U njemačkoj je gušters čuvao lenjinovu glavu 25 godina

U Njemačkoj u jednoj od Lenjinova glava u jednom od lokalnih pješčanih kamenoloma. Trajala je ispod debelog sloja pijeska gotovo 25 godina.

Spomenik B.I.Lenjin, osnovan u Berlinu, nakon ujedinjenja Savezne Republike Njemačke i GDR-a bio je javno srušen i čak se pilo 129 komada (očito, od straha da se Vladimir Ilyich može "vratiti"), nakon čega ih zakopavaju na različitim mjestima. Neki dan je bio glava "vođe" je umirao, koji je imao težinu od 4 tona.

U njemačkoj je gušters čuvao lenjinovu glavu 25 godina
Gušteri 25 godina Enpeold Lenjin.

Kako je postalo poznato, glava je bila potrebna za jednu od izložbi zakazanih u Njemačkoj. Prije nego što se digira "glavni dio" spomenika, bilo je potrebno čekati dopuštenje lokalnih vlasti za dugo vremena, i sve zbog ekoloških razloga.

Činjenica je da je na mjestu pokopa Ilyich glave pronađeno udobno utočište crveni mjehurić. Tijekom vremena, dio spomenika nije bio potreban nikome, ovi gmazovi imali pravo generičko gnijezdo, nekoliko se generacija promijenilo.

Kao rezultat toga, glava je još uvijek bila uklonjena iz karijere, a gušteri zabilježeni u crvenoj knjizi preselili su se na prebivalište na drugom mjestu.