Tropske ptice

Toukan

Broj ptica i njihova raznolikost je mnogo više u tropima nego u umjerenoj zoni. Gotovo svi oni vode drveni način života. Čak su i neke vrste piletine u šuma Južne Amerike (Gokko ili Knez, Penelope) postale drvene stanovnike. U Južnoj Americi, prekrasna ptica kozjenja živi, ​​koja čuva kandže u pilićima na krilima: uz njihovu pomoć, pilići se penju na drveće, poput preci ptica - arheopterixam.

Papige - skupina životinjskog svijeta s najdražom bojom. U pozadini zelenog pera, imaju crvene, narančaste, plave perje - na glavi, grlu, krilima i repu. U nekim vrstama, papige Ara u Južnoj Americi imaju crveno, plavo i tamno plavo perje - u mnogim afričkim, američkim i indijskim vrstama - magenta, siva, plavičasto-nasi - na papigu lori - u Kakadi - ružičasti i čisti White- papige na novoj Gvineji i Molukksky O-Gossi - Tempur i crno. Na tim otocima, bijeli kakadu i prekrasna crvena s Blue Laurie - najobičnije ptice.

Povratovi odvajanja predstavljeni u tropskim zemljama vrlo su raznoliki. Uz ptice, divno u vašem obliku i boji, postoje mnoge vrste ptica sive, s skromne boje, vrlo slično našim vrapcima, štovanje, driges.

Ista odvajanje uključuje rajske ptice, rajske muhe, kišobran pticu, kraljevski tiranin, Lyroid.

Prekrasne ptice sjenice žive na tropskim azijskim otocima. Oni grade slashing na Zemlji, ukrasite ih s višebojni perje, često svijetle školjke i druge oslikane predmete i organizirati "ples" iz ovih Arbora. Gotovo sve obitelji Dyatlov žive u tropskim zemljama - samo dvije obitelji - prave drvo drvo i Vodomor - predstavljaju nekoliko vrsta u Europi.

Toukan

Venecijanska dizalica

Zbog svog neobičnog izgleda, toukanska ptica ne može ostaviti nikoga ravnodušnim. Ima svijetli egzotični izgled, ali podrijetlom je samo - daleko rođak naše Dyatle. Često se pogrešno shvaća papige, zbog velikog kljuna i svijetle boje. U svijetu postoji 37 vrsta Tukanova, u kombinaciji u 6 Genera. Primili su svoje ime zahvaljujući zvukovima. Ove prekrasne ptice imaju još jedno malo poznato ime - Učiti.

Bird Toucan nije baš velika, masa je samo oko 300 grama. Duljina tijela doseže 50-60 centimetara. Boja čaja je obično crno-bijela, često s kišnim rubovima. Posebna pažnja zaslužuje kljun, ovo je ponos Tukana i njegove posjetnice. Vrlo je velika, do 45 centimetara, to jest, usporedivo s duljinom tijela. Unatoč impresivnim veličinama kljuna, vrlo je lako, jer se uglavnom sastoji od keratina, koji mu također pruža zbog četrdeset i tvrdoće. Tukanians ne primjenjuju svoje kljunove kao zaštitne oružje, ali samo kao alat za rudarsku hranu. Boja kljuna može biti bilo koja, ali obično je crveno-narančasta, može također biti smaragdna, čokolada i druga boja.

Rep je prilično kratak, ali vrlo moćan. Tukanovljeve noge su velike i jake s 4 kandže, što ih čini virtuoznim stablom. Životni vijek trajanja u prirodnim uvjetima 30-40 godina, u zatočeništvu pod dobrim uvjetima može biti više od 45 godina. Oni lete lijeno i nevoljko, preferiraju male letove od grana do grane, uz tlo su prilično kretanje. Zbog toga, plijen grabežljivaca i krivolova često postaju plijen.

Ptica peradi

Tukanani - iznimno šumski stanovnici. Omiljena mjesta ovih ljepota su šume i svjetla Brazila, Argentina do juga Sjeverne Amerike. Šume preferiraju običnu, rjeđe - planinu, ali na nadmorskoj visini od više od 3000 metara više ih ne mogu zadovoljiti. Postoji samo jedan tip Tukanova, koji se može naći na nadmorskoj visini od preko 3000 metara. Žive u dupevima drugih ptica ili izbacili druge manje stanare. Život Tukanov čini ih jednostavnim plijenom. Mnogi od njih postaju žrtva ilegalnih lovaca. To treba zapamtiti kada ga želite kupiti u trgovini za kućne ljubimce.

Vjeruje se da su te slatke kreacije svejedi. Ali ipak, perad perad hrani se uglavnom povrće hrane, to su njihova glavna prehrana. Obično su to bobice i voće. Rjeđe mogu uhvatiti kukac ili mali gušter, ali je vrlo rijetko. Čak i rjeđe može uništiti tuđe gnijezdo i jesti zidsko jaja. Međutim, takvo ponašanje nije tipično za ove ptice. U zatočeništvu ptica s užitkom jede banane, riže kašu, pa čak i hranu za pse, unaprijed radili u vodi. Vrlo ljubavna dragun, šljive i marelice.

Venecijanska dizalica

Indijski pavlin

Pregradni dizalica - ptica. Prepuna dizalica ulazi u obitelj karavavina ili se ponekad zove, u obitelji pravih karavala. Ove ptice preferiraju način naseljavanja i česte su u istočnoj i zapadnoj Africi.

U ovom trenutku, broj otvorenih dizalica je prilično velik i je oko četrdeset tisuća pojedinaca, ali u isto vrijeme, tendencija smanjenja broja njihovog stanovništva jasno je pratiti. U tom smislu, osvježeno uvjerenje u Međunarodnu crvenu knjigu dodjeljuje se status ranjivog.

Većina perja je obojana u tamno sivoj ili crnoj boji, ali raspadajući perje Cercels i iznimke obojene u bijeloj boji. Najkarakterističnija značajka svečane dizalice je veliki tuš, smješten na glavu. Ovaj Khokholok se sastoji od zlatne boje vrlo tvrdih perja, što je zapravo postalo razlog zbog kojeg se takve dizalice počele nazvati. Na svakom obrazu nalaze se dvije bijele i crvene mrlje.

Ljudska imena u savanama na jugu Sahara pustinje, u području Sahala. Također je uobičajen u Etiopiji, Sudanu, Burundiju, Ruandi, Ugandi i istočnoj Africi. Preferira otvorene prostore koji mogu biti i močvarna područja i više. Međutim, prednost se daje obalama vodnih tijela, ispunjenih livada i slatkovodnih močvara.

Povećana dizalica preferira naseljeni način života, ali ovisno o sezoni može biti umotan u granice svog prirodnog raspona. Treba napomenuti da i dnevne i sezonske migracije mogu biti prilično velike na daljinu i čine nekoliko desetaka kilometara. Aktivni pohranjen karatav u svijetlom danu dana.

Preferira da se pokucaju u jata i dovoljno velik, ali to se ne odnosi na sezonu reprodukcije. Osim toga, kada dođe kišne sezone, ove ptice su podijeljene na odvojene parove koji štite okupiranu teritoriju, kako od drugih predstavnika vlastite vrste i od drugih ptica, kao što su guske i patke.

Ptica peradi

Raj

Zvali su tako za činjenicu da imaju gust timus na kljunu, daljinski nalikuje u nosorog. Domovina Ptice-noso - Južna Azija, kao i Srednja i Južna Afrika. Cijela obitelj Rhino ptica sastoji se od 50 vrsta, koje su vrlo slične jedna drugoj ovisnosti i načinu života. Ove ptice žive od obale mora do visokih planina, gdje se mogu naći na nadmorskoj visini do 3 kilometra. Obično naseljavaju guste šume, a samo manje vrste preferiraju grmlje.

Većina ptica rhinos je vrlo nespretna, ali lete vrhunski. Istina, let njihove shumene, toliko ranije čut ćete buku krila, ali tek kasnije vidjet ćete samo pticu. Rhino ptice su vrlo oprezne, pametne i bugles. Nisu tako lako uhvatiti iznenađenje. Hrana u ovim pernatim mješovitim. Oni s istim zadovoljstvom jedu oba kukaca i male ptice, i žito, voće i mlade izdanke.

Vrlo zanimljive ženske nosoroge sjediti jaja. Oni se izlažu dobrovoljnom kaznom zatvora, čvrsto stojeći udubljenje u šupljini u kojoj su postavljena jaja. Oni ostavljaju samo mali jaz, u kojem muškarac baca prijatelja minirane hrane. U ovom zatvoru, ženka troši cijelo vrijeme za koje se pilići trebaju izleći i naučiti letjeti. U zatočeništvu Rhino ptica vrlo brzo postaju priručnik. Manje tipove nosorosa nazivaju se struja ili placopija Calao. Kljunovi uopće nemaju rasta ptica. Žive u istočnoj, središnjoj i središnjoj Africi.

Indijski pavlin

Kovanica

Paun se smatra najljepšom pticom na svijetu, a Paunov rep ima izvanrednu ljepotu. Zajednički paun, ili indijski paun, je najbrojniji tip pauka, odnosi se na odvajanje Churo u obliku slova, fasanske obitelji, roda pauna.

U običnim paunima, dugo graciozan vrat i mala glava s malim Hokholkom: muškarci Khokholok plave, a ženke su smeđe, ispod boje perja. Paunov glas oštar i nije vrlo ugodan. Duljina pauna mužjaka doseže 100-125 cm, duljina repa je 40-50 cm, dok je dužina raspadanja perja 120-160 cm. Težina pauna muškog je 4 - 4,25 kg. U peru ove prekrasne ptice postoji razne boje: spin zelena, glava, dio prsnog koša i vrata, dno tijelo crno. Ženski indijanac pauna manji i ima skromnu, smeđe boje.

Pobuna boje perja i luksuzni navijač poput navijača stvorio je paun sliku najljepše ptice na svijetu.

Zanimljivo, samo mužjaci mogu pohvaliti tako prekrasnim repovima, ženke ove vrste bile su sreće. Njihove operake neće smiriti s bojama, ali se sastoji od samo sivkasto-smeđih tonova. Ornitolozi ga nazivaju seksualni dimorfizam. Ispada da nazovemo rep pauna - u stvari, ništa osim nečega poput sposobnosti. Sve je u rastu i uređenju olovke. Kraće perja pokrivaju dulje, dosežući jedan i pol metara dužine. Olovka se sastoji od rijetkih filamentalnih vlakana s svijetlim "okom" na kraju.

Paunovi su najljepše i velike ptice na svijetu, to je zbog interesa osobe na ovu vrstu. Kao egzotično čudo, držali su se još u rimskim parkovima, najprije u estetskim svrhama, a zatim su bili kazvali i služili stolu tijekom bujnih sestra. Paunsko meso obične sezone bilo je začinjeno različitim začinima, smatralo se jednim od ukusnih jela od mesa. Danas, paunovi sadrže isključivo kao dekorativne ptice.

S neposrednom opasnosti, obični paun može poletjeti, ali let neće biti dug i visok: samo nekoliko metara naprijed.

Raj

Pupavac

Rajske ptice nisu heroji bajki, već najiskrenije životinje. Ove fantastične ptice su najbliži rođaci našeg običnog gavrana, četrdeset i vrapca. Njihov ponos i ukras je svijetlo i neuobičajeno perje koje nećete vidjeti na drugim pticama.

Dajte opću karakteristiku rajskih ptica malo kompliciranog, jer svaki pogled ima vlastite karakteristike. Ako govorimo općenito, većina njih ima svijetle perso, neke su tamne, s metalnom nijansom. Prevladavaju crvene, plave i žute boje. Na repu, glava ili strana su perja za dekoraciju. Najčešće najljepša boja muškaraca. Samo nekoliko vrsta ženki perada rajske peradi također se hvale tako lijepom perjem. Rep može biti ravno ili dugo stepenjen.

Ali svaka vrsta ove ptice ima svoje značajke u izgledu. Ne računati ih sve, tako da ćete se brzo upoznati sa samo nekoliko njih. Na primjer, šest trajnih ptica i duga i dugačka olovka s tassolima na krajevima. Za vrijeme bračnog plesa, muškarac ih cvjeta ispred kišobrana.

Bilo je raznih mitova i legendi oko tih ptica i najčešćih od njih je da ptice nemaju nogu. A razlog za to bilo je nekoliko kožu za ptice, koje su srušili Španjolci, posebno jedan od kapetana Magellanske ekspedicije, od otoka Moluka u Europu 1522. godine. Nije bilo nogu. Nakon toga, glasine su se počele širiti da ove ptice žive svoje živote u zraku, hranjenju "nebeske rose", a ženke sjede na jajima na leđima muškaraca tijekom letova.

Zapravo, to su obične ptice, međutim, prokleto lijepa, koja pripadaju odvajanju vrapca. Ukupno postoji oko 45 vrsta ovih ptica i gotovo svi žive u Mliwu Mlowu, u novoj Gvineji i obližnjim otocima.

Kovanica

Kvezal

Kovanica - mala ptica vaganja 700-900 grama, s malom glavom, dugim vratom, i ne manje dugim repom, jedini predstavnik vrste opisthocomus.

U boji Gaacinova olovka dominantni smeđi tonovi - spin bronce, grlo i grudi bež, dok se pomiče u rep, uzima boju kestenja. Gornji dio krila je i smeđi, rep, a vrhovi perja upravljanja završavaju žuto-smeđe granice. Postoji nekoliko desetaka uskih smeđe-žutih perja koje tvore irokice. Kratka jaka kljuna crna, odmah iza njega na stranama glave nalaze se dva mjesta plave kože.

Gazin živi u tropskoj mokroj džungli sjevernog dijela južnoameričkog kontinenta, u slivovima rijeke Amazona, Orinoco i njihovim pritokama, ne rastući na visini od više od 500 metara nadmorske visine. Ova ptica ima anatomsku značajku koja ga razlikuje od većine prvog do našeg planeta. Činjenica je da Goatrodovo guđe može biti do 25% težine njegovog tijela, što je nesumjerljive više od veličina grada drugih ptica.

Ovaj fenomen je povezan s značajkama prehrane, čiji je osnova lišće biljaka obitelji aroida, kao iu manjim količinama cvijeća i voća. Ovi listovi su zlonamjerni i grubi, a osim gumenog soka, sadrže toksične tvari. Stoga goob Kovanica služi kao izbor želuca, od kojih flora neutralizira toksine i počinje probaviti hranu.

Cijeli ciklus digestije lišća posluživanja traje od 24 do 48 sati. Ista količina hrane provodi u probavnom traktu biljnih sisavaca. Zbog ove značajke, koza odiše iznimno neugodan miris oko njega, a njegovo meso ne jede ni autohtone ljude Južne Amerike. Bijeli kolonizatori i nazvali ovu pernatu "smrdljivu pticu".

Ovi perje žive s velikim jatima, koji se sastoje od stotina pojedinaca, a samo u braku se raspadaju u manje skupine od 3-8 ptica, često se sastoje od para s prošlogodišnjim gutljajem. Oštećeni pojedinci pomažu odraslima da educiraju mlade i štite teritorij grupe koja obično ne više od 160 kV. metara.

Razdoblje gniježđenja traje od prosinca do srpnja. Gnijezdo se nalazi na grmlju u blizini vode, a platforma je od gomile gomile. Žena stavlja u prosjeku 3 bijele kao polarna medvjeda, s smeđim crvenim mrljama, jajima koja se protežu 30 dana.

Pupavac

Multiquet Multicolor

Udodes - mala skupina ptica od odvajanja. Postoji 10 vrsta ovih ptica, među kojima raspodjeljuju obična hrana, češće se zove Udod i Woody Udodov. Potonji, zauzvrat, podijeljeni su u dvije vrste - šumske i sablelectric Faders. Rođaci svih ovih vrsta su ptice-rinosi i rogati pripravnik.

Izgled obična hrana Vrlo nezaboravan, to je mala ptica do 28 cm duga i teži oko 70 g. Jer ove ptice karakteriziraju duguljasti torzo, krila i rep srednje duljine, kao i dugo, blago zakrivljeni, tanki kljun. Perje na glavi fuzijskog forme dugačak hokhol koji ptica najčešće drži presavijeni.

Drvena zabava imati iste dimenzije i proporcije, samo rep koji imaju mnogo dulje, a Khokholka uopće nije. Bojanje obične prehrane je vrlo obojana: osnovna boja tijela varira od žućkastog breskve do narančaste, krila i rep provodi se poprečnim crnim i bijelim prugama, vrhovi perja u Khokholki također crno-bijeli. Boja drvenih doodla je mnogo skromnija, tamni tonovi dominiraju u njihovom perje - tamno plave, ljubičastim, individualnim dijelovima tijela (glava, kljun, šapa) mogu se obojiti u svijetle boje.

Udodes - ptice koje vole toplinu. Sve vrste drvenih magara žive isključivo u Africi i imaju način naseljavanja. Obični UDOD ima najopsežniji raspon i napredan na sjeveru ispred svog kolega. Ova ptica živi u Euroaziji, Africi (osim Sahara) i Madagaskar. Udodes iz sjevernih dijelova raspona za zimu letjeti do zime u južnim dijelovima - u Africi, Transcaucasia, Indija, Burma, Južna Kina.

Treba reći da fodde izbjegavaju sjeverne i taige regije, kao i regije s visokom vlagom, tako da se ne nalaze na sjeveru umjerene zone, na krajnjem zapadu Europe, na britanskim otocima, u Alpama.

Proljetni dolazak zvuka rastegnut od veljače do svibnja (ovisno o regiji), jesenska migracija počinje rano - u kolovozu i može odgoditi do listopada. Tijekom letova Foddes ne tvore guste stada i lete uglavnom noću ili u sumrak. U južnim dijelovima asortimana, ožalošćeni didovi također mogu napraviti male nominirane u potrazi za hranom. U uobičajenom vremenu (ne tijekom letova), ove ptice su aktivne samo u danu.

Kvezal

Krhovit

KVZAL - Ptica slobode. A to nisu drage riječi. Stvarno, Kvezal je državni simbol Gvatemale i nacionalnog simbola slobode. Više drevnih maya i Azteka, ta ptica bila je sveta - ona je personificirala Boga zraka.

Sada su ove ptice na rubu izumiranja i navedene su u Međunarodnoj crvenoj knjizi kao izumiranje. Razlog za takvu depresivnu situaciju nije čak ni snimanja tih ptica, već smanjenje područja njihovih prirodnih staništa - tropskih i planinskih šuma.

Sada stanište Kvezl uključuje teritorij iz Južnoa Meksika do Paname.Žive u planinskim područjima i to je više bolji. Ovisno o doba godine, ove ptice čine male "vertikalne" migracije - u sušnoj sezoni nalaze se na nadmorskoj visini od oko 3000 metara nadmorske visine, a s početkom kiše spustila se na visinu do visine do 1000 metara nadmorske visine.

Ptica iako mala, ali vrlo lijepa. Duljina tijela zajedno s repom ne prelazi 35 centimetara. Ali ne i veličine privlači pozornost. Glavno bogatstvo je nevjerojatno slikanje i rep, a ako točnije, postoji 2 dugačka vršnjaka, čija duljina može doseći, a ponekad čak i prekoračiti duljinu tijela samog ptice (zajedno s repom).

Većinu vremena, konvoj provodi visoko na drveću, gdje se bave rasporedom gnijezda ili unosa. Njihov jelovnik ne može se nazvati raznolikošću. Glavni tečaj je plodove općića, koji se progutaju cjelinom. Cvezali neće proći po insektima, drvenim žabama, puževima i gušterima.

Gnijezda tih ptica nalaze se visoko iznad zemlje, u napuštenim dupevima. Njegov se aranžman bavi oba partnera. Nakon parenja ženskih šokova od dva do četiri jaja.

Roditelji su odgovorni za skrb i odgoj njihovog potomstva. Za početak, oni bacaju polaganje. Ovaj proces traje nešto više od 2 tjedna. Zatim zajednički hrani svoje piliće insekte, a zatim s komadima voća, žabe, puževa ili guštera. Sve to traje dane 20, dok pilići ne rastu i ne smetaju se u potpunosti. Tada se mlade ptice počinju samostalno izdvajati.

Multiquet Multicolor

Crveni kardinal

Rainbow ili Multicolor Loriquet - ovo je mali papagaj, koji ima gotovo sve boje duge u svom peru. Zbog toga su češće od drugih australskih papiga koji postaju kućni ljubimci.

Vrsta kišnog komota uključuje oko 22 podvrsta, od kojih je 8 od svoje ljepote često pretvara u zatvorenike zooloških vrtova i privatnih apartmana.

Prvi put je svijet vidio sliku ovog papiga na stranicama "Nove ilustracije zoologije" u 1774. Njihova duljina je samo oko 30 centimetara, a raspon krila u odraslih je oko 17 centimetara. Teže samo 130 grama!

U crvenom, on je umrljan dojke i iris, u narančastoj strani i kljunu, u žutom - vratnom pojasu, suite i donjem repu, u zelenim krilima, leđima i vrhu repa, u plavoj - glavi, u plavom - prednjeg dijela cervikalni i trbuh. To je samo ljubičasta boja ovdje, nažalost, mjesto nije bilo dovoljno.

Stanište Rainbow Loriquets je Australija (sjeverno i istočna dijela) i obližnja teritorija: Nova Gvineja, OH-in golmana, Solomon Islands, Novi Hebrides, Tasmania i Nova Kaledonija. Oni grade svoja gnijezda u vrhovima drveća, na nadmorskoj visini od više od 25 metara, pa papagaci radije žive u visokim rijetkim prašuma (kišne šume, šume eukaliptus, kokosove plantaže).

U Tasmaniji, na primjer, paketi tih papiga su lokalna atrakcija, jer svaki dan tisuće tih raznobojnih ptica stižu na isto mjesto za uživanje u nektaru. Najčešće, ovo mjesto je kokosovo plantaže, u oprašivanju koje su loricete usmjerene.

Nektar, sjemenke, cvijeće, voće i bobice - ovo je glavni izbornik rađanja papiga. S pravom prehranom, njihov životni vijek može doći do 20-30 godina, ali ako nema važnih tvari, izraz njihovih života će se smanjiti na 7-10 godina.

Rainbow Lorickets stvaraju par za život. Brak se događa u kolovozu i nastavlja se do siječnja sljedeće godine. U gnijezdu možete detektirati 2 bijela mala jaja koja koštaju košta za 23-25 ​​dana. Prvih 7-8 tjedana pilića ne može bez roditelja. Ali s početkom 2 mjeseca, oni postaju neovisni i ostavljaju roditeljsko gnijezdo. Seksualna zrelost dolazi samo do kraja života.

Krhovit

Običaj zimovanje

Neustrašiv, energičan, slaganje. Najmanja ptica na globusu - hummingbird. Ovo je jedno od najljepših stvorenja prirode. Dovoljno je samo navesti imena koja je ova ptica "Topladic Hummingbird" nagrađen "Emerald Goryshko", "Leteći ametist" i "Feery Topaz". Hummingbirds su najmanji od svih ptica. Najveći pogled, divovski hummingbirds iz jugoameričkih anda, doseže veličinu od 22 cm. ALI Najmanji pogled, hummingbird - patuljak pčela s otoka kocke, doseže samo 6 cm (od vrha repa do spremnika kljuna) - to je najmanja ptica na svijetu.

Općenito, postoji 350 vrsta hummingbirds, a svi žive u Americi, ne samo u tropima i suptropima, već iu drugim klimatskim zonama, sve do Aljaske.

Ponytics Hummingbirds su tako lijepe da izgledaju kao dragog kamenja. Na suncu preplavljuju i mijenjaju svoju boju. Gnijezdo ove male ptice je utkana s područja i magnitude - s ljuskom od oraha. U gnijezdu laže dva sitna jaja s graška. Ali hrabrost ove ptice može se zavidjeti: neustrašivo napada čak i na zmiji ako je neprijatelj odabran u gnijezdo. Kao strijela, ona leti na zaštitu pilića i otupi svoj dug i oštar kljun u nos ili oko neprijatelja.

Hummingbirds se hrane nektar koji se proizvode od cvijeća. Mogu to učiniti u letu, visi preko šalice cvijeta. Ovi mali "zrakoplovi" čine 78 krila u puzamanja u sekundi. Međutim, takav let za njih nije lako i traje mnogo energije. Ptice pokušavaju, ali priliku sjesti na cvijetu dok piju nektar. Osim toga, hummingbirds može letjeti unaprijed, jedino od svih ptica.

Mnogi cvjetovi su uređeni tako da mogu ojačati samo najmanju pticu. Ovisno o obliku cvijeta u različitim biljkama, kljunovi u određenim vrstama hummingbirds su također različiti. Od ravnih cvjetova nektar se može tužiti samo s kratkim kljunom, a od dugih, poput lijevaca - duga i uski. Najduža kljuna svih hummingbirda je obdarena Musklev - Njegov kljun doseže 10 cm i gotovo je jednak duljini tijela ove ptice.

Crveni kardinal

Bengalski sizoront

Crveni kardinal ili djevičanski kardinal na desnoj strani je vrlo svijetla i vidljiva ptica.

Kardinal - volan, obiteljski kardina, kardinal obitelj.

Kardinalna ptica srednje veličine, duljina tijela od 18 do 23 centimetra, a težina je relativno mala s takvom veličinom, oko 50 grama. Muškarci izvana veći od ženske.Seksualni dimorfizam je prisutan, a muškarac se radikalno razlikuje od ženskog. Mužjak ima svijetlo crveno perje u cijelom tijelu. I samo u podnožju kljuna ima čistu crnu boju. On također ima crne nijanse na krilima.

Ženka je obično crna ili smeđa, a postoji crvena boja samo na krilima, a to nije tako izraženo. Mužjak ima prekrasan, veliki crveni kljun, dok je ženka blijedo žuta. Svi pojedinci su duge i tanke šape, prsti i kandže su mali. Kada ptica leti, crno rubove je vidljivo na krilima na svakom. Još jedna značajka je njihova glava na glavi. U muškaraca, on je vidljiviji i podignuta u proljeće kada ptice imaju bračnu igru.

Vrijeme kada kardinal jede, u pravilu ili ujutro ili navečer. Kao i sve ptice njihovog odreda, ova se vrsta smatra svejedi. Jede hranu za životinje i povrće. Ali još uvijek je moguće proglasiti s povjerenjem da ptica preferencija daje biljnu hranu. Najčešće se kardinal hrani na sjemenkama biljaka, koje nađe na zemlji i travi.

Svaka ptica ima jednog partnera i mogu živjeti tijekom cijele godine zajedno. Ptice parovi stvaraju dugi niz godina. Do proljeća, kada dozrijevajuće razdoblje među mladim pticama dolazi do punog završetka, muškarci pjevaju pjesme, a time i privlače slabi pod. Kada im okrenu oči, par se pomiče na parenje. Kada se sve dogodi, ženka će morati razmišljati o gnijezdu, jer je taj zadatak u potpunosti na njemu. Ženka čini gnijezdo u grmlju ili visoku travu, gdje je vrlo teško ući i gdje se možete sakriti od drugih grabežljivih ptica. Oko 4 jaja može srušiti ženu i sebe, pa će proći 2 tjedna. Muškarac u ovom trenutku čuva gnijezdo i hrani majku. Pilići prve dani bespomoćni i ne mogu se ostaviti na trenutak. U mjesecu pilić raste i može naučiti letjeti. Mlada pilić postaje sposoban za reprodukciju u dobi od jedne godine.

Običaj zimovanje

LastochChalnaya čista

Ova ptica je lako naučiti na kompaktnom tijelu, veliku glavu s oštrim dugom kljunom, kratkim repom i, naravno, na višebojni Yar kome. Dorzalna strana zeleno-plavog kingfielda s metalnim gump i sranjem i trbušnim - crvenokosa, s bijelim grlom, crvenim šapama, kljunom tamnom. Mužjaci i ženke su jednako oslikani.

Postoje naseljene i populacije leta. Pogled uključuje 6 podvrsta uobičajenih u Euroaziji, u sjeverozapadnoj Africi, u Indoneziji i Novom Zelandu. Oko 5-10 tisuća parova u Italiji. Humci su neraskidivo povezani s elementima vode. To je u neposrednoj blizini izvora slatke vode, na obalama rijeka, stojećih rezervoara i laguna mora. Gnijezdo obično ne više od 600-700 metara iznad razine mora.

U travnju - svibnja iznad vode na rijeci deponijama i liticama u mekom podzemnoj polju. Dobiti oba roditelja 19-21 dana. Pilići se gol i bespomoći, napustiti Noru na 23-27. Većina hrane zima - mali slatkovodni ribolov, rakovi i vodeni insekti. Neobičan način proizvodnje hrane je neobičan: ptica sjedi na ovisnost o vodi i strpljivo čekajući izgled rudarstva, nakon čega se zaroni u vodu.

Jedna od rijetkih vrsta ptica, kopanje rupa. Brzi let prati niz prodornih krikova. Prisustvom mjesečine, možete suditi stanje vode - to će se naseliti samo u blizini čistih vodnih tijela. Stoga, nažalost, broj ovog tipa je smanjen za većinu Europe.

Bengalski sizoront

Plava piletina

Bengalsko ljeto - najsjajnija i iznenađujuće lijepa ptica Azije. Sastanak s ovom "plavom pticom" je nezaboravan. Njegov naslikan u krilima leta nalikuju ručno oslikanoj svileni. Stanilište - Južna Azija iz Iraka do Tajlanda. Naši su joj putnici promatrali tijekom putovanja u Indiju.

Zbog velike prevalencije ove ptice s njom, mnoge legende i legende povezane su s njom. Mnoge legende povezuju svoju šivu. Bilo je čak i poseban kult posvećen bengalnom ljetu.

Preferira terenu suhe i glatke. Voli sjediti na visokim, usamljenim stablima ili na žice moći u blizini željeznice. Bengali runo s cijelim bugovima, malim gušterima i miševima, koji se nalaze na Zemlji. Volite biti dotaknuta bobicama i voćem. Ako se ispostavi da je blizu rezervoara, plivaju, pa čak i zaronite, dok uhvate male police pod vodom i ribom.

Lik na Bengalskom sažetku nemirno, drashing, let brzo i neravnomjerno, s ronjenjem i transport u zraku.

Razdoblje reprodukcije Sizortala - od ožujka do lipnja. Stavite jaja u prazne brisače ptica, u skrovitim mjestima zgrada. Zidarstvo od 2-5 jaja obično okružuju i roditelje. Pilići ostavljaju gnijezdo oko mjesec dana.

Nekoliko država Indije izabralo je bengalnu dasku kao svoj simbol.

Karakteristične značajke:

  • Duljina ptice je oko 27 cm
  • Svjetlo smeđa prsa, svjetlost glava plava
  • Rep plava s lazurijskim trakom - vratom i grlom crvenkasto-lila s tankim bijelim prugama
  • kljun je dovoljno dugo, na kraju je sagnuo malu kuku

Na tlu se kreću nespretno. Samo za sorridge, sposobnost prenošenja pilića iz jednog gnijezda u drugu pouzdano je poznata.

LastochChalnaya čista

Zabiljska afrička tringon

Tihi - Bird Obitelj Rakshye. Predstavljeni obiteljskim razredima, uključujući 21 vrste. Većina predstavnika vrste živi u umjerenim i tropskim dijelovima Afrike, ali neke od ptica nalaze se u južnoj Europi, u Madagaskaru, u Aziji, Australiji i Novoj Gvineji. Neke vrste su kratkotrajni.

Ptice s vedrim obojenim gustom, sjajnim, sličnim mužjacima i ženama s perjem na tankom tijelu. Plavi, zeleni i žuti ton prevladavaju u bojanje. Duge, oštre krila, brzi let. Ptice obično imaju izduženu, malo zakrivljenu tanku kljunu. Kratke noge, što otežava kretanje na tlo.

Same ime govori o njihovim ovisnostima hrani. U osnovi, koriste se insekti, posebno poželjne pčele, OS i bumbar, koji su uhvaćeni u letenju - jedući Muravyov. Uzrokujući insekte u letu, odvojite ubod prije jela.

Krznene ptice. Stanovnici otvorenih prostora - šume izbjegavaju. Gnijezdo s kolonijama u nonorahs iskopane u liticama ili čak i na mjestima.

U polaganju 2-9 bijelih jaja. Casual muški i ženski. Pilići se goli. Nahranile su insekte, uključujući OS i pčele, koje su uhvaćene ljeti, poput lastava, ili skinuti iz grane ili litice.

Plava piletina

Patuljak parpot edwards

Puhač je chirs štapa u močvarama i ribnjacima u svim sjevernim i središnjim dijelovima Sjeverne Amerike. Oni su uobičajeni u cijeloj Sjevernoj Americi s izuzetkom zapadne i sjeverne Aljaske, Yukon Kanade i sjeveroistočne Kanade. Povremeno se nalaze u jugozapadnoj pustinjama i na zapadnoj obali. U letu, oni su posebno brzo varali s krilima. Ima 2 molte za godinu i treće motljenje u prvoj godini života.

Puhalo Chirks čine letove u Styers do Srednje i Južne Amerike. Neke ptice zime na obalama Meksičkog zaljeva i Kalifornije. Tijekom letova, neke ptice mogu letjeti na velike udaljenosti kroz otvoreni ocean. U rijetkim slučajevima, oni se kreću u Europu.

Ove ptice proizvode hranu na površini malih lokva na rubu močvara ili otvorenih rezervoara. Uglavnom, jedu biljke, njihova prehrana mogu uključivati ​​mekušce i vodene insekte.

Pavao zrelo se događa nakon prve zime. Sezona uzgoja počinje kasno od travnja do srpnja. Gnijezdo s malim produbljivanjem u tlu, divlje na travi i dolje, obično je okruženo vegetacijom. Casual Time: 21-35 dana. 12 sati nakon izleganja, pilići se spuštaju u vodu. Puna perje raste samo na 6-7 tjedana.

Zabiljska afrička tringon

Ara žuto-plava

Zabiljska afrička truncrona nalazi se gotovo u cijeloj Africi južno od Sahare. On preferira nizinske šume, rubove, kao i planinske padine i kvrge, zgužvanu vegetaciju. Ove ptice ne vole biti na vidiku, pa ih je vrlo teško primijetiti.

Maksimalna duljina tijela ove toplinske ptice - 33 cm. Muško vjenčano odijelo je vrlo svijetao i privlačan. Njegova vrhunska smaragdna zelena s metalnom plinom. Belubo i povratne informacije o ljubičastoj boji, a krila su tamno sive s kontrastnim crnim i bijelim prugama. Flees crnih muških perja s snježnim bijelim šipkama. Najekstremniji su bijeli vanjski, ali unutarnja žarišna crna.

Većina dana debla još uvijek sjedi na granama, gledajući na prikladne insekte. U isto vrijeme, pritisnuli su glave do ramena i spustili rep dolje. Ako je ptica poremećena, oštro se odvija, pokazujući svoje svijetle crvene grudi. Ova tehnika je obično vrlo dobro djeluje na druge pernate, budući da se ptice instinktivno boje od bilo koje crvene nijanse.

S vremena na vrijeme, zidne tonkeri čine gluhi zvukove, nešto slično glasovima vjernika. Smiješno je da ptica može biti potpuno blizu, ali njezin se glas čuje kao da je objavljen. Često zbunjuje neiskusne putnike koji joj žele upoznati bliže. Ali u braku, muškarci idu na glasno, gotovo bolne plače.

Parovi u afričkim trogonsima trajno. Nakon parenja, ženka koja je ležala od dva do četiri gotovo okrugla bijela jaja, koja je organizirala gnijezdo u drvo. U isto vrijeme, ne brine previše o udobnosti pilića i stavlja jaja izravno na dno šupljine bez ikakvog legla. Međutim, s obzirom na meke vremenske uvjete, to je sasvim dovoljno za pravovremen razvoj djece. Zidano otac i majka naizmjence dva tjedna.

Pilići afričkog okretanja pojavljuju se na svjetlo i ne ostavljaju gnijezdo dok perje ne pokrije u potpunosti. U prosjeku se to događa 16-20 dana. Ali čak i nakon što mladi nauče letjeti, oni i dalje ostaju pored svojih roditelja koji brinu o njima i podučavaju sve potrebne mudrosti.

Patuljak parpot edwards

Afrički jaco

Patuljak Parrot Edwards - Paparot obiteljska ptica. Pogled je nazvan po francuskom ornitologu Alphonse Miln-Edwards (1835-1900).

Papuča papagaj edwardsa doseže duljinu od 18 cm. Perje je pretežno zelena. U mužjacima, glavi, čelo i zidozno zeleno. Maslinokraka glava. Između leđa i očiju nalazi se crna traka. Žuto uho. Ispod očiju je zelenkasto plavo mjesto. Prsa, grlo i obrazi su grimizni. Tanka ljubičasta plava traka prolazi iznad sredine prsa. Unutarnja glinena krila narančasti - crveni vrhovi. Donje strane sine-zelene krila. Oko crvenog rainzhina nalazi se siva. Noge svijetlo sivo, kljuna. U ženki, ljubičasta plava pruga na prsima. Mlade ptice žute obraze sa crvenkastim napadama, zelenkasto-žuto raspadanje uho, tamni Rajdens. Glasni glas zvuči oštro, s metalnom nijansom.

Edwards patuljastog papagaja naseljava šume, šumske rubove i djelomično sjeckane zemlje na ravnici iu planinama, ponekad se nalaze u vrtovima.

Patuljak papagaj Edwards obično živi parovima ili izvan sezone gniježđenja u malim jatima. Ponekad možete promatrati jata čiji broj na plođem stabalima dostizanje 35 osoba, a ponekad se papige kombiniraju s drugim vrstama ptica preferiraju sl. Ona drži najveći dio krune drveća, ptice su brze i pokretne. Njihova prehrana sastoji se od plodova (posebno, smokve), nektar, cvijeće i vjerojatno insekata i njihove ličinke. Često ptice jedu voće, visi dolje.

Razdoblje gniježđenja vjerojatno je u listopadu, budući da je uparivanje u ovom trenutku uočeno. Gnosti su izgrađeni u omotima drveća na nadmorskoj visini do 20 m.

Ara žuto-plava

Azijski papagaj žuti bol

Parrot Ara - Velika, duljina do 95 cm, ptica s vrlo svijetlim i lijepim bojanje zelene, crvene, plave i žute tonove. Kožni dijelovi oko očiju i na stranama glave, ponekad su goli, ponekad s rijetkim i kratkim igle. Krila do kraja snažno izdužena i usmjerena. Dugačko tijelo u obliku klina. Karakteristična značajka tih životinja je velika, komprimirana sa strane i snažno zaobljenih kljuna s hladnim zakrivljenim vrhom. Mužjaci, ženke i mlade ptice imaju gotovo iste boje. Ova vrsta papagaja je vlasnik najjačeg kljuna na Zemlji.

Parrots Ara ili Macau uključeni su u skupinu rafinerijskih papiga, koji uključuju sve papige novog svjetla, samo 148 vrsta, pak u obitelji - Psittacidae, SubFamily - Psittacinae.

Macau - ne smiju tihi ptice i to nije prikladno za čuvanje kućnih ljubimaca. Te životinje su nezamislivo vikali, vrišteći, oštar brušenje. Krasnouchi ara čini najzabavnije zvukove iz cijele grupe. Vokalizacija i repertoar u potpunosti ovise o svakom pojedincu. Ipak, takvi kućni ljubimci mogu biti prilično dobri "naočale" - oni su uspješni, iako ne tako dobro kao, na primjer, Jaco ili Amazon, reproduciraju razne zvukove, pa čak i ljudski govor, dok se jasno izgovaraju odvojene riječi.

Nažalost, mnoge vrste ove svijetle ptice u naše vrijeme postale su vrlo rijetke, a neke su čak i na rubu potpunog nestanka. Glavni razlog smanjenja broja je intenzivan tele za prodaju trupova životinja privatnim kolekcionarima ili nezakonitom prodaju živih ptica brojnim turistima i ljubiteljima egzotičnog. Mnoge životinje umiru s nečovječnim prijevozom ili u prvim mjesecima života od novog vlasnika od stresa, nepravilnog hranjenja i mase drugih razloga.

Drugi, ne manje važan razlog je uništenje prašuma, prirodnih staništa tih ptica i mnoge druge životinje i biljke. Osim toga, lokalno stanovništvo uhvati velike papige kako bi uživali u njima, autohtoni ljudi se također mogu razumjeti, stočarstvo ne daje potrebnu količinu proteina brojnim stanovništvu, osobito njegovim najsiromašnijim slojevima.

Afrički jaco

Novi Zeland Parrot Kea

Jaco, ili sivi papagaj više od dva stoljeća - jedna od najpopularnijih vrsta papiga od ljubitelja ukrasnih ptica. Parrot Jaco je posebno slao zahvaljujući svojoj inteligenciji, i, naravno, razgovornosti, jer među takvim poznatim papigama, kao Laurie, Kakada, Ara, Amazon i t.D., Jaco - izvan natjecanja.

Jaco, u pravilu, živi u niskoj prašumi, ali u potrazi za hranom posjeti šumske rubove, naselja, plantaže, vrtove i polja. Širenje sivih papiga u prirodi uglavnom je posljedica rasta afričkog uljanog dlana, čiji plodovi čine značajan dio prehrane ovih ptica.

Sivi papigi su najveći papige u Africi, duljina tijela odrasle ptice može doseći 35 cm, a težina se kreće od 320 do 500 grama. Tip tijela gusta, kompaktna, rep kratko. Siva boja prevladava sivu, zapravo odavde i drugo ime.

Čini se da njegovo perje ima izgreban crtež. Zapravo, takav učinak je stvoren zbog činjenice da su perje glave i vrata omeđeni sivkasto-bijelim kockama, i svjetlijim trbuhom perja - tamno sive patke.

Jaco`s Drowstone nešto manji od svog crveno rođenog kolega, a njegova slika je tamnija. Dvije više razlikovnih značajki - zvona s smeđim repom, koji je donji dio crne, a vrh ima boju od slonovače. Perje u procvatu Jaco je malo tamnije. Ponekad se i treće podvrste sivih papiga također ističu - Royal Jaco. Ovi papige imaju rijetku i neobičnu boju, na primjer, crvene grudi, leđa ili krila.

Let Jaco je težak, u drveću se uspinjavaju, a rijetko se spuštaju na tlo - oni trebaju samo ovdje Gastroliti (Mala zemlja, proguta ptica za poboljšanje nasljeđivanja hrane).

Uz iznimku razdoblja reprodukcije, Jaco drži stada. Rano ujutro ptice s vičem ostaviti mjesta kreveta i letjeti u potrazi za hranom, ponekad vrlo značajnim udaljenostima. Jaco napravi letove od stabla na drvo u potrazi za zrelim voćem i orašastim plodovima. Posebno je govorila o tim pticama plodovi uljanog dlana. Vole se hraniti po poljima s poluživim kukuruzom, često nanositištenu štetu i uzrokujući ogorčenje vlasnika slijetanja.

Azijski papagaj žuti bol

Tropske ptice

Cockada je papagaj s izvanrednim izgledom, impresivnim veličinama tijela i osebujnom ponašanjem. To su ove značajke koje izazivaju želju za stjecanjem takve ptice. Ali to nisu sve njegove razlike od drugih poznatih papiga, jer Kakada - neka vrsta ptice.

Ovo je ptica, a približna duljina tijela koja se kreće od dvadeset i pet do sedamdeset centimetara. Tjelesna težina oko jednog kilograma. Izvanredni detalji izgled cozada - veliki kljun.

Ime ove obitelji papagaja može prevesti na ruski kao "cijevi". Doista, veliki kljun ptice odgovara imenu, jer s njom može ispasti čvrste orahe, kao i za snack metalnu žicu.

Možda je najatraktivniji dio tijela HazadeVisoka i veličanstvena khokroholoka. Najčešće se razlikuje u boji od glavnog perje. Ali rep u kapetatolu je malo skrb. Mala je i ima zaobljeni oblik.

Zhohohochochny Kakada ne može se zvati minijatur, jer je njegova težina ponekad jednaka jednom kilogramu. Ženski malo teže. Bijelo-žuta boja perja. Najuočljiviji dio tijela ove ptice - izražajan oštar žuti sholik. Neki pojedinci su uokvireni plavičastim automobilom. Iris u mužju ima crnu boju, a ženski - cigla. Ova se vrsta može pripisati najlakšem obučenom. Zholechochny Kakada može poslušno ponavljati fraze, kao i izvoditi neke trikove.

Najčešće ptice se mogu naći u tropskim i kišnim šumama. Rijetko će se naseliti u Savannah i sušnim područjima. Na volji takve ptice prikupljaju jata. Broj u njima može čak postići stotinu pojedinaca.

Cockada poligamus, pa ne tražite nekoliko života. Kombinirati u parove za uzgoj, stvaranje gnijezda ili s nekim teškim situacijama. U zatočeništvu, ptice su društveni i vrlo prijateljski. Međutim, ako neću letjeti najmanje dvadeset minuta dnevno, a njihova ćelija će biti lišena igračaka koje možete kliknuti, Cockada će se osjećati loše.

Novi Zeland Parrot Kea

Tropske ptice

Ova ptica ulazi u obitelj Parrot, odvajanje papagaja. Možete ga upoznati samo na jednom mjestu - u planinama južnih otoka Novog Zelanda, na visini od 600 do 3 tisuće metara nadmorske visine. I.e To je endems određenog područja s prilično oštrom klimom: česti jaki vjetrovi, snježne napomene i magle.

Budući da su vrlo znatiželjni i ne boje se osobe, često se oštećuje ljudskoj imovini - automobilima, šatorima, šatorima. Za turiste, oni su samo kao plaže, jer lako mogu ispasti stvari koje su ostavljene bez nadzora, letjeti u otvorenim prozorima automobila i čudo u njima. Lokalni stanovnici često pružaju nevolje, uklanjajući sadržaj spremnika za smeće.

Kea je jedinstven u dvije značajke.

Kao prvo, Ovo je jedini grabežljivac u obitelji Parrot. Njegova glavna hrana je insekti i crvi. Zimi, kada je napeta situacija s obrocima, papagaj može jesti Padalu, najčešće mrtve ovce. Međutim, postoje slučajevi kada je Kea napao žive životinje. Stoga se najčešće ova ptica zove - papagaj ubija ovce. Iako je šteta koju daje ovčje oktare značajno pretjerano. Na životinjama, ovi perje napadaju vrlo rijetko, samo kao posljednje utočište, kada se protežu od gladi i ne mogu naći još jedan zamršen.

Zanimljiv manevar, s kojim Kea napadne ovce. U početku se sjedi u blizini, a onda oštro skače na leđa i vjeruje da je kljun u potkožnu masnoću. Tako se otvorio u ovčoj rani promjera oko 10 cm. Ovce ili uspiju se nositi s napadačima, odbacujući ga kad trče, ili morate postati žrtva - od primljene Ruske akademije znanosti često umiru. U isto vrijeme, napadnuti su na Baruusu, a ne svi KEA, samo najstariji u stadu. Ostatak jede već ubijeno stoku.

Drugo, Zahvaljujući kojoj je poznato KEA - ta sposobnost da se umnožava na nadmorskoj visini od 1,5 tisuća metara nadmorske visine i iznad. Drugi papigi nisu sposobni.