Ptice afrike

Tkanina

Od zagušljenog džungle Kongo do gorućeg pijeska Sahare i Namibije do Savanaca, a snježni vrhovi Kilimanjaroa, Afrika predstavlja veliki raspon klimatskih uvjeta koji u sebi čine širok raspon dah ptice Afrike.

Ornitologija ovog kontinenta je bliska analogija s mnogim vrstama Europe i Južne Azije. Dakle, na sjevernim obalama Afrike, teško je pronaći barem jednu vrstu ptica, što također ne živi u drugim zemljama koje graniče s Sredozemnim morem. U području Nila i na sjevernim obalama Afrike, postoje mnoge ptice, koje se također mogu naći u Arabiji, Iranu i Španjolskoj. U nježnim pustinjama, vrste prilagođene nepovoljnim uvjetima tih intenzivnih mjesta. Južna Afrika je stvarna obilja raznih vrsta ptica.

Tkanina

Afrička zmija

Obrasci ili ptice - preuzima - opsežna skupina malih ptica vrapca. Modeli su zasebna kontekstna obitelj, numeriranje 272 vrste. Izvana, vrlo su slični vrapcu, bubnju i zobeni, koji su njihovi najbliži rođenici, ali način života objekata je svojstven.

Veličina modela varira od 7,7 do 30 cm. Na prvi pogled, lako je prihvatiti za vrapca, imaju iste razmjere tijela, repa i krila, kratki i gusti kljun, koji im daje živahne ptice. Slika većine vrsta je vrlo skromna, smeđa, siva, crne tonove prevladavaju u njemu, a tijelo ptice često umire s malim pendinima.

Savjeti - tipični stanovnici Afrike, iako se neke vrste nalaze u Madagaskaru, u Južnoj Aziji i južnoj Europi. Naseljavaju ove ptice otvorene krajolike - savanne, gospodo, manje često polu-pustinjske ili periferije šuma, ali se nikada ne susreću u gustim šumama i pustinjama. To je zbog značajki ptičje biologije: gnijezde samo na drveću, a hrana se traži samo na otvorenim prostorima. Veil glas - odbacio je jasan, ali ne i melodijski zvuči, slično Sparrow tweet.

Sve vrste tkanina priča ptice, a njihove grupe imaju najmanje nekoliko desetaka ptica, odvojene vrste čine ogromne klastere tisuća tisuća i milijuni pojedinaca. Najveći jata običnih društvenih i crvenih sadržaja, čije su kolonije gnijezde do 10.000 ptica, a cijeli paket nakon uklanjanja potomstva je do 40 milijuna.

Webs - Ekskluzivno kuhati ptice, u prirodi se hrane o žitaricama i sjemenkama divljih biljaka, au kulturnim krajolicima rado hrane na poljima žitarica. Zbog velike veličine stada i ukupnog broja svih vrsta modela, oni igraju istaknutu ulogu u ciklusu tvari. Ukupno milijarda objekata godišnje uništava tisuće tona sjemena, pretvarajući ih u tona živih masa. S druge strane, sami plamen predstavljaju istu masivnu proizvodnju za mnoge životinjske vrste. Na hranjenju, modeli lete rano ujutro i traže hranu do podneva, oni su skriveni u šikare i spavaju ili sudjeluju u zahodu, u večernjim satima ponovno idu u potragu za hranom u tamu.

Afrička zmija

Yolvey Toko

Duljina tijela afričkih zmija doseže 80 cm. Ova ptica se distribuira u vlažnim područjima Afrike južno od Sahare. Hrani se ribama, žabama i rakovima. Tijekom lova, može se vidjeti samo ptičja glava iz vode - njezin dugi vrat ostaje ispod površine vode da zgrabi plijen. Nakon lova, zamka daje perje da se osuši, sjede na suncu s otvorenim krilima.

Afrička zmija često se gnijezde zajedno s časti i kormoranima. Na granama stabla, ženka gradi zbrka grana od grana s lišćem i golim šipkama koje pažljivo dovode muški. Ptica se obično odgađa 3-5 jaja bijelaca i plavih boja i košta 28-30 dana. Pilići se izlegnite apsolutno goli, arech im oba roditelja. U slučaju opasnosti, pilići se odvijaju iz gnijezda poput mladih gamsa i skrivaju se u debelu biljnu vegetaciju. Ako je alarmantni signal uzalud bio uzalud, vraćaju se na prostore. Nakon što je dostigao starost od dva tjedna, odrasli pilići često padaju u vodu iz gnijezda, ali se onda neovisno vraćaju, bez pribjegavanja pomoći roditelja. Na vanjskom rubu gnijezda akumulira leglo ptica, visi pod sunčanim zrakama, dobiva pogled na bijeli plak i pričvršćuje ptičje oko.

Yolvey Toko

Pingvin

Yolvey Toko pripada malim vrstama obitelji Rhino ptica. Toko je apsolutno nepretenciozan za hranu i hrani se u glavnoj stvari koju dolazi u tom području gdje se ptice gnijezde. Važan element nutritivnih ptica je insekti. Osim njih, ptice jedu bobice i plodove koje biraju iz zemlje ili pronalaze na drveću. Yolvey Toko također ne odbija uživati ​​u malim gušterima i drugim životinjama, koji, pritiskom na šapu na tlo, ubijte snažan kljun udarac. Ove ptice u potpunosti progutaju rudarstvo, kasnije pretučeno kostima plodova koji nisu predodređeni od strane tijela i chitinic kostura insekti.

Yolvey Toko živi u područjima u blizini grmlja šikara i šumskih polsti, obično parova ili malih jata, do 12 ptica. Ove ptice ne spavaju cijeli dan, ali vrhunac njihove aktivnosti pada najutro i kasnije poslijepodne.Toko imati iznenađujuće snažne glasove koji su čuli čak i objavljene. Oni znaju kako zviždati, cockd, pluck i objaviti zvukove cijevi. Kljun na struji nije toliko jak, kao u kašanju Rhino ptice, ali ne manje impresivan, ali yatagani nalikuju njihovom obliku.

Tokov kljun boja ima temeljnu ulogu u klasifikaciji vrsta ovih ptica: razlikovati crvenu, žutu i crnu i crnu i crnu boju. Sve risske ptice lete dobro, ali oni idu nespretno.

Nakon pojave ženskih pilića, oko 10 dana provodi u dvokreve. Do tog vremena, kao i za vrijeme nesreća jaja, muškarac je hrani. Pilići muških feedova s ​​masom kešitce, koja ih se pokaže ravno u kljunove.Čim pilići malo rastu, ženka čini kljun u zidu i leti iz gnijezda. Počevši od tog razdoblja, pilići hrane i ptice. Pilići samostalno položiti rupu, ostavljajući prazninu kroz koje roditelji daju hranu. Mlade ptice toko letjeti iz gnijezda samo za tri tjedna. Zanimljivo, odrasle ptice vrišti su ohrabreni pilićima koji su odabrani iz gnijezda, ali im ne pomažu u tome.

Pingvin

Afrički marabou

Točka (zidna, crna nogu, afrička) pingvin - doseže duljinu 65-70 cm i težinu 3-5 kg. Pregled točke Pingvina na obali Južne Afrike i Namibije i obližnjim otocima u hladnom bengalu. Ovaj pingvin dobio je jedno od imena zbog njegovog podsjećanja magarca. Gnijezde, kao i svi pingvini, kolonije. Ovi pingvini u vodi mogu razviti brzinu do 20 km / h, roniti dublje od 100 m i pričvrstiti disanje 2-3 minute, tijekom hranjenja plutaju 70-120 km u oceanu. Hrani ovu vrstu plitke ribe (pržiti haringu, inchukov, sardin i dr.). Tema magarac pingvini počinju u dobi od 4-5 godina. Njihova zidanja se sastoji od dva jaja koja se temelje na oba roditelja oko 40 dana. Pilići su prekriveni smeđim sivim dolje, kasnije - s plavkastim nijansom. Sezona parenja očito se ne izražava i razlikuje se ovisno o mjestu.

Danas je populacija magaraca pingvina procjenjuje na 140-180 tisuća. pojedinci. Pogled je naveden u Međunarodnoj crvenoj knjizi iu crvenoj knjizi Južne Afrike. Broj tih pingvina oštro je odbio početkom 20. stoljeća kao rezultat aktivnog zbirke jaja. Dakle, na primjer, na otoku Dassinu 1920-ih. oko 1,5 milijuna gnijezda. ptice. Za razdoblje od 1900. do 1930. godine prikupljeno je 450 tisuća jaja godišnje, a 1919. godine prikupljen je broj zapisa - 600 tisuća jaja. Pedesetih godina prošlog stoljeća prikupljeno je 100 tisuća jaja godišnje, ali je 1956. godine broj magaraca pingvina primio samo 145 tisuća pojedinaca, a 1978. smanjen je na 22,4 tisuća.

Afrički marabou

Bald gutljaj

African Marabou - Bird se odnosi na obitelj. To je najveći predstavnik obitelji marabule u obliku marabule i roda. Duljina tijela najvećeg predstavnika aistoidne odvajanja varira u rasponu od 1,15-1,52 m na krilima krila u rasponu od 2,25-2,87 m i mase tijela 4.0-8,9 kg. Odvojene kopije mogu imati krila po krilu na 3,2 m. Općenito, muškarci su veći od ženki takve prilično česte obitelji roda.

Značajke izgleda u Africi Marabou gotovo su potpuno odsutne, a opis je karakterističan za značajan dio pernate. Područje glave i vrat ptice pokriva relativno rijetku ukosnicu. Također na ramenima postoji dobro razvijen i izražen fluff "ovratnik". Posebna pozornost privlači velika veličina i dovoljno masivna kljuna, čija ukupna duljina često doseže 34-35 cm.

Ptica za odmor karakterizira mjesto kljuna u području napuhavanja i mesnate cervikalne izbočine ili vrećice grla, koja se naziva "jastuk". Čišćenje, smješteno na potpuno pod-rafiniranim područjima, ima ružičasto bojenje i dobro vidljive crne mrlje na prednjoj glavi. Glavna razlika između mladih afričkih Marabou je prisutnost višem gornji dio i značajan broj perja u ovratnici.

Marabou se odnosi na kategoriju socijaliziranih ptica, koje će se izvući s prilično velikim kolonijama i ne bojati se biti smještena u blizini osobe. U nekim slučajevima, ptice ove vrste pojavljuju se pored sela i odlagališta, gdje postoji prilika da sebi dobijete dovoljno hrane.

Ova vrsta pernate u prirodnim prirodnim uvjetima obavlja iznimno važan zadatak - kao rezultat jela leševa, postoji vrlo učinkovito pročišćavanje Zemlje i razvoj bolesti ili velikih, opasnih epidemija je spriječen.

U divljini, afrički Marabou živi, ​​u pravilu, ne više od četvrt stoljeća. Kada se čuvate u zatočeništvu, ptica takve vrste lako čekaju do dobi od 30-33 godina. Unatoč specifičnostima jestive prehrane, odrasle ptice ove obitelji imaju prilično visoku otpornost na najčešće bolesti perja.

Bald gutljaj

Tajnik

Bald SIP - Velika obiteljska obitelj ptica, jesen. Distribuiran u arid planinskim i ravnim krajolicima južne Europe, Azije i Sjeverne Afrike, također gnijezda u planinama Kavkaza (iako je u drugom trenutku pronađen daleko izvan ove regije) - izolirana populacija u Krim je sačuvana. Područje i ukupan broj ove vrste postupno se smanjuju, iako je svjetski prirodni sindikat do sada ne smatra bilo kakvim ranjivim.

Vrlo velika lešina s dugim širokim krilima i širokim repom. Duljina tijela 93-110 cm, krila raspon 234-269 cm. Karakteristično lice - nerazmjerno mala, prekrivena bijelom dolje glavom, izduženom kukanom kljunom, dugim vratom s produženim ovratnikom perja, kratkim okruglim repom. Ukupna boja tijela je smeđa, malo svjetlija sa crvenkastom nijansom ispod. Letjeti i upravljač tamno smeđe, gotovo crno. Radugina žućkasto-smeđa, spaljiva siva, noge tamno sive. U boji, muškarci i ženke se ne razlikuju jedni od drugih. Perje mladih ptica je blijeda i monotona crvenkasto-smeđa.

Rastući pticu, s glatkom površinom s poteškoćama u zraku. U zraku se ugasi u vrat, spušta glavu i stavlja primarne leteće zaklopke (izgledaju kao "fan"). Krila krila rijetko, sporo i duboko. Vrištanje sasvim rijetko, iako se u usporedbi s drugim marifovima smatra razgovorom. Glas - Različiti siktarski i promukli zvukovi potonuće, objavljene uglavnom prilikom otkrivanja proizvodnje ili na odmoru. Obično zadovoljava grupe.

Tajnik

Roda

Tajnik Bird prvi je opisao zoolog Johann Herman 1783. godine. Distribuira se diljem Afrike južno od pustinje Sahare, s izuzetkom pustinjske Namib, obale i debelih ekvatorijalnih šuma.

Preferirani u staništu ptičje tajnika su otvoreni livada i savana, iako se nalaze u polu-pustinjama i područjima s krovnim šumskim pokrovom na nadmorskoj visini od ne više od 3.000 nadmorske visine. Pernaya preferira područja gdje visina trave ne prelazi mjerač, koji ga pruža dobar pregled lokaliteta. U pravoj pustinji, kao iu gustim šumama, tajnik ptice se ne susreće.

Odrasli dio raste u visini od 0,9 do 1,2 metra, dok ima težinu u rasponu od 2,3 do 4,2 kg. Wingspan varira od 1,2 do 1,35 metara, ženke o dimenzijama malo manje muškaraca.

Tajnik Bird ima dovoljno neobičnog izgleda za predstavnika odvajanja sokola. Ima relativno malu glavu, sivo-bijelu kljunu, dugi vrat i tijelo nalik na oroče. Međutim, za razliku od drugih predstavnika momčadi, tajnik ima iznimno duge noge koje završavaju kratkim prstima s glupim kandžama. Izvana se čini da ptica stoji na štulama.

Pretpostavlja se da su ptice-tajnici para formirane za život. Reprodukcija je moguća tijekom cijele godine, ali njegov vrhunac pada na razdoblje od kolovoza do ožujka. Brak se odvija vrlo nasilno, muškarac brine za ženku, kako u zraku i na zemlji. Uparivanje obično prolazi na Zemlji, rjeđe na drveću.

I pojedinci sudjeluju u izgradnji gnijezda, koje se obično nalazi na ravnom vrhu bagremove ili drugo bodljikavo stablo. Nježno gnijezdo ima oblik platforme s promjerom od 1,5 do 2,5 metara, izrađen od grana i obložen debelim slojem trave, vune, gnojiva i drugih materijala. Par se vraća na staro gnijezdo za uzgoj i odbija ga samo u slučaju kada je njegova masa prevelika, a postoji mogućnost da će gnijezdo pasti na tlo.

Roda

Venecijanska dizalica

Afrički roda-razgring - crna ptica iz obitelji Aist, jedan od dva člana vrste roda-Razina, drugi član vrste - indijski rod-razin. Kao i drugi član urušene bande, afrički aist ima jedinstveni kljun s jazom između vijka i spojiti, dobro prilagođen je jestivom ponašanju obje vrste. Ove rode uglavnom se pokreću velikim puževima, a takav neobičan kljun je koristan za ekstrakciju školjki. Prosječna visina afričkog aist-razina varira u razmacima od 80-94 cm, te težinu od 1-1,3 kg. Mužjaci, u pravilu, više ženki. Šalica crne i ima sjajnu zelenu, smeđu ili ljubičastu nijansu na prsima. Velika, donijela nijansa. Jaz između vijka i povezivanja je oko 5-6 mm. Na gotovo izravnom Clincliceu postoji nekoliko malih kolumnih jastučića (oko 20-30), koji pomažu ptici da ukloni mekušce iz sudopera. Oči su sive, a noge su tamne.

Afrički roda-razin nalazi se u Africi, južno od Sahare, kao iu Madagaskaru, uglavnom u zapadnim područjima otoka. Ova vrsta roda redovito migrira u zapadnoj Africi tijekom suhe sezone. Migracije se događaju jatima, ali ovi letovi nisu jako dobro proučavani.

Afrički strip-ray rode žive u opsežnim slatkovodnim močvarama, jezerima i rijekama, rižinim poljima i poplavljenim ravnicama. Oni preferiraju okruge u blizini stabla gniježđenja.

Reprodukcija pada na kišnu sezonu, u razdoblju od kolovoza do svibnja, s vrhom u siječnju-ožujku. Afrički roda-distribucija tvoja kolonija s različitim brojem parova. Gnijezde na drveću, u pravilu, iznad vode, a ponekad iu trske. Ova srednja veličina ptica gradi relativno malu utičnicu od oko 50 cm u širini. Građevinski materijali za gnijezdo služe grančice i trske, a leglo se sastoji od vodene vegetacije, izvora, bilja i lišća. Ženka odgađa 3-4 ovalna, krede-bijela jaja. Tijekom razdoblja inkubacije, oko 25-30 dana, oba stupnja prijenosa naizmjence alternativno. Kada izlizani pilići imaju tamni pištolj i kljun s jaz, poput odrasle afričke trake. Pročišćavanje se postupno povećava nekoliko godina. Neovisnost od roditelja javlja se u dobi od oko 50-55 dana nakon izleganja kada se u potpunosti formira perje.

Venecijanska dizalica

Šuma udod

Venčana dizalica prebiva u Savannah Africi, preferirajući se naseliti blizu akacijske obranice na livadama za punjenje i obalu slatkovodnih jezera i močvara.

Uglavnom, prepuna dizalica izgleda kao svi predstavnici karavel obitelji. Međutim, ova prekrasna ptica ima niz prepoznatljivih značajki, od kojih je glasova veličanstveni Horser na glavi. Khokholok se formira krutim zlatnim perjem, zahvaljujući kojem je dizalica dobila ime. Na bradi na otvorenoj dizalici nalazi se svijetle crvene naušnice, koje je vrećica grla poput puretine ili pijetla.

Uz pomoć vrećice grla ptica čine kvrganje zvukove tijekom razdoblja braka kako bi privukli suprotni spol. Ovi predstavnici dizalica, za razliku od svojih rođaka, uređeni su preko noći na granama drveća. Stoga ptice imaju dugi stražnji prst, s kojom se dizalica drži na tankim granama tijekom spavanja. Moram reći da osvetous dizalica doseže težinu do 5 kg, a rast ptica oko 1 m na dah krilo je samo manje od 2 m. Tako da zadrži tako veliku pticu na stablu nije tako lako. I Ventrnasny Zhuravil nije rad.

Hrana dizalica gotovo svima koji će ga upoznati na putu. Drago mi je što sam pokvaren sjemenke biljke, riže izbojke i žito, ne odbijaju razne vrste insekata, među kojima prevladavaju muhe i skakavce. Izbornik ove dizalice koji nadopunjuje vodozemaca i gmazova, kao i riba i rakovi. Preplavljena dizalica - riješena ptica. Stoga migrira u potrazi za hranom i partnerom tijekom razdoblja reprodukcije isključivo u svom dometu.

Zanimljivo, roditelji neće kratko vrijeme brinuti za piliće, jer samo izležene bebe mogu otići u samostalni život nakon dana kasnije.

Šuma udod

Medical Skazchik

Udod je mala svijetla ptica s hokholkom i dugim uskim kljunom. Udod prebiva na jugu iu središtu Europe i Azije, kao iu Africi, u otvorenim područjima s grmljem ili drvećem, u Savannah, u livadama i pašnjacima. Upoznajte fuziju može biti u voćnim vrtovima ili vinogradima. Udod - ne buggy ptica, ali još uvijek će osoba zadržati.

Dužina tijela od 25 do 29 cm, opseg krila je 44-48 cm. Na glavi je karakterističan Khokholok iz perja, narančasta crvena boja s crnim vrhovima perja. Duljina od 5 do 10 cm, a obično je komplicirano, ali pri slijetanjem, Udod ga ne umiru u obliku ventilatora. Promjena glava, vrata i dojke iz podvrsta iz ružičaste boje na boju kestena. Krila široka, zaobljena oblika, u crnim i bjelkasto-žutim prugama. Rep za srednju duljinu, crno usamljeno. Ružičasto-crvena trbuščić, s crnim uzdužnim prugama na stranama. Kljun je dug, oko 4-5 cm, tanki, zakrivljen.

Udod se hrani malim beskralježnjacima: insekti, njihove ličinke i lutke (svi mogu bučati, Zhukov-domorocivi, šalice, skakači, leptiri, stepske grudice, muhe, mravi, termiti), pauci, močnosti, mnoge i male mekušce, kao i male mekušce. Ponekad ptica uključuje u prehrani vodozemaca i gmazova, na primjer, žabe, guštere, zmije.

Hrana se mahuna na površini zemlje, u niskoj travi ili goli tlu. Dugi kljun dopušta pticu guzing u gnoj, smeće, trulo drvo, napraviti plitke jame u tlu. Osim toga, Udod može pronaći hranu pored pašnjaka stoke. Zbog kratkog jezika, UDOD ne može uvijek progutati plijen od zemlje, tako da ga isprva baca u zrak, a zatim hvata i guta. Veliki kukci Udod se razbijaju u dijelove, nakon što su se razbili na tlu.

Medical Skazchik

Sinde sorokoput

Medoidi - ptice koje su bliski rođaci DYATLOV-a. Oni žive u jugoistočnoj Aziji i Africi iz Senegala do Etiopije. Ime ptica je sasvim u skladu sa svojim razredima. U divljini, pronalaze gnijezda pčela za neke znakove poznate samo medicinskim zalihama.

Ova vrsta pernate čim ne nazove: medicinski, bradri, pčelinji kukavica, indikator, crno-mljeveni medicinski bačva, kukavica - medicinski bačva, medicinski bar. Ptice vode naseliti način života i raširi po cijeloj Africi.

Medicinski sakupljač podsjeća na vrapcu, ali veću veličinu i motley bojanje. Ptica s gustom gradom, kratkim repom i dugim krilima. Na leđima je prekriven perjem sivkasto-smeđe boje, trbušnog trbuha, crnog grla, na ramenima postoji jedno žuto mjesto.

Brojni pendins su raspršeni na krilima. Karody Eye Carod, Ranadoushin Colleen Collay vrijedan nijansa. Kljun nije previše masivna, žućkasto bijela boja, smeđe-sive noge su prilično kratke.

Medicinska bačva je velika farma, on jede ne samo med, već i vosak i same pčele. U nedostatku takve hrane, može jesti druge kukce. Nisu sve životinje ne mogu probaviti vosak, te stambene tvari su previše složene u strukturi. Ali mala afrička ptica savršeno se nosi s probavnim problemima.

Ne samo da ptica uništava pčela, tako da pljačka privlači druge životinje - Babune, Mangoshos, jazavci. Nakon što je pronašao med, ptica čini posebne zvukove, kucajući jazavac iz njegove rupe. U Africi se ova životinja naziva Rahel. On se šalje nakon saća. Pomoći razbiti gnijezda i babune. Ljudi također nisu neskloni da koriste usluge medicinskog barkera, pronalaženja meda, uvijek joj ostavljaju udio ptica. Dakle, pleme Boraganov, doživljavajući nedostatak slatke hrane, odnosi se na pokazatelj. Prikupljeni med pohranjuje se u ljusci jaja noj i služi kao posebna poslastica za skupe goste.

Ptica - posredni zapadni način života. Promjena kretanja omogućuje ptici da ostane neprimjetna na pozadini debelog lišća stabala. Ponekad saće napušta prostor za uhvaćanje i progutanje kukaca za opasnost, ali se ponašanje ptice temeljito mijenja ako je moguće otkriti pčelovanje gnijezdo. Ona povlači rep, zabrinuto, viče bez prekida da privuče veći vladar kako bi pomogao.

Sinde sorokoput

Heron-div, ili divovska herona

Rod Sorokoputa s više od desetak vrsta, široko se distribuira u Euroaziji, Africi i Sjevernoj Americi. Ove ptice istodobno pjevaju, a grabežljiva, tako rijetka i nezaboravna kombinacija.

U opisu svih vrsta sorokoputa postoje uobičajene značajke: ptice male veličine, duljina repa premašuje duljinu krila, ispred "maske" od crnog pera. Kljunovi su prilično velike s vijkom u obliku kuke, kao i većina grabežljivih ptica, što pomaže razbiti proizvodnju. Crvene, bijele, sive i crvene boje prevladavaju u boji. Samo odvojene južne vrste četvrtog puta razlikuju se svjetlijim i vidljivim perjem. Žensko obično lagano svjetlije i skromne boje od muškaraca.

Unatoč pjevačima i skromnim veličinama, Sorokoputs su pravi grabežljivci. Oni se hrane ne samo s bunjićima, leptirima, paucima, gusjenicama i drugim kukcima, ali čak i glodavci malih veličina, žaba, guštera, malih ptica.

Svaka vrsta se distribuira u određenom području. Općenito, njihovo stanište je vrlo široko i ne uključuje Australiju i Južnu Ameriku. U svim ostalim dijelovima svijeta postoje neke vrste ove ptice.

Sorokopoute preferira živjeti u šumskoj steppi, grmlje, groves i općenito preferira otvorene prostore s visokim stablima, što mu pomaže u lovu. Migracija sezonalnosti fihopusa ovisi o tome gdje se nalazi pogled na pticu. Na primjer, stanovnici sjevernih regija Gray Sorokopoute i obični Zhurali su ptice leta, a zimi migriraju južno od uobičajenog raspona. Svi ostali četvrti vode dovode do naselja ili lutaju.

Heron-div, ili divovska herona

Briljantni skzoreti

Heron-golija. Heron Goliath - najveći predstavnik obitelji reketa. U visini doseže 155 cm, teži najmanje 7 kg, opseg krila - 210-230 cm. Head i vrat kesten-smeđi, torzo - sivo-smeđi, brada bijela. Kljun srednje duljine, vrlo moćan. Heron Goliath prebiva diljem Afrike južno od Sahare. Povremeno skloništa i gnijezda u Aziji. Odrasle ptice naselili su se, mladi izrada letova od gniježđenja područja do Kormova.

Heron Goliaphs živi na močvarama, u skrovitim mjestima, nikada ne smiju naseljavati kolonije. Hranjenje ribe teži od 30 g do 3,5 kg. Također jedite vodozemaca, uključujući najveće osobe afričkog žaba, glodavci težine do 1 kg i gmazove, uključujući Mamba i Varanov.

Briljantni skzoreti

African Savka

Veličina ptica 30 cm. Glavna pozadinska boja boja zelena, donje leđa, preljev i prsa - magenta, krila - briljantno ljubičasta ljubičasta s plavkastim kasetom. Raspršena krila pod zrakama sunca iskra - svako pero ima zelenkasto sjajno rubove. Rep na briljantnoj zvjezdici sa sivkastim plavim. U letu mu krila proizvodi se karakterističan zviždanje zvuk, a leđa mu, zahvaljujući stolar, izgleda kao malo grba.

Purple Brilliant Skzorets širio južno od pustinje Sahare, od Senegala na zapadu do Sudana, Kenije i Ugande na istoku. Koliko god Starlands, briljantno ljubičasta perje pomaže ovoj ptici maskiran na pozadini lišća i na Zemlji. Iako se tradicionalno ovi kaptni gnijezde u drvenim omotačima, nedavno su se prilagodili da koriste zgrade za ovaj krov, pa čak i drenažne cijevi. Sastanci i hrani pilići samo ženski, iako muškarac u isto vrijeme ostaje u blizini i čuva gnijezdo. U početku, prehrana pilića se sastoji isključivo beskralješnjaka - takva dijeta pruža piliće s vjeverice i pomaže im da raste brže i ustati na krilo. Izvan bračne sezone, shrorts idu na velika stada čiji broj može doseći nekoliko tisuća pojedinaca. Oni jedu beskraljevak, voće i bobice.

African Savka

Flamingo

African Savka - mala ptica iz patke obitelji. Dugačak patka 48-51 cm dugačak, težina 450-700 grama. U odraslim mužjacima u oženjenoj perje glavi i vrhu vrata crne, brada je ponekad sivkasto. Donji dio vrata, gornji dio prsnog koša, na dnu leđa i sposobnost - vedro svijetle, strane - svijetlosmeđe, dno prsa i trbuh srebro-sivkasto smeđeg. Krila iznad sivkasto smeđeg s oznakama zakletve. Blackate rep perje oštre i uske. Ljuska duge smeđe, noge škriljevca-siva, kljun je kobalt plavo. Ženke i mužjaci izvan sezone uzgoja nalikuju ženku američkog mjesta, ali izmjena cvijeća na glavi izražava se slabijim. Na vrhu su sivkasto smeđe boje, s smeđim i tamnim žutim oznakama, bočnim smeđim stranama, sa žutim prugama i nekoliko maraka. Bojanje dijelova bez boje poput muškarca u braku perje, ali kljun postaje škriljevca-siva. Mlade ptice nalikuju odrasli ženama, ali imaju više homogene boje, manje prugasti vrh i prilično smeđe nego sivkasto na donjim dijelovima tijela.

Živi u istočnoj Africi iz Eritreje, planinskih regija Etiopije i Kenije do istočnog Zaira i Uganda te u Južnoj Africi iz Rodezije i Južne Bocvane do rta dobre nade.

Gnijezda na relativno dubokim svježim rezervoarima s razvijenom supernavacijskim vegetacijom kako u prirodnom i stvorenom od strane čovjeka (rezervoari i spremište otpadnih voda). Nužno prisutnost otvorenih područja vode. Izvan sezone uzgoja, postoji niz velikih i malih rezervoara, trajnih ili sušenja, svježeg, slanog ili alkalnog, što može biti potpuno bez površinske vegetacije.

Flamingo

Afrički noj

Flamingo Odlikuje se nevjerojatno elegantnim bojama, od najjednostavnijeg - bijelog, do nevjerojatnih tamnih ružičasta. Ljudi od davnina smatraju flamingom nevjerojatnu pticu, stvorenje iz neefikasnog i lijepog sna. U prirodi, ne postoji nikakav prekrasan prizor kao istodobne polijetanje pola milijuna flaminga.

Flamingo Ima najduži vrat i najduže noge, naravno, u odnosu na veličinu tijela. Te ptice hrane plitkom vodom. Tako se savijaju vrat koji se pokažu da su njihovi kljunovi okrenuti.

Flamingo živjeti uglavnom u Africi u Keniji. Ali oni također imaju na jugu Europe, Azije, na otoku Madagaskaru iu Južnoj Americi. Napravite flamingo s ogromnim kolonijama na obalama velikih jezera. Caribbean Pink flamingos gradi vrlo osebujan gnijezda. Oni su izrađeni od glinenih konusa s izrezom. Visina su od 7 do 45 centimetara. U svakom konusu se produbljuje, gdje ženka odgađa jedno jaje. Temelji se na oba roditelja 28-32 dana, a zatim hraniti pilić, zatezanje posebne svijetlo crvene tekućine. Nutricioniranjem, to nije inferiorno mlijeko i zahvaljujući joj pilići vrlo brzo rastu. Roditelji uvijek razlikuju svoje piliće na poseban škripu, čak i od tisuću točno istih i neće hraniti tuđe, bez obzira na to kako ih je volio sami.

Životni vijek ovih ptica nije poznat in vivo. Ali u zatočeništvu žive do 30 godina. Takvo longitunship u usporedbi s prosječnim životom većine ptica izgleda vrlo impresivno. Ali još više utječe na što Flamingo, Čini se vrlo krhkom, živim na Zemlji nekoliko milijuna godina. Dakle, nedavno pronađeni fosilni ostaci ove ptice 30 milijuna godina. Znanstvenici tvrde da su te ptice pronađene i ranije i njihovi preci vidjeli dinosaure.

Afrički noj

Nilsky Gus

Afrički noj - najveća ptica na svijetu i jedini predstavnik odmora u obliku nojeva, obitelji nojeva, vrsta nojeva. Odnosi se na klasu ptica, podcredred.

Biološko ime neovlaštene ptice u prevedenom iz grčkog doslovno zvuči kao "Sparrow-Camel". Takva oznaka alegorija nastala je zahvaljujući karakterističnim obilježjima noj: on ima isto kao deve, ekspresivne oči, uokvirene dugim trepavicama, biskvitskim udovima i torakalnom kukuruzom. Usporedba s Sparrowom vjerojatno nastala zbog malih, slabo razvijenih krila. African noj - ptica jedinstvena u prirodi, koja ne zna kako letjeti, nema kobilice i ima samo dva prsta na nogama, što je također iznimka u razredu ptica.

Budući da su najveće ptice na planeti, veliki pojedinci afričkog noja mogu se pohvaliti visokim 2,7 metara i impresivna masa do 156 kg. Međutim, normalna težina noj u prosjeku je oko 50 kg, a muškarci su nešto veći od ženki. Ostrva noja labava i kovrčava, relativno ravnomjerno raspoređena na površini tijela. Na glavi, vrat i pero noge nisu: njihova pokriva mekana, kratka dlaka.

Noja je sramotna ptica, i iako je prehrana mladih pojedinaca pretežno životinjska hrana, odrasle ptice hrane se na sve vrste vegetacije. Njihova prehrana čine biljke, izbojke i sjemenke biljaka, cvijeća, rana, kao i voće, uključujući vrlo teške. Ipak, odrasli pojedinci su daleko od vegetarijanaca i, ako je moguće, neće odbiti razne insekte, na primjer, skakavci, kao i guštere, male glodavce i pali u obliku podvrgavanja velikih grabežljivaca.

Noj žive u Africi. Ptice izbjegavaju vlažne prašume, preferiraju otvorene zeljaste pejzaže i polu-pustinje smještene na sjever i južno od ekvatorijalnih šuma.

Afrički nojevi žive obiteljske skupine koje se sastoje od zrele muške, 4-5 ženki i njihovog potomstva. Često broj jata doseže 20-30 osoba, a mladi nojevi na jugu područja žive u skupinama u odnosu na stotine ptica.

Nilsky Gus

Droplja

Odnosi se na nil guze u patku obitelji i jedini je pogled na rod Nile Guese. Ova ptica je rasprostranjena u Africi južno od Sahare. Najveća koncentracija se promatra u dolini Nil. Ova vrsta je uvezena u XVIII. Stoljeću u zemlje kao što su Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska, Njemačka, Francuska. Donijeli su ih tamo kako bi napravili dekorativni. No, mnoge ptice su izbjegle i formirali divlje populacije na mjestima bogatim jezerima. Guseyjevi podaci također se nazivaju egipatske guske.

Dužina tijela je 63-73 cm na težini od 1,5-2,3 kg. Perje kod ženki i mužjaka je identična, jedina stvar, muškarci u prosjeku veći od slabog poda. Ispred bijele glave, vrat vrat i ispred prsnog prvog prvog. Ostatak tijela. Ugradno crveno, kljun je također crven s crnim vrhom. Brown Wings, Bijela krila unutrašnjost. Bijela boja je dobro vidljiva u letu kada su krila potpuno skinula. Glasovi u ženki i muškarci razlikuju se. Mužjaci imaju hrapav glas, prigušeni. Ženke su više bučni. Oni prave glasne promućene zvukove na najmanjim poremećaja ili u slučaju agresije.

Ove ptice stvaraju parove za život. Gnostima se izrađuju na različitim mjestima, ali se preferencija daje stablima drveća. Kantion, lišće i biljke. Izgradnja se bavi ženkom, a muškarac traži i donosi odgovarajući materijal. Jaja se polažu na kraju suhe sezone. U zidama ima od 5 do 12 jaja.

Ove ptice pokazuju agresiju na nečije potomstvo i mogu ga čak i ubiti ako postoji pitanje o opstanku vlastitih pilića. Takve situacije javljaju se kada se smanji količina resursa hrane. Ovi perje savršeno plivaju, ali u letu izgleda teško. Možete ih upoznati ne samo na zemlji, već i na drveću i zgrade. Dijeta se sastoji od sjemena, lišća, biljaka, biljaka. S vremena na vrijeme skakavce, crvi, druge male životinje koje jedu.

Droplja

Eagle-scrooch

Pad ptica (ili na drugi način Dudak) u izgledu vrlo podsjeća na noj, Samo manje veličine. Pripada obitelji karavila. Je stanovnik polu-pustinjske i stepe zone Euroazije. Često se smiruju na pašnjake i poljoprivredu. Prije toga, suša je bila brojna, sada je to endungeciozni izgled.

Drop - velika ptica, visoka, masivna, s debelim vratom i širokim prsima. Po težini, muškarci su dva puta teži: na duljini tijela, oko 105 cm njihove težine doseže 7-16 kg. To jest, oni su o glavnoj Turskoj. Žena na duljini tijela od 75 cm do 80 cm teži 4-8 kg. Rep ove ptice je dug i zaobljen na kraju. Copchikovka žlijezda nema darofa.

Krila su široko i dugo - njihov opseg je od 190 cm do 260 cm. Od ostalih pernate bakro samo razlikuju ne samo na krilima i velikoj veličini, Ali iu moćnim nerazvijenim šapama, idealno su prilagođeni za kretanje na tlo, kao i kopanje korijena, crva i ličinke kukaca. Noge kapi ptica imaju zelenkasto-smeđe hladovinu, snažnu i prilično dugo. Broj prstiju - tri. Na dnu šapa nalaze se jastučići.

Pljes drofa je sklon pokretu i kombinacija je nekoliko boja - crna, siva, bijela i crvena. Vrat i glava dorof - pepeo, s varijacijama nijansi ovisno o populacijama. Ostatak top ima oker-crveni ton s poprečnim tamnim mlaznim uzorkom. Duga krila, iznenadnost, trbuh i grudi - bijela.

Vrste drofa su tako raznoliki koji nastanjuju teritorije nekoliko kontinenata, Razlučivanje jedni druge veličine, boje, feed značajke, haggards.

Hrana je raznolik, ali u korist biljke. Oni glatke sjemenke, voće, meke korijene, lišće biljaka, cvijeća i izdanci, odabiru širok raspon biljaka - astrova, mahunarke, kupus, daci, rigorozan i tako. Jede pad i životinjska hrana, koja uključuje pretežno insekte i njihove ličinke. To su skakavci, medvjed, skakavac, bugovi, listići, žičanici itd. Pilići se hrane za formiranje mrava i njihove ličinke. U slučaju odraslih pojedinaca, drofovi također mogu koristiti guštere, žabe, puževe, crve i tako. Što je zanimljivo, voda ne pije (većina vrsta drofa).

Eagle-scrooch

Afrički korozir

Eagle-Scroching pripada odvajanju sokoliziranog, obitelji sokola. Dobio je ime za prekrasne zračne akrobatske piruete, koji se razvija tijekom razdoblja uzgoja.

Eagle - kvadrat ili physur - vrlo lijepa ptica. Duljina tijela 56-75 cm, Wingspan - 1.7-1.80 m, težina je 2-3 kg. U odraslih muškaraca glave, vrata i trbušne strane - crno-spin smeđe različite nijanse - krila crno s bijelim tunelima - ramena perja bjelkasto-sivkasta ili zakletva s crnim oznakama.

Perje ženki Eagles-Scromorchikh sličan je bojanje perja mužjaka, ali imaju sivkaste s crnim pepinima sekundarnim perjem. Od tipičnih smereyadov nanos različitih kožnih uzdalje, prisutnost kratke posude na stražnjem dijelu glave, široka krila, vrlo kratka s ravnim repom.

Ovaj predator je lako odrediti tijekom leta, jer se čini kao teyy zbog kratkog repa perja. Mlade ptice u prvoj godišnjoj odjeći sa sivkasto smeđe leđa, s blijedo oslikanim perjama na glavi i trbušnu stranu, prekrivene bijelim fuzzy Motley mjestima. Omotač oka duga tamno buura.

Wisch i goli lice kože narančasta u odraslih - scrookov orlovi, blackname ili zelenkasto u mladim pticama. Narančaste crvene noge u odraslih, plavičasti u mladima. Kljun i kandže Blacknamy, noge narančasto-crvena u odraslih, plavkasto u mladima. Dobne promjene su bitne, a konačna boja eagles-Scomerculosa stječe u dobi od šest godina.

Neobični izgled i neobično ponašanje Eagle-Skomorochea služili su kao razlog za pojavu različitih praznovjernih. Domoroci istočne Afrike tvrde da se sjena ove ptice izgubi. U drugim područjima afričkog kontinenta, oni gledaju u dobro poznato poštovanje, s obzirom na to iscjelitelja koji donosi korijene s prekrasnim ljekovitim svojstvima. Abyssinians nazvao ovu pticu "Nebeski majmun".

Orel-Scomer nastanjuje u Africi, južno od Sahare. Susreće se s juga Mauritanije, Malog, Senegala i Gvineje u Središnji Sudan, Etiopiju i zapadno od Somalije, na jugozapadu od Arapskog poluotoka.

Afrički korozir

Afrički paun

African Corode - Ptica obitelji Cowel. Nastanjuje razne otvorene i polu-otvorene krajolike u Africi južno od Sahare, uključujući i odjek. Brojne, mjesta zajedničke ptice. Obilje i dovoljnu visinu biljnog pokrova su među ključnim čimbenicima za odabir staništa. U područjima s izraženim sezonskim osciliranjem atmosferskih oborina, gdje u sušnom vremenu godine trava izgorjela, ptice, u pravilu, migriraju prema mokrim ekvatorijalnom pojasu.

Ovo je mala, ražanj veličina, ptica s kratkim crvenkastim kljunom, crvenim očima i kratkim zaobljenim krilima. Vrh je crni s smeđim pendinima, prednji dio vrata i grudi su plavkasto-sive, strane i trbuh u crno-bijeloj prugama (igraju ulogu markera prilikom komuniciranja). Iznad oka razvila je široka svjetlosna traka. Od širokog glasovnog repertoara, posebno se razlikuje niza brzih vibrirajućih zvukova, prenosi kao "CRRR" - koristi se za obilježavanje parcele i dodatka žene. African Corrider Active Dan, često u sumrak ili oblačno vrijeme. Teritoriane tijekom godine, između tijela u susjednim pticama nije neuobičajeno.

Umnoženo je u kišnoj sezoni, gnijezdo u obliku dvostruke biljne posude je postavljeno u udubljenje na tlu, često ispod poklopca snopa trave ili malog grma. Hrana s različitim beskralježnjacima, žabama, ribama, sjemenkama za bilje. Općenito, prosperitetni izgled, glavni čimbenici rizika nazivaju se razvoj poljoprivrede, odvodnju močvara i urbanizacije.

Afrički paun

Bitka orela

Afrički paun prethodno se smatrao rodbinom azijskog pavlina. Ali kasnije, otkrivene su brojne razlike, što im je omogućilo da se dodijeli u zasebnom rodu. U usporedbi s azijskim paunima, Afrikan se pojavljuje za slabe razlike između muškaraca i ženki, postoji nedostatak petlje vlakana s očima u mužjaku i postoje značajne razlike u seksualnom ponašanju pojedinaca. Congoleese Peacock prvi je opisao američki zoolog James Chepin 1936. godine. Ovo je divlji paun koji živi u šumama Zaire i sliv rijeke Kongo.

Muški 64-70 cm dugo, bez poticanja na plavoj sivoj glavi, u području narančasto-crvenog grla. Vrat prekriven kratkim baršunama crnim tepisima. Na glavi Khokhola iz snopa renoviranja perja. Tijelo tijela iznad brončanog zelenog s velikim rukama ljubičaste boje. Sposobnost, poput azijskih paukova, prekrivenih svijetlo ovalnim mjestima. Crni rep s zelenkastom plavom granicom, Black Suite. Na dugim nogama postoji jedan spur u muškarac i u ženku. Sivi kljun s plavom nijansom. Ženka je duga 60-63 cm, ima kesten-smeđe chokhol, goli dijelovi glave sivo-smeđe boje i vrat - crveno. Zeleno tijelo s metalnim glitter i svijetlo smeđe trake. Afrički paunovi su monogamni pogled. U prirodi, gradite gnijezda na panju, u granama. Ženski postpones i diže se 26-27 dana 2-4 jaja. Mužjak je stalno blizu i čuvan gnijezdo.

Bitka orela

Brand-color brandy nektanten

Bitka Eagle je jedini vrsta roda Polematus. Ova vrsta nastanjuje pretežno otvorena područja Afrike južno od Sahare i ne samo u šumskim područjima na jugu Južne Afrike. Unatoč činjenici da je njegov jedini neprijatelj osoba, u posljednjih nekoliko godina postoji stalno smanjenje broja borbenog orla. Loviti ga čim priđe ljudskim naseljima, jer se mnogi poljoprivrednici boje svoje životinje. Ova rijetka vrsta upisuje se u crvenu knjigu IUCN-a sa statusom "blizu ugrožene".

Spin, vrat i krila u borbenom orlom obojeni su u tamno smeđoj, bijelom trbuhu s smeđim mrljama, koji su izraženiji kod ženki nego muškarci. Oči ove ptice peradi. Sjedenje borbenog orla ima okomito držanje, a glava je oko jedne linije s oštrim kandžama. Ženke su nešto veće i teže od muškaraca, čija vrijednost prosjeka samo 75% žena. Duljina tijela borbenog orla kreće se od 78 do 96 cm, krila se od 188 do 227 cm, težina od 3,01 do 5,65 kg.

Borbeni orlovi čine trajne parove, od kojih svaki zauzima teritorij više od 1000 km². Parovi se gnijezde na udaljenosti od oko 50 km jedan od drugoga, što je najniža gustoća naseljenosti među svim pticama svijeta.

Brak borbenih orlova traje od studenog do srpnja, ovisno o geografskoj širini. Žena gradi gnijezdo obično gotovo sama u viliku grana ili na kruni od stabla. Promjer utičnice može doseći 2 m, visina - 1,5 m. U zidarstvu borbenog orao jedan bež s smeđim prskanjem jaje, koji teži oko 190 g.

Borbeni orlovi su uglavnom zemaljski mali i srednji sisavci i ptice (churo obliku, poljoprivredni, cestovni, itd.), love za mlade impel, budale i druge antilope, Damanov, Mehariktilius (zmije, gušteri), kao i kućne ljubimce (psi, koze, ovce).

Brand-color brandy nektanten

Ptice afrike

Ovo je prilično velika notika, duljina njezina tijela doseže 15 cm, težina je 10-11 g. Ima dugačak zakrivljen i usmjeren na kraj kljuna i duge, uske, s uzdužnim žlijebom i tasselom na kraju jezika. Boja perja u neteknenciji svijetle boje varira ovisno o podu, dob i sezoni. Tijekom gniježđenja. Ali nakon završetka uzgoja, muškarci padaju u tupu sivkasto-smeđe odijelo, u kojoj su vrlo teško razlikovati od ženki i mladih ptica. Perje ženki iz gornje tamno smeđe i od dna s koprivom svjetlosmeđu.

Nektar u svijetlu boju je uobičajen u zapadnoj i istočnoj Africi iz Senegala do Kenije, južno do Zimbabvea. Prirodno stanište je otvorene šume i savana, riječne banke, kao i tropske regije, parkovi i grmlje sa satom. Ove ptice drže uglavnom u vrhovima stabla, ali često idu na tlo. Mužjaci su agresivniji i nekommunizirani i češće od ženki, objavljuju nacrt krikovi. Često možete gledati muškarce koji voze rivs s njihovog teritorija.

Uz insekte, gusjenice, skakave i pauke, nektarske hrane u nektar u nektru (Leonthis, Paren, Aloe). Ona koristi svoj oštar kljun kako bi probio guste perspektive ovih boja, a zatim se sok apsorbira pomoću dugog, cjevastog jezika.

Razdoblje gniježđenja svijetle nektek nektar traje od kolovoza do ožujka. Ženski za jedan tjedan gradi se od lišća, slame, weba i drugih dijelova biljaka gnijezda u obliku šalice na visini od 2-10 m iznad tla. Zatim postavlja 2 bijela ili svijetlo siva ovalna jaja s maslinovim sivim mjestima. Ženka miješa jaja 14-15 dana, pilići provode u gnijezdu 16-19 dana. Brine o njima samo ženski.