Ptice crvene knjige rusije

Crvena knjiga Rusije

Crvena knjiga Rusije

Ažurirati. Crvena knjiga životinja Rusije nije se promijenila od trenutka stvaranja, odnosno od 1997. godine. U 2016. godini situacija se pokvarila. U studenom je ponudio ažuriranu verziju. Popis zlirane životinje za 30%.

Prvi koji to prijavljuje u Ministarstvu prirode zemlje. Onda su vijesti distribuirale "izstvestiju". U publikaciji objavljenom da iz Crvene knjige Rusije, Saiga, Himalajski medvjed i sjeverna jelena. O pticama nisu dali određeni. No, novo izdanje je već na policama trgovine.Vrijeme je za ažuriranje internetskih podataka.

U 2016. godini vlada je priznala nalog Državnog odbora za zaštitu okoliša od 3. listopada 1997. godine. Zauzvrat odobrio novi red održavanja crvene knjige. Ona se oslanja na treći stavak 1219. Uredbu Vlade od 11. studenog 2015. godine.

U novom izdanju, gdje su beskralježnjaci i životinje kralježnjaka postali standardni, promjene su dotakne, uglavnom prve. To su mekušci i insekti. Od kralježnjaka je značajno proširio popis gmazova. 17 gmazo. Bilo je na popisu 21. Popis ptica koje treba zaštititi proširilo se više od trećine. U nekadašnjem izdanju crvenih knjiga bilo je 76. Sada su 126. Ukupno, 760 vrsta pernate žive na domaćim prostranstvima, au svijetu ima gotovo 9.000.

U prethodnom izdanju Crvene knjige Rusije, stranice na međunarodnoj tradiciji podijeljene su cvijećem. Crveno - nestati tipove i crno - već izumrle. Žuta boja u knjizi ukazuje na ranjive i rijetke životinje, a bijelo - na slabo studira. Ostaje zeleno. Oni označavaju vrstu koja se uspijeva vratiti.

U novom izdanju knjige, uobičajeni je dizajn očuvan, ali "karte" se miješaju. Pojavila se nova "šaljivdžija", a neki perje izgubili crveno rođenu "krunu".Proučite ažurirani popis.

Černobaya gagara

Černobaya gagara

Opis

Srednji gagar, s izravnim kljunom. Za braku haljinu, crno-bijeli crtež na leđima, sivoj glavi i crno grlo, u zimskoj odjeći, gornji dio tijela ima jednobojnu tamnu boju, s malim bijelim prskanjem. Seksualni dimorfizam br.

Širenje

Ima 3 podvrsta koje se gnijezde u sjevernom dijelu Euroazije i Sjeverne Amerike, u Europi, u pravilu, sjeverno od 55. paralela. Za razliku od hrtova, Gagara se ne nalazi na Islandu. Ptica leta, zima troši na obali Atlantika, u crnom i mediteranskom moru. Svake se godine u malom broju pojavljuje u Italiji.

Stanište

Bijela kralježnica Albatross

Preferira gnijezdo u dubokim jezerima koji se nalazi u brdovitim područjima ili uz niske obale. Zime često u velikim unutarnjim jezerima ili na obali mora.

Biologija

Od kraja travnja do kraja lipnja nalazi se 2 jaja u gnijezdu, koje se često konstruira na bilo kojem otoku. Oba roditelja sudjeluju u postizanju 28-30 dana. Mladi postaje na krilu od oko dva mjeseca. Kao i druge povezane vrste, Chernoškoy Gagara tijekom godine prikazuje samo jedno potomstvo. Dijeta je raznolika nego među ostalim bugara, a može uključivati ​​insekte i vodene biljke.

Bijela kralježnica Albatross

Crested ili dugo u obliku kormoran

Vanjski izgled

Najveći sjeverozadeana Albatrosov. Duljina tijela je prosječno 92 cm, opseg krila - 213 cm. Perje je uglavnom bijela, s žutom voljom na glavi i vratu. Gornja strana krila u vrhovnom dijelu crne i smeđe. Rep sa širokim tamnim prugom na kraju. Ružičasta kljuna s bluetičkim vrhom. Plavo-bijele noge. Mlada ptica u prvoj godini života potpuno tamno smeđa, kljuna i noge u boji tijela. Perje se postupno razvedri nekoliko godina. U srednjoj odjeći zadržava se tamno slikanje stražnje strane vrata, na gornjoj strani krila formiraju se dvije karakteristične bijele mrlje.

Stanište i način života

Gnijezda na malim valovima prekrivenim biljnim vegetacijom. Uzgoj obično u dobi od 6 godina. Stiže na mjesta za gniježđenje u listopadu, odgađanja jaja na kraju listopada - studeni. U zidanju jedno jaje, koji se temelji na oba roditelja u roku od 64-65 dana. Lonski period traje oko 5 mjeseci. Trčanje od kolonija događa se na kraju svibnja - sredinom lipnja. Uspjeh uzgoja posljednjih godina je 60-70%, godišnja smrtnost ptica - u prosjeku 4%. Hrani se lignjem, ribom, rakovima, ponekad smeću s brodovima i brodovima za morsko ribolovno. Brine za duboku vodu, pa na polici.

Širenje

Egipatska heron

U prošlosti, ugniježđene velike kolonije na mnogim vulkanskim otocima južno od Japana u Tihom oceanu i istočnoj kineskoj moru. Trenutno, gnijezdeći kolonije su sačuvane samo na O-VE Torisimi (O-VA IZU) i O-Mami-Kodzima u grupi O-Gossi Shankak. U kamčatki regiji redovito brine u susjednim vodenim područjima uglavnom u ljetnom jesenskom razdoblju. Ova vrsta je opisana. S. Pallas precizno kopijom prikupljenim g. NA. Steller na Kamčatke. Prije skretanja XIX-XX stoljeća. Bijeli Albatros je obično bio uobičajen u obalnim vodama P-ov Kamčatke i zapovjednika O-Velikog. U budućnosti, zbog katastrofalnog smanjenja broja, ovdje je bilo iznimno rijetko. Za razdoblje od kasnih 1940-ih do 2005. Ukupno, 30 slučajeva vizualne registracije ove vrste u kamčalnim vodama. Većina sastanaka pada na vode zapovjednika Ogo i zapadne Kamchatke.

Crested ili dugo u obliku kormoran

Kavanica

Izgled i ponašanje

Velika veličina morske ptice s guskom. Duljina tijela 68-78 cm, Opseg krila 95-110 cm, težina od oko 2 kg. Metalni sjaj. Potreban je s poteškoćama, obično od litice ili s litice, od vode - nakon dugog vožnje. Leteći teškim, s čestim krilima. U letu povlači dugi vrat i noge. Na tlu je loše, zadržavajući tijelo okomito. Prisiljeni sušiti perje, sjedi na kamenju i otvoriti krila. Pa pliva i ronjenja, slijetanje na vodu je nisko, samo glava i mali dio tijela mogu biti vidljivi u plutajućim pticama. Poletio pogled. Pažljivo, čovječe mi ne dopušta da se zatvorim.

Opis

U mužjacima i ženama u bračnoj haljini na prednjoj strani glave nalazi se mali crni khokhol, čije perja na vrhu boli naprijed. Veliki kolač s zelenim metalnim svjetlucanjem. Povratni perje i raspadanje pera krila s sjajnim baršunim crnim granicama koje stvaraju ljuskav crtež. Crne noge. Kljun je crn, u razdoblju braka, a ponekad i nakon toga na mjestu gole kože u podnožju donje čeljusti naglašava žutu mrlju. Donja čeljust žućkasta. Oči su zelene. U zimskoj odjeći u odraslih ptica, slika perje se ne mijenja, ali Khokhol nestaje.

Distribucija, status

Crveno-nogu ili japanski Ibis

Raspon obuhvaća morsku obalu zapadne Europe s Kola poluotoka do crnog i mediteranskog mora. Širenje kao cjeloviti sporadik - na jugu vodi naseljenog načina života, na sjeveru - nomad. Ptice različitih podvrsta se odlikuju bojom membrane u plivanju (smeđe i crne, respektivno), duljine kljuna i Khokhla. U obali Murmansk, crested bollac - nekoliko gniježđenja izgleda. Koching se kreće duž obala Scandinavije u smjeru jugozapada, neke ptice ostaju zimovanje na obali Murbask.

Životni stil

Morska ptica, s kopnom povezanim samo tijekom razdoblja uzgoja, ostatak vremena provodi u moru s obale. Preferira se u stjenovitim obalama, otocima i na stijenama odvojeno u moru. Gnijezda kolonije, često zajedno s drugim kormoransima, galebovima i clicama. Gnijezdo se grade od grana, algi i bilja, obično u pukotinama stijena, u nišama i ispod kamenja. Otvorene utičnice su rijetke. U zid najčešće 3 plave jaja prekrivena bijelim vapnenim slojem. Dobiti oba roditelja mjesečno.

Pilići se izleže s golim i slijepim, razvoj perja je spor, prvo je pilić prekriven tamnim sivim dolje, a zatim - brak-smeđi, pomalo lakši na glavi i vratu. Gola koža oko oka tamno, u kutovima usta i na donjoj čeljusti - prljavo žute boje. Svjetlo smeđe oči.

Egipatska heron

Red Chanskaya Kazarka

Izgled

Egipatska heron - središnja ptica. Veličina je nešto inferiorna od Kvakuve i mnogo veće od žute herone, ima relativno kratak kljun, veliki, ne tako izdužen, kao i mnogi od herlina, glave, kratkog vrata i prilično duge, guste noge. Na glavi, prsa i leđa tamo su izduženi perja koji padaju u jesen. Ukupni izgled ima mnogo zajedničkog s kvasom. Duljina krila 233-253 mm.

Pilići u gnijezdima su odjeveni kao bijelo dolje. Mlada ptica je čista i bijela. Kljun je sivkasto-crn s žutim vrhom, noge su gotovo crne, isključujući artikulaciju noge s setom, koji je pomalo zelenkast. Koža oko sivih očiju djece, raduga prljava i bijela.

Areal

Pirenean PR, Afrika, Madagaskar, Arabija, Sirija, Sjeverna Irana, Transcaucazija, Indija i dalje na istoku do plave rijeke niske razine u Kini, Indo-Kina, Južni Japan, Filipinski i Stern ulja. U SSSR-u, distribucija je takva: gnijezda u nizinama između g. Lankaran i usta pilića i na nizinski protok ove rijeke. Obično između velikih gniježđenja kolonija velikih pauza. Neusretno manje često gnijezdi u Virevanskoj ravnici uz dolinu Araks. Zimovanje u Africi.

Biotop

Nizina, prepuna močvara, posebno polja riže i rezervoari s mjestim vojskim vojskim i lugovima ili omeđenim velikim masivima šuma u kulturnom krajoliku.

Gnijezdo - male skupine vjetrova visoke snage, češće od transfera i šume širokih stijena (hrast, orah, dud, Karagach), optuženi od bodljikavih i drugih leđa i raspršeni među poljima riže, močvarama ili rezervoarima -. Često se ptice gnijezde među glavnim dijelovima široke šume koja se nalazi u blizini od hrane za životinje, otvorenih područja. Potonji, uglavnom, su riža polja (Bejoras) i na manji stupanj livade, močvara, spremnika za iscrpljivanje, obale jezera i rijeka koje se pojavljuju u otvorenom mjestu.

Prehrana

Planinski gus

Osnovna hrana - beskralježnjaci (skakači, skakavice, vretenca, slijepi, vodeni kukci i njihove ličinke, pauci, svici, medvjed, mekušci), do manjeg stupnja žabe. U velikom broju skakapa koji su, očito, poželjni.

Reprodukcija

Egipatska heron - kolonijalna ptica, obično gnijezdeći na drveću. Na području Lankanorana, postoji samostalna kolonija povremeno, ali mnogo češće gnijezdi zajedno s drugim čapljima (mali bijeli, žuti, kvalirani, sivi, kao i s velikim i malim kormorantima). Mješovite kolonije u drugim mjestima. Prema Solkovnikovim zapažanjima u blizini Agdasa, gnijezda su izgrađena vrlo visoka (8-10 m) iznad tla. Na području Lenkana na različitim visinama, ali ne nižoj od 3 m od zemlje ili vode, vrhovi drveća ne zauzimaju. U mješovitim kolonijama, egipatska čaplja je raspoređena u srednjem i donjem stupcu, gdje se gnijezda nalaze jedna uz drugu s gnijezdima s malom bijelom i žutom iglom, dok se većina drugih vrsta u koloniji gnijezdi.

Kavanica

Savka

Opis

Camparage - veličine medija. Ukupna boja ljetne haljine tamno crveno-smeđe, sa zelenim i ljubičastim kaputom na čelu, uzorku, leđima i krilima. U zimskoj odjeći, donja strana Zemlje-Buray, sa slabim ljubičastim šatorom i vrhom vrata Zemlje-smeđe boje s bijelim rubovima perja. Muškarac se razlikuje od ženskog dobro izraženog Khokholkiju na glavi (u ženama, ovaj trener je jedva primjetan ili potpuno odsutan), slabi kljun zavoj, kao i veličine tijela. Noge zelenkasto-crno-kljuna, blizu oči prstena i golog prostora između kljuna i oka zelenkasto-smeđe boje smeđe boje. Veličine: muški - krilo 290-306, kljuno 126-150, plus 90-123 mm - žensko - krilo 265-280, kljun 100-125, plus 80-96 mm.

Širenje

CapArage sporadično gnijezde na sjevernoj obali Kaspijskog mora i u Delta Volga i Urale, kao i na donjem dijelu Urala 60 km sjeverno od Ateraua. Prethodno naseljena doncland ofydarya, Turgas i Delta ili. Možda gnijezda na jezeru Shoshkakol, gdje se broj Karavaek povećava. Na rasponu i nomad nalaze se u zapadnom Kazahstanu u donjem dijelu Kushuma, na Mangyshlaki i Ustyurt. Označeno u rasadnom rezervom Kuragalgino i Delta ili.

Biologija

Osprey

Caparage - rijetko ili povremena gniježđenje migratorna ptica. Postavlja se rijetko posjetili muškarci, riječni kanali i otoci kaspijskog mora s obilnim šikarama štapa, drveća, grmlja i obližnje plitke vode. Proljeće se pojavljuje krajem ožujka - početkom travnja, let je završen na kraju svibnja - početkom lipnja. Stada Caravaeka lete klin ili jedan front. Napravite kolonije u nekoliko desetaka parova, obično zajedno s rijekama, kveucima, sivim, malim bijelim, ribnjacima, kormoranima, ali ponekad i gnijezdo odvojene parove.

Zidarstvo u 2-5, obično 4 jaja događa se od kraja travnja do početka srpnja (ponovno se gnijezdi nakon gubitka prvog zidarstva). Oba roditelja temelje se na jajima i hraniti piliće koje se izležu početkom lipnja i postaju na krilu u dobi od 16-18 dana. Jeseni nomad (mladi i odrasli u zasebnim jatima) počinju s krajem srpnja i glatko idu na let, čiji vrh pada na kraju kolovoza - rujan.

Crveno-nogu ili japanski Ibis

Crveni Korshun

Opis

Red-noge, ili japanski Ibis - jedini predstavnik roda Redus-Ebis Ibisa. Njegovo perje s nježno ružičaste nijanse, najintenzivnije na primarnim tkanim perjama i rep - noge prljave crvene - glava glave oko kljuna i oko je inertore i također ima crvenu boju-ključu Crveni vrh, oko očiju žutog prstena, crvenih očiju. Na stražnjem dijelu kurvice iz proširenih perja. Do proljeća, kada Ibisov počinje brak sezona, perje postaje sivkasto. Red-noge Ibis - iznimno rijetka, izumirana ptica, uvedena u crvenu knjigu Ruske Federacije i Međunarodne crvene knjige.

Životni stil

Crveno nogu Ibis nastanio je močvarne rijeke, nizine s jezerima i rižom polja. Ptice na visokim stablima u šumi provest će noć, hraniti se u malim rezervoarima u dubini od 10-15 cm, gdje love male ribe, rakove, mekušce i druge vodene beskralježnjake, gmazove i žabe.

Europski tuvik

Crveno nogu Ibis formira konstantne parove i gnijezdo na visokim stablima, uglavnom na borovima i hrastovima. Zidarstvo, koji se temelji oba roditelja, sastoji se od 3-4 jaja. Razmjena traje 28 dana. 40 dana nakon izleganja pilića rastu na krilo. Mlade ptice drže s roditeljima do jeseni, a zatim se kombiniraju u jatima.

Nestanak

Na kraju XIX stoljeća, Ibis Red-noge bio je brojni pogled i boravak u središnjoj Kini i Japanu, kao i na Dalekom istoku Rusije. Nakon toga, u vezi s lovom za Ibi pogled na to područje. Neko vrijeme crvene noći Ibis se smatralo gotovo izumrlim, jer su posljednjih 5 ptica u Japanu uhvaćeno u Japanu s ciljem njihove reprodukcije u zatočeništvu. Odjednom 1981. godine, mala populacija ptica, koja se sastoji od 4 odrasle ptice i 3 pilića, pronađeno je u središnjoj Kini. Računovodstvo za divlje ptice u 2006. godini pokazalo je da je njihov broj dosegao 500, uključujući i mnoge mlade.

Red Chanskaya Kazarka

Bradat

Opis

Kamera crvene zemlje ima nevjerojatno lijepu odjeću. Gornji dio glave i vrata, kao i stražnji dio strane i prsa su obojani u crnoj boji, mjesta s plavkasto uzorkovanje. Na stranama glave nalaze se dvije crvene mrlje granica bijele olovke. Donji dio vrata i prsa u crvenim slučajevima također su crvenokosa, kao i opaka bijela granica. Na bočnim stranama tijela prolaze na bijele pruge koje su spojene s snježnom bijelom iznenadom.

Iako se kamera crvene zemlje i odnosi na odvajanje guske u obliku guske, usporediv je s zlonamjernim, a njezin je vrat kraći od onoga gusaka. Ptica teži prosječno 1,3 kg s duljinom tijela od 53-56 cm, raspon krila je 120-130 cm.

Životni stil

Ovi perje se gnijezde samo u Rusiji, u zapadnoj sibirskoj fundi. Ranije su se crvene bačve zimove na južne i zapadne obale Kaspijskog mora, ali sada lete do zime na sjeverozapadnoj obali Crnog mora.

Na točkama gniježđenja stižu ne ranije od druge polovice lipnja. Oni će biti pretraženi na obračun travu i pouzdano grmlje, a odmah nakon dolaska početi obnoviti gnijezdo. Crvena Country Casseau Colonies u nekoliko parova, vrlo često u neposrednoj blizini Sapsaninih gnijezda i Mokhnogo Kinuk, koji osigurava da pružaju pouzdanu zaštitu od pijesaka i drugih predatora.

Bald gutljaj

Sam gnijezdo je izgrađeno od suhih stabljika raznih biljaka, a unutar njega se osjeća u dolje, što žensko izlazi iz njezina brutala. Nema napora za prikrivanje gnijezda crvenih.

Reprodukcija

Ženka polaže 6-7 bijela, s laganim vidljivim žućkastom ili zelenkastom plavom, jajima, koja je tada ista i košta za mjesec dana. Nakon jednog dana, pilići, pohlepni bačve napuštaju gnijezdo, a zajedno s roditeljima prelaze u najbliži spremnik. Dobro plivaju i zaroni.

U drugoj polovici kolovoza, mladi su već postali na krilu, odrasli provode molt za to vrijeme, a ptice su pokucane u velikim paketima u kojima se drže do odlaska. Let jata ovih ptica mogu se usporediti s kovrčacima: ptice brzo lete, brzo mijenjaju smjer leta.

Prehrana

Crvena zemlja se hrani samo povrću, s kojom je povezana s kasnim dolaskom na mjesta za gniježđenje. Već sredinom rujna, perje počinju pobjeći na mjesta zimovanja. Tijekom ovog leta ptica jede korijene zime i biljaka. Dakle, u tundri troše malo više od 3 mjeseca.

Planinski gus

Mogalni

Širenje

Planinska guska zadržava, naravno, u planinama. Njegovo područje - Tien Shan, Pamir, Altai i planinski sustavi Tuve. Zimi lete u Indiju. Poznato je da se ranije planinske guske susrele na opsežnijem području koje pokriva Sibiru i Dalekom istoku. Danas je broj planinskih gusaka mali, pa je ova ptica postala rijetka.

Izgled

Iz daljine se mogu uočiti na svijetloj sivoj boji tijela, a glava mu je sve u redu. Postoje dvije crne pruge na drhtaji i stražnjem dijelu glave, vrat goose. Kljun srednje veličine, ona, poput nogu, ima žućkastu boju.

Noge planinske guske vrlo visoke, držeći se malo nespretno na njima, iako ide dobro. Prolazi previše dobro, ponekad pomažući sebi krila. Planinske guske su smiješno vezane uz vodu i uglavnom su kopnene ptice. Ali u slučaju opasnosti iu nekim drugim slučajevima, žure se da se popnu u vodu i spašeni.

Sanks

Planinski gus - relativno veliki među sobom. Duljina njegova tijela je 70 - 75 cm, krila odrastaju do 50 cm, a težina odrasle guske može premašiti 3 kilograma. Čini se da vrat nije tako dugo kao i druge guske.

Životni stil. Ponašanje

Planinski gus - ptica nije buggy, iako je relativno oprezna. Na mjestima, ne naseljavaju ljudi, planinski guske lako je namamiti. To je korišten, na primjer, Przhevalsky - otišao je na tlo i mahnuo kapu, koji je potaknuo ptice na kotrljanje s ceste i krenu prema njemu. Ispada da je planinska gusaka vrlo znatiželjna.

Gdje ih ne love, mogu ući u ljudska naselja i tamo tražiti hranu. Ako su lov, oni postaju oprezniji i otići u noćni način života, odmoriti dan u skloništima. Planinske guske lako se znaju iz daljine, u letu. U ovom slučaju, oni se ističu za neobičnog ponašanja. Planinske guske čine glasne niske zvukove, ne slične genijima običnih gusaka, prvo promatrač čuje ove zvukove, a tek tada primjećuje paket.

Prehrana

Planinske guske karakteriziraju mješovita prehrana. Oni su jednako konzumirani i povrće (esej i druga trava uz obale rezervoara) i životinje (mekušci, mali padovi, insekti).

Reprodukcija

Planinske guske u gniježnjivim mjestima prvi su pokucali na male komadiće, a onda mužjaci biraju svoje ženke. Prije parenja provode brak igara, koje su muškarce slijedi ženski u zraku, okrećući se.

Planinske guske gnijezde također grupe - ponekad male, a ponekad i ogromne (tako zajedničke, na primjer, u Tibetu). Imaju svoja gnijezda na stijenama ili visokim stablima, manje je vjerojatno da će ih organizirati na zemlji. Izgrađeni su ležerno i sastoje se od tankih grana. Na Zemlji, planinski guske kao gnijezdo praskaju jame u mahovini i uništili ih travom i pahuljastom. Zidarstvo sadrži 4 - 8 bijelih jaja s grubom ljuskom. Ženka ih okružuje u roku od 32 do 34 dana.

Savka

Bijela dizalica (bar)

Izgled

Savka - Bird iz patke obitelji. Ova srednja veličina patka teži od 500 do 900 g, ima duljinu tijela 43 - 48 cm i vijek krila od 62 do 72 cm.

U razdoblju braka muškarac ima vrlo originalnu boju. Tijelo je obojeno u smeđe-crvenokosu i boli pileće s tamnim mrljama. Glava muške bijele, s crnom točkom odozgo.

Kljun ima svijetlu plavu plavu boju. Ženka se razlikuje od muškaraca zbog činjenice da njezina glava nije bijela, ali ima boju ostatka tijela. Osim toga, boja ženskog tijela je bliže bromotu od muškog. Ljeti, slezena kljuna je siva, a točka se širi na vrhu. Ponekad čak i susreću muškarce s potpuno crnom glavom.

Stanište

Savka prebiva u Palearktiku. Stanište je vrlo fragmentiran i mozaik. Susreće se iz zapadne Mongolije i zapadne Kine do Maroka i Španjolske.

Područje je podijeljeno na 4 glavne populacije:

  • Stanovništvo u Sjevernoj Africi. Ovdje ptice vode naseljavanje načina života.
  • Stanovništvo Istočne Azije. Ova populacija je preplavljena. Gnijezda se nalaze u zapadnom i istočnom Sibiru, Mongoliji. Zimovanje je u Pakistanu.
  • Azijska migratorna populacija. Gnijezda se nalaze na jugu Rusije iu Kazahstanu. Obitelji se nalaze na Bliskom istoku iu istočnoj Europi na zapadu do Grčke, kao iu zapadnoj Aziji, Caspiani i Prekafaucasis.
  • Populaciju u Španjolskoj.

U Rusiji, gnijezde se nalaze na liknama u ustima rijeka i jezera s napuštenjem trske u polu-pustinji, stepskim i šumskim - stepskim zonama.

Lifestyle Spasitelj

Horned Kamantsa

Ova patka gotovo cijeli životni ciklus provodi vodu, izbjegavajući sushi. Odabire velika svježa ili slana vodna tijela s obilnom vegetacijom i malim unutarnjim uvalama i sparasom.

Savka ima jedinstveni način plivanja. Ona to radi s podignutim okomitim repom. Pobjeći od opasnosti, Savka je sposobna za ronjenje dovoljno. Pod vodom može isploviti do 40m. Zaroni gotovo tiho i neprimjetno. Rijetko i nevoljko se pribjegavalo letu, preferirajući se sakriti od opasnosti pod vodom.

Spasitelj prehrane

Hrana scroquer ekstrakti uglavnom dolaskom noći. U potrazi za urona hrane do dubine. Dijeta uključuje rakove, mekuške, vodene kukce i njihove ličinke, crve i vodene biljke.

Spasitelj

Na gniježnju, smještenom u Rusiji, Savka leti prilično kasno. Splash utičnice ili popravke između trske stabljike na Plesa, ili ih završavaju uz rub sponzora trske na gutljaj. Također se mogu gnijezditi u kolonijama Looser i Chap.

Razdoblje zidanja snažno se proteže tijekom vremena, a u različitim geografskim točkama područja može se značajno razlikovati. Za jedan zidarstvo, ženka proizvodi od 4 do 9 jaja sivo-bijela. Ta jaja imaju veliku veličinu. Njihov promjer je 45 - 58 mm, dužina do 80 mm, a težina do 110 g. Savka šiva najveći u odnosu na masu tijela jajeta među svim vrstama vodenih ptica. Jedan zid teži oko isto kao i sama patka. Razdoblje inkubacije nastavlja se malo duže od 3 tjedna. Pilići postaju potpuno neovisni nakon 3 tjedna nakon pojavljivanja na svjetlu, potpuno se oslanjajući nakon 8 - 10 tjedana.

Osprey

Avdotka

Izgled

U izgleda, squash je vrlo lako razlikovati od ostalih ptica plijena stijena, može se vidjeti više fotografija. To su prilično veliki pojedinci, s krilima, oko 1,8 metara, duljina tijela od oko 60 cm. i vaganje oko 2 kg. Žena je veća, muškarci teže oko 1,6 kg. Tamno spin, želudac i prsa gotovo bijela. Ženka je malo tamnije muškarce, a oni imaju ogrlicu na vratu, a na stranama glave, tamna traka ide. Noge vodene boje i žute oko iris završavaju sliku klizanja.

Stanište staništa

Ova ptica, unatoč malom broju, uobičajena je širom svijeta. Gnijezdo i prebiva na svim kontinentima, s izuzetkom Antarktika.

Nije poznato da li se Sklopi u Južnoj Americi, ali će posjetiti Brazil, Argentina do zimovanja, Urugvaj. Gnijezda zimi raspoređena su u Egiptu i na otocima Crvenog mora.

Također, često se zimi mogu naći u istočnoj Aziji, Indoneziji, Maleziji, Filipinima. Sjeverna hemisfera ih je zasegla na Aljasci, SAD, Florida i na obalama Meksičkog zaljeva.

I ljeti, Skovi žive diljem Europe, dolaze u Skandinaviju i Island. Ponekad se ptica može naći u Australiji i na Solomonskim otocima. Mjesta za gniježđenje Skop odabire u blizini plitkih vodnih tijela - rijeke, jezera, močvara. Budući da je većina prehrane precizno riba.

Prehrana

Osprey - urođen Ribar, i hrani se uglavnom riba. Zato gradi svoja gnijezda u blizini rezervoara. Osim ribe, koje je, s uspješnim ribolovom, gotovo 100% prehrane, vještina može loviti malim pticama, gušterima, zmijama, žabama, proteinima, miševima, o ondatri, mladi aligator, zečevi.

Proces lova, poput mnogih ptica plijena, događa se s letjeti. Od visine 15-40 metara, vještina gleda na žrtvu, kada se otkrije, pokupi, izlažući kandže naprijed i oslanjajući se natrag krila. Ako je plijen izabrao ribu, onda ptica uranja u vodu kandža, zgrabi ga i jake marke krila podiže u zrak.

Reprodukcija i očekivano trajanje života

Bijela jarebica

Živjeti u sjevernoj hemisferi Skopa za zimu odletjeti u toplim rubovima. Neki se ne mogu vratiti i ostati živjeti na jugu. Brak igre "Northern" Scop početi u travnju - svibnju, južni stanovnici ih započeti u veljači-ožujku. Vještina se odnosi na pojedinačne ptice, ali za razdoblje reprodukcije parova koji su spašeni za mnogo godina.

Prvi na mjesta za gniježđenje stižu muškarce, a ženka se pojavljuje kasnije. Wougs počinju pisati pirute, uzrokujući, dakle, iza ženskih i driveng off natjecatelja.

Ženka koja je ležala 2-4 bijela s smeđim jajima, malom veličinom, težine 60 grama. Zaokruživanje traje 5 tjedana. Kune pilića najčešće ženski, ali to se događa s muškom zamjenom.

Sada osprey nije krajnji posao, ali zbog činjenice da je to jedini predstavnik njegove obitelji, navodi se u Redcliga Rusija i Bjelorusija. Osim toga, njezin se broj oporavio ne tako davno, u sredini XIX stoljeća, situacija je bila ozbiljna. U to vrijeme, pesticidi su korišteni posvuda, što ga gotovo nije zauzelo.

Crveni Korshun

Merlin

Opis

Grabežljiva ptica srednje veličine, prilično elegantna, ima proširenu krila i uski dugi, iznimno pokretni rep, s dubljim zarezom na kraju od crno korejski. Crvenkasto-crvena perje, siva glava s tamnim perts, crvenkasti rep. Unutarnji dio krila karakterizira karakterističan svjetlo tamni uzorak. Seksualni dimorfizam br.

Stanište

Sedden i pogled na leta, u Europi postoje 2 podvrsta u Europi s izuzetkom ekstremnih sjevernih regija. Sjeverne populacije zime na jugu područja do mediteranskog bazena. U Italiji, to je stajalište, stanovništvo ima 100-170 parova. Tijekom proteklih nekoliko desetljeća broj crvenih korejskih na jugu raspona gniježđenja smanjio se u Italiji nestao iz Toskane, Umbria i Marka - međutim, još uvijek je prilično čest u bazilikatu.

Ptice crvene knjige rusije

Nalazi se u običnim i brdovitim područjima s drvećem i grmljem, na ne-vertikalnim ili obradivim zemljama, ponekad na suhom stjenovitim, zgužvanim košnicama, međutim, preferencija daje opsežne livade, okružene šumom. Rijetko leti viši od 1000 metara nadmorske visine.

Biologija

Od ožujka se obično odgađa 1-3 bijela s smeđim crvenim mrljama, koja je nejasna gotovo cijela vremena za 31-36 dana. Pilići počinju letjeti u dobi od 50-70 dana. Crveni Korshun savršeno leti, istražujući zemlju, planiranje i izvođenje u zraku najviših pilotažnih figura. Hrani se živim plijenom, ali često se može vidjeti na smeću, gdje prelazi smeće i padal. On je u stanju zgrabiti žrtvu u letu, a zatim ga ubije s šapama, već kljunom. Tiha ptica, u braku objavljuje glasnu mogućnost.

Europski tuvik

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Mali jastreb. Težina tijela - 150-250 g - Duljina - 32-38 mužjaci krilo - 20,8-22,8 cm, ženke - 22,4-24,4 cm krila - 64-80 cm. Spinalna strana tijela u odraslih ptica je obojana u azijskoj boji, trbušna strana u ružičasto-smeđim poprečnim pojačama. U muškaraca, sve boje su intenzivnije i svjetlije. Mlade ptice su spinalne strane smeđe boje, na svijetloj trbušnoj strani nalaze se pendine u obliku smeđih kapljica. Rainbow omotač oka Dark Buura (za razliku od uklanjanja). Weskov i šape žute. Žene većih muškaraca.

Stanište

Prvi put je registriran na području provincije Saratov na području sadašnjeg okruga Petrovsky početkom 20. stoljeća. Tada se Tuvik slavi u blizini Volska, Saratov i Novobualnih četvrti. Iako je sjeverna granica širenja jastreba već provedena u tim godinama u širini Wolska, pogled svugdje u regiji imao je status vrlo rijetkog. Danas je grabežljivac naselio gotovo cijelu saratovu pravu banku - gniježđenje je prodrlo u sjeverno - u regiji Ulyanovsk.

Ptice crvene knjige rusije

Uglavnom pretežno svjetlo rutinske poplavne šume, gdje se drži u blizini livada i naselja. Ponekad gnijezda u šumskim pojasevima. Nalazi se u Baiuranyju i Nagorny šumama, gdje pijesak ili krede obronci preferira. S migracijama i zimovanjem pridržava se mozaik šumsko-stepskim krajolicima.

Reprodukcija

Krajem travnja, raspored jaja počinje krajem travnja, izgled jaja počinje krajem svibnja - početkom lipnja. Mala gnijezda nalik na okrenutu konus (široka na vrhovima, sužavajući se u ladicu), sami se gradi. Zidarstvo obično od 4, rjeđe 3 jaja. Polazak pilića događa se u prvom desetljeću kolovoza. Napušten gnijezdo suza na mjestu gnijezda ponaša se vrlo bučno.

Prehrana

Uz sva tajnost ponašanja, Tuvik je vrlo neustrašiv od čovjeka i često leti na teritorij naselja (posebno za kućanske parcele s drvenim kulturama) u potrazi za rudarstvom. Hrani se uglavnom gušterima, ali i s glodavcima poput milje, ptice letova, ponekad - masovne vrste insekata (Dragonfly i drugi.). Tuvik je vrlo tajnovita i nebibilna ptica i samo tijekom razdoblja odlaska u ravnanju, ugledni poljoprivrednošću u nuždi, može privući pozornost ljudi.

Bradat

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Duljina tijela od ptice od 95 do 125 cm, masa je unutar 4,5-7,5 kg, dužina krila od 75 do 80 cm, krila od 275-308 cm. U odrasloj peradi, boja glave, vrata i trbuha, svjetlost, od bijelog do vedro crvena, blizu očiju i na uzbićku nalaze se crne mrlje - ispod kljuna postoji karakterističan snop crnog perama koji nalikuju bradu. Ptičje leđima srebro-smeđih. Randula odraslih je bijela ili žućkasta s crvenim pranjem automobila, u mladosti - smeđe. Plavo-sivi kljunovi, šape - sive. Dugačak rep, izgleda kao klin.

Mlade tamne ptice, crnoća, smeđa, s laganim agresivnim i laganim trokutastim mjestom na leđima. Kljun plava, tamnija na vrhu. Šape zelenkaste plave nijanse.

Prehrana

Braded se hrani svježim Padalu, kosti sisavca koji ostaju od muškarca ili drugih životinja i ptica, povremeno jedu male životinje - zečeve, Surkov, perad.

Ipak, omiljena poslastica brada su kosti. Ptice se minirale, prije svega, mozgane kosti koje su podijelili bacanjem od visine na stijene. U dobi od dva mjeseca, Crkva Borodach već može progutati kost od 15 do 20 cm dugo, a odrasli pojedinci se dogoditi da progutaju cijela rebra ovaca i artikulaciju od 3-4 kralješka iz odraslih ovaca kostura ili koza. I bradati želucu sve to s lakoćom probavljenom zbog visoke kiselosti.

Stanište

Ptice crvene knjige rusije

Bradovodno stanište pokriva južnu Europu, istočnu i Južnu Afriku, prednju i središnjoj Aziji. U Rusiji, bradati u Kavkazu i Altaiju. Osim toga, ptica je uspješno isporučena Alpama, gdje se navikao, ali još uvijek u Europi ostaje vrlo rijetke ptice plijena.

Bradad - planinska ptica, ne boji se visokih, nepristupačnih vrhova, ali u potrazi za hranom i sigurnosti se mogu naseliti i prilično nisko. Bradati staništa su stijene i otvoreni prostori u planinama na nadmorskoj visini od 500 do 4000 m.

Živjeti bradati mala jarka, od dva do pet osoba, rjeđe - jedan po jedan. Ptice su savršeno prilagođene letu i mogu se povećati na takvu visinu da se na pozadini neba čini malom točkom.

Reprodukcija

Borodachi - Monogamne ptice koje žive svojim životima u jednom paru.

Vaše veliko gnijezdo ptičje je opremljeno udobnim mjestima, koji se nalazi visoki u planinama ili u špiljama, krečama stijena, na vijencem ili ispod kamenja. Gnijezdo je zbrka kuja, grana i starih kostiju s visinom od jednog metra, unutar koje ptice dobro čine mekom posteljinom. Gnijezdo je obloženo vunom, kosom, biljnim materijalima, suhom travom. Bradov gnijezdo je lako saznati na slojevima bijelih izmet, kao i ostataka hrane koje roditelji donose piliću.

U siječnju, ženka čini polaganje dva jaja, od kojih su ptice uništene, a ostaje oko dva mjeseca. Bradati jaje oko 8 cm u dužini, zaobljeni ovalni oblik i razne boje s mrljama ili bez njih. Jaja su angažirana u pretežno ženski beardcha.

Bald gutljaj

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Belogol SIP - glavni predstavnik obitelji lešinara. Duljina tijela odrasle ptice je u prosjeku metra, a krila - od 2,4 do 2,6 metara. Značajke njegova izgleda slične su značajkama drugih središta.

Mali, u usporedbi s veličinom tijela, glava i gornji dio vrata nisu podržani i pokriveni samo s tankim prema dolje. Ostatak tijela je prekriven smeđim slojem, koji u trbuhu ima crvenkastu nijansu. Leteće perja krila i upravljač na repu imaju tamnu ili crnu boju, noge su također tamno sive. U izgledu muškog i ženskog bijelog gutljaja, međusoda drugo se ne razlikuju jedni od drugih, ali možete razlikovati mladu osobu od starog, budući da je perje mladih ljudi izgledao blješiji i monotoniran.

Stanište

Distribuira ovaj kapaljku širok. Nalazi se u južnoj Europi, Sjevernoj Africi i sjeveroistočnoj Aziji. U pravilu, da riješimo Belogol SIP preferira u brdovitom i planinskom terenu, isprepleteni otvorenim prostorima.

Ptice crvene knjige rusije

Može se sastati na nadmorskoj visini do 3.000 metara, ali u steppi iu polu-pustinji postoje rijetki. To je zbog velike težine ptice, koji komplicira da je polijeće s glatkom površinom.

Životni stil

Na tlu je bijela glava vrlo pametna, a od osobe će pobjeći bez poteškoća. U zraku se drži korak, rijetko i polako vara krila, preferirajući aktivan let u rastućem protoku zraka. Hranjenje SIP isključivo mrtve životinje, nikada ne napada živ. Često slijedi stada domaćih i divljih sisavaca, s visokom visinom u potrazi za Padalom.

Reprodukcija

Žive bijele boje sics u malim kolonijama na 30-50 osoba. Partneri u paru su vjerni jedni drugima tijekom života. Njihova gnijezda ptice raspoređena su na stjenovitim policama ili u spojnim nišama, gdje je nemoguće dobiti od zemlje. Samo gnijezdo je većina bitova, pola metra visoko i do 2,5 metara promjera. Iznutra je obložena tankim granama i travom. Uparivanje u bijelim šuplji događa se u rano proljeće. On prethodi demonstracija mužjaka o njegovom "neodoljivom" - uporno hoda oko ženke, mašući repom i pola otvaranja divovskih krila.

Ženka odgađa jednu, rjeđe dva jaja koja roditelji alternativnog uzroka 1,5-2 mjeseca. Pilići se pojavljuju apsolutno bespomoćni i pod brigom za muškarce i ženki za 6-7 mjeseci. Mladi pojedinci su sposobni za reprodukciju postaju 5-7 godina, a životni vijek ptice doseže 40 godina.

Mogalni

Ptice crvene knjige rusije

Stanište

Eagles-ukopa. Izvan zemlje gnijezde u Kazahstanu, Ukrajini, Transcaucasiji, Kini i Mongoliji. Omiljena staništa vrsta su suhe bore sa starim borovima, kao i otočnim šumama, koji se sastoje od breze, hrastova i topola. U planinama ptica prebivaju na nadmorskoj visini do 1000 m nadmorske visine. Mogilns može voditi migracijsku, djelomično migracijsku ili tanjućivanje načina života.

Izgled

Izvana, plamenik nalikuje Berkutu, dajući mu veličinu. Ovo je glavni predstavnik obitelji Hawka sa širokim moćnim krilima i dugim repom. Težina ptica kreće se od 2,5 do 4,5 kg, a ukupna duljina tijela može doseći 85 cm.

Ptice crvene knjige rusije

Glavna boja perja je tamno smeđa, gotovo crna. Svjetlo je područje vrata, ovdje perje ima sladu. Često na ramenima groblja možete razmotriti bijele mrlje, takozvane epolute. Ženski muški i ženski izvana praktički nerazlučiv, ali su stavili na odrasle opremu samo na šestoj sedmoj godini života. Weskov i noge žute, ali kandže na nogama plavičasto-crne.

Životni stil

Obično sezona braka počinje u ožujku. U ovom trenutku, mužjaci organiziraju demonstracijske letove, pokušavajući privući pozornost ženki. U tome pokušavaju postići savršenstvo, jer govorimo o odnosu za život! Muški i ženski međusobno drže i tijekom zimovanja, kao i raspona. Odabirom mjesta za organiziranje gnijezda, par počinje graditi. Isto mjesto gniježđenja koristit će ih nekoliko godina. Oba člana para aktivno sudjeluju u rasporedu budućeg boravka, ali ženka pripada olovu. S intervalom za dva ili tri dana, postavlja se iz jednog do tri jaja, tako da se pilići pojavljuju na svjetlu ne u isto vrijeme. Od trenutka polaganja prvog jaja, ženski prihod doseže, što traje prosječno 43 dana. U prvom tjednu nakon pojavljivanja ženskih pilića, cijelo vrijeme provodi u gnijezdu, zagrijavanju i zaštiti slabih svinaca. U ovom trenutku, muški lovi i donosi plijen.

Osnova prehrane prehrane Eagle-Mogilna čini razne glodavce, uglavnom Susliki i Surki. Može loviti male zečeve i neke ptice.

Sanks

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Ova ptica je izuzetno brza. Duljina tijela odraslih Sapsana rijetko prelazi 35-38 cm. Mužjaci su obično mnogo manji od ženki. Razlike između podova u pticama ove vrste su vrlo značajne. Ženke obično teže oko 1-1,5 kg. Mužjaci iznimno rijetko postižu težinu u 750 g. Tipično, razlika u težini između ptica koje tvore par tijekom bračne sezone nije više od 30%. Wingspan može varirati od 75 do 120 cm.

Još jedna izvanredna značajka ovih ptica su oči. Imaju veliku Sapsanu. Iris se odlikuje tamno smeđom. U ptičjem očima nema perja, tako da je blijedo žuta koža jasno vidljiva. Vizija za Sapsansku je izuzetno važna, tako da je u procesu evolucije, ovo stvaranje razvijeno treće stoljeće, štitinje suza od oštećenja.

Stanište

Trenutno, više od 70 sorti ovih ptica koje žive tijekom. U tom smislu, Sapses su stvarni kozmopolitski. Nalaze se u cijeloj Euroaziji, a osim toga, veliki populacije ovih ptica identificirani su u Sjevernoj Americi i Africi. Sapses nastanjuju otvorena područja. Najpoželjniji za njih su tundra, fierotundrad, savan i šumska posebna. Osim toga, ova stvorenja u velikim količinama nalaze se u stjenovitim obalama mora i oceana. Između ostalog, trenutno postoji povećanje broja ovih ptica, poželjna urbana džungla, jer čak i ovdje ovaj veličanstveni lovac može naći dosta rudarstva.

Prehrana

Ptice crvene knjige rusije

Ulivanje Sapsana uglavnom male životinje.

Obično se Falcon Sapsan ruši na jutarnjim i večernjim satima. Plijen ovaj grabežljivac hvata u letu. U slučaju da Sapsan ne vidi pticu ili životinju koja bi mogla biti uhvaćena, on može sjediti na visokoj granama, čekajući. Ako je ovaj grabežljivac previše gladan, leti nisko preko ravnice kako bi uzdirao potencijalni plijen. Zatim je samo zgrabi sa svojim upornim kandžama i munje ubija oštar kljun.

Reprodukcija

Unatoč činjenici da sokol Sapsana još uvijek drži dvorac gotovo samo godinu dana, još uvijek za razdoblje reprodukcije bez para ne može učiniti. Vjeruje se da se te ptice razlikuju u monogamiji. Obično perad pokušava izgraditi gnijezda na brdu, to jest na visokim stablima ili stijenama. U slučaju da nema prikladnog mjesta, mogu napraviti zdjelu na zemlji.

Svaki par obično ima nekoliko rezervnih mjesta koja su namijenjena slučaju uništavanja glavnog. U određenim okolnostima, Sapseni mogu zauzeti stare gnijezde drugih grabežljivih ptica.

Do zidanih jaja ženka počinje samo u travnju. Obično u gnijezdu se ispada od 2 do 5 kom. Imaju crveno-smeđu ljusku s malim tamnim prskanjem. Obje ptice su uključene u jaja u nastajanju. Proces inkubacije obično traje od 33 do 35 dana. Unatoč činjenici da se pilići pojavljuju na svjetlu prekrivene toplim POUMP-om, najprije im je potrebno dodatno grijanje s osobom za odrasle.

Bijela dizalica (bar)

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Ptica Sterch u visini doseže oko 140-160 centimetara, opseg krila je 210-230 centimetra, te težinu karatala od 5 do 8,5 kilograma. Ispred glave bijele dizalice je lišen perja. U odraslih karavala ovo mjesto je obojeno crvenom bojom. Kljun je vrlo dugo, to je dulje od drugih vrsta, crvena i poslužena pila. Perje je gotovo potpuno bijelo, osim crni perje na krilima. Mlade iskre imaju perja smeđe-crvene boje. Rožnica oka karavela crvena ili blijedo žuta. Duge ružičaste i crvene šape. Početni život ptica je oko 70 godina.

Stanište

Takve ptice poput bijele dizalice vrlo su zahtjevne za stanište. Otkrivene su dvije odvojene populacije zbirki. Jedno stanovništvo naseljava u regiji Arkhangelsk Rusije, a drugi život u autonomnoj četvrti Yamalo-Neneta. Bijela dizalica Sterch, gnijezdeći samo u Rusiji, zime u Indiji, Azerbajdžanu, Mongoliju, Afganistanu, Pakistanu, Kini i Kazahstanu. Bird Serch veći od svih drugih vrsta dizalica i vodi vodeni način života. To čini spasenje ove vrste izumiranja teške misije. Njihove kljune i noge su dizajnirani za močvare. Duge noge omogućuju vam da se lako krenete na bumps i viskoznom tlu.

Ptice crvene knjige rusije

Bijela dizalica se čuva čovjeka: ako on primjećuje osobu na horizontu, onda ostavlja gnijezdo. U takvoj situaciji, Cenhech može čak i baciti jaja ili iz izleženih pilića.

Prehrana

Ptičje staljenje hrani životinjsku i povrću. Bijele dizalice su svejedi i mogu jesti gotovo sve. U ljetnim mjesecima jedu sjemenke i bobice, brusbere, ribe, jaja i pilići drugih ptica, insekata, podvodnih komada pahuljastih i izvora, malih kralježnjaka i glodavaca, kao i žabe i male ptice. Zimi, tijekom migracije, sterper koristi biljnu hranu, kao što su gomolji i rizomi vodenih biljaka.

Reprodukcija

Sterlets su monogamne ptice. Na kraju svibnja, par mjernih okvira dolazi do mjesta budućeg gniježđenja. Kao i druge vrste dizalica, par ima svoju vezu s pjevanjem dueta.

White Cranes gnijezdo su raspoređeni u dobro gledano područje, sa rezervom svježe vode, u tundu ili taigi, u vodi s dubinom od 30-40 centimetara. U isto vrijeme, gnijezdo Sterkeysa za 15-20 cm kule iznad razine vode. Gnijezdo graditi oba roditelja. Obično su odgođena dva siva jaja s tamnim mrlje. U lošoj godini mogu učiniti i jedan. Ženka bijele dizalice podiže potomstvo od oko 29 dana, a muškarci ih čuva. Pilići su uključeni u tešku borbu za opstanak, samo najjača riba ostaje živa. Nakon 70-75 dana, ona će steći smeđe crveno perje. Bijelo perje u Sterhov se pojavljuje samo 3 godine.

Horned Kamantsa

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Furamika podsjeća na tip, razlikujući se od njezina većeg rasta, bojanje perje i konvekse (u ojačaju) frontalne oštrice. Krilo muškaraca 205-223 mm, žene 166-195 mm. Težina odraslih osoba mijenja između 228 n 510 g, prosječnu težinu od 380 g. Seksualni dimorfizam je dobro izražen u većim veličinama muških i boja.

Mlade ptice su poput odrasle žene, ali za razliku od nje, imaju slabo izražene poprečne pruge na dnu tijela. Odrasla žena izgleda kao muškarac u zimskoj haljini, ali ona nema frontalno povećanje. Odrasli muškarac u vjenčanici s kralježnom i trbušnom strani tijela prekrivena crnim i sivim perjem. Leđa perje imaju svijetlo sivu ili utopljenu granicu. Srednji kristal i donje gužve nekoliko svjetlosne zajedničke boje. Leteći tamno smeđi, domaći sekundarni šišmiši s smeđim ohloous kaymamima - vanjski izgled prve bijele bijele boje. Upravljač crno-smeđe. Rainbill Browno-crvena. Noge Grasish-maslina. Kljuna žuta, kljunavina i frontalno uzgojeno-crveno.

Stanište

Koreja, Vost. i južno. Kina, sjeverno do doline. Yantez i ograničen na Hubey. Jug isprati kroz malaj PN, Andaman O-Wa, Sumatru, Java, Borneo, Filipinski o-Wa u Klinji, zapadu i jugozapadu kroz Assam i Indiju u Cejlon. U Rusiji, gniježđenje je dokazano samo za krajnje istočne državne pomorske rezerve - u njoj je zabilježeno 1987. i 1988. godine. Moguće je gniježđenje na susjednim područjima rezerve i druge rastove Primorye. Tijekom migracija i ljetnih nomada, sastanak na jugu. Sakhalin, O. Parovi, Kuril O-Wah i Kamchatka.

Osobito

U Rusiji - slučajno pilot ptice. U području raspona gniježđenja obično se naseli samo u sjevernim dijelovima. Kina stiže u travnju i ostaje do studenog. Močvare na obalama vodnih tijela, vrtlog visoke trave, trske ili grmlja. Nosači na rižinim poljima, močvarama, sirovim livadama i suhim razbarušenim padinama, u Reed i otkrivene šikare na obalama vodnih tijela.

Gnijezdo na barbell među poplavljenim vodama ili na širokom plutajućem lišću. Zidarstvo velika do 15 jaja, u Kini ne ranije od druge polovice lipnja.

Avdotka

Ptice crvene knjige rusije

Opis

Veliki Kulik (veći golub) s pretežno pješčanom bojom vrha tijela i brojnim uzdužnim pendinima. Na krilima karakteristične tamne i bijele pruge i mrlje. Velike žute oči i drugi izgled se razlikuju od svih drugih vrsta. Tri kreveta. Ženka se malo razlikuje od muških manje čistih pruga na presavijenom krilu. Mladi imaju još više tupo pruga na krilu, više ometanja tijela, uzdužnim pendanima manje oštrim. Težina 350-450 g, duljina 40-44, krilo 22,4-25,5, opseg 77-85 cm.

Stanište

Gnijezda i susreće se na rasponu u južnoj polovici Kazahstana, sjeverno do jezera Reed-Samara, usta objekta, grassroots of turgas, sjevernu Balchash i Zaisan. U Kurgalginu 29. svibnja 1979. minirano žensko spustio 1 jaje. Semipalatinsk, 24. srpnja, došlo je do grupe Avdotoka (eventualno leglo), pilot ptica je ispunjena u Nancy Reserve.

Biologija

Normalno, mjesta rijetko gniježđenje migratorne ptice. Ona prebiva u glinenim pustinjama, soli. Proljeće leti noću u malim zvijezdama u ožujku ili sredinom travnja. Gnijezdi odvojene parove. Gnijezda ne gradi, jaja se odgađa izravno na goli soli muškarca ili u maloj rupi u pijesku. Ženski Rands jaja uglavnom noću, dan Avdotka dugo napušta gnijezdo, a jaja se u ovom trenutku zagrijavaju samo suncem. Muškarac ne sudjeluje u postizanju, ali je u blizini. Zidarstvo iz 2 jaja proizvedena je krajem travnja ili početkom svibnja.

Bijela jarebica

Ptice crvene knjige rusije

Izgled

Relativno mali parametri ptica. Duljina njezina tijela doseže 35-38 cm, težinski rasponi u rasponu od 400-700 g. Ima malu glavu i kratki vrat. Kljun je mali, jak i sagnuo se. Kratke šape su prekrivene debelim prema dolje, štiteći od prehlada sjevernih područja. Kandže na šapama su tako oštri, da se ptica lako drži na snijegu i može slomiti kršenje leda u potrazi za hranom. Važno je napomenuti da su ženke nešto manji i "elegantni" muškarci.

Northern Fartridge privlači pozornost na zanimljivu boju, koja se razlikuje ovisno o doba godine. Za zimski period bit će snježno bijelo perje s malim crnim prskanjem na vanjskom dijelu repa. Priroda nije slučajnost darovanu pticu s takvom bojom: bijela bijela boja perja omogućuje vam da postanete praktički neprimjetni među snježnim snijegom.

Stanište

Kao što je već spomenuto, ova mala graciozna vrsta ptice preferira hladnim regijama. Bijeli strijerica prebiva u Sjevernoj Americi i sjevernom dijelu Euroazije, koja se često nalazi na području Grenlanda i Britanskih otoka. U Rusiji je izabrao klimu teške Sibire, živi u Kamčatki i Sakhalinu.

Ptice crvene knjige rusije

Ptica, koja se odnosi na obitelj tete i odvajanje piletine, osjeća se ugodno u Taigi, Tundra i Festourpund, a također razmatra njezino kućno područje gdje se mnogi treseti i mahovi. Mala polarna ptica grafikona s hladnim zimama, niskim temperaturnim načinima, prodornim vjetrovima i nedostatkom sunčeve svjetlosti.

Prehrana

Što se pokreće bijelim strijelicama? Većina dijeta (to je oko 97%) sastoji se od biljnog hrane. To mogu biti razne bobice (borovnice, glog, borovnice, brusnice, lingonberry, tkanine), sjemenke, bubrege i cvijeće različitih biljaka, izbojci preha vrsta patuljaka, aspen i vrba, močvaru Moss i Evnyaka, koji se nalaze u blizini jezera.

Kada sezone bobica ostavljaju, ptice se pokreću od grana hrane. I samo 3% prehrane je hrana životinjskog podrijetla - ličinke, bugova, crva, muha, pauci i druge vrste kukaca. Često u želučanim teridževima možete otkriti male oblutke koje su ptice progutale za bržu probavu grube hrane. Pilići Prvi dani života hrane insekti koji osiguravaju tjelesni protein.

Reprodukcija

Cijela zima, bijeli jastredci vodi predmetni stil života, a dolazak proljeća dolazi u bračni rok. Ptice su razbijene na male komadiće, počinje odabir mjesta gniježđenja. Često se često bori između muškaraca koji mogu završiti ravnomjerno.

Mužjaci privlače pozornost ženki s posebnim ponašanjem: visokim nježnim zvukovima i osebujnom "plesom" s krilima mahanje. U svibnju do lipnja nalazi se polaganje jaja. U prosjeku u jednom zidu može biti od 5 do 20 jaja male kruške u obliku kruške. U početku se jaja odlikuju sočnom zakletve-žutom ili blijedom žutom bojom s velikim brojem čepova smeđih shata. Nakon određenog vremenskog razdoblja, boja ljuske postaje tupa i prigušena.

Merlin

Ptice crvene knjige rusije

Izgled

Ovo je najveći grabežljivac iz obitelji sokola - mnogo više u veličini od vrane. Ima neka glupa krila. Perje može imati razne boje: gotovo potpuno bijelo i dalje u rasponu boja do gotovo tamno-sivo-smeđeg vrha i laganog dna, bogato prekriveno pendinima. Žute šape, "brkovi" gotovo nisu vidljivi. Mlade ptice su potpuno smeđe.

Životni stil

Nastanjuje područja odvoda dalekog sjevera: otoka i obale Arktika, tundra i Festourprir, vrlo rijetko naselili u šumama. Radije zadrže planinske dijelove zone tundra, penjačke obale sjeverne rijeke, stijene mora obale pokraj brojnih bazara ptica. Vrlo rijetka ptica koja vodi nomad ili naseljavanje. Nikada ne suočava s gnijezdama - stalno zauzima zgrade drugih ptica.

Ptice crvene knjige rusije

U Freeour Tundri: "Poznat" iz njegovih stanova smještenih na drveću, gavran, na stjenovitim obalama zauzima gnijezda zimi, osobito onih smještenih na strme litice i rock niše.

Reprodukcija

Zidarstvo se provodi krajem travnja - početkom svibnja, uključuje dva ili tri jaja (ponekad do 5), obojenu boju obloženu crvenim pendinima. Glas haljina izgleda kao krik većine Falcona - hrapav zvuk "SIAK-KYAK-CHIAK" ili dugotrajan noviji "Keek Keek Keek". Izuzetno pažljivo, i stoga mala ptica. Osnovni feed - razni sjeverni predstavnici Ornitofaune: Kuliki, pilići, galebovi, bijeli tundra teridge. Metoda lova - Napad leta.

Rijetko, ali može napasti na mali glodavac, na primjer, leming. Trenutno treba široko rasprostranjen sigurnost, budući da se broj značajno smanjio. Sada je ovaj grabežljivac čak i zabranjen za lov na sokol.