga oštro baca u zrak, odmrzavši ga za praktičnost gutanja. Objavljeno plijen uvijek samo iz glave.

Pink Pelican

Močvara

Pink Pelican - Velika veličina ptica s labudovima. U veličanstvenoj obitelji Pelikana zauzima časno drugo mjesto, dajući samo njegovom najbližem rođaku kovrčavog pelikana. Opseg krila muškog ružičastog pelikana može doseći 3,6 m, duljina tijela je 1,75 m, a težina je 15 kg. Ženke su obično lakši od 5-7 kg.

Ova spektakularna ptica je primila svoje ime zahvaljujući blijedoj ružičastoj nijansima perja. I na abdominalnoj strani tijela, ružičasta boja se najviše manifestira. Kada su pelikanska krila presavijena, čini se da boja cijelog tijela ima homogenu. Međutim, vrijedi polijetanje, kako su vidljive crne mušice.

Pink Pelican Let Posebna: Rijetko i duboko ruši krila, pokušavajući većinu vremena u zraku. Budući da je kljun Pelikana prilično težak, drži ga ravno, bacajući joj vrat natrag. Takva velika ptica za držanje u zraku potrebna je vrlo široka i velika krila, tako da priroda nije pozirala svojom veličinom: dužina krila ružičasta pelikan ponekad doseže 77 cm.

Ali se najuvijačji dio njegovog tijela razmatra, naravno, kljun. U muškaraca, njegova duljina varira od 35 do 47 cm, kod žena - od 28 do 46 cm. Takav moćan alat je potreban za ribolov: potrebno je plakati vodu, kao što se tamo okrene nekoliko sočnih riba.

Pitam se što ružičasti pelikani zajedno lovi da to nije karakteristično za ostatak predstavnika obitelji. Da bi to učinili, oni postaju krug i počinju kucati na krila na vodu, vozeći budući plijen u sredini. Zatim sinkrono spusti kljunove u vodu, uzimajući svoj udio u ukupnoj gomili.

Pink Pelikani hrani najrazličitiju ribu, dajući preferencije s najvećim kopijama koje će moći uhvatiti. U Europi love za Karpov, au Africi - na Ciklidu. Ponekad postoje pilići i jaja kaplova Cablana. Na dan, jedan pedican je potreban od 900 do 1200 gam.

Sjeverna olusha

Močvara

Pripada sjevernoj Alushi obitelji Alsleshev i je morska ptica. To su prilično velike veličine. Duljina tijela doseže mjerač, opseg krila 180 cm. Težina tjelesne težine doseže 4 kg. Ženke i mužjaci ne razlikuju se ni bez boje ili veličine. Odrasle ptice imaju bijelo perje, osim za vrhove krila koje posjeduju tamno smeđu nijansu. Razlikujte se i u boji i vrat. Obično su svijetlo žute. Ali neki pojedinci su apsolutno bijeli. Bison i tamno plavo. Vrh njega lagano savijen. Oči plave i okružene crnom kožom bez perja. Na bradi nalazi se crna zrela, noge su tamno zelene.

Ptičje tijelo izduženo i ima savršeno protok. Pomaže puno kada lov. Činjenica je da je sjeverni olusha veliki ronilac. Vidjevši površinu vode, stado riba, ptica se brzo leti i potpuno uronjen u vodu. Može se spustiti na dubinu od 15 metara. Ali, grabbing plijen, odmah juri do morske površine. Karakteristično je da ova pernarska ljepota može samo zaroniti. Ako pluta, onda ne radi.

Ptica prebiva samo u vodama sjevernog Atlantika i čuva se u blizini obala Sjeverne Amerike, Europe i Sjeverne Afrike. Izvan perioda gniježđenja migrira malo jug, ali nikad ne leti na teritoriju Južne Amerike i Zapadne Afrike. To jest, može se reći da se sjeverne olusha ohladi, ali ne i do vruće klime.

Pokreće glasno ljepotom u glavnoj ribi. Omiljeno jelo - Atlantic Herring. Za snack također ide koreeshka, bakalar i lignje. No, u pravilu, najveći ribolov, koji se može ovladati, ne prelazi 30 cm. Sve što ima velike veličine je isključeno iz prehrane.

Broj ove vrste trenutno se drži na jednoj stabilnoj razini. U istoj Velikoj Britaniji, ptice ptica je zabranjena zakonom. U redu isključenosti, dopušteno im je uhvatiti stanovnike otoka Lewisa, kao i vrijeme vremena, ova festrelnaya ljepota bila je poslastica. Ali ovdje postoje određene norme - ne više od dvije tisuće ciljeva godišnje. Dakle, u to vrijeme nestanka ove populacije ne ugrožava.

Odvajanje u obliku pingvina

Predstavnici ove odvajanja su prilično veliki i imaju pojednostavljeno tijelo. Svi predstavnici nastanjuju pretežno sjeverne teritorije. Ptice ove odvajanja su jedine ptice koje ne lete, ali polako zaronite i plivaju.

dodatne informacije Ne leteće ptice također uključuju pojedince u obliku nojeva.

Brojevi odvajanja u obliku pingvina oko 20 vrsta. Ta se odlaska sastoji od samo jedne obitelji - pingvin.

Izgled

Predstavnici ove odvajanja mogu biti veliki ili srednji. Najveća ptica je carski pingvin s težinom od oko 50 kilograma omoroma iznad jednog metra. Također dovoljno veliki Kraljevski pingvin, veličine čije je tijelo oko brojila i teži oko 15 kilograma. Najmanji je isti mali pingvin (težina od kilograma do 2,5 kg i rast do 50 centimetara).

Pingvini imaju gusto tijelo i ima debeli sloj masti, koji im omogućuje da izdrže mraz. Noge su kratke s membranom između vaših prstiju, koje služe kao neobičan upravljač tijekom podvodnog plivanja. Zbog činjenice da su noge pingvina otkrivena daleko natrag u tijelo i samo mesnatne količine šape viju, onda je izuzetno teško za njih i oni će imati dovoljno neugodne. Ali ne sprječava da se neke vrste popne na stijene ili skok.

Prehrana

Uglavnom, prehrana pingvina uključuje razne ribe, kao i rakove. Oni koji se hrane na rakovima konzumiraju više hrane od onih koji vole jesti samo ribom.

Zanimljiva činjenica u prehrani pingvina je da se tijekom mokrenja i jaja preživljavanja (zabrinutost samo neke vrste: Crested Pingvin, Imperial pingvin) Ne jedu i uzimaju energiju na metabolizam iz rezervi nafte. Tijekom tog razdoblja pingvini gube oko polovice svoje težine.

Oni piju uglavnom morsku vodu, a prekomjerna količina soli u njihovom tijelu izlazi kroz posebne žlijezde, koje se nalaze iznad očiju.

Stanište

Najveći broj vrsta može se naći u blizini obalnih voda Antarktika, Novog Zelanda, Južne Afrike, također su široko rasprostranjeni u cijeloj obali Južne Amerike i na otocima Galapagos u blizini ekvatora. Zbog činjenice da pingvini više vole hladno, iznimno se rijetko nalaze u tropskim širinama.

Neki predstavnici

Imperial pingvin

Močvara

Imperial pingvin je najveći i najašći od modernih vrsta obitelji Pingvin. U prosjeku, rast je oko 122 cm, a težina se kreće između 22 i 45 kg. Glava i stražnje tijelo crno, trbušni dio - bijelo, do vrha postaje žuta. Kao i svi pingvini, carski pingvini ne znaju kako letjeti. Zajedno s kraljevskim pingvinom odnosi se na roda carskih pingvina.

Mužjaci carskog pingvina doseže rast od 130 cm i teži prosječno 35-40 kg, ali maksimum težine muškog može doseći 50 kg. Ženke dosežu 114 cm rasta i 32 kg težine. Perje carskog pingvina na leđima je crna, a na prsima u prsima, što ga čini u vodi manje vidljiv za neprijatelje. Ispod vrata i na obrazima imaju žuto-narančastu sliku. Pilići su prekriveni bijelim ili sivkasto bijelim.

Kao što je riječ o morskoj ptici Imperial Pingvin lovi isključivo u oceanu. Hrani se ribama, lignjem i klilu.Imperial pingvini hvat grupe.Te skupine plutaju izravno u nevolje ribe i brzo napadaju moje, ključeve su sve što se pred njima nastaju. Mali plijen jedu točno u vodi, a s većim plijenom trebaju plutati na površinu koja se razdvoji. Lov, carski pingvini prevladaju velike udaljenosti, kreću se brzinom od 45-58 km / h i spuštaju se na dubinu od 535 metara. Ako je potrebno, mogu potrošiti pod vodom do 15 minuta. Što je više svjetla, dublje uronite, budući da je njihova glavna orijentira vizija, a ne slušali ili odzvanja.

Kraljevski pingvin

Močvara

Gnijezda na otocima u blizini vatre Zemlje: Južna Gruzija, Južni sendvič otoci, Marion, otok Creez, Kergelen (otok), Herd, McQori (otok) McQori.

Royal pingvini se gnijezde s kolonijama na tvrdim površinama, uglavnom stijenama. Spreman za reprodukciju muškog je prošećenog kroz koloniju, ljuljajući glavu, tako da ženke mogu vidjeti naranče mrlje na njegovoj glavi, sntlanking o pubertetu. S vremena na vrijeme, muški daje nacrt vrišti podizanjem kljuna u nebo. Zainteresirana žena koja se približava muškom. Ponekad se pojavljuju brutalne borbe za ženke tijekom koje se muškarci žestoko pobijedili s krilima. Kada ženka čini njegov izbor, počinje lijep ples. Pingvini su zadržavajući glave u nebo i istovremeno vrište, oni ih spuštaju kao u impotenciju. Ptice se nježno dodiruju kljune i stavite glave na partner ramena i na strani izgleda kao da pingvini grle. Kada ples završi, ženka pada na tlo, uzimajući pozivajući stav. Muški se penje leđa i ptice. Uparivanje traje oko 4-6 sekundi, nakon čega muškarac ide od žene. Ples i parenje ponavlja mnogo puta.

Jaja su odgođena u prosincu - siječanj, dok je u zidanju jedan jaje. Žena stavlja jaje u svoje šape i pokriva preklop na trbuh. Onda je muškarac uključen. Trajanje od 54 dana.

Karakteristična značajka reprodukcije Royal pingvina je da prežive uglavnom pilići iz jaja u tijeku u studenom i prosincu. Preostale piliće, od kasnijeg zidarstva, nemaju vremena i umrijeti zimi. Odrasle ptice čije su piliće umrle, sljedeći put počnu odgoditi jaja prije. U isto vrijeme, ptice čije su piliće uspješno porasle, sljedeći put počnu odgoditi jaja kasnije, a sljedeće piliće ne preživljavaju.

Tolstocky pingvin

Močvara

Prebiva na otocima Stewart i Sander, uz južno od Novog Zelanda, kao i na samom novom Zelandu na jugozapadnoj obali južnog otoka.

Duljina tijela 55-60 cm kada masa od 2 do 5 kg (prosjek - 3 kg).

Hrana je minirana u obalnim vodama, hrani se rakovima, izazvao mekušce i plitke ribe. Tijekom reprodukcije migrirajte s obale, neka gnijezda može se nalaziti na nadmorskoj visini od 100 m nadmorske visine. Zimi su pingvini u oceanu i žive sami. U srpnju - migrirati na gniježđenje mjesta. U danu, pingvini se skrivaju u debeloj vegetaciji, kamenim poljcima, pokazujući aktivnost samo s početkom sumraka i noću.

U kolonijama se parovi nalaze na udaljenosti od drugih. Nemojte se gnijezditi na otvorenim mjestima, preferirani za gniježđenje stjenovite polete, pali drveće, rupe. Mužjaci se vraćaju u mjesta za gniježđenje u srpnju, obično dva tjedna ranije od ženki. Gnijezdo se gradi iz malih grančica. Ženke obično odgađaju dva jaja blijeda zelena. Pjevanje jaja traje 4-6 tjedana. U pravilu, najčešće jedno jaje umire, ali ako obojica prežive, onda roditelji ne mogu hraniti dva pilića, a slabiju pilić umre. Dva pilića preživljava, u pravilu, izlegla iz većih jaja. Manjih jaja, često se ne izleže pilić ili umire za nekoliko dana nakon pojave.

Prvih 2-3 tjedna, nakon izleganja ribe, muškarac ostaje blizu gnijezda i štiti ga, a ženka traži pripremu hrane. Dva tjedna oba roditelja idu u more, ostavljajući pilić na obali u skupini mladih. U dobi od 75 dana, pilići su pokloniljeni i već u stanju plivati ​​u moru.

Kvadrat besprijekoran

Vrlo heterogena skupina ptica, od kojih neki imaju tako malo zajedničkog, što se može dodijeliti neovisnim odvajanjima. Veličine od malog do velikog, masa od 20 g (mali pastiri) do 12-16 kg (neke dizalice, drofove), duljine, od 12 do 120-176 cm. Nastanjivati ​​biotopima u blizini vode i suhim otvorenim prostorima, malo je povezano s šumskim vegetacijom. Među dizalicama nema pravog drveta i morskih morskih morskih morskih ptica. Većina vrsta monogamana gnijezdi na Zemlji, ne formira kolonije. Putevi leglo, manje često polu-konzumirajući tip. Prehrana je raznolika, mnoge skupine su svejedi, dio vodi sumrak i noćni život.

Uobičajene morfološke proklete. Kljun se obično komprimira sa strane, ima kroz nosnice, njegov oblik - iz konusa u obliku proširenog. Lubanja, u pravilu nema sizhenski, funkcionirajućih matipteri kost artikulacija. Cervikalni kralješci 15-20. Noge su duge, rjeđe srednje duljine, donji dio donje noge nije operi. Ne postoji gušavost, ali jednjak je snažno rastegnut, mišićni želudac ima snažne zidove i izdržljive kutikule, slijepi crijeva uvijek funkcioniraju, iako postoje različite duljine, nalazi se žučni mjehur. Veliki traheobronhialni tip. Kontursko perje obično nose bočnu šipku, većina skupina krupne žlijezde su opere. Paramount Okret 10-11, upravljač 4-10 pari.

U obliku dizalice - očito drevna skupina, za brojne znakove najbliži Rzhanko u obliku. Ova blizina se prepoznaje kao morfolozi i biokemičari, iako su interpretacije sistematike različitih škola u mjestu crijeva u sustavu klase ptica sasvim različita. Relikvija karataka ukazuje na, posebno povećan broj subverzija, obitelji, porođaj u odnosu na broj vrsta. Uzimajući u obzir paleontološke podatke, ekološki spektar okusa iznimno široko - od gigantskih trčanja biljojedi i grabežljive ptice ispunjene odgovarajućim nišama velikih sisavaca, do prekrasnih plivača i ronioca, slični životni stil sa svojim životom.

Predstavnici

Mlakonja

Močvara

Lyshuha - raširene vodene ptice, koje se ponekad naziva močvara. Težak je u blizini kilograma, koji je usporediv s težinom srednje patke, duljina tijela je 35-38 cm. Cijelo tijelo je prekriveno crnom olovkom, koja je nešto lakša na prsima i trbuhu nego na leđima. Kljun je bijelac, njegova baza ima bijeli kožanski crvenilo, slično lizinu, od kojih je ptica i dobio ime. Noge tamne žute boje završava dugim sivim prstima.

Važno je napomenuti da iako Lysha i provodi neodoljiv dio života na vodi, nema mjerenje plivanja. Umjesto njih na bočnim stranama prstiju postoje male oštrice.

Tijekom plivanja ptice, kao što bi trebala klimati svakom odbijanju na noge, a rep se spušta na dno. Prema tim značajkama, moguće je razlikovati Lyshuk iz drugih vodenih ptica.

Ali ona leti, za razliku od Kryakv, to nije važno, i to to u iznimnim slučajevima, preferirajući se od opasnosti. Za polijetanje, ovo perje nekoliko desetaka metara prolazi kroz vodu protiv vjetra, intenzivno radeći s krilima dok ne dobije dovoljno brzine za polijetanje. Ova vrsta Lyshuch iz Pacifika na Atlantske obale Euroazije, gdje sjeverna granica tog područja dolazi na 64 stupnjeva sjeverne širine. Od regija s umjerenom klimom, ptica leti zimi u Sjevernoj Africi, Maleziji i na obalama crnog i mediteranskog mora. U Australiji, Indija i na europskoj obali Atlantika, ova vrsta živjela.

Za naselje Lyshuk, odabire plitke rezervoare, čučnuo s debelom močvarnom vegetacijom, naizmjenično s otvorenim područjima vode. Mjesta za gniježđenje stižu na mjesta rijeke patke kasnije i gotovo odmah nastavite na brak igre. U ovom trenutku ptice su vrlo aktivne, trčeći oko vode, plutaju jedni druge, prateći ove akcije u osebujnim krikovima.

Tijekom uklanjanja potomaka, muški i ženski od Ryano štite teritorij u radijusu od 60-80 metara od gnijezda ne samo od zadiranja samih, ali i iz drugih pernata. Pilići prekriveni gustim mrakom, nakon nekoliko sati nakon rođenja, spustili se na vodu i slijedite njihove roditelje.

Kamnetsa običan

Močvara

Obično pisanje, ili voda, trska ili bolotnaya sušilica - ptica je relativno mala, a za veličine podsjeća na predstavnike u centru grada. Veličine njezina tijela kreću se od 25 do 30 centimetara, a težina je 150-500 grama. Put je prilično velika i gusta, a glava je relativno mala. Kljun je relativno mali, ima trokutasti oblik i malo šiljasti i savijen na kraju. Krila male duljine i njihov opseg je 50-60 centimetara. Ove ptice se odlikuju prilično dugim i snažnim nogama, koje im omogućuju da se s lakoćom kreću na obalama provale. Prsti su također vrlo dugi i tanki, a membrane nedostaju između njih, ali ih ne sprječava plivanje. Rep je vrlo kratak i ima oblika u obliku klinove.

Kao i mnogi predstavnici u obliku Caraevskog, običnog uzgajanja hrane i povrća i hrane životinjskog podrijetla.Također jedu alge, žitarice, lišće, pauke, kišnice, puževe, mekušce i tudpoles. Većina ptice hrane pronalazi plitku vodu, gdje polako hoda i okreće lišće plutajućih biljaka, pokušavajući pronaći plijen. Također, u rijetkim slučajevima, ronjenja plitko za svoj plijen.

Obični pokret - monogamska ptica. Gnijezdo, u pravilu, na maloj visini usred rezervoara ili na rubu među štapom. Ponekad se njihova gnijezda nalaze na krovovima kuća u naseljima. Oba partnera sudjeluju u izgradnji gnijezda, prikupljajući suhe stabljike za gnijezda, lišće trske, trske, centra grada, lotosa. Zidarstvo se sastoji od 5-10 jaja i ženskih demolida, često dva takva zidana. Jaja se temelje na oba roditelja tri tjedna, ali ipak ženski troši više vremena na polaganje, a ne muškarci. Pilići se pojavljuju u isto vrijeme i prekrivene crnom dugom srećom.

Ptice su naseljene i migracijski način života. Oni nastanjuju gotovo sve kontinente, osim na sjeveru Europe i Islanda. Često se nalaze na rezervoarima različitih vrsta i na malim gradskim ribnjacima.

Odvajanje rzhanko u obliku

Močvara

Predstavnici ove odvajanja su najveće ptice koje se nalaze u blizini vode. Odvojenost u obliku slova Rzhano ima više od 300 vrsta i kombinira oko 20 obitelji (grickalice, poučavanje, avidta, serpelj, rzhankiy, pametan i drugi), koji su, zauzvrat, također podijeljeni u predgrađa i supersaturacija.

Izgled

Sve vrste su različite u izgledu i veličini. Veliki predstavnik smatra se Gagarka, Hochotun Chernogol, Seagull Silver, veličina tijela u rasponu od 50 do 80 centimetara, a težina je 1,5-2 kilograma. Ali postoje i vrlo mali predstavnici, kao što su Pookper, Chernysh, Chernozemobik, Kruban, Fifi, Tirkushka livada, Wateringer zajednička, rukavica, ptičji prijevoznik i drugi. Dimenzije ovih ptica ne prelaze 25 centimetara, a ne teže ne više od 100 grama, a neke težine nije više od 50 grama.

Sve vrste su vrlo različite po izgledu, pa je teško preklopiti neke druge karakteristike. Ali jedan general, ujedinjujemo tamo - sve ptice su vrlo vezane za vodu. Kljun u svim vrstama je vrlo različit: može biti i vrlo dugo kao predstavnici momčadi, i vrlo kratki.Većina wingday i dugo i ukazuje. Boja je također različita, ali prevladavaju bijele ili dosadne boje.

Prehrana

Neke vrste pečenja, a drugi radije jesti samo hranu za životinje. Budući da gotovo svatko živi u blizini rezervoara ili mora, onda prema glavnoj hrani većine je riba. Drugi na zamjeni riba radije jedu s različitim vodenim i zemaljskim kukcima. Rzhanka White Foods na morskim algama, a egipatski trkač preferira sjemenke biljke.

Stanište

Ptice ove odvojenosti su uobičajene širom svijeta, ne isključujući Antarktiku, još više - na sjeveru Broj Rzhanco u obliku koji se povećava, osjećaju se mnogo ugodnije nego u tropima. I za ekosustav arktičkog i submercy, igraju bitnu ulogu.

Predstavnici

Bijeli galeb

Močvara

Sve odjeće su uglavnom bijele, srednje veličine galeba, nešto veće veličine, s okruglim glavom, kratkim vratom i kratkim nogama. Zajednički omjeri blago podsjećaju na golub. Duljina tijela 40-48 cm, Wings Opseg 106-120 cm, težina 448-700 g.

Odijela za odrasle stječe do kraja druge kalendarske godine. Perje odraslih ptica ljeti i zimi je potpuno bijela, s slabom nijansom od slonovače. U nekim pticama, šipke primarne fly i perja blijedo žute. Oči su tamno smeđe, prsten oko oka je crveno, zima je crna. Kljun plavičasto-sivi ili sivo-zeleni, s narančastim ili žutim kraj, u rijetkim slučajevima potpuno žuto. Crne noge. U pticama u gnijezdu i prvoj zimskoj odjeći, bijelo perje, s različitim brojem manja ponstrina na plašt, raspadajući perje krila, na sposobnost, prsa i na kraju zamašnjak i perja upravljanja. Blackate ili smeđe mrlje su koncentrirane prije očiju i grla. Glada krila je uglavnom bijela. Tamno smeđe oči, prsten oko sivkasto oka ili crne.

Kryv Gray-zelena, tamnija od odraslih ptica, s blijedom žutom ili (osobito na povezivanju) narančastog kraja. Stopala siva ili uganjana. Druga zimska odjeća se ne razlikuje od odrasle osobe. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu, bijeli galeb je nemoguće zbuniti s drugim vrstama momak.

Nastanjuju visoke arktičke širine. U Rusiji gnijezda na Arktičkim otocima - Franz Joseph, Nova Zemlja, sjeverna zemlja, kao iu Kanadi, na Spitsbergen i Grenlandu. Južna granica zimskog asortimana prolazi oko granice arktičkog leda. Skloništa južno na Britanske otoke. Rijetko doseže kopnenu obalu europske Rusije, poznat je sastanak s obalom poluotoka Kola.

Uobičajena booba

Močvara

Mala mačka s ravnim, tankim i oštrim crnim kljunom. Rupe nosnica nalaze se u podnožju implanstva, na samom peru čela. Noge su relativno kratke, skup se komprimira sa strane i ima truli usku, oštro rub, jednostavan za širenje vode kada plivaju kretanje nogu. Krila oštre i uske, rep su blago zaobljeni. Duljina tijela 18-19 cm, Wings Opseg 31-34 cm, težina 20-50 g. Nema sličnih vrsta.

U odraslom muškom, vrhom glave, pojasevima, prednjim stražnjem dijelu i ramena perje bočnice, na mraku, crvenkaste brusilice. Iznad oka i ispod njega - na bijeloj mrlje. Na bočnim stranama vrata za veliku crvenu mrlju, ponekad zatvorena na vratu ispred ogrlice. Na leđima i ramenima, mnogi perje sa širokim oker bačvima spajaju se u uzdužne pruge. Brada i grla bijela, vrat ispred, ispred prsa i strane tijela smeđe sive, trbuh bijela. Migracija perja i strana su bijele. U svim odjećama u letu na krilu na vrhu, široka bijela traka je jasno vidljiva. Rep na bazi bijela, ostatak tamno smeđeg. Kljuna crna, noge vode-sive, raduginski tamni buray.

Odrasla žena u ljeto naslikana svjetlija od muškog. Glava, sredinom glave, prednji dio leđa i ramena perja Sizo-asp, a ne brak-smeđi, crvenkasti na Darkeeu nema. Prednji dio vrata, prednji dio prsnog koša i strane tijela sivih bolova. Boca vrat svijetlo crvenokosa, mnogo pojedinaca crvene boje snima vrat ispred i dolazi na prednji dio prsa. Inače, jedan je sličan bojanje s mužjakom. U odraslih ptica u zimskoj haljini čelo, uzdalje, glave i prednji dio tame bijele boje. Teme, glave i pruge uz sredinu coveting Covers.

Mlade ptice u prvoj zimskoj haljini obojili su isto kao i odrasli zimi, ali bojanje gornjih raspadajućih perja krila s njima sa crvenkasto-ocher Kaymami. .

Čir

Močvara

Craffales su bliski rođaci chapsa, ali u nekim slučajevima malo je manji od tih ptica. Obično vrijednost pera se kreće od 20 do 56 cm.

Tijelo ptica je tanka i izdužena, leđa je slabo savijena - krila su prilično dugačak bezrazlog bezrazlog bez dekoka. Izgled perja je karakteriziran izravnim, dugim, oštrim kljunom i malim nogama, na kojima se nalaze bazeni. Boja je svjetla, na glavi - šešir od crnog perje - trbuh bijelo-perje od čela širi na nosnice.

Širom svijeta, s Arktika do Antarktika, 36 vrsta napuknut su rasprostranjeni, a 12 njih živi u toplim zemljama, isključivo u tropskim širinama.

Crna boja, zajednička u središnjoj i južnoj Europi, ima veličinu od oko 25 cm. Ime ptice primilo je za crnu boju kljuna, kao i sličnu boju glave, prsa i trbuha tijekom razdoblja braka. Gornji dio perja je obojen sivom bojom.

Zanimljiva boja ima plavuša. Nije teško pogoditi ime koje ptica ima bijela krila. Umjesto toga, samo stražnji dio krila je obojen u takvim tonovima, samo lagana pruga odozgo, i tamna. Međutim, zimi, ptica bijela čela i trbuh.

Obično se boje smiruju na obale i plićake svježe vode i mora, gorući ili pješčane pletenice i otoke. Među varijantima ovih ptica, poznata i distribuirana je riječni colt.

Ove ptice su obično nešto veće od njihovih rođaka - imaju kljunu veličine glave pepela odozgo, malo lakše ispod. Perje na čelu promjena boje: ljeti, na vrhu crne, zimi, crno-bijeli spotovi su se primjetno promatraju - mrlje od grimiz, na kraju crne i noge su crvene.

Takva krilana stvorenja mogu se naći ne samo na obalama svježih rezervoara i rijeka, već i na morskoj obali. Proliveno perje od polarnog kruga na Mediteran.